joi, 31 ianuarie 2013

Teorie revolutionara in stiinta: Nu exista moarte!

Am fost invatati ca suntem doar o aglomeratie de celule si ca murim atunci cand corpul nostru se invecheste. Si de aici... sfarsitul povestii. O serie de experimente stiintifice sugereaza insa ca de fapt, credinta noastra in moarte porneste de la o premisa falsa.

Va vom expune o teorie revolutionara, o teorie care isi are radacina in descoperirile stiintifice ale ultimilor zeci de ani si care in anul 2007, a fost denumita de catre omul de stiinta Robert Lanza, "Biocentrism". Poate fiindca ne prezinta o cu totul si cu totul alta viziune despre viata, timp si spatiu, ne va fi greu sa acceptam. Totusi, este important sa fim la curent cu ultimele teorii in stiinte...

„Nu esti un simplu obiect, esti o fiinta speciala”, afirma Robert Lanza. Potrivit biocentrismului, nimic nu exista fara constiinta. Spatiul si timpul nu sunt obiecte, ci mai degraba niste instrumente pe care mintea noastra le foloseste pentru a da un sens existenetei. Moartea nu exista intr-o lume fara spatiu si timp. Dupa moartea bunului sau prieten, Albert Einstein a spus: ”Acum, Besso a plecat din aceasta lume ciudata, putin mai departe de mine. Oameni ca noi... stiu ca distinctia dintre trecut, prezent si viitor este doar o iluzie persistenta incapatanata”. De fapt, mintea ta transcende spatiul si timpul, explica Robert Lanza, in mai multe articole pe care le-a publicat pe site-ul sau.

Multi dintre noi ne temem de moarte. Credem in moarte pentru ca ni s-a spus ca murim. Ne identificam cu partea noastra fizica, cu trupul nostru si stim ca in final, corpurile mor. Dar, aceasta teorie stiintifica sugereaza ca moartea nu este un eveniment terminal, asa cum credeam pana acum.

Chiar daca trupurile individuale sunt sortite auto-distrugerii, sentimentul de „eu” este doar o forma de energie care opereaza in interiorul creierului. Iar aceasta energie nu dispare dupa moarte.

Unul dintre cele mai interesante aspecte ale fizicii cuantice este aceea ca anumite observatii nu pot fi prezise in mod absolut. Exista in loc, o seama de posibile observatii cu diferite probabilitati. Una dintre explicatiile cele mai comune este Teoria „lumilor multiple”, care arata ca fiecare dintre aceste posibile observatii ar corespunde unui alt univers (multiunivers). Aceasta noua teorie stiintifica denumita biocentrism redefineste aceste idei.

Exista un numar infinit de universuri si orice este posibil intr-un univers. Acest lucru inseamna ca moartea nu exista in adevaratul sens al cuvantului, caci toate universurile posibile exista simultan, indiferent de ceea ce se intampla in unul dintre ele.

Chiar daca trupurile individuale sunt destinate auto-distrugerii, sentimentul trairii – acel „cine sunt?” – este doar o forma de energie de 20 de watti care opereaza in creier. Dar aceasta energie nu dispare la moarte. Una dintre cele mai sigure axiome ale stiintei este aceea ca energia nu moare niciodata; nu poate fi nici creata si nici distrusa. Dar aceasta energie poate sa transceada dintr-o lume in alta?

Recent, revista Science a publicat un studiu care arata ca oamenii de stiinta au putut sa schimbe in mod retroactiv ceva ce s-a intamplat in trecut. Particulele trebuiau sa decida cum se vor comporta in momentul cand loveau un dispozitiv optic care separa doua raze. A reiesit ca ceea ce decide observatorul intr-un moment, determina comportamentul din trecut al particulelor. In functie de alegerile pe care le faci tu, ca observator, tu vei fi cel care va experimenta un anume rezultat. "Legatura dintre aceste experimente si multiunivers, transcede idea noastra obisnuita cu privire la spatiu si timp", explica Lanza.

Potrivit Biocentrismului, spatiul si timpul nu sunt ceea ce credem noi. Tot ceea ce experimentezi acum nu este decat un vartej de informatii care se intampla in creierul tau. Spatiul si timpul sunt doar instrumente care te ajuta sa ordonezi totul... Imortalitatea nu presupune o existenta perpetuua in timp, fara sfarsit, ci mai degraba inseamna existenta in afara timpului.

Nu esti un simplu obiect, esti o fiinta speciala. Potrivit biocentrismului, nimic nu exista fara constiinta. Spatiul si timpul nu sunt obiecte, ci mai degraba niste instrumente pe care mintea noastra le foloseste pentru a da un sens existenetei. Moartea nu exista intr-o lume fara spatiu si timp...

„Va ramane un lucru remarcabil, indiferent de modul cum conceptele vor evoula pe viitor, ca studiul lumii exterioare ne va duce la concluzia ca realitatea ultima este definita de continutul constiintei”, a spus Eugene Wigner, laureat al Premiului Nobel in Fizica, in anul 1963.

Este interesanta legatura care exista intre aceasta teorie si spiritualitate. Cunoscutul lider spiritual Deepak Chopra a apreciat ca aceasta teorie a biocentrismului este congruenta cu traditiile si viziunea inteleapta a populatiilor antice despre lume. Constiinta concepe, guverneaza si se transforma in lumea fizica. Ea este terenul Existentei, unde atat realitatea obiectiva, cat si cea subiectiva iau nastere.

*Robert Lanza este doctor in stiinte si seful echipei de cercetare la Institutul Advanced Cell Technology este de asemenea profesor asociat la Wake Forest University School of Medicine.

http://www.robertlanzabiocentrism.com/category/news/


Asculta Radio Vocea Sufletului! Muzica si emisiuni pentru sufletul tau.
http://radiovoceasufletului.ro

9 comentarii:

Anonim spunea...

Viata nu este pe acelasi palier cu existenta. Poti exista si fara sa traiesti, din aceasta perspectiva exista moarte . Efectiv nu poti trai fara sa ai un punct de reper in spatiu si timp . Atunci cand constiinta ta paraseste corpul fizic (conform relatarilor persoanelor ce au experimentat moartea clinica) , nu mai exista conceptia de timp si spatiu. Deoarece nu mai exista limite , totul este instantaneu, orice actiune este calculata inainte de a fi executata, trecanduse prin miriadele de variabile instantaneu.
Timpul este o notiune ce defineste clar limitele noastre ca si oameni in aceasta forma. Ne ia un anumit timp sa : gandim,parcurgem o distanta etc. . Iarasi, timpul este o unealta foarte importanta care ne permite sa organizam actiunile noastre pe nivele. Am facut, fac , voi face. Lucru inutil atunci cand totul are loc instantaneu. In opinia mea, viata pe pamant e doar un joc pe care il jucam din cand in cand, ca sa mai uitam de eternitate. Altfel gusti existenta cand ai un timp limitat, corect?

Cu stima eu0800 .

Anonim spunea...

La nivelul spiritului moartea nu exista.Nu e decat un joc,nimeni nu moare cu-adevarat in razboaie sau de mana criminalilor in serie.Actorul care joaca in "filmul" experientelor umane al reincarnarilor nu poate fi ucis....Doar crede asta,pentru ca a uitat cine este cu-adevarat,intr-atat de adanc a intrat in rol....Intrebarile sunt ale intelectului,dimensiunea spiritului nu incape in logica liniara a mintii...Exista adevaruri mult mai profunde decat cele promovate de dogmele religioase,indiferent de confesiunile apartinatoare!Un om religios va urma intotdeauna invataturile si dogmele religiei sale,o persoana traitoare in spirit va asculta intotdeauna vocea inimii sale....

cristi spunea...

Si se mai spune ca noi nu am avansat deloc. Pai daca acum 20 de ani le spuneai romanilor de reincarnare sau hrana vie se uitau la tine ca la urs, si asta nu o scriu din carti. Acum foarte multi se raporteaza la alte repere decat cele iudeo crestine, strecurate in Biblie de tot felul de popi gen Ana si Caiafa, facandu.ne sa.l tot rastignim pe Domnul nostru.
Iar stiinta actuala nu face decat sa descopere ce a stabilit stiinta antica. Trebuie sa fii intradevar un mare specialist cu vreo trei doctorate. De fapt noi ne reintoarcem incet incet la credinta adevarata, la cunoasterea adevarata.Pentru ratacirea noastra este de vina si Descartes, iar stiinta noastra materialista tot cauta dovezi la toate.
Dacii nostrii stiau ca nu exista moarte. Zambeau cand plecau. Ce departe suntem de asa ceva!

Sefora spunea...

Buna seara.

Interesant subiect si putin popularizat la noi...poate din cauza bisericii ortodoxe care respinge categoric credinta in reincarnare.Dar reincarnarea este un subiect si inexistenta mortii este alt subiect.Eu am o varsta despre care spun ca,imi place sau nu,sunt pe ultimul drum.Cand am inceput sa citesc metafizica si literatura ezoterica am inceput sa ma obisnuiesc cu conceptul inexistentei mortii.Mai greu este sa faci trecerea de la a te vedea pe tine doar acest trup-minte si acel martor-observator a tuturor existentelor tale.Pentru a reusi sa inteleg mai bine cum este a te convinge ca nu exista practic moarte am inceput sa citesc tot ce imi pica in mana despre cazurile experientelor de moarte iminenta sau revenire din morti clinice.Am inteles clar ca EXISTA O SINGURA CONSTIINTA SI INFINITE POSIBILITATI DE MANIFESTARE.Dar de la a intelege pana la a experimenta este cale lunga si toti inteleptii lumii spun ca nu poti crede decat ceia ce experimentezi.Iar a experimenta o situatie de a te afla in apropierea mortii si sa mai fii si constient nu este la indamana oricui.Asa ca acum doar incerc sa ma obisnuiesc cu adevarul inteles ca nu exista moarte decat moartea trupului.Tu care esti cu adevarat,acea constiinta,acel martor-observator poti doar sa traiesti cat poti de constient.Constientizarea a tot ce faci sau gandesti te poate duce la minunatul final ca atunci cand constiinta ta decide sa paraseasca trupul sa fii complet constient [ceia ce indica toti misticii intelepti;vezi scrierile semnate OSHO].Adica trecerea in lumea invizibila sa te gaseasca constient de ce se intampla cu tine...
Sa auzim de bine,Sefora

Gerula spunea...

Cristi ai dreptate , stiau eu dacii de ce sunt nemuritori , dar de la asa zisa "civilizatie" romana si pe urma alte si alte civilizatii care au vrut pe noi "barbarii" sa n-e traga in randul lor (vezi civilizatia occidentala de azi ). Noi , Nemuritori Daci am involuat datorita lor, mai bine n-e lasa in voia noastra si sigur evoluam spiritual in alte trepte superioare de intelegere si nu aveam nevoie de stiinta lor.

cristi spunea...

Cu tot respectul pentru o doamna nascuta un pic mai inainte(nu exista doamne in varsta, asta vreau sa zic/scriu). Reincarnare=renastere=reintoarcere, bineninteles daca este nevoie, in planul fizic=un drum de acolo incoace, adica acolo suntem mereu, fara moarte, doar in starea pe care o meritam, adica "moarte"=un drum de aici incolo=schimbare de stare=trans-formare.
Nu trebuie sa credem acest lucru. Daca ne incurca in evolutie nu.l luam in seama. Nu trebuie decat sa fii OM si evoluezi (am scris cu majuscule...sa fii OM este greu pentru multi contemporani).
Sarut mana.


Lucia spunea...

Parerea mea este ca trebuie sa te desprinzi complet de dogma religioasa,doar atunci poti sa te inalti catre Infinit...dogma au facut-o unii oameni tocmai pentru a-i tine in lanturi pe semenii lor,ca acestia sa nu poata intr-o buna zi sa devina OAMENI,asa cum a dorit si Iisus,dar preotii au rastalmacit invataturile Lui,ori El chiar despre Nemurirea sufletului vorbea...si despre cum poti deveni OM ADEVARAT.
Nu poti accede spre Iluminare,intr-o singura viata,de om supus vremelniciei...Venim aici de mai multe ori,pana cand reusim sa dam la o parte valul iluziei,care ne incatuseaza in materie,pana cand memoria vietilor anterioare se declanseaza,si vezi ca de fapt esti suma tuturor experientelor traite pe Mama Pamant,nu doar a unei singure vieti intr-un corp fizic...
Acest subiect trebuie discutat cu copiii,adultii sa poarte astfel de conversatii cu cei mici si vor ramane uimiti de deschiderea pe care o au copii in fata acestor subiecte...ei doresc sa traiasca intr-o societate armonioasa,unde sa nu domine teama,si in special frica in fata mortii,a trecerii dintr-o stare a spiritului incatusat in materie,in alta stare,cea de expandare a contiintei...dar cel mai important este sa stii cum sa faci Marea Trecere.
Pentru unii,nu e necesar sa-si paraseasca definitiv corpul fizic,ca sa atinga acea stare de expandare a constiintei,ei sunt Maestrii care desi au atins Iluminarea,continua sa ajute si pe altii,care au ramas in urma,dar odata si odata Toti vor cunoaste aceasta stare.
Daniel,iarta-ma daca ti-am rapit putin din„timpul”tau,cu acest comentariu mai lung...dar imi place sa cred ca ai la dispozitia ta Infinitul...
O imbratisare din Arad.Distanta fizica nu conteaza.
Si o zi minunata la toti!

Sefora spunea...

Multumesc frumos Cristi!
Sa avetio sear buna,Sefora.

Anonim spunea...

Indiferent ce iluzii cream cu mintea noastră, ea ne-a fost data cu un rost...nu doar acela de a crea timpul si iluzia trecerii lui .Probabil e piatra noastră de încercare, e cea care ne va permite in final, accesul la memoria eternitatii. Cu mintea cream suferinta, cream iluzia unei fericiri la rândul ei trecătoare, pana când, intr-o zi , tot ea ne va spune "ignora-mă, eu insami sunt o iluzie"...Cel care asculta tăcut, din umbra, toate acestea, ești chiar TU...si existi.