duminică, 12 mai 2013

Misterul Sfinxului din Carpați - film documentar 2013


Vă recomand un film documentar proaspăt și bine realizat despre Misterul Sfinxului din Carpați. Filmul vă conduce într-o lume misterioasă, magică, prezentându-vă o viziune surprinzătoare, dar susținută cu argumente științifice, despre evenimente pierdute în negura timpului.

Realizatoarea lui, Oana Raluca Ghiocel (stabilită în SUA), a reușit, împreună cu câțiva specialiști americani, să contureze lumea și profilul uman al celor care ar fi putut să fie creatorii Sfinxului din Bucegi. Informațiile inedite pe care le veți afla sunt în măsură să vă schimbe persepectiva pe care ați avut-o până acum asupra a ceea ce noi numim preistorie.

Vă doresc drum bun într-o călătorie care merge până la începutul umanității!...

Daniel Roxin

Vizionează aici prima parte:
http://vimeo.com/65586149


Vizionează aici partea a doua:
http://vimeo.com/65733612

Ascultă Radio Frecvența Sufletului! Muzică și emisiuni pentru sufletul tău.
http://frecventa-sufletului.ro/ 

11 comentarii:

prietena-japoneza spunea...

buna dimineata, Daniel!
am vizionat prima parte a filmului...
foarte interesant!
multumesc frumos pentru acest film! merita a fi vizionat de un numar foarte mare de romani, si nu numai...
felicitari pentru ideea de a prezenta acest film!
iti doresc o duminica minunata!

prietena-japoneza spunea...

partea a doua a filmului m-a uimit asa de mult prin cele prezentate (realizand un scenariu privind istoria unei civilizatii disparute...) incat am ramas muta de admiratie...
multumesc frumos, Daniel, pentru posibilitatea de a viziona acest film intr-adevar interesant!

Lucia spunea...

Multumim Daniel pentru acest film interesant...
Se vede ca autoarea acestui documentar simte in Sufletul ei,chemarea Strabunilor...poate ar fi bine sa colaborati...
Sfinx-ul e un loc de taina,de Initiere,unde sunt chemati toti cei care isi fac curatenie in Suflet,pentru a avea acces la tainele omenirii;acolo este un loc,eu il simt in Sufletul meu ca un Templu Divin,unde stiu ca am fost prin calatorie astrala...cand eram adolescenta,o semnificatie deosebita pentru mine o aveau muntii si Floarea de Colt,apareau mult in desenele mele...mi-aduc aminte ca intram in Munte,acolo se intampla ceva,dar la intoarcere nu-mi era ingaduit sa-mi amintesc totul..stiu ca acolo ma intalneam cu Familia de Lumina,asa-mi place sa numesc acele Fiinte,stiu ca mai sunt destui care au acces acolo,primind Initieri...m-am vazut odata cum pulverizam asupra unor persoane o pulbere aurie,fina,am vazut cum intindeam mana si le atingeam cheakra Inimii cu degetele ...iar senzatia era una de beatitudine...de multe ori aveam senzatia ca traiesc in doua lumi,cea de acolo si cea de aici,de multe ori la intoarcere,ai starea de tristete,de dor infinit si n-ai vrea sa pleci de acolo...
Cand aveam 18 ani,am scris o poezie inchinata Sfinx-ului...el este simbolul unui Erou civilizator,legendar,care si-a lasat amprenta energetica in Dacia,in acest Spatiu Sacru...Sufletul meu e legat de Sufletul lui,din timpuri stravechi...Noi,cei de atunci,din vremuri demult apuse,ne regasim in Aici si Acum...aceleasi Suflete,dar in trupuri diferite...Iubirea ne cheama mereu...

Chirita Marian spunea...

Interesant. O simplă ipoteză de lucru.Fata asta chiar a avut voinţă. S-a plimbat un pic cu Dr. Robert Schoch,a filmat mult,ne-a spus multe informaţii nedovedite amestecate cu informaţii dovedite. A ţipat un pic prin peşteri.S-a simţit bine cu americanul. Per ansamblu, un ghiveci... Nimic concret. A mers pe principiul unui ciudat care a avut o revelaţie peste noapte şi care a împărţit omul în două. Neandertal si Cro-magnon. Care Cro-magnon au violat femeile Neandertal şi aşa am ieşit noi. Super :). Măcar le-a ieşit plimbarea.

Anonim spunea...

mda, am inteles ca ovrei se revendica a fi urmasii lui homo erectus, cred ca aici bate si filmul, ca nu am fost noi primii locuitori din zona...

CarmenDinDacia spunea...

Felicitari D-nei Ghiocel si tuturor celor care au realizat acest film documentar.
Da acest film trebuie vazut de cat mai multi,si sper ca ii va pune pe multi pe ganduri.Asa cum Daniel spune ,si am mai scris si eu in alte comentarii...,aici la noi in tara se rescrie ...ISTORIA...!
Sa ajuta Bunul Dumnezeu si Zamolxe! AMIN !
Multumesc Daniel,pentru ca ai postat acest film.
O noapte minunata tuturor,de aici din departare.

Rosa spunea...

Lacrimile mele mi s-au transformat in margaritare ...Ti le daruiesc ....Multumesc!...pentru clipele magice ...pe care le-am trait ...M-am redescoperit ...in... totalitate :)

Anonim spunea...

O veste buna si una proasta...
E interesant ca strainii manifesta o atractie spre misterele de pe meleagurile noastre...Din pacate, filmul de fata ofera doar informatii imaginative, speculative, la indemana oricui se preumbla in jurul Sfinxului. Fiind prezentat ca documentar, asteptarile mele erau ceva mai mari. In concluzie, misterul ramane mister. Si poate ca e mai bine asa. Deocamdata.

Anonim spunea...

Si eu sunt de aceiasi parere cu anonimul de mai sus...nu stiu ce argumente stiintifice ai vazut tu Daniel?
De unde pana unde ajung ei la concluyzia ca monumentele au 30000 de ani?
Dupa parerea mea acest film nu este documentar pentru ca nu prezinta nici dovezi concrete nici o teorie bine inchegata!

vicorela spunea...

Din pacate filmul nu poate fi vazut. Imi cere parola.

George spunea...

Daniel, ne poti te rog furniza si parola pentru a viziona acest documentar?