joi, 7 martie 2013

Apărați istoria! Cereți explicații BBC-ului și lui Gelu Florea!

Gelu Florea este în centru
Ca urmare a modului în care dacii au fost descriși de realizatorii BBC ai documentarului “Rome’s Lost Empire”, dar și a lipsei de deontologie profesională și morală a domnului Gelu Florea, șeful șantierului arheologic de la Sarmizegetusa Regia, care, apărând în film, nu a combatut cu nimic aberațiile colosale exprimate de englezi la adresa strămoșilor noștri, avem o datorie de onoare în a reacționa.

Un prim pas ar fi contactarea atât a echipei BBC, cât și a domnului Gelu Florea pentru a cere explicații cu privire la conținutul acelui documentar. A venit rândul nostru să ne apărăm istoria, dacă cei în măsură să o facă tac, precum le este obieceiul.

În acest sens, vă punem la dispoziție adresele electronice de contact (sunt publice) aparținând doamnei Sarah Parcak, unul dintre realizatorii BBC, dar și a domnului Gelu Florea, arheologul-șef de la Sarmizegetusa Regia:  http://sarahparcak.com/index2.php#/contact/ și http://hiphi.ubbcluj.ro/personal/gelu_florea.html

Află totul despre documentarul BBC și atitudinea arheologului Gelu Florea aici: http://adevaruldespredaci.ro/scandalos-bbc-ul-pretinde-ca-dacii-erau-niste-barbari-hoti-si-violatori/

FIȚI ALĂTURI DE NOI ȘI LUAȚI ATITUDINE!  De reacția TA, a MEA, a NOASTRĂ, a TUTUROR, va depinde ce vor cunoaște urmașii noștri despre rădăcinile lor. Nu mai lăsa minciuna să se împrăștie!

Valentin Roman și Daniel Roxin

7 comentarii:

Gerula spunea...

La cate burse si "studii" in strainatate are Gelu Florea , nu mai sunt sigur daca strabunii nostrii au construit Sarmisegetusa sau au venit altii si au construit-o pentru noi , asa sa avem si noi cu ce sa n-e laudam.

Anonim spunea...

Ati putea incepe de aici: http://www.daciafoundation.org.uk/en/about.php

Anonim spunea...

Totul se duce catre politic incet, incet: deoarece englezii ii percep pe romani mai mult ca pe niste criminali si hoti, ce ar putea spune despre stramosii nostri?
Ei, care-l au pe Shakespeare si stiu prea putin de Eminescu, ce-ar putea crede?
Ei, care au atatea colonii, ce-ar putea spune despre un popor care a fost vandut comunistilor; si noi, ca masa de manevra (biete oi), din care mai zboara unul, doi, noi ce putem face? cat conteaza cuvantul nostru spus in asa zisa libertate? ministrii isi vad de "trebile" lor, ambasadorii la fel; unii mai tresar din uitare si mai arunca o replica pe un fundal, dar vocea nostra razbate greu de-aci pana la ei.....

Anonim spunea...

oare de ce avem atita incredere ca cercetarile facute din afara au scopul de a fi in avantajul nostru? cred ca ne invatam greu lectiile pentru ca nu avem suficienta incredere in capacitatea noastra de a gasi ceea ce cautam,dar si pentru ca de multe ori oferim increderea cui nu trebuie.daca privim mai atent in jurul nostru,invatam sa fim mai prevazatori.

Sefora spunea...

Buna ziua.

Da,chiar cred ca trebuie sa luam pozitie,chiar daca nu duce la nimic.
Acestor aroganti din Occident trebuie sa li se mai si spuna din cand in cand ca nu sunt chiar asa de calificati de a vorbi despre istoria altui popor.Intradevar,oare cand vom inceta de a inghiti tot ce vine din Occident ca fiind ceva de exceptie?Eu am trait in State si va spun ca sunt niste inculti prosti si ingamfati care si-au lasat puterea in mana unui guvern mafiot ce-i indoapa cu tot felul de otravuri.Si nu au nimic de comentat.
Asa cu mijloacele noastre modeste trebuie sa le spunem adevarul si sa le cerem socoteala de ce-si permit sa minta.
In ce priveste acea "coada de topor" Gelu Florea ....imi este sila de astfel de oameni.Sa-i spunem si lui ce gandim,macar sa stie ca sunt oameni in Romania care stiu ce hram poarta oameni ca el.
Voi incerca sa folosesc acele adrese prezentate.

Sefora

Simona spunea...

Cum comentam si acum cateva zile cand am urmarit documentarul ,englezii si-au facut treaba lor cu interesul lor si fesul lor (interesul poarta fesul),ca arheologul nostru a fost de acord cu ei nu ma mirat ,avem un fel al nostru noi romanii ca devenim dintr-o data senili cand ne aflam in fata unor straini care reprezinta nume sonore BBC ,CIA ,SUA,NATO ,UE ,etc.Ce ma mira pe mine e ca daca nimeni nu a facut sapaturi unde ei zic ca sunt ziduri de unde stiu cum sunt datate ,ca sa faca asemenea afirmatii .Cat despre ce transmit cei de la BBC sa fim seriosi dar cand credeti ca au zis adevarul ,exista doar adevarul lor chiar daca datele sunt eronate ,oamenii calificati ori ba ,nu conteaza .Acum cativa ani au facut un documentar (nu-mi amintesc titlul din pacate)despre razboiul din Irak iar nenorocitii sustineau sus si tare ca o gramada de moloz mare cei drept reprezinta o mare uzina unde Sadam ar fi facut arme chimice ca pana la urma sa aflu dintr-un alt documentar si din reportaje facute de niste jurnalisti francezi ca era o fabrica de lapte ,spitale ,scoli etc .Domnii BBC n-au aratat ororile facute de NATO in Irak facand un documentar la cald lucruri care s-au intamplat atunci dar sa faca vreun documentar despre ceva ce s-a intamplat acum 2000 de ani ,cu date corecte bazate pe cercetari reale .Toate numele sonore isi poarta interesul nu vor da nici odata date reale daca acestea nu convin celor care ii platesc .Noroc ca o mare parte a populatiei nu-i interesata de istorie in general ,o si mai mare parte habar n-are unde-i Romania si 99,9999999999.....%nu stiu nimic despre daci,mai bine asa decat prostiile BBC .

Dani spunea...

In fond cine este gelu florea ca sa ne pese de el,el e umplutura la garnitura de regizori si figuranti de la BBC.Este o nulitate la fel ca plesu si ca multi alti pentru care primeaza banu si nu caracterul,omenia si corectitudinea! Ne vom scapa noi de aceste cozi de topor,mai putin dar pina atunci trebuie sa luam atitudine!