luni, 12 noiembrie 2012

Daca vrei sa schimbi lumea, iubeste un barbat!

"Daca vrei sa schimbi lumea, iubeste un barbat, dar iubeste-l cu adevarat! Alege unul al carui suflet il cheama pe al tau, care te vede. Accepta-i mana si ghideaza-l usor catre sangele ce iti inunda inima, acolo unde iti poate simti caldura care il invaluie, acolo unde se poate odihni, acolo unde focul tau ii va mistui povara grea. Priveste in ochii lui, priveste in profunzime si vezi ce salasluieste acolo, adormit, treaz sau timid... Priveste in ochii lui si vezi acolo parintii si bunicii lui si toate razboaiele si nebunia ce au luptat-o spiritele lor intr-un tinut indepartat, intr-un timp indepartat. Priveste catre durerile lor si luptele si framantarile si vina; fara sa judeci. Si da-i drumul, las-o sa plece. Simte aceasta ancestrala povara si fii constienta de refugiul, de siguranta pe care o cauta in tine. Lasa-l sa se topeasca in privirea ta si fii constienta ca nu trebuie sa oglindesti acea furie pentru ca tu ai un pantec, o dulce, adanca poarta catre taramul care spala si vindeca vechile rani.

Daca vrei sa schimbi lumea, iubeste un barbat, dar iubeste-l cu adevarat! Aseaza-te inaintea lui, in plenitudinea feminitatii tale, in suflarea vulnerabilitatii tale, in joaca inocenta a copilului, in adancimea mortii... O invitatie infloritoare, ce rasare usor, permitandu-i sa fie puternic ca barbat, sa inainteze catre tine... sa innoate in pantecul Pamantului, intr-o cunoastere tacuta, impreuna. Si atunci cand se va retrage..., pentru ca o va face..., va fugi inspaimantat in grota lui... aduna-ti bunicile langa tine si inconjoara-te cu intelepciunea lor. Asculta-le soaptele usoare si calmeaza-ti feciorelnica inima speriata indemnandu-te sa ramai calma, sa astepti rabdatoare intoarcerea lui... Aseaza-te si canta la usa lui, un cantec al aducerii aminte, care il va mangaia, inca o data.

Daca vrei sa schimbi lumea, iubeste un barbat, iubeste-l cu adevarat! Nu ademeni sa iasa afara baietelul dinauntrul lui, cu seductie si pacaleli; doar ca sa il atragi in capcana... intr-o panza a distrugerii, intr-un loc plin de haos si ura, mai ingrozitor decat orice razboi purtat de fratii lui. Aceasta nu este feminitate, este razbunare. Aceasta este otrava nenumaratelor abuzuri ce au avut loc dealungul anilor, violul lumii noastre. Si asta nu aduce nici o putere femeii, o reduce... pe masura ce ea il castreaza! Si ne ucide pe toti! Si chiar daca mama lui l-a purtat in brate sau nu a facut-o, arata-i acum adevarata mama - imbratiseaza-l si ghideaza-l in gratia ta, in profunzimea fiintei tale, in caldura mocnita a miezului Pamantului. Nu il pedepsi pentru ranile lui despre care crezi ca nu se potrivesc nevoilor si criteriilor tale. Plangi pentru el rauri dulci. Lasa ranile sa sangereze cand te intorci acasa.

Daca vrei sa schimbi lumea, iubeste un barbat, iubeste-l cu adevarat! Iubeste-l indeajuns incat sa i te arati goala si libera. Iubeste-l indeajuns incat sa iti deschizi corpul si sufletul catre ciclul nasterii si al mortii si multumeste-i pentru oportunitate. In timp ce dansati impreuna printre vanturi turbate si paduri tacute, fii destul de curajoasa incat sa fii fragila si permite-i sa soarba din moile si imbatatoarele petale ale fiintei tale. Permite-i sa stie ca te poate imbratisa, apara si proteja. Arunca-te in bratele lui si ai incredere ca te va prinde chiar daca ai fost scapata de o mie de ori inainte! Invata-l cum sa renunte la el, renuntand tu la tine, si uniti-va intr-un dulce nimic al inimii acestei lumi.

Daca vrei sa schimbi lumea, iubeste un barbat, iubeste-l cu adevarat! Incurajeaza-l, hraneste-l, permite-i sa fie, asculta-l, imbratiseaza-l, vindeca-l. Si tu, in schimb, vei fi hranita, sustinuta si protejata de brate puternice si ganduri limpezi si de sageti precise. Pentru ca el poate, daca tu ii permiti, sa fie tot ce ai visat!

Daca vrei sa iubesti un barbat, iubeste-te pe tine insati, iubeste-ti tatal, iubeste-ti fratele si fiul, iubeste-ti fostii parteneri, de la primul baiat pe care l-ai sarutat pana la ultimul pentru care ai plans. Multumeste pentru daruri; pentru revelatia din aceasta intalnire aceluia care sta in fata ta si regaseste-l in samanta a tot ce este nou sub soare; samanta pe care o poti hrani si ajuta sa creasca ca planta, pentru a creste o lume noua, impreuna."

Sursa: aimee.ro

Asculta Radio Vocea Sufletului! Muzica si emisiuni pentru sufletul tau.
http://radiovoceasufletului.ro

27 de comentarii:

laura-maria ilea spunea...

Iti multumesc pentru aceasta postare. Parca a venit ca o concluzie a intregului meu parcurs... In astfel de momente, cuvintele ma incurca. Asa ca voi prefera sa-ti trimit mai bine un gand...

http://www.youtube.com/watch?v=Tk_V6ya8PpE

Daniel Roxin spunea...

:)

Lucia spunea...

Frumoase si foarte inspirate aceste cuvinte, care vin din Sufletul unei femei pentru a chema la trezire Sufletele altor femei, de pretutindeni...
Daniel,ai fost inspirat azi cu aceasta postare,parca mi-ai fi citit gandul...drept pentru care trec cu vederea *cenzurarea* raspunsului dat lui Cristi,iar in schimb primesti o imbratisare *necenzurata*care sa te binedispuna toata ziua...
Multumesc,
Maestre drag...

Daniel Roxin spunea...

O zi minunata! :)

Carmen spunea...

Draga Daniel,multumesc pentru acest articol minunat.Adevarat ceea ce scrie aici.Daca noi femeile am face aceste lucruri ,am schimba lumea in bine.Dar cand te uiti in jururl tau si vezi invidie,ura si gelozie intre femei,eu nu ma mir de ce lumea aceasta e asa cum e.Am spus multora ca noi femeile gresim fiindca nu ne ascultam sufletul,si ne lasam inrobite.Daca ne iubim pe noi insine asa cum suntem,atunci vom putea iubi cu adevarat si barbatul ales de sufletul nostru.Asa ca noi femeile trebuie sa ne trezim si sa vedem ce e cu noi si in noi si in jurul nostru si atunci se vor intampla minuni.Imi doresc ca toate femeile sa-si descopere frumesetea,iubirea si bogatia din inima lor,ca acolo se afla imparatia lui Dumnezeu.Eu am gasit aceasta imparatie,care se cheama:IUBIRE,LUMINA,ADEVAR,LIBERTATE si FRUMUSETE pentru tot ce exista.Mult succes tuturor femeilor.Amin.Mii de multumiri,Daniel, pentru tot ce faci pentru sufletele noastre.Te binecuvantez
si iti transmit toate cele bune.O zi minunata.

Daniel Roxin spunea...

:)

Lucia Blue spunea...

iubesc...

Rosa spunea...

Daca iubesti un barbat ,iubeste-l neconditionat ...iubeste pur si simplu , fara a astepta ceva in schimb...Este cea mai pura dragoste care poate exista...simte-te binecuvantata...Lasa-ti iubirea sa-ti curga prin vene ...bucura-te de fiecare clipa ,ca si cum ar fi ultima....Schimba Lumea ...Iubirea neconditionata este : un dar Divin... dragostea suprema... miracolul acestei Lumi ...este TOTUL...Frumos articol,plin de emotii...Sa fiti iubiti !

Lucia spunea...

Daniel,ce spui de varianta-daca vrei sa schimbi lumea,iubeste femeia din sufletul tau-asta valabil pentru barbati...
Dragi barbati,descoperiti femeia dinlauntrul vostru,energia feminina
va ajuta sa va echilibrati energetic,sa priviti lumea cu alti ochi,sa fiti mai ingaduitori si mai plini de compasiune...

Carmen spunea...

Da, Rosa, este exact cum scrii...Iubirea neconditionata-un dar DIVIN! Asa a iubit si Iisus,dar multi nu l-au inteles...
Sper ca acum noi toti sa intelegem acest lucru.
Va iubesc pe toti!

Anonim spunea...

Astept acum sa citesc un articol la fel de bun pe tema
"Daca vrei sa schimbi lumea, iubeste o femeie!"

:-)))

cu ganduri bune,
Cristina Rhea

Daniel Roxin spunea...

Va veni...

Carmen spunea...

Pt Lucia:draga Zanuta,te felicit,pentru ceea ce ai scris.Iar acum ar trebui sa-i provocam pe barbati,sa-si gaseasca partea feminina din ei.Te pup,Zanuta.
Draga Daniel,sper ca va aparea vreun articol pe aceasta tema.Il asteptam.
Numai bine.

Lucia spunea...

Daniel, ar fi minunat daca am citi un articol scris de tine pe aceasta tema...
Ai experienta la capitolul acesta si scrii asa de frumos...

Lucia spunea...

Barbatilor le recomand sa citeasca cartea lui David Deida *Draga mea iubita...*este o carte minunata din care au de invatat atat ei cat si femeile.
Mi-am petrecut o zi frumoasa alaturi de tine,Daniel.Multumesc!
Sa ai o noapte minunata.
Si vise placute...

Raphaelly spunea...

"iar atunci cand va fugi speriat in grota lui...tu sa astepti calma..."???? este un poem frumos, insa cat de ireal! lumea noastra nu este ideala, la fel cum nici majoritatea barbatilor nu sunt.

dar voi, barbatii, cam cat timp ati fi dispusi sa asteptati o femeie speriata, care s-a ascuns in grota? cam cati ani? o viata? si intre timp v-ati ocupa cu ... iubirea fizica in care de fapt nu puneti suflet dar care va cam place (ca-n Dragostea in vremea holerei de ex).

filosofia este filosofie. endless. cert este ca pe lumea asta exista barbati buni si femei demne, insa exista si dementi si destule curve de placere si pt lux (nu vb de cele care o fac de foame). asa ca mai bine verificati bine terenul inainte sa va "contopiti" si vedeti daca merita sau nu :)

Anonim spunea...

Da o femeie ce are e defecta?

C.C. spunea...

Un poem inchinat iluziei .. efemerului.. profund si totusi ireal, apartinand intangibilului. O atent ticluita colectie de simtaminte adanc inradacinate in cotloanele sufletului creatorului, in perpetua conexiune cu 'vremile' androginale. Asa percep eu aceste randuri care pret de cateva minute mi-au permis sa ma afund in melancolice amintiri ale lirismul romanesc. Un text sensibil, fluid, care in mod cert reverbereaza in sufletele cititorilor. Va multumesc pentru gandurile incondeiate cu atata maiestrie.

Anonim spunea...



te voi iubi pana cand vei invata sa te iubesti pe tine insati
te voi imbratisa pana cand vei invata sa imbratisezi copacii
te voi hrani pana cand vei invata ca nu ai nevoie de hrana
te voi indrepta pana cand vei invata sa mergi drept

…pana cand vei rodi
…pana cand te vei implini
…pana cand te vei darui
…pana cand vei FI

http://ellamihaella.wordpress.com/page/2/

Anonim spunea...

Daniel, tu ai facut armata? cu pusca si cureaua lata..?

Daniel Roxin spunea...

Da, am facut-o...

ile spunea...

Minunat vis dar de cind toti oamenii sint egali si nu-i adevarat, femeile sint prinse in capcana propriilor ambitii.
Exista un soi de giste care au atita intelepciune incit giscanul isi alege 2 partenere, una tinara si alta batrina sa-l intelega sa-l ajute si sa creasca bobocii. La specia umana nu s-a inventat femeia sa aiba calitatile externe ale tineretii si intelepciunea unei babe. Dupa cum nici la tinerii barbati pina la 30 ani creierasii lor nu sint prea aranjati, de aceea e bine sa-si traiasca viata experientele si apoi sa se aseze la casa lor. Cum ar fi o pereche de vis in care ea lucreaza la macelarie iar el e scriitor la domiciliu-liber profesionist. De cind femeile se duc la munca nu mai e nici-o sansa pentru viata idilica. Am mai vazut niste babe din vechea generatie care au incercat schilodite sufleteste sa impace in ele insele perechea de testicule implantate de societatea de consum cu sufletul cald si duios de femeie. Cele casnice au fost cumva mai linistite,in cazul in care barbatii adulati si cu sosetele calcate,spalati pe cap si pe picioare, nu le-au lasat pe drumuri. Deci aceasta societate creata timpit nu protejeaza pe nimeni,isi bate joc de ambele tabere si nici-o pereche nu are sanse sa ajunga la intelegerea si armonia pe care au avut-o unii din strabunicii nostri.

Anonim spunea...

Cred ca aceasta este IUBIREA ADEVARATA,MATURA SI LIBERA,FRUMOASA IN PLINATATEA SI PROFUNZIMEA EI.Cine poate iubi asa este un om liber.
Multumesc,Nico

Kasandra spunea...

O, ho , ho , vreau sa salvez lumea ,si e logic - daca pana acum nu am salvat-o , poate o salvez daca te aleg pe tine Daniel ! Am glumit , dar cred ca tu te straduiesti sa salvezi atat cat poti din ea. Te felicit pentru curaj, si continua ca te pricepi de minune sa-i pornesti si pe altii.

Anca ♥ spunea...

Iata si o inspirata replica feminina, cu multa iubire tuturor barbatilor minunati, si cu recunostinta de a simti o astfel de iubire impartasita.
http://beauty-love-wisdom.blogspot.ro/2012/11/daca-vrei-sa-transformi-lumea-iubeste-o.html

Anonim spunea...

... as spune un cuvant, as spune IUBIRE !
... as reproduce pe un mare...CINEVA ce spunea caaa..." A IUBI inseamna de multe ori si...A SUFERI si...cum majoritatea oamenilor fug de suferință ...puțini au mai rămas cei ce stiu cu adevărat SA IUBEASCĂ !"
Poate ca-s doar cuvinte intr.o lume confuza , iubind JURĂM in fața LUI , apoi... la primele certuri, un judecator corupt ne da o
DECIZIE DE DIVORȚ si gata, ne-am "făcut " pe el sfânt-jurământ. Si? Se spunea...la bine si
a rău? In ce an ?
Nu judec dar doare cumplit ceea ce vad zilnic...mama ei de viață

vivi spunea...

foarte multa unanimitate,mai ceva ca la sedintele UTC, naivitate si ignoranta camuflata de binecuvintari la kil si cuvinte in staniol.Plus multe sfaturi...Suntem plini de fudulie, pricepere cam in toate domeniile de nu stiu cum de nu ne lansam propriile navete di n balcon sau sa ne teleportam eventualsi , bineinteles , foarte da foarte destepti. Cam asta e tot calupul caderii din Rai...