duminică, 11 noiembrie 2012

Mentorul chinez - Povestire cu talc

Un tânăr luptător în vechea şi îndepărtata Chină îşi pierduse toată încrederea în sine în urma încercărilor vieţii şi a războaielor la care a participat. Era supărat tot timpul. Când se afla în public avea manifestări arogante, şi era iute la mânie chiar şi în preajma prietenilor săi care încercau să-l consoleze. O frica nemărturisită îi pătrunsese în oase. Tot felul de întrebări despre viaţă şi moarte îl bântuiau.
Într-una din acele zile negre din viaţa lui prietenii săi l-au îndemnat să meargă la un mare maestru care locuia în munţi şi să îi pună lui acele întrebări la care ei nu-i puteau răspunde. Războinicul a plecat.


Când a ajuns la coliba maestrului a văzut că acesta era de fapt un bătrânel uscaţiv şi cu privirea blândă. Tânărul i-a spus pe un ton aspru:
- Bătrâne! Am auzit că eşti înţelept şi ai răspuns la orice întrebare. Vreau să ştiu care este diferenţa dintre iad şi rai.
Pe acelaşi ton, maestrul i-a răspuns:
- Ţi-ai petrecut toată viaţa luptând. Eşti prea prost ca să faci diferenţa dintre cele două.
Iute la mânie, războinicul a scos sabia şi învârtind-o prin aer s-a repezit către bătrânul care stătea nemişcat. Lama tăioasă s-a oprit la două degete de gâtul maestrului… Apoi s-a retras. Bătrânul a rămas în continuare neclintit. Apoi a spus:
- Ăsta este iadul!
Luptătorul a făcut ochii mari şi cu voce tremurândă a zis:
- Ţi-ai riscat viaţa ca să-mi arăţi ce înseamnă iadul…??? Erai la un pas de moarte şi nici măcar nu ai clipit…
- Iar acesta este raiul, i-a răspuns maestrul.

Sursa: Ozibuna

Asculta Radio Vocea Sufletului! Muzica si emisiuni pentru sufletul tau. 
http://radiovoceasufletului.ro

31 de comentarii:

Rosa spunea...

Intelepciunea o capeti ,,in urma incercarilor vietii,,...iti recastigi increderea in tine si descoperi ca Dumnezeu ti-a dat niste calitati divine pe care ACUM le poti folosi cat mai bine , ca sa dai culoare vietii tale ...Descoperi ca iubirea este Universala si ca raiul si iadul se contopesc , odata cu toate greselile facute , in viata ta ireala avuta pana acum ,intru-un ADEVAR ABSOLUT ...Fericit de cel care devine intelept !Eu am reusit...Viata sau moartea pentru mine au devenit UNA :FERICIRE si LIBERTATE....Multumesc !Voi ati reusit ?

Carmen spunea...

Multumesc pentru acest articol,Daniel.Da cred ca unii oamnei si-au riscat viata pentru a le arata altora ce este iadul si raiul.Putem invata multe din cele scrise in articol.
Iar pentru Rosa,felicitari pentru comentariu si vreau sa-ti scriu ca si eu am reusit ca si tine.Si sunt fericita.Multumesc!Sper ca ne vom intalni odata la cafeneau ta.Din departare iti transmit toate cele bune si numai bine.
Toate cele bune,tuturor.
Daniel,si tie numai bine si o zi cat mai minunata.
P.s.Si pentru Lucia numai bine si abia astept sa vin acasa sa ne vedem.Te pup.

Rosa spunea...

Pt Carmen : Multumesc , si abia astept sa te cunosc...

Lucia spunea...

Felicitari la amandoua!
Eu inca mai invat de la Maestru...
Zanuta,te astept sa vii acasa,sa formam o echipa tare,ca Dacia noastra are nevoie mai mult ca oricand de oameni hotarati.
Daniel,tu esti Seful echipei...

Carmen spunea...

Pt Lucia:Da draga Zanuta ,asa sa fie, Zau.Te felicit ca inveti repede de la Maestru tau drag.Iar examenul il vei reusi cu nota 10.Da Dacia noastra are nevoie de noi de toti,iar Daniel este trimis de Dumnezeu,sa ne arate calea,iar noi ca sa-l urmam.Te pup Zanuta si numai bine.
Pt Rosa: Multumesc , si eu abia astept sa te cunosc.
Toate cele bune.
Daniel,multumesc pentru ca ne postezi comentariile.O zi minunata.

cristi spunea...

Cauti un intelept timp de mii de ani. Vii si vii pe pamant sa inveti, sa gasesti un invatator, maestru, sa te ajute sa devii intelept(de fapt te gaseste el pe tine daca e cazul), iar pe forumul lui Roxin sunt cel putin doi/doua intelepte. De data asta chiar m.ati facut curios cum ati reusit. Cum ati reusit?

Anonim spunea...

Intelepciunea este un nivel de constiinta, o stare de spirit.Cand iubesti pe cineva, starea de iubire o simti in tine.Toate le simti in tine, cei din jur doar declanseaza anumite stari.Daca un om cauta orice in afara lui, poate ca nu gaseste niciodata ce a cautat dar daca e atent continuu la el insusi, la starile lui, la cuvintele lui, la ce declanseaza orice din exterior in interiorul lui asta e tot raspunsul.Fiecare sa caute in el insusi intelepciunea.(eu nu sunt niciuna din cele doua persoane de care ati spus ca sunt intelepte)

Rosa spunea...

,,Daca nu ai un batran ,sa-l cumperi,,un vechi proverb...Intelepciunea nu se invata la scoala ,ea este dobandita in urma experientelor ,de regula ,cele ce te-au facut sa suferi .Atunci cand reusesti sa scapi de acele lucruri ,,inutile,,in mod constient ,reusind o VINDECARE COMPLETA , a Sinelui Tau ,traind ACUM in armonie cu lumea inconjuratoare ,reusind sa fii FERICIT intr-o lume ,,nebuna ,,ca poti iubi neconditionat ,,TOTUL,,traind in ADEVAR (a gasi raspunsurile la toate intrebarile la CINE SUNT EU ? ,constient :- ca TRECUTUL TAU a fost un ,,RAU,,necesar pentru a ajunge la AICI ,si ACUM ...,- ca esti la FINALUL CICLULUI DE INCARNARE ...)Sunt multe de spus ...ma simt o persoana COMPLETA...sunt BINECUVANTATA ...MULTUMESC lui DUMNEZEU !Ca sa intelegi sensul acestor cuvinte ,trebuie sa fii la un nivel inalt de evolutie spirituala ...(la care eu am ajuns singura )- cel putin o persoana de AICI , intelege acest lucru...Am lasat discretia si modestia la o parte...FITI ATENTI CU VOI INSIVA -asta este CALEA ADEVARULUI !EU TRAIESC IN PREZENT : AICI SI DINCOLO...IUBIREA IMENSA este ,, CHEIA ...

Anonim spunea...

Pentru Rosa: Ai vazut cumva filmul "The silent flute" (Flautul tacut)?

Coco spunea...

foarte frumos Daniel, iti multumesc pt ca existi..........

Daniel Roxin spunea...

O zi cat mai frumoasa!

Carmen spunea...

Felicitari Rosa, pentru comentariu,si sustin cele scrise de tine.Numai bine.
Pt Cristi:Draga Cristi,cautand si cautand si iar cautand,am reusit.Fiind in Germania,departe de tara mea iubita,m-am lovit de tot felul de probleme cautand in exterior.Ajungand sa ma IUBESC pe mine,si sa ma cunosc,sa caut in SUFLET,am reusit acest lucru,SINGURA,cu ajutorul Lui Dumnezeu si a Lui Iisus.Traind in ACUM si AICI,iertandu-i pe cei care mi-au gandit sau facut rau,si mai ales iubindu-i... am reusit...
Savurand natura,imbratisand copacii si spunandu-le problemele mele,ascultand ciripitul pasarilor,mergand desculta prin roua diminetii,privind rasaritul si apusul soarelui,care cu razele lui minunate imi saruta obrazul si ma mangaia cu caldura lui...ascultand vantul si simtind cum picaturile ploii imi sarutau pielea,stand pe malul marii si simtind nisipul cald pe corpul meu... iubind neconditionat tot ceea ce este,am reusit sa vad ca sunt PERFECTA asa cum DUMNEZEU m-a facut.Aceste lucruri le poti face doar traind in Acum si Aici,savurand fiecare moment,iubind tot ceea ce faci,incepand de la familie,prieteni,rude ,meserie,locul si tara unde locuiesti.Asa a facut si Iisus,dar multi pe el nu l-au inteles nici pana in zilele noastre.Iubirea de SINE si Iubirea Neconditionata,sunt CHEIA ,cum a scris si Rosa.Iisus spunea:"Eu sunt Calea,Adevarul si Viata".Deci draga Cristi,calea ta pe care mergi zilnic,gandurile tale,cuvintele pe care le vorbesti si faptele tale de zi cu zi,sunt VIATA,sunt ceea ce esti,sunt caracterul tau,iar daca esti constient si te observi pe tine,si iti sortezi gandurile,cuvintele si faptele,vei gasi imparatia lui Dumnezeu care se afla in tine.Dar un lucru sa nu uiti,e nevoie de timp,si cel mai important lucru este RABDAREA cu tine INSUTI.Priveste-te in oglinda asa cum te-ai nascut si iubeste-te cum te vezi,si atunci vei gasi CHEIA despre care Rosa scrie,iar aceasta CHEIE esti TU, TU esti IUBIREA Neconditionata,TU esti ADEVARUL,TU esti LIBERTATEA ,TU esti PERFECT,esti MINUNAT,TU esti un INGER pe pamant intr-un corp care experimenteaza viata.Traieste-ti VIATA in ACUM si AICI,ca aici este PARADISUL.Amin.Mult succes Cristi.Te binecuvantez.Si nu uita ca esti un Inger plecat intr-o calatorie si aceasta calatorie se cheama VIATA pe PAMANT (iar multi nu stiu acest lucru). Si nu uita ca TOTI suntem MINUNATI si PERFECTI.Numai bine.Sper ca odata toti vom putea vorbi despre aceste lucruri la Conferinta lui Daniel.De aici din departare numai bine,Cristi.
O zi minunata ,tuturor.
P.s.Daniel ,scuze ca am scris iar prea mult.Multumesc,si toate cele bune.
Va iubesc ,pe toti.

Rosa spunea...

Pt Anonim :Mi-a venit sa zambesc...nu stiu de ce ...in ac timp m-ai facut curioasa ...ce legatura are acel film cu mine ?(nu l-am vazut ,dar promit ca-l voi viziona )...Am sa-ti spun un secret ,toate parerile mele despre viata sunt ale mele ...nu am fost si nu voi fi influentata niciodata de nimeni ...poate ...uneori ,anumite intamplari ,bune sau rele imi deschid supapa creatiei si reusesc sa scot mai usor din fisierul mintii acele ganduri... ...facand loc la altele ...Nu am dus niciodata lipsa de ele ...Rad ...Sunt atat de multe ...ca uneori am impresia ca ele mi-au invadat intreaga mea fiinta ...A scrie pentru mine e o metoda de terapie ...

cristi spunea...

Da, Rosa. Frumos nume. In limba romana sa insemne oare trandafir? Esti un pic eclectica, ermetica sau poate prea profunda pentru mine (nu sunt malitios). Am citit cu atentie ce mi-ai raspuns (multumesc!), dar am cateva nedumeriri. Sunt convins ca nu te supar daca le scriu, o fac doar din dorinta de a afla/cunoaste si nu pentru a contrazice.
-intelepciunea se invata la scoala vietii, dar cred eu si in anumite locuri binecuvantate, pe care le putem asimila unei scoli: - manastiri (unele), ashram-uri (cam tot un fel de manastiri), in preajma unor invatatori,gurru ca discipoli,s.a.m.d.
- eu sunt foarte atent si chiar introspectiv dar tot am o multime de intrebari si mult mai putine raspunsuri. De exemplu cum poti impaca, asa cum am mai scris, viata de zi cu zi si iubirea neconditionata a tot ce misca in jurul tau (cu privire la neimpacare o fac cu referire la ganduri. Sa nu scapi tu un gand negativ acolo, ba chiar si o vorba sau mai multe cand vezi ce se intampla in tarisoara asta a noastra, asta chiar este intelepciune, dar asta inseamna ca eu mai am multe de facut pentru a ajunge la ea si in acest momnet nici nu prea vreau sa fiu intelept fara romanii din jurul meu). Asta este statia finala, o stiu si eu foarte bine, dar cred ca intr.o lume dura, plina de competitie si de lupta (vezi, te rog, efortul lui Roxin pentru a descoperi trecutul nostru - de altfel un lucru care ar trebui sa fie simplu si de la sine, dar ce interese si cuib de viespi deranjeaza, cred ca numai el le stie), este foarte dificil; stiu ca se mai poate cu multa rugaciune pentru a.ti dezvolta discernamantul si sa stii sa alegi drumurile;
- este o dilema pentru mine cum poti reusi singur/singura sa devii intelept; principala diferenta intre budism si crestinism tocmai asta este: fara gratia lui Dumnezeu nu ajungi la el, budistii spun ca singur poti ajunge. Eu cred in cele afirmate de dogma crestina. Experientele de viata, alea negative mai ales, adica suferinta te poate si abrutiza. Ca si saracia de altfel.
- intre cum te simti si cum esti cu adevarat poate fi o mica dar si o mare diferenta (eu nu zic ca este valabil pentru tine). O pilda din batrani: un calugar s.a izolat timp de 20 de ani in padure si s.a rugat in continuu. A simtit ca este eliberat, iluminat, binecuvantat, mantuit si a coborat in sat. Satenii plini de admiratie si de cucernicie l.au intrebat daca poate face orice, ca de exemplu sa se arunce in fantana. Binenteles, eu sunt omul Domnului, mie nu poate sa mi se intample nimic de acum, a raspuns calugarul si s.a aruncat. Binenteles ca a murit.
In concluzie: viata este o lupta deci te lupta romane.
Rosa te intreb cat de mult ii iubesti pe cei care ne.au adus in halul in care suntem? Un popor atat de minunat, de indurator, de iubitor, de rabdator, cu o asemenea istorie ca a lui?

Rosa spunea...

Pt Anonim ;Am vazut filmul...Multumesc !

Gerula spunea...

Maestru ii spune invatacelului :
Pana aici pot eu sa te invat , de aici incolo trebuie sa mergi singur.
Dar de ce Maestre ? spune discipolul.
Pentru ca vai si amar de Maestrul acela care nu este intrecut de discipolul lui . Abia atunci Maestru si-a desavarsit "opera" , si numai asa putem ajunge la intelepciunea suprema.

Rosa spunea...

Pt. Cristi:-a nu contrazice pe cineva ...Unde este EUL tau ? -orice RAU aduce SCHIMBAREA incat ajungi sa-l iubesti.Daca nu ,,lupti,, pt ati regasi ORIGINEA PIERDUTA ,ramai fara IDENTITATE ...esti un ORFAN al ac Lumi...Nu oricine se naste maestru...Eu am ,,furat de la toti ,,si restu am ,,pus,, de la mine...IUBIREA transforma toate rautatile Lumii in culorile curcubeului , daca stii sa vezi in intuneric...Stii care este cea mai mare satisfactie? A iesi victorios in Lumea asta ,,putreda,,...si sa vezi la orizont o NOUA POARTA...care ti se va deschide ...Un gand bun pentru toti !

ile spunea...

Sincere felicitari pentru aceasta pastila de intelepciune. Acum la fel ca la infratitele medicamente de insanatosire fiecare pricepe ce vrea numai sa nu-i faca rau.
Eu nu sint prea miscata de pilda dar apreciez ca Domnul Roxin prezinta lucruri frumoase, fara inversunare,ca un masaj de relaxare pentru minte urmand sa-si faca fiecare gimnastica de tonifiere. Pe scurt ce pricepui eu fara cuvinte in plus:pentru un mos intelept care traieste cam de cind s-a nascut impacindu-se cu moartea impletind cu pricepere viata si moartea si lumea din jur, cind ii vine pe cap un tinar zapacit are la indemina cea mai simpla alegere din viata lui: Ajuta omul indiferent ca poate fi ultimul pe care-l ajuta. Iadul ramine pentru cel care-l omoara fara rost (evaluase sufletul bun al tinarului si stia ca acesta s-ar fi chinuit apoi cu ceva remuscari daca l-ar fi omorit). Raiul era pentru batrin ,indiferent ca traia sau murea facea oricum ceva pentru cel de linga el. Acum tinarul cind s-a oprit din gestul necugetat a zarit si el o stralucire printre ulucile raiului. Interesanta poveste . OMul modern este crescut sa creada ca el este buricul pamintului si ca trebuie sa traiasca cu orice pret chiar daca trebuie sa coboare cit mai mult sub demnitatea umana. Ati vazut ca vrabiutele captive sint inadaptabile si mor de foame? Turturelele sint sfioase si greu de crescut. Gugustiucii in schimb supravietuiesc si se adapteaza usor. Oamenii si mai bine decit gugustiucii. Revin la exemplul domnului Roxin. Este vorba despre altfel de oameni, chiar si razboinicul, avea o structura ...de razboinic din trecut nobil si demn, nu ca soldatii americani trimisi in Afganistan. Si el era pregatit sa moara cu demnitate in orice zi. In cutuma noastra cind e sa ni se arate spectrul..vine invariabil intrebarea'de ce eu' in mod extraordinar 'de ce tocmai acum...ca mai aveam niste rate de platit'...Eu am vazut animale, oameni murind,animalele s-au dus lin,dintre oameni unii s-au luptat chinuindu-se unii de frica,altii mai voiau sa vada casa sau copilul sau altceva. Revin din acelasi unghi de vedere:este vorba despre oameni extraordinari intr-o imprejurare deosebita,despre impacare si lipsa de inversunare, dar nu avem cum sa intilnim nici astfel de oameni nici astfel de intimplari in zilele noastre. Mie imi pare rau. Astept sa plec in urma cu 2000 de ani, indiferent ce as fi. Oricum voi vedea altfel de oameni nu ceea ce au ajuns cei de acum. Pot sa mai sper inca.

Lucia spunea...

Bravo,colegul meu drag,Gerula.De aceea unii Maestri revin pe Pamant,chiar daca pot renunta definitiv la a se reintoarce,au ales aceasta cale tocmai pentru a fi cat mai multi discipoli care ajung pe calea perfectiunii...

Salutari la Carmen,Rosa si Cristi!
Draga Cristi,noi toti mai avem ganduri negative,dar e important sa le CONSTIENTIZAM si sa le corectam imediat,astfel de multe ori nu ne dam seama ca preluam de la altii,din gandurile lor...eu am trecut prin asta si ma intrebam*de unde imi vin aceste ganduri,deoarece cu siguranta nu provin din Sinele meu adevarat.Si atunci ma rugam Arhanghelului Mihail,de multe ori cand faceam dus,deoarece apa curata,purifica,sa-mi aspire toate impuritatile absorbite din jur,toata energia negativa s-o transforme in Iubire si Lumina.Apoi multumeam Arhanghelului Gabriel pentru darurile oferite si Arhanghelului Rafael pentru Vindecarea adusa la toate nivelurile Sufletului.
Trebuie sa crezi ca deja ai primit ceea ce ai nevoie,ca deja esti vindecat, Fiintele de Lumina si Iubire Pura stiu de ce avem noi nevoie chiar inainte sa le cerem.Ele doar asteapta ca noi sa constientizam ca sunt prezente langa noi tot timpul,chiar daca ochii fizici nu le vad,dar poti sa simti prezenta lor...Cere si ti se va da,bate si ti se va deschide...Imparatia Divina e inlauntrul nostru,Aici si Acum.
Sa fiti binecuvantati toti!

Maestre drag,o zi minunata !si...multumesc pentru intelegere...

Carmen spunea...

Multumesc Lucia pentru salutari.Si draga Zanuta te felicit ai luat examenul cu nota 10.FELICITARI! si te rog iarta-ma daca te-am mai mustrat.Ti-a prins bine si tie si mie.Si nu te superi,bine.Ai reusit si TU ca si Rosa si mine.Esti minunata,si iti multumesc ca existi.Scriu acest lucru ca toti sa afle.Esti o adevarata prietena,iar prietenia noastra ne-a unit si mai mult in zile bune si mai putin bune.Testul l-am trecut si examenele le-am reusit.Te binecuvantez si iti multumesc pentru tot si mai ales ca iar ne scrii comentarii frumoase.Abia astept sa ne vedem.Numai bine.
Daniel ,si tie iti multumesc ,pentru tot,tu stii bine ce vreau sa scriu.O zi minunata sa ai.
Il salut si pe Gerula,si ii multumesc pentru frumosul comentariu,si ii transmit prin acest comentariu toate cele bune.
Iar voua tuturor de acasa,din Dacia toate cele bune si sa auzim numai de bine.
Va iubesc pe toti.

Daniel Roxin spunea...

Dragele mele Lucia si Carmen, din nou mergeti intr-o zona cam patetica. Va rog, tinand cont ca va cunoasteti, ca mesajele pe care doriti sa vi le transmiteti una alteia, sa le expediati in privat, pe adresele voastre de e-mail. Sunt prea ocupat ca sa fac pe curierul pentru 5-10 mesaje pe zi!!!

cristi spunea...

Fara nici un pic de rautate va spun ca pe toate site.urile/blogg.urile cu tenta spirituala (sau mai speciala sa.i zicem) intalnesc multi oameni care se considera liberi de materialism. Sau maestrii sau samani sau mai stiu eu ce, nu zic ca nu sunt (si aici poate fac parte si doamnele/domnisoarele de mai sus, pe care cu respect le salut si le multumesc pentru dialog), dar daca ar fi atatia pe cat se dau cum pit palacii mei tara asta este pe moarte si nu mai scapam de ordinari, hoti, smenari, mincinosi, detractori, tradatori si tot asa. Pai va rog eu frumos faceti ceva! Cel putin atatea cate face Roxin.
Sa fiti iubiti.

Rosa spunea...

Cristi ,ai inceput sa dai semne de ,,TREZIRE,,...Mult succes !

cristi spunea...

Da, poate ca o sa ma "TREZESC". Dar ia sa vedem, daca ma trezesc o sa.i iubesc pe toti... si pe dusmanii mei. Poate nu chiar sa.i iubesc dar sa.mi fie indiferenti. Sa ma mai gandesc: daca mi se intampla trebuie sa.i iubesc si pe dusmanii parintilor mei sau pe ai copiilor mei, sau ai neamului meu.... parca nu prea mai vreau. Mai bine pun mana pe par si fac putina ordine (metaforic vorbind). Cu dragoste pentru neamul meu. Asa ca mai "dorm" un pic pana rezolvam si treaba asta si dupa o sa meditez la nemurirea sufletului si la iubirea aproapelui (din afara tarisorii noastre). Ca parca prea mult a fost si pe noi nu ne.a iubit nimeni! Poate doar intre noi insine. Sau nici macar. Dar intre noi ne mai putem ierta.
Si daca dorm, poate ca ce traim nu este decat un vis urat de 2000 de ani si mosii si stramosii nostrii au plans in somn.
Un gand bun dacilor.

Lucia spunea...

Cristi,esti amuzant cu *pit palacii*aia...Eu nu sunt nici samana,nici maestra,sunt doar Lucia D*acia si atat.
Cu totii putem face ceva,chiar incepand din acest moment...Ganditi pozitiv,schimbarea chiar de la acest aspect porneste,cu cat suntem mai multi care credem in schimbare si in redresarea situatiei actuale,cu atat mai bine.
Cautati Lumina din voi si daruiti-o mai departe si altora,alaturi de Iubirea Neconditionata,iar mai presus de toate iertati-va unii pe altii,de saptezeci de ori cate sapte,asta va contribui la Vindecarea voastra in planurile subtile.Daruind veti dobandi!spunea Steinhardt.
Daruiti si altora din bogatia voastra sufleteasca,deoarece atatea comori zac ascunse in Suflet,incat nici nu banuiti ce puteti face cu ele,puteti rasturna lumea din temelii.
Poate,intr-o zi cu Soare si cer senin,ne vom intalni la una din conferintele lui Daniel,ne vom aminti cele scrise aici si ne vom recunoaste...pentru mine ar fi o mare onoare sa-i intalnesc si sa-i cunosc pe toti cei care scriu aici,
pana atunci va trimit ganduri frumoase si Lumina.
Chiar daca ne desparte distanta in km,Sufletele noastre se *ating*,suntem doar la un gand distanta si atunci de ce n-am alege constient,sa-i atingem pe cei din jur,intr-un mod cat mai placut,mai armonios?
Acum inchei,pana nu ma ia Daniel in suturi din nou,ca e prea lung comentariul...
No bine dara,promit ca ma revansez fata de tine,mai vad ce idee imi vine...Pa!

cristi spunea...

Lucia,
Eu scriu Roxin pentru ca are Ro si x in nume si are o rezonanta aparte, asa ca Roxin nu se va supara, stiu eu, daca forumul este animat. Asta inseamna prieteni si cititori si din ei se selecteaza camarazii. De acord cu iubirea dar acum nu prea este practica aceasta atitudine. Daca continuam asa ramanem, doar cu ea. Hai sa ne gandim la taranii romani, la cei ce au fost si la o parte din cei ce sunt, cata dragoste de tara, de pamant aveau, cata iubire pentru neam si ce spirit de sacrificiu au avut tinerii tarani romani in razboaiele de neatarnare, ce buni crestini si credinciosi erau, poate ca si sunt. Ce sa mai vorbim de daci! Si unde am ajuns. Toti ne.au luat de prosti si istoria ne.a pedepsit rau. De ce? Cred ca putem si a venit vremea sa rasturnam mesele din templu, bineinteles cu iubire.

Lucia spunea...

Da,Cristi asta este!ma bucur ca ai observat acest amanunt subtil in legatura cu numele ROCSIN...
Si multumesc lui Daniel ca de cate ori o iau pe A RA TU RA ma atentioneaza...
O zi frumoasa tuturor dacilor,oriunde ati fi!
Si tie dragul meu DAC NEMURITOR !

celestina spunea...

Diferenta dintre rai si iad e foarte mica; e suficient un singur pas, ca sa trecem dintr-unul in celalalt.

petre dacit spunea...

eu cred ca babele reprezinta chipul dacului decebal sau zalmolxis[zal-zeu si mol-mult mare atotputernic[de aci si moldova=multe dave]noi dacii itelegem ce e nemurirea atunci ne gindim la dacit si la melodia piatra piatra de e piatra...............................................................................................

cristi spunea...

Draga Celestina (ce nume frumoase sunt pe blog.ul aista), sunt sigur ca ai vrut sa scrii cat este de usor sa cazi din marginea raiului, adica un pic mai de jos,in iad.Chiar d in rai nu cred ca mai poti cadea. Oare si invers se poate, din iad in rai? Diferenta dintre cele doua cred ca este cam mare. Intr.una te bronzezi uniform, in cealalta te cam frigi. Nu mai zic de altele. Dar totusi unde este raiul si unde este iadul?

Asterisc spunea...

Am vazut filmul Flautul tacut si as dori sa il revad. Multumesc Anonim pentru intelepciunea celor scrise de tine.