duminică, 10 martie 2013

Bârlădenii luptă cu eroism împotriva colosului Chevron. Stop fracționării hidraulice în exploatarea gazelor de șist!

VIDEO:


Poti descărca de aici filmul, la o calitate HD: http://we.tl/l3TqrVX9nM

11 comentarii:

Anonim spunea...

Explotarea dazelor de sist poate fi considerat un genocid ipotriva poporului.

Anonim spunea...

Multumim Daniel ca esti alaturi de noi!

ile spunea...

Daca anul 2013 va aduce pentru tara noastra un cutremur mai puternic acela nu va fi asa cum se spune oficial sub 7 grade ci peste... Ca tara sintem vinduti si cumparati de nici noi nu mai stim de cite ori. Colosul Chevron trebuie sa-si faca mendrele si la noi pe pamintul romanesc, apoi dupa ce face raul pe care-l vrea degeba ne mai vaitam(prinde orbul scoate-i ochii), a mai distrus niste bucati de pamint prin alte parti acum sint asezati aici sa distruga. Vor pleca atunci cind nu vor mai avea ce sa exploateze. Presedinte prim ministru ministrii de mediu, economiei, nu vor raspunde pentru inca o crima cu premeditare. Imi pare rau sa spun dar cutremurul e singurul care-i poate opri pe cei de Chevron, asa cum se propaga el catre Bucuresti sau catre Moscova(cum se expima unul din fizicieni recent). Numai pamintul poate gasi o buna rezolvare, pentru ca raul facut de oameni nu-l mai pot indrepta alti oameni indiferent de numarul si inteligenta lor. Am ajuns sa traim vremurile in care ce face un nebun nu pot dezlega nici zece intelepti. Nebunia lacomiei fara limite nu o poate potoli un grup de protestatari. Singura noastra grija este sa nu cumva sa permitem introducerea monedei euro in Romania pentru ca atunci am pierdut tara cu totul, nici potopul nu ne mai scapa de mizerie. Un pas gresit ar fi si regionalizarea, trebuia facuta, dar nu incadrati in Uniunea Europeana ci mai devreme sau poate mai incolo dupa ce se destrama si aceasta forma de imperiu parsiv, crisalida celui de-al 4 lea Reich.

ile spunea...

Nu sint impotriva eroismului birladenilor, este bine pentru ei ca exercitiu de responsabilitate ceea ce fac, dar asta nu va opri nimic. Soborul vrajitoarelor din Romania poate are sansa sa creasca intelepciune in capetele de orbeti ale celor care ne hotarasc destinele in tara asta. Numai lacomie si prostie veti vedea pe chipurile alesilor nostri prin vot liber democratic si atit.

Cristi spunea...

Si cu asta ne lamurim si cu garnitura deunazi votata! Astia sunt baietii, instrumente ale distrugerii propriului neam, a tarii care ii tine si inca ii tine bine. S.au umflat nemernicii cat pentru trei vieti si tot nu le ajunge. RUSINE! Neam de neamul lor nu ar mai trebui sa fie lasati sa traiasca in tara pe care o nenorocesc!
Pedeapsa le va fi pe masura faptelor. Ar trebui sa se cutremure si sa priveasca si la copilasii lor, ca doar parintii mananca agurida iar copiilor li se sterpezesc dintii! Scrie clar in cartea fundamentala pe care tradatorii nu o citesc.
Nu o sa aiba parte de averile furate de la copii nostri! Sa le fie clar! Cine o sa.i impiedice?
Urmariti doar poporul roman, in randul caruia, in prezent, sunt foarte multi daci! Incet dar sigur.

-Escu spunea...

Primarul Constantinescu tocmai a anuntat ca nu va autoriza mitingul din 4 aprilie! Alaturi de ceilalti "fruntasi" din judet, Solomon, Buzatu, se pare ca a dat mana cu dusmanul !! Ramane o singura solutie pe care barladenii s-o imbratiseze: sa se uneasca si sa organizeze un referendum pentru demiterea primarului. 25% din numarul persoanelor cu drept de vot trebuie sa semneze pentru a demara un asemenea proces !

Dani spunea...

Sincer ma bucur si nu ma bucur,ma bucur pentru ca mai sant oameni hotarati in tara asta si nu ma bucur fiindca in fiecare zi mai apare o coada de topor.Oare cind se vor termina aceste nedreptati pe care poporul nostru le tot suporta???

Anonim spunea...

Multumesc domnule Roxin. Esti unul din putinii oameni din media care ne ajuta. Nu suntem KGB-isti si nu avem nici un fel de interes ascuns! Poate si o emisiune la Nasu nu ar strica ! Spor! te saluta dacii din Barlad!

Daniel Roxin spunea...

:)

Sefora spunea...

Buna seara.
Ai dreptate Ile,Chevron nu va pleca pana nu vor mai avea ce exploata.
Eu sunt nascuta la Barlad si in vara aceasta am facut o vizita .M-am bucurat cand mi s-a spus ca barladenii au incercat sa protesteze impotriva acestor exploatari,dar am realizat in acelasi timp ca nu vor fi opriti,pentru ca sunt prea multi pupin-curisti in biata tara aceasta.
Imi dau seama ca tavalugul distrugerilor nu mai poate fi oprit decat de o mana Divina.
O seara buna,Sefora

SEBA spunea...

Cutremure la Izvoarele
A verificat cineva dacă nu se fac prospectări pentru gaze de şist acolo?

Cutremure inexplicabile de suprafaţă, repetate, case crăpate şi zgomote inexplicabile din adâncul pământului - aşa ne spun ştirile de presă că se desfăşoară lucrurile la Izvoarele (Galaţi).
Specialiştii veniţi la faţa locului explică în mod confuz, amintind de unele gaze, de ce fel or fi ele, care...ar produce aceste fenomene.

„E un lichid de nu-ştiu-unde venit care duce la o ridicare a solului. Se creează microfisuri sau fisuri şi fac zgomotele astea... Pe urmă se eliberează energia şi revine la loc solul. Asta este doar o ipoteză”,spune Mihai Diaconescu, cercetător în cadrul Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Vă sună cunoscut? Microfisuri create cu ajutorul unui lichid apărut "nu-ştiu -de unde" la adâncimea de 3-4 km?
Cum fenomenele descrise la Izvoarele seamănă izbitor cu cele descrise în perimetrele în care se prospectează (şi apoi se exploatează) hidrocarburi de şist, am suprapus poziţia satelor Izvoarele şi Fitioneşti (în care ştim deja că s-au crăpat casele locuitorilor din pricina acţiunilor de prospectare pentru gaze de şist) pe harta perimetrelor de exploatare de la noi.
În zona Izvoarele ar fi OMV Petrom.
Nu e nevoie ca sonda să fie chiar în sat, oricum ea merge pe orizontală 3-4 km. (În general cam cât se merge pe verticală,în adâncime, se merge şi pe orizontală).
A verificat cineva dacă nu e o astfel de sondă în vecinătatea satului Izvoarele?
(E doar o ipoteză, dar e de verificat).

De fapt se ştie (eu am aflat ulterior) că la vreo 8km , la Schela, se exploatează petrol. Probabil petrol de şist, sau gaze de şist, sau ambele.
În mod "miraculos", când au venit specialiştii de la ISU să investigheze la faţa locului, fenomenele nu s-au produs...
Să vedem ce vor mai spune specialiştii acum...

http://nazone.ro/2013/09/cutremure-la-izvoarele.html