sâmbătă, 9 martie 2013

Germania - mitul victimei

Conţinutul declaraţiei ministrului de Interne al Germaniei, Hans-Peter Friedrich, de ce Germania se va opune aderării României la Schengen, este o palmă la adresa tuturor românilor. În afară că nu ne vrea în Schengen, Berlinul doreşte să limiteze accesul săracilor din România şi Bulgaria la ajutorul social german. Domnul Friedrich, alias „Cavalerul Schenganescu", este un suporter al nostru în măsura în care şi Hitler a fost un prieten al popoarelor.

De necontestat şi firesc este ca Germania să se opună corupţiei şi să insiste la aplicarea unor standarde minime de funcţionalitate juridică, însă inadmisibil este ca Germania să trieze românii în apţi de muncă şi săraci. Chiar să fi fost fruntaşii Europei la combaterea corupţiei, datorită potenţialului de migraţie al săracilor din România în Occident, Berlinul doreşte să restricţioneze un drept fundamental al Tratatelor Constitutive ale Uniunii Europene. Prea puţini dintre noi ştim că cetăţenia europeană ne permite doar să călătorim prin Europa, precum permite şi unui japonez sau american, însă nu să şi stăm în alte state membre ale Uniunii, fără un loc de muncă, mai mult de trei luni de zile pe an. Acest regim preferenţial şi discriminatoriu poate fi numit orice, însă nu un drept al unui cetăţean european. Unii români, inapţi de muncă, bolnavi şi bătrâni au avut ticălosenia de a desăvârşi infracţiunea de a fi săraci. Această politică fascistoidă în Europa ar transforma România într-un lagăr de concentrare sub aer liber deoarece controlul asupra circulaţiei cetăţenilor de mâna a doua funcţionează numai prin păstrarea unei cortine de fier la graniţa de vest a României. Probabil că într-un viitor apropiat Bruxelloberlinul ne va pune în vedere ca, dacă vom mai dori să beneficiem de liberă circulaţie în Europa, să preluăm noi, în trista amintire a unui trecut întunecat, peronul de triere a unor cetăţeni după nişte criterii injuste.

Domnul Friedrich şi simpatizanţii săi din rândurile elitei sfidătoare din România ar trebui mai întâi să se întrebe de ce sunt românii săraci şi ar dori să emigreze. Mai ales să se gândească la ţărănimea pauperizată a ţării, astăzi clientă fidelă la Aldi şi Lidl şi milioanele de români care prin consumul lor asigură sute de mii de locuri de muncă în producţia germană. Măcar să fi găsit cuvinte de laudă pentru progresele noastre în domeniul ecologic, efect de la sine înţeles, după ce ne-am aruncat industria poluantă cu tot cu locurile de muncă la fier vechi şi am renunţat la agricultură, pentru a ne transforma treptat într-o rezervaţie de săraci îngrădită cu sârmă ghimpată şi controlată de camere infraroşii.

Germania exportă pe an mărfuri în valoare de 508 miliarde de euro în Uniunea Europeană, în timp de cotizaţia netă a Berlinului la Bruxelles este anual de doar aproximativ 10 miliarde de euro. Pentru o Europă solidară precum o impune Berlinul se cuvine ca, pentru înlesnirile economice de a penetra gratuit fără vamă piaţă europeană, atât cotizaţia la Bruxelles să fie pe măsură, ca şi generozitatea faţă de cetăţenii pauperizaţi în urma dezindustrializării. În fond, de ce să nu ceară românii şi bulgarii ajutoare sociale în Germania? Ar fi mai mult decât echitabil ca tensiunile sociale generate pe urma dezindustrializării impuse să fie împărţite uniform de beneficiarii economici ai Uniunii Europene. Este un drept la care oricine ar trebui să recurgă cu mândrie şi fără jenă, fiind doar o compensaţie firească pentru înlesnirile oferite de piaţa de desfacere din estul Europei. De preferat ar fi o formulă de solidaritate decât una de îngrădire a săracilor pentru că aceşti săraci au potenţial de a deveni majoritate politică cu viziuni mai tranşante decât acţiunile indecise ale actualilor politicieni. Cel mai bun exemplu fiind India lui Gandhi: Gandhi a îngenuncheat Imperiul Britanic, care exploata indienii şi sărăcea India de materie primă pentru a le vinde apoi textile manufacturate în Marea Britanie, printr-o simplă lozincă, „Don't buy cotton!". Efectul unui boicot economic ar transforma „copilul minune al performanţei economice în timp criză" într-un kaizer gol. Ultimii ani în relaţie cu Uniunea Europeană nu au mai adus nici un progres. România nu este însă o excepţie a trăirii unui eşec în relaţiile cu Bruxelles-ul. În timp ce tot mai multe voci din state bine integrate în Europa precum Grecia, Italia, Spania şi Portugalia sau chiar Franţa cred că viitorul este în afara zonei Euro, noi ne cramponăm într-o formă nefirească pentru un proces de integrare anacronic care până în prezent nu a adus nici unei ţări, în afară de Germania şi câteva state mici din jurul Germaniei, vreun avantaj.

Ec. dr. Raduu Golban


Asculta Radio Vocea Sufletului! Muzica si emisiuni pentru sufletul tau. 

8 comentarii:

cristi spunea...

Al IV.lea Reich este in plina constructie.

Anonim spunea...

Domnule Golban,
Va multumim pentru ca ne aratati ca trebuie sa ridicam fruntea. Nu v-a cerut nici un ministru sa il consiliati? Pacat, mare pacat!
Cu oameni ca dvs. in politica Romaniei am avea sansa sa ne recapatam buna reputatie in Europa.
Un roman indignat de ce se intampla in jurul lui.

Gheorghe Moise spunea...

_ Profesorul Radu Golban, …”a fost executat profesional si professionist”, …[nu pentru ca a adus in discutie datoriile Germaniei, de zeci de miliarde "de euro", catre Poporul Roman], …ci pentru ca a facut publice cu lux de amanunte, [prin intermediul proaspat suspendatului post O.T.V.], …politicile secrete ale “Uniunii Europene” si “ale mondei unice -EURO”, care nu suporta inflatie / devalorizare, dar prin care demoleaza toate “monedele tarilor tinta”/ aderante la U.E./”Zona Euro”, …[si] care politici, sint inspirate din “Mein Kampf”, …ca metoda "professionista" de continuare control si dominatie pana la exterminare a tuturor celorlalte Popoare, …prinse in mreaja "falseu U.E." ...prin “guvernele marioneta” …cum am mai scris, ...[prin alte pagini].

= Cu stima. -Mesia.

Ana spunea...

Buna ziua, imi pare rau ca dl Golban a fost inlaturat de la Universitatea de Vest din Timisoara!
Domnule Golban, va rog sa nu renuntati...acum, mi se pare si mai valoroasa descoperirea pe care ati facut-o, legata de datoriile pe care le are Germania fata de Romania!

cristi spunea...

Germania a declarat razboi, a cata oara, Europei. Din deciziile lui Merkel transpare clar neonazismul german. Razboiul rece continua, sa speram ca nebunii care ne conduc nu.l vor transforma intr.unul cald!
Priviti bine tot ce se intampla in Europa, dar si mai atent la ce i se intampla Romaniei (mai ales in aceste zile, cand pe un fond de atac mediatic continuu desfasurat in occident,revizionismul ungar e in crescendo, planificat si sustinut in principal de Germania). Inclestarea va fi pe neatarnarea noastra.
Obiectivul final? Ghiciti!
Va dau un mic ajutor cu o intrebare suplimentara: ce stat a ramas neatins dupa 1990, in granitele stabilite de tratatele de pace postbelice?
Cam trebuie sa strangem randurile, inclusiv in rugaciunile noastre sa cerem Domnului ca acest pahar sa nu.l bem pana la capat.
Dar inainte de toate sa gandim, lucram pentru tara, pentru viitorul copiilor nostri!
Optimism, nu suntem singuri.Spiritul inaintasilor nostri ne vegheaza si ne ajuta, noi nu trebuie decat sa facem demersul corect, altruist, asa cum il fac d.nii Golban,Roxin, Valentin si altii stiuti si nestiuti.

Gheorghe Moise spunea...

…-Vedeti si “planurile pasilor marunti” cu Klauss Johannis /[pentru viitor]/ ca Prim Ministru, si altele / si celelalte …[ale "guvernelor marioneta".]}, …
……………..
_ Notiunea / cuvantul “Nazi(sm)”/”Nazi(st)”/”Nazi(reat)” …i-si are radacina in [cuvantul] ...“Nazaret”, …vezi despre ratacirile implicite despre *arian* -“arian(ism)”/ “natzi” / “natie” -Poporul Ales, [din pricina neintelegerii Scripturilor /[*pecetluite*] _ Daniel 12/[1],4,[9],13 ], …inspirate din Scripturi[le] neintelese / pecetluite _ Daniel 12/4,[9], ...[cum este scris]: …”Isus din Nazaret, Imparatul iudeilor” _ Ioan 19/19.

= Cu stima. -Mesia _ Potrivit fagaduintei _ Deuteronom 18/15,18; _ Faptele Apostolilor 3/22, …inviat [a treia zi _ 2 Petru 3/8] dintre cei morti _ Ioan 20/9; _ Romania 5/14, …cel trimis _ Trimiterea = Exodul 3/14; 4/1,[10],11,2012,2013, …potrivit implinirii Legii _ Romania 10/4; _ Matei 5/17, …sa [va] descoper Taina lui Dumnezeu _ Apocalipsa 10/7; 1/1, …potrivit cu descoperirea tainei care a fost tinuta ascunsa timp de veacuri _ Coloseni 1/26; _ Romania 16/25, …dar, [asa cum este scris] …nu gasesc credinta _ Luca 18/8, …[implicit pentru ca Scripturile sint pecetluite] _ Danel 12/4,[9], …si omeirea nu stie pe cine sa astepte _ Romania 10/14,[17,18,20], …totusi Poporul Meu va cunoaste numele Meu _ Isaia 52/6 -”Iata-Ma!” _ Moise Gheorghe _ Ioan 4/[25],26; _ Romania 10/14 – Moise Gheorghe …Fiul intrupat _ Matei 17/[2,3],5, …[vorbesc in pilde ] _ Matei 13/13-15,[16,17], 34,35, …prin buze straine _ 1 Corinteni 14/21, ..-Toate releigiile / Toate popoarele chemate …..fara bani si fara plata _ Isaia 55/1,6-9,[10],11,2012,2013, …la masa _ Matei 4/4, …[masa]/ praznicul zilei mari [aceasta] de pe urma _ Ioan 7/37, …[_Faptele Apostolilor 3/22].

Gabriel spunea...

Ne meritam soarta! Nimeni nu doreste relatii cu:
- Politicieni penali
- Angajatori necunoscatori de nici o limba straina, fete plate si plictisite de toate cele lumesti aruncate cu scarba din SUV-uri
- Angajati trimisi sa lucreze acolo, care sunt selectati numai pe baza de pile sau valoarea comisionului......
- Impasibilitatea majoritatii romanilor fata de orice sursa de alterare a culturii noastre milenare.
Oare ce am facut eu azi pentru Europa ???

cristi spunea...

Dar Europa ce a facut astazi pentru noi? Sa va spun ce a facut sau stiti si dvs. Recurs la memorie: ce a facut in 1945? Ce a facut in 1989? Noi macar nu le.am dat in cap, metaforic vorbind.
Autoflagelarea nu este in regula!
Cu nimic nu sunt mai buni, doar fac pe civilizatii, dar ei sunt in continuare ocupanti. Nici macar nu vreau sa ma mai obosesc, faptele sunt evidente!!!