miercuri, 23 ianuarie 2013

România este pe primul loc în topul celor mai frumoase cascade din lume

Cascada Bigăr este prima în topul celor mai frumoase astfel de fenomene ale naturii, realizat de site-ul „The World Geography“. Ea se află undeva prin Banat, pe valea Minişului, la gura Poneasca. Cascada este cunoscută drept izbucul Bigăr, în dreptul peşterii cu acelaşi nume.

Site-ul „The World Geography“ descrie cascada ca una dintre cele mai frumoase din lume, datorită modului cum se împrăştie apa pe ea. În plus, ea este amplasată exact pe Paralela 45. În clasament, cascada din România este urmată de Eternal Flame Falls, una de mici dimensiuni din rezervaţia americană Shale Creek, lângă New York. Aceasta este dependentă de ploi şi curge de obicei doar primăvara sau după precipitaţii extinse.

Pe locul al treilea se află cascada din Filipine numită Asik-Asik. Aceasta este localizată în localitatea Alamada şi are 60 de metri înălţime şi o lăţime de 140 de metri. Se spune că apa cascadei ar avea puteri magice, care vindecă oamenii. Nu există nici un râu care să alimenteze cascada, apa ieşind efectiv din interiorul rocilor.

Va invitam sa vedeti imaginile cascadelor din acest top pe site-ul „The World Geography” si sa vi le puneti pe lista de destinatii de cucerit: http://www.theworldgeography.com/2013/01/unique-waterfalls.html

3 comentarii:

Anonim spunea...

Ce frumusete si ce pacat ca se alfla in spoturile publicitare
aceste minuni ale Romaniei.
Se aseamana cu o caciula de dac daca imi permiteti.

whatafy spunea...

Foarte tare aceasta cascada, nici nu am stiut ca exista. La vara mergem in excursie cu familia, ca sa o vedem.

cristi spunea...

ATINGERE...VIBRATIE...EMOTIE...SPECTACOLUL LUMII!