miercuri, 5 septembrie 2012

Americanii își retrag sprijinul militar acordat Israelului, pentru a bloca atacarea Iranului în septembrie

Statele Unite si-au redus de o maniera semnificativa manevrele militare prevazute in aceasta toamna cu Israelul,  din cauza dezacordurilor legate de maniera de reactie in fata ambitiilor nucleare ale Iranului, scrie Time, preluat de AFP.
 
Revista, care citeaza “surse bine plasate din cele doua tari”, precizeaza ca Washingtonul si-a redus cu doua treimi numarul de militari deplasati in Israel si reduce numarul si puterea sistemelor de rachete care vor fi utilizate in manevrele comune denumite Austere Challenge 12 si prevazute in octombrie.

In loc de aproximativ 5.000 de militari americani, Pentagonul va trimite doar 1.200 pana la 1.500 de soldati, potrivit surselor citate de Time.

Rachetele anti-racheta Patriot vor fi expediate in Israel, asa cum era prevazut, dar servantii americani nu vor fi trimisi in Israel.

In locul a doua nave Aegis cu sisteme anti-racheta, America ar putea trimite una singura, dar nici macar acest lucru nu este sigur.

Rezumand mesajul, America spune: “Nu avem incredere in voi”, a declarat pentru Time un inalt oficial militar israelian.

Oficial, aceste schimbari sunt motivate de restrictiile bugetare.  Reducerile anuntate coincid cu tensiunile in crestere dintre guvernului lui Barack Obama si cel al lui Benjamin Netanyahu legate de amenintarile israeliene privind un raid aerian impotriva Iranului.

Sursa: hotnews.ro

3 comentarii:

Anonim spunea...

Miscare strategica.... oricum americanii "tin aproape"; nu scapa ei de sub control linia IRAN -Coreea de Nord; si mai poate fi si un nou experiment - vor sa-si incerce noi arme intr-un razboi in care omul, ca prezenta fizica nu e neaparat necesar, mai ales ca s-au cam fript cu IRAK-ul; pana la urma ingustimea "conductei" USA- Israel e doar fatada electorala a lui Obama; jocul e cel stiut - ei se bat si eu castig.....

Toader spunea...

Era cazul ca USA sa faca pasul inapoi, la presiunile paranoice ale Israelului de a ataca fara nici un motiv Iranul.

ile spunea...

La americani intii vin alegerile, apoi se vor regrupa baietii pentru ca banii folositi in campanie trebuie cumva inapoiati sponsorilor. Nu e intelepciune,este calcul miselesc.