sâmbătă, 2 februarie 2013

Tu unde ești acum? În Rai sau în Iad?

"Un om si un caine mergeau pe un drum. Omul se bucura de frumusetea zilei, cand, deodata, isi dadu seama ca, de fapt, murise. Isi aducea acum clar aminte ca murise, iar cainele, care mergea langa el, murise chiar cu mai multi ani in urma...

Se intreba: " Oare unde duce drumul asta?"...

Dupa o vreme, ajunsera amandoi in dreptul unui gard inalt de piatra. Privindu-l mai indeaproape, vazu ca era facut dintr-o marmura foarte fina. Mai sus, pe colina, gardul era intrerupt de o arcada care stralucea in soare.

Ajunsera acolo si vazu ca era incrustata cu perle, iar aleea care ducea spre ea parea pavata cu aur. El si cainele sau se apropiara de poarta si atunci observa, intr-o parte, un om sezand la un birou. Il intreba:

- Scuzati-ma, unde ne aflam ?
- Aici e raiul - raspunse acesta.
- Minunat, zise omul, pot sa va rog sa ne dati putina apa?
- Bine'nteles, intrati inauntru. Am sa trimit imediat vorba sa vi se aduca niste apa cu gheata. Facu un gest si poarta incepu sa se deschida.
- Prietenul meu, poate intra si el? - intreba calatorul aratind inspre caine.
- Imi pare rau, dar noi nu acceptam animale.

Omul se gandi o clipa, apoi se intoarse si isi continua calea pe care pornise, impreuna cu cainele sau. Dupa inca o lunga plimbare, pe varful unei alte coline, pe un drum prapadit de tara, dadura de o ferma, a carei poarta parea ca nu avusese zavor niciodata. De gard, nici nu mai era vorba. Se apropie si vazu un barbat sezand rezemat de un copac si citind o carte.

- Scuzati-ma! i se adresa el. Aveti cumva putina apa?
- Da, desigur... e o cismea ceva mai incolo.
- Si pentru prietenul meu? întrebă, aratand catre caine.
- Trebuie sa fie si o strachina, chiar langa cismea.

Trecura de poarta si ajunsera la o cismea veche, cu pompa. Omul si cainele baura pe saturate. Dupa ce terminara, se inapoiara la omul de sub copac.

- Ce loc este acesta? - intreba calatorul.
- Acesta este raiul.
- Sunt total incurcat. Un om, ceva mai jos, pe drumul asta, mi-a zis ca raiul este acolo unde era el.
- Te referi la locul acela cu alei de aur si zid de marmura?... Acela e iadul.
- Si nu va deranjeaza ca ei folosesc acelasi nume ca si dumneavoastra?!...
- Din contra, suntem fericiti ca ei ii triaza mai intai pe cei care sunt gata sa-si lase in urma prietenii cei mai buni."

Tu unde ești acum? În Iad sau în Iad? Tu ți-ai fi abandonat prietenul?

Sursa: Loredana Latis

Asculta Radio Vocea Sufletului! Muzica si emisiuni pentru sufletul tau.
http://radiovoceasufletului.ro

24 de comentarii:

Adrian64 spunea...

Unde sunt ?
Cand ma uit la familie si prieteni, ma simt in Rai.
Cand dau drumul la televizor ... in cealalta parte !

Rosa spunea...

Helloooo !......,,Aveti cumva putina apa ? ,,

Sefora spunea...

Buna ziua.

Stii,ca sa raspund exact la intrebare probabil as spune ca ,bineinteles,nu mi-as abandona prietenii.Dar,stiti ceva?Viata m-a invatat sa nu ma grabesc a raspunde pentru ca intotdeauna raspunsul va fi cel mai favorabil in a ma arata un om corect.Ca sa fii natural,raspunsul meu este ca nu ai de unde sa stii ce vei face la momentul respectiv.Sunt multi factori care te poate impiedica de a proceda corect.Ce stiu eu ce am sa fac intr-o anumita situatie.Viata mi-a aratat mie ca de multe ori comportamentul tau se poate schimba in functie de circumstante.Pe cand ,daca esti constient intotdeauna de ce faci si gandesti,poate chiar nu-ti vei abandona prietenii care de mult te-au abandonat pe tine.Nu-i asa?
Sa auzim de bine ,Sefora

Sefora spunea...

Draga Daniel,
profit de ocazie sa-ti spun cat de mult apreciez ca , prin blogul tau,am posibilitatea de a comunica cu diferite persoane , sa le cunosc opiniile...Nu sunt de regula o persoana care face uz de laude ,dar tie vreau sa-ti spun ca faci un lucru frumos si articolele pe care le postezi au o gama larga de subiecte incitand comentatorii la discutii.
Iti multumesc frumos pentru ceia ce daruiesti semenilor tai si ,in final,tie insuti.
Te iubesc,Sefora

Anonim spunea...

“Bunătatea inimii cuiva este de fapt chiar natura sa primordială”.
Nu conteaza ca bei apa dintr-o cupa de aur, ori dintr-o strachina, nu conteaza ca esti cu un prieten (om sau animal), ori cu un dusman, daca-ti trece apa de gat la vale cand alaturi ala e cazut, lat, alb ca varu’ si cu limba scoasa de sete, atunci esti in Iad, dar daca nu poti sa inghiti si ti s-a pus asa un nod in gat, pana sa apuci sa gandesti, atunci esti... la capatul cararii inguste si dincolo de poarta nezavorata.
Oricum... hidratati-va bine zilnic si nu plecati niciodata la drum fara o butelcuta cu apa in buzunar sau la gatul cainelui :)

laura-maria ilea spunea...

unde sa fiu
altundeva
decat in inima
mea
:)

Carmen spunea...

Pentru Rosa:Draga Rosa ti-as da eu un ulcior cu apa pura din izvoarele tarii noastre ,dar inca mai sunt departe de casa.Te pup si numai bine.
Raiul si Iadul nu sunt departe,ei sunt vecini,doar un gardulet ii desparte...Iar noi putem sarii peste acest gardulet...si chiar il sarim ,cand in Rai- cand -in ...Iad.Dimineata suntem in Rai...iar spre seara ne aflam in Iad...In acest MOMENT ne aflam in Rai,in urmatorul , ne aflam in Iad! Totul depinde de noi ce alegem...Alegem o stare buna,vorbe frumoase,ganduri pozitive,atunci ne aflam in -Rai,suntem in stare de stres,jignim,ne comportam urat,strigam unii la altii,ne certam...atunci suntem in -Iad.Deci, Raiul si Iadul se afla in noi,si numai de noi,doar de noi depinde ce alegem!
Draga Daniel,iti multumesc si ma bucur, ca ai postat acest articol ,(eu l-am citit anul trecut aici in Germania).
Iar de aici din departare iti transmit toate cele bune si numai bine.
O noapte minunata.

Simona Moon spunea...

iadul are multe forme! dracu isi vara coada pe unde poate!

Lex spunea...

Ce este cel mai interesant, faptul ca ceea ce ai descris aici se intampla si pe plan spiritual mari inselatori din partea celor intunecati... si putini sunt cei care se prind. Nimic nu este ceea ce pare, chiar nimic! De asta sunt singur.

Rodica spunea...

Dabiel aduci cunoastere si lumina in vietile noastre.Multumesc !

cristi spunea...

Da doamna Sefora, este intradevar un fapt deosebit pe care l.a facut Roxin, sa ne ofere aceasta posibilitate,asa cum am mai scris in postari anterioare, sa spunem/scriem ganduri nerostite. Si bineinteles sa ne cunoastem cei care avem aceleasi idei, idealuri. Reflecta spiritul care.l domina pe Roxin. Un dac adevarat.Nu.l mai laudam ca poate ii facem rau (stiti, primul pacat din decalog), dar poate stii ca de cate ori ii citim blogul sau ii vedem emisiunile are cel putin un gand bun de la noi.
Prietenie este un cuvant greu, ca si iubire, pentru ca starile sunt absolute. Sa fii prieten cu cineva este echivalent cu iubirea acelui om, adica pe el mai presus de tine. Sa te lasi rastignit pentru pacatele lui. Greu, foarte greu, dar nu impposibil. Nu asta trebuie, de fapt, sa invatam pe Pamant?
Inchei cu alta parabola (cred ca a unei doamne de la fosta curte franceza): cu cat am cunoscut mai multi oameni cu atat imi iubesc mai mult cainele.

Lucia spunea...

Singura cale de a iesi din iadul creat de gandurile noastre,e iubirea fara conditii...
Aveti dreptate doamna Sefora,sa-l iubiti pe Daniel,avand in vedere ceea ce face pentru noi toti, daca ma gandesc mai bine,el deschide multora o poarta dinspre iad catre rai,o poarta spre cunoastere,o poarta spre salvarea acestui Neam,trezindu-l la Viața.
Si eu pot sa-ti spun Daniel,ca Sufletul meu a asteptat acest moment de multa vreme,nimic nu poate fi mai minunat decat ceea ce se intampla acum...in Sufletele noastre este Raiul,deci este
Iubire,inseamna ca...si eu te iubesc,Prieten drag.
Multumesc pentru lectia de Iubire Necondiționata,Maestre.

Numai bine,tuturor.

Anonim spunea...

Dar dacă in locul cainelui era un om?...Vedeți , e-atât de simplu sa-ți faci prieten un câine, dar atât de greu, un om...Care dintre ei nu te va trăda niciodată? Ce răspuns va vine instinctiv in minte? Vedeți, de aceea câinii nu au nevoie nici de iad, nici de rai...Cum am ajuns noi pe calea aceasta spre ...rai?

Rosa spunea...

:)... Daniel ,ma intreb daca esti pregatit....sa publici acest ,comentariu.....Este ceva real prin care eu am trecut .......Oare ADEVARUL deranjeaza pe cineva ?......... 18.01.2013 ,ESTE ZIUA in care Totul s-a schimbat pentru mine ,pentru totdeauna ....la 360 de grade ...... o stare ce nu o pot descrie in cuvinte .......intreg corpul fu cuprins de o vibratie puternica...o vibratie pe care nu am mai simtit-o niciodata .....O iubire imensa imi acaparasera intreaga mea fiinta ,transformandu-ma in.... ceva.... infinit....fara spatiu ....fara timp.... ....Redevenisem o forma atat de perfecta ......cum fusesem....la inceputul inceputurilor ..... inainte.... de a ma naste ...Ma simteam ,ACASA .....Starea acea de extaz m-a facut sa-mi remintesc ....ca .....am avut ...aceleasi trairi....... in pantecul mamei....Am inceput sa plang .... sa rad .....sa plang ....in hohote.......pentru prima data in existenta mea am simtit ca MI_AM ELIBERAT TOATE FRICILE SI FUSTRARILE..... pe care le-am avut pana atunci .......Am simtit acel sentiment de LIBERTATE....O LIBERTATE DIVINA...pluteam in imensitatea cerului....de un albastru infinit .....fiind inconjurata de ingerii....care se bucurau o data cu mine ... O Noua Lume...mi se deschisese ....O Lume a culorilor .....toate culorile curcubeului...BING BANG-ul ......ROGVAIV-ului .... pe care de multe ori L-am avut doar in visele mele .........CINEVA urmarea toata acea transformare a mea , de undeva din Abis.... ai simteam prezenta .... A FOST PRIMA OARA CAND M_AM SIMTIT IUBITA CU ADEVARAT .....SIMTEAM VIATA DIN MINE..EXISTATTTAAAAMM !...Starea de beatitudine ma cuprinsese CU TOTUL ...... Atata iubire in jurul meu ! ,...Numai stiam care este iubirea mea si care era iubirea care intra in mine ...Inima mi-a explodat in mii si mii de particule.... radiind in jurul ei o Lumina orbitoare .....Eu si Egou-L din mine ne-am contopit ....intr-un DANS DIVIN ....A FOST NUNTA SUFLETULUI MEU CU DIVINITATEA ...... plamadind impreuna SINELE MEU ADEVARAT ,care am fost....... la inceputuri ....SIMT A DOUA MEA NASTERE.......Si..... ACUM cand scriu despre acele stari.....trec printr-o stare de excitatie ....profunda .....si intensa ...... o placere euforica .....simt FERICIREA .......simt.... cum Energia Cosmica imi penetreaza fiecare celula din corp....vibrez.....sunt un foc viu... un vulcan.... incandescent.......Am ajuns in Paradis...Ma intreb ?: Cati ma vor intelege ca tot ce spun este PURUL ADEVAR ?.....PUNTEA CARE NE DESPARTE DE DIVINITATE ,pentru mine NU MAI EXISTA.........ACESTA ESTE PARADISUL restul este ILUZIE.....sau ....IADUL..:)....Suport consecintele CURAJULUI meu...de a spune ADEVARUL.! si de a scrie prea mult.....Va imbratisez!

Anonim spunea...

Sartre definea iadul ca fiind formula "Infernul = sunt ceilalti oameni".
Iadul ni-l facem singuri (pentru ca nu avem înca "o constiinta pur nationala" când sufera un conational de al nostru noi toti suferim si trebuie sa luam atitudine!) prin IGNORANTA si ATTITUDINE LAXISTA fata de problemele societatii românesti actuale. Laxismul s-ar traduce prin expressile urmatoare "bine ca nu mi se întampla mie!", "scapa cine poate!", "dupa noi potopul!", "capul in nisip precum strutul ca doar nu ne vede nimeni!"
Pentru cei care iau ATITUDINE si deschid gura sa ne rugam dar sa-i si sutinem! Noi toti suntem responsabili de totalitatea actiunilor noastre....iadul ni-l facem singuri totul este o reflectie a nivelului nostru infim de spiritualitate.... spre o desteptare a constiintei nationale la unison!


Rosa spunea...

:).....Multumesc !

Lucia spunea...

Buna ziua,
da,d-na Rosa,ceea ce ati simtit de abia se poate transpune in cuvinte,e o stare de beatitudine,starea noului Om pe Mama Pamant...atunci cand se intalneste in inima noastra Cerul si Pamantul,se reveleaza o noua stare de Constiinta...
E timpul sa cunoasca cati mai multi oameni aceasta stare de a fi renascut din Iubire pura...Fiecare are acest drept divin,dreptul de a i se revela calea ce duce spre Akasha...Acasa.
O zi frumosa,tuturor!

Sefora spunea...

Draga Rosa,nu ai nevoie sa te creada careva.Ceia ce spui ca ai trait este experienta ta si nu trebuie sa ai aprobarea cuva crezandu-te.
Fii incantata de ce ai experimentat si...pastreaza tacerea fericirii pe care spui ca ai simtit-o.
Sa auzim de bine,Sefora.

Unknown spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
extrasirop spunea...

Ce ma mai amuz atunci cind vad cum incercati sa explicati ceva ( rai , iad ) ce nu intelegeti . Pilda e idioata si nu face altceva decat sa ia " temperatura " maselor . Si ati " muscat " cu totii pt ca asa va e suca . Daca vine la poarta mea un om si imi spune ca ii este sete si-mi cere un pahar cu apa iar eu nu ii voi da ( din diferite motive ) ....... gata , sant un om rau si voi merge in iad . Iar daca a doua zi ar trece pe langa casa mea o femeie cu fetita ei si m-ar ruga sa le dau putina apa pt ca sint f insetate ....... eu , de asta data le poftesc in curte pe o banca la umbra , scot apa proaspata din fantana si le servesc cu un suras pe buze ...... gata , gestul acesta uman m-ar trimite direct in rai cu cele mai bune recomandari ? Asa sa fie .....? Ma faceti sa rad ! In primul rand NU EXISTA RAI si binenteles nici IAD . E o forma de manipulare , o viclenie . Intrebati-va sinceri unde si cand ati auzit de aceste doua cuvinte ...... cine vi le-a spus si care este adevarata sursa a lor . Credeti intr-o poveste oribila iar unii mai slabi de duh , chiar in bau-bau . Si in al doilea rand omul are rautatea in ADN ........... asa ne-a conceput " creatorul " . Rautatea iasa la suprafata la orice om ( chiar si la acel bun-samaritean ) atunci cand incetezi sa mai fi bun cu el . Rautatea zace in stare latenta in fiecare din noi si e de-ajuns " sa ma calci pe coada si voi riposta imediat " sau " bunatatea mea are si ea o limita " . " Bunatatea " noastra e subreda si de cele mai multe ori si falsa care in final scarbeste mai pe toata lumea si e de preferat sa fi " rau " dar sincer . Si nu e nici o rusine pt aceasta fire duplicitara a noastra ..... sant BUN cu cine e BUN cu mine si sant RAU cu cine e RAU cu mine . Si nu mai departe ........ daca ne uitam putin peste " cartea sfanta " si cetim la lumina zilei cu degetul la gura ..... vom gasi cu usurinta versete intregi in care CHIAR si " tatal nostru " da dovada de sentimente ATAT de umane . Cind e BUN si ne iubeste ...... cind e RAU si ne nimiceste ( adica ne omoara ) . Amen

pisi spunea...

......ok

cristi spunea...

Voi cei din urma..., SUNTETI RAI! Si nu vreti sa intelegeti nimic.
Pisi...ko!

extrasirop spunea...

Asa este....... si-apoi " merem " sa mancam ?!

Rosa spunea...

Acum stiu am aflat si eu.....AM TRAIT CONSTIENT toata viata mea ...si am castigat cea mai mare batalie care ar putea-o obtine o persoana intr-o viata ...Nu am cuvinte sa va descriu starea de beatitudine ...pe care o simt implementata in fiecare celula din corp ...Astazi am gasit raspunsurile la toate starile ,,altfel,,prin care am trecut in ultima perioada ...Postat de Drunvalo, la 13 februarie 2013

Dragii mei, Urmeaza sa patrundem printr-o fereastra a timpului, care nu are un nume, dar se afla in interiorul deschiderii mayase in timp, numita SFARSITUL TIMPULUI, cu care ne-am conectat la 21 decembrie 2012 si care se va inchide in cca. 3 ani. Aceasta deschidere in timp incepe la 18 februarie 2013 si continua timp de cca. trei luni si jumatate, pana la data de 2 iunie 2013. Desi este posibil ca ea sa dureze pana la sfarsitul lunii august, in cazul in care conditiile se schimba.

Eu simt ca este important sa constientizati aceasta perioada importanta a timpului si intelesul pe care il are ea pentru voi. Sunt trei motive pentru care a fost creata aceasta deschidere. Dati-mi voie sa va explic. In primul rand, mayasii au prezis, cu multa vreme in urma, ca daca ei ar fi trebuit sa decida momentul de inceput al tranzitiei de la constiinta masculina, la cea feminina, ar fi ales data de 18 -19 februarie 2013. Am scris demult despre acest lucru. Ei vad acest proces ca pe un rasarit de soare, care devine din ce in ce mai stralucitor, cu fiecare zi. Totodata, au spus ca ei nu pot cunoaste, cu certitudine, acest moment, pentru ca Mama Pamant este cea care va decide, cu precizie, inceputul implinirii Profetiei Mayase. In ceea ce priveste data de 18 februarie 2013, mayasii mi-au spus ca acesta este momentul cand energia din interiorul Mamei Pamant incepe sa curga, urmand un nou tipar ,,……… Traiesc implinirea mea sufleteasca…Merit acest lucru cu varf si indesat …Nu m-am tradat niciodata ….Am ramas fidela sufletului meu…....Acum gust placerea victoriei ….Nu m-am tarat in fata nimanui Am suferit in liniste ….o atat de mare suferinta incat de multe ori am fost in agonie ….Va rog sa-mi iertati starea asta de euforie ….dar cred ca merit…..Am invins ….Am cea mai mare victorie castigata din viata mea ….Aproape ca nu-mi vine sa cred …..Minunile exista …Totul se intampla cum trebuia sa se intample …Trag concluzia ca nu am gresit cu nimic cand simteam ca sunt o persoana speciala ….sufleteste … profesional …am fost un dezastru…. Niciodata nu mi-am gasit locul meu…unde sa ma pot regasesi in adevaratul sens al cuvantului….…Tot ce am facut pana acum …am facut pentru a-mi castiga existenta ,dar niciodata nu am sperat ca va veni si timpul acela in care sa fac ceea ce-mi place ….Am atat de multe sa va povestesc …Sper ca Bunul Dumnezeu sa mai faca un Miracol ,sa ma ajute sa-mi termin cartea la care lucrez ...Simt nevoia sa arat si la altii ca Miracolele exista in fiecare dintre noi...Poate asa veti intelege ca TREBUIE SA TRAITI CONSTIENT ,SA PATRUNDETI IN SUFLETELE VOASTRE si sa scoateti din adancuri COMORILE ASCUNSE... SA SCHIMBAM IMPREUNA LUMEA ......Daniel esti un OM MINUNAT ,MULTUMESC ! pentru tot ce faci pentru noi....VA IUBESC ! pe toti...