marți, 17 septembrie 2013

Elevii români au obţinut cele mai bune rezultate din istoria participărilor la Olimpiada Internaţională de Astronomie


Lotul olimpic al României a obţinut cele mai bune rezultate din istoria participărilor la Olimpiada Internaţională de Astronomie – şapte medalii (două medalii de aur, două medalii de argint şi trei medalii de bronz) şi locul 3 în ierarhia neoficială pe naţiuni, informează un comunicat de presă al MEN remis luni .

Medaliile de aur au fost cucerite de Paul Andrei Draghiş şi Tudor Suciu, ambii elevi în clasa a XII-a la Colegiul Naţional ‘Vasile Lucaciu’ din Baia Mare. De altfel, Paul Andrei Draghiş este laureat cu aur şi la ediţia precedentă a competiţiei.

Cele două medalii de argint au fost adjudecate de Mălina Roşca, absolventă a clasei a VIII-a la Şcoala Gimnazială ‘Mihai Eminescu’ din Alba Iulia şi Andrei Cătălin Răduc, elev în clasa a IX-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti.

Medaliile de bronz au intrat în posesia elevilor: Maria Cristiana Dedu (clasa a IX-a/Colegiul Naţional ‘Petru Rareş’ din Piatra-Neamţ), Denis Turcu şi Sebastian Trifa, ambii elevi în clasa a XII-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti. Din echipa României a făcut parte şi Alexandru Călin (clasa a X-a/Colegiul Naţional ‘Mihai Viteazul’ din Ploieşti).

Ediţia a XVIII-a a Olimpiadei Internaţionale de Astronomie s-a desfăşurat în perioada 6 – 14 septembrie, la Vilnius (Lituania) şi a reunit peste 160 de concurenţi din 20 de ţări.


Ascultă Radio Frecvența Sufletului! Muzică și emisiuni pentru sufletul tău.
http://frecventa-sufletului.ro/  

6 comentarii:

Anonim spunea...

Sa fie binecuvantati acesti tineri minunati!
Spiritul Daciei renaste...in prezent,tot mai multi simt in suflet conectarea cu stramosii ancestrali care ne vegheaza in permanenta.
Domnule Roxin,fie ca imparatia divina din Sufletul d-voastra,sa coboare aici,printre noi.Acest taram binecuvantat apartine pe veci
dacilor liberi.
Va multumim pentru prezenta d-voastra in mijlocul evenimentelor care rastoarna situatia dezastruoasa din ultimii 23 de ani.
Cu respect,un Suflet de Dac.

un pic anonim spunea...

Atentie mare...cei dela RMGC si hahalerele lor o sa ia si aurul castigat de copii nostrii inteligenti si in schimb o sa le dea cate un pahar de cianura. Ca daca ar fi dupa ei ne.ar lua si aerul!

lucian calin spunea...

cinste lor

un pedagog de scoala veche spunea...

Acesta este aurul Romaniei. Este filonul gros cat bratul unui voinic! Pe acesta il dam gratis, bonus ca ne-au terminat invatamantul nostru competitional si performant asezat pe principiile pedagogice ale lui Spiru Haret.Avem profesori mari, avem copii geniali, uimitor de multi venind din toate paturile sociale.Nu avem baza materiala adusa la nivelul cerintelor lor. Un purtator de cuvant al BNR se intreba ce sa facem cu aurul acum cand nu mai are pret pe piata, si i se raspundea- sa-l stocam si sa-l scoatem la vanzare cand creste pretul. Nu facea nimeni legatura intre aurul viu, acesti tineri si tezaurul din subteran, cu care acesti tineri trebuie sustinuti pana ating performanta maxima si intorc tarii plusvaloarea ei intelectual si profesionala! Din primii 2 ani de expolatare renovati scolile, dotatile laboratoarele cu aparatura de ultima generatie, repuneti invatamantul pe treapta de competitivitate din anii 1985-89,macar, faceti scoli pentru superdotati, stimulati elevii geniali cu burse.

Unknown spunea...

Bravo lor! Sa fie sanatosi sa-si continue studiile!

Anonim spunea...

Felicitari! Avem tineri de calitate. Pacat ca nu se mediatizeaza aceste valori.