luni, 24 iunie 2013

Biserica Ortodoxa din Republica Moldova a excomunicat intreaga conducere a tarii “pana la indreptare”

Situatie fara precedent in Republica Moldova, unde Biserica Ortodoxa a luat o decizie dura impotriva actualei conduceri, scrie inprofunzime.md. Guvernantii nu vor mai avea voie sa se impartaseasca, dupa ce o decizie in acest sens a fost luata de catre Sinodului Bisericii Ortodoxe din Repubica Moldova.

Participantii la Sinod au adoptat o Declaratie catre conducerea tarii, in care isi exprima ingrijorarea fata de tendintele de legalizare a unor comportamente considerate de ei “amorale si daunatoare din punct de vedere social si spiritual” (este vorba de posibila legalizare a căsătoriei între homosexuali).

“La o luna de la ultima adresare a Sfantului Sinod catre guvernare pentru a revizui cel putin Legea Antidiscriminarii, constatam cu desavarsire ca glasul institutiei care se bucura de cea mai inalta incredere in societate, adica al Bisericii, a fost vadit ignorat”, se arata in comunicat.

“Aceasta ratiune a lucrurilor ne face sa ne declaram oponenti si sa ne departam deschis de cei care prigonesc fatis Biserica lui Hristos si sa apelam la scopuri strict terapeutice – la traditia canonica a excomunicarii lor din Biserica pana la indreptare. Acest fapt ii va lipsi dintru inceput pe guvernanti de accesul la Sfanta Taina a Impartasaniei, ca mai apoi, in functie de pocainta, sa fie primiti, sau respinsi definitiv, de la oricare slujire bisericeasca”, se mai arata in comunicat.

Sursa: http://stirileprotv.ro/stiri/international/biserica-ortodoxa-din-rep-moldova-a-excomunitat-intreaga-conducere-a-tarii-pana-la-indreptare.html

9 comentarii:

Adrian64 spunea...

Sa vedem acum declaratia oficiala a Bisericii Ortodoxe Romane ! O indulcim cu zaharel (ca in timpul ceausist), sau ne facem ca nu-i problema noastra (sa se spele pe cap cu ea, cei ce o au), sau va fi un comunicat si se va vorbi (tangential) pe la slujbe (prin directiva interna) batand saua sa priceapa ...
Sa fie clar, eu unul "ori sa se revizuiasca totul, dar sa nu se schimbe nimic, primesc ..."
Ca la teatru; macar ala a lu' nenea Iancu nu era de doi lei !

Eleni spunea...

Imi place, e un exemplu bun de urmat. Vad ca Biserica Ortodoxa din Republica Moldova nu doarme sub plapuma de bani las ca e bine si asa ci se impune si pazeste valorile morale.

Trebuie ca fiecare sa facem curat in propia noastra inima de toata spurcaciunea nu numai de una si sa ne culcam pe ureche ca si aceea sa fie inzadar mai tarziu.

Curati fiind uniti ne va gasi Isus si de multe necazuri vom fi feriti; Altfel avem faptele prezentate stirile de la ora 17.00 ale PRO TV-ului si intelepciunea liderilor de la conducere, groapa de gunoi a Europei si se paote continua.

Ganditi-va ca ne tinem popor laic de multi ani cu multi sfintii si multe sarbatori da faptele noastre zic altceva. Daca azi ar fi sa fie numarati de catre o persoana capabila cum ar fi Dumnezeu, cine e om si traieste din inima si cine nu, pe teritoriul acestei tari ar fi fff putini, ar fi dureros sa stiti cat de multi traiesc in minciuna.

Ratacirea de pana acum a constat in multele greutati externe tari superficialitatea in toate domeniile, lipsa de cercetare, nepasarea, uitarea si promovarea incompetentilor in posturi cheie cu scop intemeiat pt distrugere/control.

Acum avem cativa oameni precum Daniel Roxin, va rog luati masuri si faceti curatenie in inimile voastre ( si mie imi suna ) si sa fim uniti.

Cati dintre voi ati mai facut donatie in contul Asociatiei Geto- Dacii? Cu ocazia asta te rog Daniel sa prezinti o situatie lumii cu cati au donat si suma stransa pentru a nu se uita din putinul ce-l avem ori ce ban muncit e binevenit caci doar pt noi o facem pt indentitatea noastra si trezirea noastra!

Multumesc Frumos si Fiti Iubire si Binecuvantati veti fi! Iertare daca v-am gresit cu ceva.
>:D<




cristi spunea...

Moldovenii nostri...sunt fruncea! Asta e reactia normala a unei biserici conduse de crestini adevarati. BOR nu o va face din cauza unor ... Ma opresc aici. Au zis.o deja prea multi.
Doamne ajuta!

Spunsieu spunea...

Probabil excomunicatii au lesinat de ingrijorare...Hai ca biserica lor e mai tare decat a noastra! Nu le-a propus si o exorcizare?

chirita lepadatu spunea...

Au ajuns popii sa se roage pentru STEAUA,pentru BECALI.cand o sa ne inchinam la STANTUL BECALI PATRONUL POTLOGARILOR ?
Eu sunt ateu,sunt comunist,respectinstitutiile statului oricare ar fi ele,numai daca si acestea prin actiunile lor se fac respectabile.
Cu stima.
Lepadatu Chirita,Braila.

Anonim spunea...

Un paradox, este pentru prima data cand apropierea Bisericii din Moldova de cea rusa aduce ceva bun.

Anonim spunea...

E buna treaba cu exorcizarea de care zice comentatorul "spunsieu".Zic de multe ori si chiar vizualizez (cu ochii mintii momentan) cum viiine un vant puternic si ii ia pe toti netrebnicii de peste tot si ii duce undeva de unde sa nu se mai intoarca niciodata.Undeva unde toti sunt la fel intre ei si unde nu mai pot face rau nimanui.Daca fac altuia ca si ei nu e treaba noastra; sa fie doar a lui Dumnezeu.

Anonim spunea...

Daca suntem destui si suflam destul de tare s-ar putea intampla ca vantul acela sa se transforme in uragan si sa-i zboare pe netrebnici!
Never say never

Eleni spunea...

Ca sa fie acel "suflu" tre sa ajungem sa percepem si sa traim adevarul si sa nu ne limitam la opoveste despre acesta sa cautam integritatea si asa locul rataciri nu va mai fi in noi si vom putea fi lumina si pt cei din jur.
Cautati Adevarul. Cautati Blandetea! Cautati Intelepciunea!Fiti Lumina! Domne Domne ne garanteaza aflarea a tot ceea ce cautam in Transul!