vineri, 24 august 2012

Ori de cate ori se intalnesc doi oameni, este creata o noua lume

"Ori de cate ori se intalnesc doi oameni , este creata o noua lume. Prin simpla lor intalnire, un nou fenomen care nu a existat niciodata inainte si care ii va transforma si ii va schimba pe cei doi. Relatia este creata de voi, dar pe de alta partre ea va creaza la randul ei pe voi. Se intalnesc doua persoane, ceea ce inseamna ca se intalnesc doua lumi. Fiecare persoana reprezinta o lume in sine, un mister complex.

La inceput, singurele care se intalnesc sunt periferiile celor doi. Dar pe masura ce relatia devine mai profunda, mai intima, mai apropiata, centrele celor doi ajung sa se intalneasca. Atunci cand centrele se intalnesc, putem vorbi de iubire. Iubirea este ceva extrem de rar. Ca sa intalnesti centrul unei persoane este necesar sa treci tu insuti printr-o revolutie, pentru ca daca doresti sa intalnesti o persoana in centrul ei, va trebui sa-i permiti ei insisi sa iti intalneasca centrul. Voi nu sunteti tot una cu periferia voastra.

De fapt, aceasta nu este altceva decat gardul din jurul fiintei voastre. Puteti face dragoste cu altcineva, puteti stabili o relatie sexuala, dar pana si sexul este periferic. Pana cand centrele voastre se vor intalni, sexul nu va fi altceva decat o intalnire intre doua trupuri. Iar intalnirea dintre doua trupuri nu poate fi o intalnire intre doua suflete. Voi nu puteti permite altcuiva sa intre in centrul vostru decat daca nu va este teama, daca nu sunteti infricosati. Cand nu-ti este teama, nu ai nimic de ascuns, asa ca te poti deschide si poti elimina orice ziduri. Atunci ii poti invita pe ceilalti sa patrunda in inima ta.

Dar nu uitati, daca ii permiti altcuiva sa patrunda in inima ta foarte profund, celalalt iti va permite si el sa patrunzi in inima sa, caci deschiderea interioara creeaza incredere. Daca tie nu iti este teama, nici celor din jur nu le va mai fi." (Osho)

sursa: http://eulinterior.blogspot.ro

4 comentarii:

nan spunea...

Daca tu esti IUBIRE, esti pus intr-o situatie dificila de a gasi o persoana similara pentru A FI o singura LUME dupa contopire.Marea problema este IUBIREA DE SINE-trairea ,,la periferie'' de aceea majoritatea se folosesc de contur pentru A AVEA o lume iluzorie ,mult mai daunatoare decat lumile separate;LUMINA ,PACE ,IUBIRE!

Anonim spunea...

Salut,

Daca as citi numai prima fraza as zice, fizic vorbind, ca e vorba de reproducere; daca as merge cu filosofia mai departe spre erotism, moarte, iubire as spune, cum au spus-o si altii mai bine, ca e vorba de discontinuitatea si continuitate, iluzia mentinerii discontinuitatii prin interdicte si transgresiunea lor care ne face sa simtim un pic, dar un foarte mic pic acea continuitate; aici sunt niste exceptii la fel de rare ca oamenii care spun mereu adevarul: si acele exceptii simt mai mult decat acel pic, simt un pic din infinit - ceva care incepe cu iubire si ramane asa.

Daniel Roxin spunea...

:)

ile spunea...

dincolo de povestea celor 2 jumatati identice care trebuie sa se intilneasca sa formeze un intreg, sansa rara daca nu imposibila pentru cupluri,exista si posibilitatea sa privim fiecare om ca pe o piatra neslefuita. Rolul existentei ar fi ca in drumul nostru, prin interactiunea cu celelalte pietre pe linga care trecem sa slefuim sau sa modelam cite ceva din noi. De aceea perechile au posibilitatea sa invete sau sa se dezvete unul pe celalalt, pregatindu-se pentru produsul finit gata de plecare indiferent ca e in neant sau in nimic. Atunci insa cind o legatura nu este benefica sau trage unul din parteneri in jos este bine sa cintareasca fiecare daca decide sa piarda timpul unei viati in virtutea inertiei sau comoditatii, lasitatii. Experienta este binevenita in general, chiar daca nu inalta cu orice pret. Sa nu credeti ca un om retras are o viata mai saraca mai trista SAU CA UN PUSTNIC SE PLICTISESTE INGROZITOR CU EL INSUSI IN LUMEA LUI NUMAI PENTRU CA NU ARE PE CINEVA DE SEX OPUS LINGA EL. Este intradevar o experienta bogata sa impartasesti iubirea cu cineva, sa traiesti linga un om pina ajungi la rezonanta cind aproape ca-i citesti gindurile, e un fel de evolutie.Am vazut ca de exemplu comunic foarte bine cu cei din zodia mea,chiar foarte bine, si desi as fi putut sa ramin linga unul din cei 2 oameni din aceeasi zodie,nu am tinut cu orice pret. Eei ,am pastrat visul,intr-o alta viata poate ne vom intilni in conditii mai bune... Cele mai triste imi par perechile care imbatrinesc impreuna si se dispretuiesc in continuare fara a ajunge la un armistitiu, isi maninca viata unul celuilalt pina la adinci batrineti si mor suparati pe ei insisi si pe celalalt...E si asta un fel de slefuire care insa nu e benefica. Cu gindul catre plecare, ajung sa fiu recunoscatoare tuturor oamenilor pe care i-am intilnit, chiar si celor care mi-au facut rau, pentru ca as avea ce-mi aminti o eternitate, asa cred ca ar trebui sa fie fiecare om de pe pamint.