duminică, 18 noiembrie 2012

Comunicare cu puterea gândului: pentru prima dată în lume, un pacient în stare vegetativă a reuşit să „discute” cu medicii despre starea sa

Scott Routley, un canadian care a suferit leziuni cerebrale grave în urma unui accident de maşină şi se află în stare vegetativă de peste un deceniu, complet incapabil să se mişte şi să vorbească, a reuşit totuşi să răspundă la câteva întrebări, graţie unei noi tehnologii care îi permite să comunice cu gândul.
Tulburător este faptul că răspunsurile pacientului sugerează că este conştient de starea sa. El a reuşit să le spună doctorilor că nu simte nicio durere, iar faptul că a reuşit să comunice astfel îi poate ajuta pe cei din jur să îi amelioreze calitatea vieţii. Pacienţii aflaţi în stare vegetativă nu manifestă, în general, răspunsuri la stimuli externi; ei nu pot vorbi, iar starea de conştienţă este prezentă în diferite grade. La unii dintre ei, există permanent o minimă stare de conştienţă, alţii pot avea perioade în care par mai conştienţi şi recunosc unele persoane familiare.

Scott Routley este unul dintre cei câţiva pacienţi pe care a fost testată o nouă tehnologie, dezvoltată de oamenii de ştiinţă de la Universitatea Cambridge. Echipa condusă de prof. Adrian Owen a folosit rezonanţa magnetică funcţională pentru a vizualiza schimbările la nivelul fluxului sanguin din creier. Aceste schimbări pot indica răspunsurile pacientului la anumite întrebări. Metoda a fost testată cu succes pe câţiva pacienţi aflaţi în stare vegetativă, din Canada şi Marea Britanie.
Scott Routley este primul pacient care a reuşit să spună medicilor ceva despre starea sa. Nu toţi pacienţii aflaţi în stare vegetativă pot răspunde folosind această tehnică, deoarece ea necesită o concentrare intensă. Prof. Owen afirmă că, dintre pacienţii studiaţi, aproximativ unul din cinci poate comunica astfel.

Sursa: Mail Online

Asculta Radio Vocea Sufletului! Muzica si emisiuni pentru sufletul tau. 
http://radiovoceasufletului.ro

17 comentarii:

Rosa spunea...

Oare aceasta metoda ne-ar fi ajutat la intalnirea de astazi ?Mi-a ramas un gust amar...Felicitari Daniel !Felicitari Valentin !

Cristi spunea...

Nici nu ma pot gandi la starea acestui om. Dar dincolo de acest fapt, ceea ce s.a intamplat si modul de comunicare va spulbera pentru intotdeauna indoielile necredinciosilor privind existenta sufletului, a mintii, in alta parte decat corpul, impreuna cu el dar deasupra lui sau mai bine spus dincolo de el (intr.un plan mai subtil). Apropo, mintea nu este in nici un caz in creier cum gresit cred unii. Las placerea cititorilor de a descoperii unde este cu adevarat mintea. Asa cum spunea Eliade sacrul s.a ascuns in profan, acum a venit momentul redescoperirii sacralitatii in toate si in toti. Adica informatia adevarata nu mai poate fi ocultata, este pe taraba dar se oculteaza singura prin nepasarea, nepriceperea si indiferenta oamenilor.
Oare sufletul unde este, in ce zona a corpului?

Carmen spunea...

Revin dupa o saptamanaa de pauza si draga Daniel iti multumesc pentru acest articol pe care l-ai postat.Eu aici in Germania lucrez cu adulti si copii cu handicap.E un baietel care este in aceea stare cum scrie in articol si eu comunic prin ganduri cu el (Telepatie)iar mama lui mi-a confirmat ca si ea face acelasi lucru. La fel si o fetita de 10 anisori parca e un inger,ne intelegem prin ganduri si ca sa pot sa intelege mai bine mai conversam si prin privire,imi arata cu ochii in sus sau jos la stanga sau la dreapta,nu va puteti inchipui ca se poate face asa ceva.Iar un alt baietel care se poate misca dar nu poate vorbi,vorbim tot prin ganduri,iar ca raspuns de multe ori ca sa pot intelege perfect imi mai arata si cu degetele si tot prin ochi, semne pe care le-am invatat mai greu.Iar intr-o zi mi-a dat prin gand ca ma iubeste.Si l-am intrebat cu voce tare iar el mi-a aratat prin semne si ochi.Si eu i-am raspuns ca il iubesc,mi-au dat lacrimile.Acesti copii sunt de o inteligenta de nemaipomenit si sunt suflete minunate.Prima data cand am vazut acesti copii frumosi ca niste ingeri cu ochii lor nevinovati si stralucitori ca niste stele,am plans in hohote si nu am dormit nopti intregi.Acesti 5 copii eu ii transport de acasa la scoala unde invata prin calculatoare speciale.Fetita despre care v-am scris va primi un calculator special care se bazeaza pe pupila ochilor.Nu va puteti inchipui ce sansa au acesti copii aici in Germania si ceea ce se face pentru ca acesti copii sa fie integrati in societate.Au o scoala speciala.Si rog pe bunul Dumnezeu ca sa ne ajute, sa ajutam si oamenii si copiii cu handicap si autism si in tara noastra.Deci se poate face mult cu ajutorul mintii daca suntem deschisi pentru aceste lucruri.Am invatat multe de la acesti copii si am ajuns foarte sensibila mai ales ceea ce inseamna adevarul ,deoarece acesti copii sunt o noua generatie care noi adultii avem multe de invatat de la ei.Eu ii iubesc ca pe copiii mei si sunt mandra ca pot comunica altfel decat prin vorbe.
De aceea eu v-am mai scris dragilor,multumiti bunului Dumnezeu ca sunteti sanatosi voi si copii vostri.Cine nu a vazut astfel de copii nu-si poate inchipi aceste lucruri.Multi dintre copii s-au imbolnavit dupa vaccinurile pe care le-au primit si de aceea se afla acum in aceasta stare.
Acesta este adevarul.
Tuturor numai bine.
Daniel,o zi minunata si toate cele bune.

Lucia spunea...

E asa de frumos sa comunici telepatic,incercati si voi acasa, cu cei apropiați voua,daca mai adaugați gandului si o emoție puternica,efectul e garantat.
In documentarul*Legea rezonantei*Gregg Braden,Bruce Lipton si alții,aduc informații extrem de interesante...
Mie deseori mi se intampla sa comunic telepatic cu prietena mea Carmen( te salut Zanuța),de multe ori chiar simțeam si anumite stari fizice din corp,precum durerea...
Mama mea a decedat in urma cu 8 ani,dar in prezent o mai simt uneori langa mine si imi transmite telepatic ca ma iubește de acolo,de Sus...uneori chiar simt o ușoara atingere pe mana...
Și sa nu uitam ca in timpuri ancestrale,oamenii comunicau prin intermediul gandurilor...
Va trimit salutari in gand,tuturor.

ile spunea...

Ca de obicei,ALA-BALA PORTOCALA. Am obosit si cind intuiesc superficialitatea care devenita suficientza are pretentia sa dea raspunsuri stiintifice, ma enervez. Aia care se cheama stare vegetativa este vegetativa carevasazica si atunci nu gindeste cu da si nu sau cum a zis ala ca nu-l doare nimic, pentru ca atunci nu e stare vegetativa si inseamna ca are sanse sa devina constient, muzica delfini poze cei din familie neurotrofice si deci omul incepe sa iasa din abis adica are sanse nu este fara nici-o sansa. Visul, coma, criza de epilepsie sint din greieri, sufletul nu stiu unde sta, pomul daca are suflet nu stiu unde si-l tine iar omul are si el mai multe suflete nu chiar cit pisica dar poseda CITEVA energii de mai multe feluri. V-ati trezit din somn cu citeva secunde inainte de a suna cineva sau v-ati gindit la cineva anume fara legatura cu evenimentele din ziua in curs 0asa din intimplare, ca dupa citeva minute acel om sa va sune sau sa aflati o veste despre el? Daca vi s-a intimplat stati linistiti mai ginditi mai cititi, nu trebuie sa aflam acum toate raspunsurile. Vine luna decembrie solstitiu, ni se ascut simturile putem descoperi perceptii si experiente noi, http://www.yoda.ro/stiinta/intunericul-galactic-care-va-cuprinde-lumea-peste-2-luni-avertismentul-oracolului-din-shambala.html, eu voi avea timp sa meditez, sa gindesc unde mi s-au dus ambitiile profesionale,sa-mi reevaluez colegii medici,poate nu sint asa lacomi si jigodii pe cit imi par. Omenirea nu are nevoie sa ne rugam pentru ea, omenirea are alte treburi sa cistige bani sa-si satisfaca dorintele frivole de a cheltui banii pe cumparaturi inutile,pe excursii de sarbatori cine stie pe unde sa aiba apoi cu ce se lauda,pe toale de firme renumite. Cum sa zici ca ai facut revelionul la Galicea Mica cu socrii? e rusine sa te intorci in ianuarie la munca cu asa ceva. Nu am fost la Galicea, nu am socri. Eu ma apropiam de oameni in stare vegetativa declarati de altii si uneori vedeam ceva in ochii lor,o sclipire o reactie si atunci sa vedeti lupta cu prostia si ingimfarea medicala,eu singura in fata multor medici cu putere si rautate, spunind ca pacientul nu e stare vegetativa,Ii durea fix in nimic nu interesa pe nimeni ce spun eu,chiar daca ulterior pacientii deveneau constienti dar de cele mai multe dati se intimpla sa moara asa-false legume declarate. Legiunile de oameni omoriti de semenii lor cu zile poate se vor ridica in urmatoarele 2 luni sa ne pedepseasca (am si eu citiva pe constiinta).Bine ca mi-a mai ramas ceva din constiinta, mai incerc sa pastrez omenia SI DEMNITATEA. Ma consolez cu gindul ca intr-un pustiu fara tipenie de om, calitatile ca si defectele omenesti nu conteaza,vor exista ca si pina acum energiile cosmice, cu care RMNul functional mergind in continuare singur singurel, nu va avea nici-o legatura.

Carmen spunea...

Sustin cele scrise de Lucia(si eu te salut Zanuta),si de multe ori ne gandim una la alta si ori ne sunam ori ne scriem e-mail.
Cine isi deschide inima pentru aceasta convorbire,va putea citi si gandurile altora.Iar aceasta comunicare prin ganduri,va fi in viitorul apropiat noua noastra comunicare,iar atunci nimeni nu va mai gandi rau despre altul.Abia astept sa traiesc acest moment.Aceasta comunicare prin ganduri am incercat-o si cu cateva persoane ( in afara de acei copii cu handicap) care pot sa afirme acest lucru.Tuturor mult succes,incercati si veti reusi,candva.Trebuie doar sa exersati.Dar s-o faceti cu draga inima si iubire,si nu pentru a manipula.
O seara minunata,tuturor.

Cristi spunea...

@ ile,un gand bun pentru tine. Intrebarile trebuiau sa atraga parteneri de dialog. Si ca sa ma explpic, toate gesturile noastre sunt sacre sau au fost candva, acum ar trebui resacralizate. Ce sa mai zicem de actul medical.
Sa.ti impartasesc o idee simpla. Cica sufletul omului ar fi in locul unde arati cu degetul cand spui "eu". Simplu si frumos. Nu exista doar un singur suflet, nu mai multe, aceea particica divina din fiecare. Restul sunt corpuri:eteric,astral,mental,etc.
Despre minte nu mai scriu nimic. Astept un tratat medical care sa abordeze subiectul in mod stiintific. Stiu ca mai este mult pana atunci, asa zisa medicina moderna habar neavand cum functioneaza creierul si de ce avem atata cand unii nu.l folosesc nici macar in procentele cunoscute.
Iar cu noaptea cosmica se va dovedi pe 21.12.2012 ca nu va fi nimic. Linistiti.va, totul este o manipulare grosolana. Apropo, de ce am crede zvonuri din Shambala cand nu s.a dovedit existenta acesteia?
La o cat mai fructuoasa comunicare.

razvan pavel spunea...

gandul creierului? sau gandul inimii?

eu zic sa incepem, sa vorbim toti din inima, si usor usor, nici nu vom mai deschide asa des gura :) vom folosi telepatia inimii, mai in limbajul nostru "sufletul neamului, romanesc" :))) si este foarte simplu, de vorbit din inima , si cu inima, doar sa alegi adevarul :))

cristi spunea...

Romanii nu prea au vorbit si acum daca vor sa mai zica si ei ceva nu ii asculta nimeni. Daca ramai suspendat intre cer si pamant te sufla toate vanturile. Adica ACUM pe planeta TREBUIE sa vorbim. SA SPUNEM RASPICAT DUREREA si CE VREM! Ba cred ca trebuie sa strigam ca sa ne auda surzii din jur. Peste 200 de ani inima are cuvantul!
Asa ca eu il rog pe Roxin si invitatii sai sa vorbeasca si pe mai departe, iar toti cei care au de spus ceva sa o faca. Daca nu spun adevarul nu.i va asculta nimeni. Inima alege, daca ai acces la ea si nu o ai impietrita.
Iar pe blogg e nevoie de dialog, asta.i rolul lui. Postarile au mesaje, catre inima e adevarat, dar cum sa aflam daca ne.a atins daca nu vorbim/scriem.
Sa ne inchipuim o lume a tacerii. Brrrr. Dupa ati vrea sa auziti orice, chiar si o minciuna spusa frumos. Ca de exemplu sunteti inteligenti daca taceti.
Bine si eu daca taceam filozof ramaneam.

ile spunea...

Am intilnit oameni care taceau ca sa para mai interesanti,dupa cum la cealalata extremitate e madam Tatoiu care-si da cu parerea despre orice. Am si eu greselile si lipsurile mele. Stiu insa sigur ca nu vreau sa dau crezare unei doctrine sau curent ca sa abordez lucrurile din jurul meu. AM oarecare idee despre energii, sufletul insa nu mi-am definit clar ce inseamna nici nu am citit prea mult. La tara cind se zice ca i-a iesit sufletul inseamna ceva, apoi ala SUFLETUL mai rataceste niste zile pe linga casa, dar stiu totodata ca un ciine chiar daca este la distanta de kilometri de stapinul lui tot stie cind acesta moare (posibil ca nu il mai percepe cumva energetic dupa cum simte unele lucruri telepatic). Ce am mai patit este faptul ca incercind cumva sa dau ceva energie unor oameni bolnavi, poate ei nu primeau nimic ,insa eu eram foarte obosita. Am citit recent ZHUAN FALUN de LI HONGZHI,Falun Dafa fiind practicata si in Romania, am priceput de ce obosesc pe linga pacienti, asta nu inseamna ca vreau sa devin practician al acestei discipline budiste. In chineza,japoneza EU este scris cu pictograma nasului asa cum noi aratam cu degetul catre piept asa arata ei catre nas.Sufletul o fi agatat de nas? Intr-un experiment cu un ciine caruia stapina i-a cerut mental sa vina la ea iar eu mi-am dorit sa vina la mine fara sa gindesc, a venit la mine. I-a trimis o comanda telepatica.... Ha ha multa lume vorbeste de telepatie. Nu stiu ce este cu adevarat dar multi care cred ca stiu nici aia nu stiu. Intuiesc ca si obiectele neinsufletite vorbesc de fapt, dar nu as vrea sa le aud acum. Mai astept si daca nu apuc sa le aud inseamna ca le voi pricepe alta data sau niciodata, pot sa suport...Trebuie sa putem sa suportam sa plecam cum pleaca de obicei majoritatea fiintelor ..ca magarii in ceata...Vom gresi mai putin decit daca ne vom inversuna sa descifram noi TOATE TAINELE. Ceata e prietenoasa ocroteste, trebuie sa invatam ca nimic din natura nu ne e dusman,tocmai aici nu trebuie sa ne inversunam.
Nu-mi e frica de intuneric, nici de lumina desi uneori lumina poate face mai mult rau decit intunericul.

razvan pavel spunea...

oameni buni :)

incepeti sa practicati calea Adevarului (sa spui adevarul mereu), a sinceritatii cu sinele, cat si cu exteriorul, este foarte simplu. Practicand Adevarul, inima se usureaza, ( practic ) si incepeti sa vorbiti, fara a deschide gura, ci cu inima ,cu cei de langa voi, cat si cu cei , care poate sunt in alte tari :))))

cristi spunea...

Ha, ha, cred ca japonezii au sufletul in nas!
Ile,cu toata simpatia, chiar esti obosita. Dar tu poti schimba sistemul din interior, daca ai vrea cu adevarat. Ti.ai gasi cativa tovarasi de lupta si da.i bataie.Spitalele s.au transformat in abatoare umane.Ce pacat.

Anonim spunea...

Ile ma bucur ca ai citit cartea. Eu cand am aflat despre aceasta carte, cam tot asa cum ai aflat si tu, cineva a scris despre asta pe un blog si a spus ca „aceasta carte, impreuna cu practica meditatiei, te pot duce pe noi taramuri, telul final fiind transcederea dimensiunii acesteia si devenirea a ceea ce esti menit: particula integranta a divinitatii. Sper sa ai intelepciunea sa o citesti cu mintea deschisa.”.
As dori sa fac referire la subcapitolul acela „A transcende cele 5 elemente si cele 3 Taramuri”, pentru ca mi-am amintit despre asta cand ai mentionat despre natura.
Intelegerea pe care am capatat-o eu este ca prin aceasta cale de cultivare si practica, care nu este o religie si de fapt intr-un subcapitol distinct se si explica asta clar „Caile de cultivare ale scolii budiste nu sunt budismul ca religie”, corpul uman este complet inlocuit de materia de energie inalta si cu acest corp poti astfel trece in alte dimensiuni (acum si aici, adica in viata, nu dupa moarte). Pe orice alta cale spirituala daca nu ai invatat nimic trebuie sa te reincarnezi, in schimb odata asimilat naturii Universului, nu ti-ai uitat nici esenta, ti-ai amintit si cine esti, de faptul ca esti spirit, si ca acest spirit trebuie sa treaca prin aceasta persoana care esti tu, prin acest corp structurat al constiintei, iar constiinta pur si simplu trebuie sa-si continuie calatoria spre ACASA. Stim ca Universul trece prin formare, stagnare si degenerare si fiintele umane trec prin nastere, imbatranire, boala si moarte. Stim ca reincarnarea este un proces automat prin care trece o fiinta neiluminata si ca o alta denumire data reincarnarii e continuitate sau infinitate. Marea forta a creatiei care te va atrage si la care te vei intoarce cu fiecare reincarnare, iti va dizolva absolut fiecare molecula, ori tu va trebui si chiar vei reusi cu adevarat prin aceasta cale de cultivare si practica sa NU iti asumi destinul de fiinta infinita, sa faci saltul in infinit si sa te intoci acasa. E nevoie de curaj, forta, integritate. A te reincarna intr-un corp uman nu e de colo, ca sa nu mai spun si ca se face de un numar maxim de ori... 6, asa ca… te risti la o dizolvare a moleculelor again, ori alegi completa lor inlocuire cu materia de energie inalta, asimilarea cu natura Universului, intoarcerea acasa cu adevarat. E mult de vorbit, ori eu sunt la un nivel mic, limitat, de intelegere, calitatea mea de iluminare desi este buna, inca nu este la un nivel inalt, pentru ca Legea integreaza diferite niveluri. Incearca sa mai citesti o data cartea. Vei avea o mare surpriza... nu te gandi ca ai mai citit-o pentru ca vei realiza ca este o carte complet noua, iar orice nelamuriri, semne de intrebare, neintelegeri, se vor fi risipit deja... precum ceata. Deasemeni, exista si un site unde vei gasi zeci de conferinte ale aceluiasi autor Li Hongzhi, traduse in romana de voluntari din toata tara. Sunt multi oameni implicati in asta, cam la fel cum vor fi si acum multi implicati, pentru cauza geto-dacica, alaturi de Daniel. Eu le-am citit pe toate si nu pot sa-ti spun care mi-a placut mai mult si mai mult.... toate sunt incarcate de informatii pe care eu personal nu le-am mai aflat de nicaieri, oricat si pe oriunde am cautat si plus de asta sunt scrise asa pe intelesul tuturor.
Tuturor, spor mult in tot ceea ce faceti.

Anonim spunea...

Mi-au placut mult toate comentariile de aici si imi pare ca Cioran va poate raspunde aproape tuturor. Iata ce a scris el:

“Singurele ce conteaza sunt clipele cand dorinta de a ramane cu tine insuti e atat de puternica, incat ai prefera sa-ti zbori creierii decat sa schimbi cu cineva o vorba.”

“Orice conversatie cu cineva care n-a suferit e vorbarie.”

“Celui ce s-a revoltat peste masura ii este dat sa nu mai aiba putere decat pentru dezamagire.”

“Nu inteleg cum pot exista oameni indiferenti in acesta lume, cum pot exista suflete care nu se chinuiesc, inimi care nu cred, simtiri care nu vibreaza, lacrimi care nu plang.”

“Totul ma apasa: frant ca o vita de povara inhamata la materie, tarasc planetele. Dati-mi un alt univers, sau ma prabusesc... “

“Cand ai inteles ca nimic nu este, ca lucrurile nu-si merita nici macar statutul de aparente, nu mai ai nevoie sa fii mantuit, esti gata mantuit si nefericit pe veci.”

Ce frumos spune Cioran, desi pare ceva cumplit de trist… de neinteles, totusi este atat de multa intelepciune, de speranta in tot ce a scris el… ca numai omul, din tot acest univers atat de mare, se poate chinui intre o irealitate si o inchipuire, caci viata nu exista, iar moartea este o stare de vis.
Spiritul nostru principal este foarte pierdut in iluzie. Parca rastignirea lui Iisus pentru mantuirea sufletelor noastre ar fi o fericire pentru noi, caci stam asa de ca si cand ne-am dori si am astepta ca cineva sa se mai rastigneasca o data pentru noi, desi stim ca la a doua venire a Lui nu va mai fi deloc vorba despre asa ceva…
Oare cand ne vom ridica din iluzie si vom inceta sa fim precum spune Cioran vite de povara inhamate la materie, cand vom incepe sa cultivam universul, sa ne asimilam naturii universului si constiinta nostra principala va deveni puternica, sinele nostru va prelua puterea… conducerea aeronavei de catre capitan si nu de catre copiloti si astfel nu ne vom mai prabusi, vom ajunge si la destinatie si vom iesi si din vesnicia nefericirii?
Sincer, acestea nu sunt decat niste pareri, ganduri, intelegeri ale mele. Nu doresc sa contrazic sau sa supar pe cineva cu ceva.
Apropo de cele 6 reincarnari, azi are loc premiera filmului Atlasul norilor/ Cloud Atlas. Tot ce stiu este ca pe langa multi multi actori de valoare, de regie s-a ocupat o echipa de regizori din care face parte si Laurence Wachowski, cel care a regizat The Matrix. De fapt dupa cartea cu acelasi nume scrisa de David Mitchell, care merita citita pentru ca bate filmul muuuult, oricine altcineva ar fi incercat sa regizeze un asemenea film, cu siguranta am fi ajuns sa stam in cinematografe undeva la peste 12 ore.

ile spunea...

Nimeni nu detine adevarul absolut si ma enerveaza cei care spun ca ei vor ilumina sau vor ajuta. De aceea poate nu voi mai citi niciodata ceva scris de LI HONGZHI,mai putin ca e mai bun. Iarasi revin cu aceeasi poezie http://www.romanianvoice.com/poezii/poezii/corola.php
Cioran un suparat, cam misogin,de ce nu Noica sau chiar Petre Tutea asa naiv si nationalist cum le pare unor superintelectuali? Pentru unii e importanta respiratia (apropo de nas), pentru altii sexul,cultivarile astea moderne sint si mai ciudate decit cele vechi. As putea sa invat mai multe despre univers in timp ce dorm dimineata? daca sint obosita dupa amiaza nu vreau sa dorm pentru ca nu vreau sa visez. De obicei visele din partea a 2 a zilei mi se adeveresc, nu am pretentii de preoteasa sau shaman. Imi devin prietene in aceste vremuri timpite pietrele, chiar si cele de riu, nu vreau insa sa citesc ca unii fraieri contemporani TOTUL despre pietre, multe prostii si minciuni. APAR FALSE CREDINTE SI PROFETII DESPRE ORICE. DOMNUL ROXIN E BINE INTENTIONAT SI NU UMBLA DUPA CAI.. PE PERETI,DE ACEEA IMI PLACE SA VAD CITE CEVA DIN CEEA CE FACE...

Daniel Roxin spunea...

:)

Anonim spunea...

Ile,
Multumesc mult pentru http://www.youtube.com/watch?v=G9uBtnuxjwU. Mi-a placut mult, am si plans, dar supriza de la final a fost ceva fantastic si o mare bucurie pentru mine. Pozitia aceea a mainilor, una sus si una jos, palmele orientate una spre cealalta, este fix pozitia de la exercitiul de meditatie din Falun Dafa. Imi pare rau ca ai spus ca te enerveaza cei care spun ca ei vor ilumina si vor ajuta, pentru ca de fapt totul este asa cum s-a spus si aici in film, ca nu trebuie sa venerezi si sa te prosternezi vreunui Maestru, ci ca tot ce trebuie sa faci este sa cauti calea, sa cauti adevarul, sa fii un om bun, plin de compasiune, sa fii rabdator, intelegator, sa meditezi si cel mai important, asa cum reiese clar din film, sa te elibereri, sa elimini toate atasamente tale. Nu e vorba deloc de nici o religie, falsi profeti, sau alte asemenea, ci este fix asa cum vezi in filmul acesta, caci aceasta este de fapt o cale adevarata si dreapta, cand totul este simplu, bun si drept. Scrie si in cartea pe care ai citit-o recent si de aceea spuneam eu ca e bine sa fie citita de mai multe ori, pentru ca si eu am trecut prin ce-ai trecut tu, ba am zis ca cineva se cam lauda, ba ca se crede unicul si marele salvator din univers, ba ca spune minciuni si vrea sa ma indoctrineze si asa mai departe. “ Nu aveţi nevoie să-l veneraţi pe Buddha, nici să ardeţi beţişoare parfumate; dacă voi cultivaţi şi practicaţi cu sinceritate după standardul unui practicant adevărat, el va fi foarte mulţumit să vă vadă. Degeaba ardeţi beţişoare parfumate dacă în rest nu faceţi decât lucruri rele, degeaba vă prosternaţi în faţa lui, se va întrista doar la vederea voastră; acesta este principiul, nu-i aşa? O cultivare autentică depinde doar de persoana însăşi. La ce serveşte să vă prosternaţi şi să urmaţi astăzi un ritual pentru a deveni studenţii mei dacă odată ieşiţi afară faceţi orice?”
Cand cineva iti spune ca D-zeu e in inima ta si ca meditand poti atinge paradisul aici si acum, adica in viata si nu numai dupa moarte si ca vei putea face ceea ce noi toti de fapt ne dorim mult, adica O LUME MAI BUNA, atunci asta inseamna ca esti un om mic si indoielnic? Daca e sa vorbim despre pupat picioarele idolilor si despre faptul ca ne-am crede cumva prea dintr-o specie superioara, nu voi scrie decat atat “Voi sunteti Fratii mei si tot ceea ce eu am facut veti face si voi, ba inca mai mult"... (Isus)
Il iubesc enorm pe Petre Tutea si l-am citit si recitit mult. L-am citit si pe Noica… de la el am scris eu mai demult aici pe blog ca “Te imbratiseaz cu tot dragul si te deleg sa imparti imbratisari in jurul tau.”. Imi place si Eminescu si imi amintesc acum de Epigonii, caci acolo sunt pomeniti multi, imi place si Paler si Cioran, despre care eu nu mi-am dat seama ca a fost cam misogin, dar cu siguranta ca voi studia mai mult. In Falun Dafa se cultiva constiinta ta principala. In carte scrie “Când conştiinţa principală a cuiva se relaxează şi nu mai controlează creierul, acea persoană are mintea confuză, ca atunci când a aţipit sau este pe cale să viseze în timpul somnului. În această stare de inconştienţă este cu uşurinţă controlată de conştiinţa sa secundară, cu alte cuvinte, de spiritul său secundar. “, iar in film un calugar chiar a mancat bataie pentru ca motaia, asa ca a stii totul despre univers in timp ce dormi, in intelegerea mea capatata dupa vizionarea acestui film, asta nu este tocmai bine.
Imi cer scuze daca te-am suparat cu ceva. In tot ce-am scris acum nu am intentionat, catusi de putin, sa fac asta. Inca o data, iti multumesc mult pentru film. Numai bine.