miercuri, 24 iulie 2013

Nouă medalii de aur pentru elevii români, la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada

Elevii români au câştigat 13 medalii, dintre care nouă de aur, la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada. Acesta este cel mai bun palmares din ultimii trei ani la această competiţie de informatică, matematică, fizică şi chimie, informează Ministerului Educaţiei.

Elevii din România au obţinut trei medalii de aur la proba de informatică, trei medalii de aur şi una de bronz la matematică, două medalii de aur şi una de argint la chimie şi o medalie de aur şi două de argint la fizică.

Medaliile de aur la informatică au fost câştigate de: Rareş Darius Buhai (clasa a X-a, Colegiul Naţional "Liviu Rebreanu" din Bistriţa, laureat cu aur şi anul trecut), Valentin Marius Hârşan şi Marius Gavrilescu (ambii elevi în clasa a X-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti).

Căştigătorii la matematică sunt: Simona Diaconu (clasa a X-a, Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti), Ioan Laurenţiu Ploscaru (clasa a IX-a, Colegiul Naţional "Alexandru Lahovari" din Râmnicu Vâlcea) şi Paul Gabriel Muscă (clasa a XI-a/ Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti), în timp ce Andreea Măgălie (clasa a XI-a, Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, medaliată cu argint la ediţia precedentă) a obţinut o medalie de bronz. Medaliile de aur la chimie au fost obţinute de Vlad-Mihai Mandric (clasa a X-a, Colegiul Naţional "Sfântul Sava" din Bucureşti) şi Cristian David Călin (clasa a XI-a, Colegiul Naţional "Costache Negruzzi" din Iaşi, medaliat cu argint anul trecut), iar Radu Costin Bîzgă-Nicolescu (clasa a XI-a, Colegiul Naţional "Ion C. Brătianu" din Piteşti) a câştigat una de argint.

La fizică au câştigat medalii: Ioan Ignat (clasa a X-a, Colegiul Naţional "Mircea cel Bătrân" din Constanţa, câştigător al unei medalii de aur şi la ediţia din 2012) a obţinut, din nou, cea mai strălucitoare medalie, iar Raul Alex Pipis (clasa a XI-a, Colegiul Naţional "Iancu de Hunedoara" din Hunedoara) şi Horia Petru Nicolăescu (clasa a XI-a, Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) au primit câte o medalie de argint.

La Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada, aflată la ediţia a 19-a, au participat peste 150 de concurenţi din România, Federaţia Rusă, Bulgaria, Serbia şi Macedonia.

Sursa: http://www.antena3.ro/romania/noua-medalii-de-aur-pentru-elevii-romani-la-olimpiada-internationala-pluridisciplinara-tuymaada-222090.htmlAscultă Radio Frecvența Sufletului! Muzică și emisiuni pentru sufletul tău.
http://frecventa-sufletului.ro/

4 comentarii:

Rhoda spunea...

Din Toata Inima ;Felicitari Lor ,Felicitari Tie ca stii sa Apreciezi Inteligenta Copiilor Nostri ...Multumesc !Un gest mic ..prin publicarea acestor articole ..dar atat de mare pentru cel care stie sa Aprecieze ...

cristi spunea...

mate, info, chimie si fizica? Pai astea sunt stiinte exacte! Adica real cum se mai spune in invatamant. Dovada ca putem fi si nemti in gandire. Adica exacti, precisi. Dar fata de ei, noi putem fi si poeti, nostalgici, visatori, sentimentali, romantici, adica umani. La filozofie sunt buni si ei. Privind toate astea ar trebui sa functionam perfect sau mai mult ca perfect. Cred ca ceva la imbinari scartiie. Acolo mai trebuie sa lucram un pic.Si dupa...vai de ei!
Ma inclin in fata acestor copii si a profesorilor lor. Dar si a parintilor, bunicilor, strabunicilor si...ajung tot la daci!

Anonim spunea...

EEE, DA !!! DIN NOU !!! Se justifica faptul ca tara noastra e pe locul trei in lume ca "ruperi" de parole, site-uri, etc, adica avem hackeri tari!!!
Felicitari si acestor minunati premianti!!!

MARIA MANU spunea...

FELICITARI COPIILOR ROMANI,INTELIGENTI,CREATIVI, STUDIOSI CARE SUB INDRUMAREA PROFESORILOR ,DEDICATI INVATAMANTULUI ROMANESC,AU ADUS, AN DE AN, MARE CINSTE TARII, CARE II CRESTE,ROMANIA.