luni, 6 mai 2013

Profetiile lui Nikola Tesla despre secolul XXI

In anii 1930, ziaristii de la publicatii precum New York Times si Time magazine urcau frecvent la etajul 20 al hotelului Governos Clinton din Manhattan, unde locuia Nikola Tesla. Impovarat de ani, dar cu mintea la fel de treaza ca in tinerete, marele fizician si inventator era bucuros de aceste vizite.

In fata ziaristilor, el depana amintiri, povestind despre inceputurile muncii sale de inventator, presarandu-si deseori relatarile cu previziuni despre viitor. Revista Liberty a preluat o parte din articolele aparute pe aceasta tema in 1935 si care dezvaluia lumea secolului 21, in viziunea marelui om de stiinta.

Educatie, razboi si presa

Descoperirile stiitifice si nu razboaiele vor deveni prioritate pentru omenire. „Astazi, spunea fizicianul, cele mai civilizate tari ale lumii investesc sume fabuloase pentru razboaie si mai putin pentru educatie. Secolul 21 va schimba acest raport. Astfel, mult mai nobila va deveni lupta impotriva ignorantei decat moartea pe campul de lupta. Iar descoperirile stiintifice vor dobandi respectul general. Inclusiv ziarele vor acorda un plus de importanta acestor descoperiri, incurajand, totodata, eforturile de creare de noi concepte filozofice si va aborda stirea de presa intr-un mod inovator”

Dieta

In ultimii ani de viata, Tesla a elaborat o serie de teorii oarecum stranii despre ceea ce ar trebui sa insemne o dieta optima. Renuntand la carne, el nu a mai mancat nimic altfel decat lapte si miere, considerand ca respectivele produse constituie cea mai curata hrana. „In secolul 21 oamenii vor renunta la moda otravirii, involuntare, a organismului lor cu mancare nesanatoasa.

Roboti

 Sunt convins, afirma Tesla in urma cu aproape 100 de ani, ca in secolul 21 robotii vor indeplini o mare parte din muncile grele si periculoase. Iar cu ajutorul noilor masini, omul isi va duce la indeplinire marile visuri, oferindu-si, de asemenea, mai mult timp liber pentru sine si familie.

Sursa: http://incomemagazine.ro/articole/profetiile-lui-nikola-tesla-despre-razboaie-diete-si-roboti

Asculta Radio Frecvența Sufletului! Muzica si emisiuni pentru sufletul tau.
http://frecventa-sufletului.ro/

9 comentarii:

Alex spunea...

Ce nevinovati si naivi in unele privinte erau multi oameni acum 3-4 generatii

cristi spunea...

Apai, eu sunt de acord cu Tesla. Nu de alta, dar acest extraordinar roman a anticipat cu mai mult de 100 de ani conceptul de free energy si nu numai, a inventat si construit si masinariile care o folosesc.
Cei care nu cred...oamenii care au inspiratie divina nu vorbesc prostii!
Pe toti ii uneste capacitatea de a anticipa, de a inventa, de a analiza, de a sintetiza, de a prevedea si peste toate umanismul lor. Exista si genii ale raului, dar cum copacul se cunoaste dupa fructe, asa si omul dupa fapte, si numai dupa aceea dupa vorbe.
Asa va fi cum bine spune Tesla. Japonezii au ajuns la generatia a saptea la roboti, in cinci ani au prevazut sa ajunga la generatia 10, adica robotii vor invata singuri din propriile experiente! Ho, ho...nu mai este SF!
Am citit cu multa atentie articolul. Foarte bun, in cuvinte putine a redat mult. Si ce vad eu pe acolo..."eforturile de creare de noi concepte filozofice". Nimic de sapa...ba mai mult, robotii vor face muncile mai grele,probabil vor si sapa. Cred ca pana la urma este bine sa "filozofezi aberatii", ca sa citez un prieten de.al meu de pe blogg.O zice si Tesla...imi pare rau.
Un subiect interesant care te pune pe ganduri. Pe de alta parte imi place alternanta subiectelor, chiar incerc sa ghicesc ce urmeaza. Pot sa zic cu certitudine ca esti proaspat, Roxin. Si empatic!

cristi spunea...

Cu scuze ca ma intind...dar trebuie sa scriu doua, trei cuvinte despre proiectele pe care le.ai dezvaluit la emisiune. Foarte ambitios programul pe acest an si totodata foarte cuprinzator, cam pe toate palierele (efectiv am fost entuziasmat!). Aveti o viziune complexa asupra lucrurilor pe care trebuie sa le faceti, modul in care le.ati proiectat ma face sa cred ca stiti bine lectia si ce trebuie sa intreprindeti pentru a reusi. Toti trei erati (sunteti) frumosi si hotarati.Nu este o declaratie de dragoste (frumosi la suflet, eu la asta ma uit, pe doamne le invit sa se uite si la altele), ci una de prietenie si sustinere.
Nu va lasati, oricat de multe greutati o sa apara. Aveti de partea voastra toata energia acestui pamant, stramosii nostrii si sper cat mai multi din cei ce vietuim acum.
Va doresc multe, multe succese!!!

Anonim spunea...

Sebi zicea
Marele vizionar Nikola Tesla, cel care a facut cele mai mari descoperiri ale secolului XX, ,, vedea,, produsul finit cu ochiul interior in stare de reverie. A fost considerat un ciudat, un excentric si a marturisit ca avea contacte cu extraterstrii. Multe inventii ale sale au fost furate si marele inventator marginalizat. Dupa moartea sa, toate hartiile scrise de el au fost furate de F.B.I. A fost marginalizat si i-au taiat finantarile pentru cercetare.
A trait cu ajutorul prietenilor. Cei mai buni priteni ai lui au fost porumbeii, pasari ce se orienteaza dupa campul magnetic. A folosit energia libera in multe din inventiile sale. In cinstea lui, unitatea de masura a campului magnetic poarta numele sau, tesla. A fost jumatate roman dupa mama sa, tatal lui fiind preot ortodox sarb. A vrut sa dea acces la toata populatia globului la energie electrica gratuit, dar a fost impiedicat de fam morgan cea care detinea monopolul cuprului in acea vreme. A fost cel mai mare vizionar al secolului trecut si este doar o problema de timp pana cand oamenii vor avea acces la free energy avand in vedere ca stocurile de combustibili fosili sunt limitate si cererea este tot mai mare.

Daniel Roxin spunea...

Multumim foarte mult, Cristi!

Anonim spunea...

marele tesla a fost totusi... un visator...din pacate realitatea e alta,, societatea actuala e o societate feudala tehnologizata ! sic ! cum spunea deunazi cineva !razboaiele , criza provocata, acutizarea prapastiei dintre bogati si saraci...energia nucleara, genetica haotica , surogatele si chimicalele pe care omenirea le inghite pe nemestecate cu voie sau fara voie , robotii si masinile automatizate care au mancat efectiv locurile de munca ( e adevarat ...cei ce ar trebui sa fie lucratori, au timp berechet de stat cu familia si mai ales de de taiat frunza la caini ! parazitind societatea ,asta cu incurajarea guvernelor, pe spinarea celor care mai au un loc de munca ... parinti, neveste, prieteni, vecini ) asa ca visul lui tesla... e doar un vis ! si marmota impacheta ciocolata !

Anonim spunea...

Cristi are dreptate. E nevoie de dezvoltarea de noi concepte filozofice pentru a face fata nivelului tehnologic actual. Nici macar nu stim la ce nivel s-a ajuns la ora actuala. Unii au scris ca e o diferenta de doar 5% fata de nivelul tehnologic al celor mai avansate civilatii extraterestre. Ce vom face noi oamenii daca acei roboti de generatia a 10-cea ar incerca sa preia controlul ? sau daca sisteme de softuri inteligente din servere ar incerca sa preia controlul ? sau daca cine stie ce program superinteligent ajunge la concluzia ca specia umana este periculoasa si poate distruge planeta ? isaak asimov a scris multe carti pe aceste teme. sau daca ingineriile genetice ar crea niste superoameni sau zombi si ceilalti oameni obisnuiti ar deveni sclavii lor ? sunt scenarii cat se poate de reale si posibile. dezvoltarea spirituala, filozofica este mult mai lenta decat progresul tehnologic. din nefericire multe din civilaziile anterioare celei actuale a ajuns pana la acel nivel cand s-au autodistrus. un exemplu este cel al atlantilor care au incercat sa stapaneasca antimateria si materia cand inca se aflau in corp fizic, material. rezultatul a fost dezastruos. a disparut intreaga insula cu tot cu populatie. putinii preotii atlanti care au supravietuit au intemeiat marile religii existente la ora actuala. si la ora actuala in laboratoare secrete se incearca controlul antimateriei, ceea ce e o mare greseala.

Rosa spunea...

Pana nu vom avea propriile noastre ,, profetii,, ...nu vom reusi Sa Schimbam Lumea !

cristi spunea...

Anonim de la ora 22.12/6 mai: nu l.ai contrazis cu nimic pe Tesla. Exact ce scrii tu acolo ne va duce la ce a profetit Tesla. Ca tine din ce in ce mai multi si.au dat seama, deci ar trebui sa gandeasca in consecinta, adica la alt nivel filozofic! Necunoscute sunt caile Domnului.
Sunt cateva intrebari de bun simt, anonim de la ora 01.12 (sper ca nu lucrezi pana la ora asta, ci a fost o intamplare de sarbatori), dar tot Asimov a scormonit cele trei legi pe care trebuie sa le respecte robotica si pe baza carora sper eu (cel putin asa stiu)se structureaza toata inventica din domeniu.
Personal cred ca de data asta a luat.o spiritualul inaintea materialului, de aceea si furnizarea de catre viata a argumentelor, cele scrise de prietenul nostru de mai sus (ora 22.12).Este parerea mea.