vineri, 1 noiembrie 2013

De ce țara noastră nu se numește DACIA? În această seară pe Nașul Tv...


În secolul al XIX-lea, țara noastră a foast foarte aproape să primească numele DACIA. Până la urmă, anumite interese au făcut ca numele să fie România, iar astăzi suntem în situația, unică probabil la nivel mondial, în care avem un imn național în care cel ridicat în slăvi nu este Decebal, eroul care a apărat aceste pământuri până la ultima respirație, ci Traian, cel i-a jefuit și i-a ucis pe mulți dintre strămoșii noștri.

Cum a fost posibil să ajungem într-o astfel de situație și cum e posibil să ne menținem mai departe așa vom căuta să lămurim cât mai mult în emisiunea pe care o realizie în această seară pe Nașul Tv.

Așadar, te invit astăzi, de la ora 22:00 și, în reluare, sâmbătă de la ora 22:30 și duminică, de la ora 11:00 să urmărești, pe Nașul Tv emisiunea Adevăruri tulburătoare.

Nașul tv poate fi recepționat pe toate rețelele DIGITALE de cablu și pe internet: http://www.nasul.tv/

Daniel Roxin

37 de comentarii:

Anonim spunea...

ce facem cu Muzeul National de Istorie, mai e al Romaniei? Poate nu mai e, daca nu se mai viziteaza aproape nimic de peste 12 ani!

Ar trebui sa incepeti o campanie serioasa la Nasultv pe tema asta.

La fel, ar trebui sa incepeti demersurile pentru a avea filiale "Geto-Dacii" in fiecare judet.

Anonim spunea...

discutiile acestea trebuiesc cantarite cu mare atentie

un pic anonim spunea...

Acesta este raul originar, cel care a insemnat istoria noastra, cel putin pe ultimele sute de ani. Daca tara se numea Dacia, asa cum vroia si marele nostru Eminescu, noi ne.am fi numit daci si nu romani. Nu ca ma deranjeaza in mod deosebit titulatura roman, dar dac este adevaratul nostru nume.

Anonim spunea...

Basarabia ar trebui sa revina la locul de unde a fost taiata de rusi si nemti; atunci Romania sa revina la numele firesc de DACIA.

Anonim spunea...

de ce folositi dualismul geto-dacii in loc de " dacii " simplu, doar getii erau aceiasi cu dacii dupa cum ii pomeneau grecii sau romanii ?!

Anonim spunea...

Tot DACI suntem si acum,tara tot DACIA se numeste,depinde doar din ce punct de vedere privesti...cum simti in inima...
Limba vorbita de noi,dovedeste ca noi toti DACIA suntem,am fost si vom fi.
Nu e decat chestiune de timp,pana sa ne recuperam numele adevarat.
Domnule Roxin,felicitari pentru toate emisiunile matale...
Sa fii sanatos,sa te tina Dumnezeu in putere sa faci ce trebuie pe aici...ca de multa curatenie e nevoie.Da stiu ca ai puterea si cunoasterea necesara...:)
Cu DACIA noastra inainte,oameni buni!

Anonim spunea...

Schimbarea numelui tarii este un lucru extrem de serios cu care nu te poti juca, ar trebui sa existe o majoritate zdrobitoare care sa isi doreasca acest lucru. Nu cred ca avem nevoie acum de asa ceva, sunt prea multe in balanta, nici macar nu stim daca a merge pe un asemenea drum e ceea ce avem nevoie. Trebuie gandit indelung. Miscarea pentru recunoasterea istoriei adevarate deja a luat o anumita amploare, este un lucru care nu convine multora. Nu convine la modul cel mai serios. Au sa va hraneasca entuziasmul pentru a face greseli care s-ar putea dovedi grave. Cu cat fenomenul va lua amploare cu atat pericolul de a fi atacati creste. Si nu vom mai fi atacati ca pana acum. Nici macar nu va conta ca avem dreptate, ci ceea ce vor crede cei care nu sunt familiarizati, ati vazut la ce se pricep si cat de straina le este buna-credinta. Cred ca, deocamdata, trebuie sa ne intarim. Daca vrem sa castigam victorii adevarate trebuie sa avem cu ce si cu cine.

Daniel Roxin spunea...

Pentru anonimul care vorbeste de dualism... Nu e niciun dualism. Mai informati-va! Neamurile tracice aveau multe nume, asa cum astazi romanii se mai numesc olteni, ardeleni, munteni, dobrogeni, banateni, moldoveni, basarabeni, oșeni ș.a.m.d.

Anonim spunea...

Sunt de acord ca Romania sa se numeasca Dacia! Iar noi sa ne numim daci! Cred ca este mai corect asa! In plus, vom scapa si de confuzia blestemata pe care multi straini o fac intre termenul de "rrom" si termenul de "roman". Noi nu trebuie sa ne mai confundam deloc cu poparele de nomazi care isi zic rromi! Am fost si ramanem un popor continuator al dacilor.

Anonim spunea...





numele tarii nu vine de la 'roman' sau 'roma', de la inceput a fost asezat sub Sacral Unahta 7 Indigo - R o m â n i a - la fel ca dinastiile Basarab si Musatin



Sinel Tudosie spunea...

Cred ca se va supara ,,pluovarul fara gat'' , caci va trebui sa gaseasca alt nume pentru...minoritarii nostri. Lasand gluma la o parte, ideea este strlucita dar...trebuie convins si romanul de rand care ,datorita situatiei actuale a uitat (A FOST AJUTAT)notiunea de mandrie ; de patriotism si nationalism ,nici nu mai putem discuta.Totodata , pentru noua era care se preconizeaza, globalismul, ideea nu este una fericita.

MARIA MANU spunea...

CEA MAI CUMPLITA SUFERINTA A NEAMULUI ROMANESC,RESIMTITA SI IN ACEST MOMENT.CUVINTUL SFINT *DACIA* NU A MURIT ,EL VORBESTE DE EXISTENTA TARII DACICE DE MII DE ANI,IN CIUDA ATROCITATILOR COTROPITORILOR VREMURILOR.

MARIA MANU spunea...

ASTAZI ADEVARUL LUMINEAZA PESTE INTREAGA DACIE.FELICITARI, REALIZATORILOR.

Alexandru Vasile spunea...

Si nici acvila de pe stemele actuale a Romaniei si R. Moldovei este un simbol impus din exterior. Acvila si leul sunt animale rapitoare si au fost intodeauna simbolul celor care traiau din jaf si omor... pe contul ruinarii altor popoare. Astazi stemele de stat simbolizeaza ca suntem in continuare sub stapanirea lor... ar fi cazul sa revizuim si acest moment

P.S.: pacat ca nu postati inregistrarile emisiunilor pe youtube, caci nu intotdeauna te poti conecta...

Anonim spunea...

d-le cu leul si acvila care etc, animalele acestea simbolizeaza putere si demnitate, nici leul, nici acvila din steme nu s-au repezit la cineva pana acum, daca ma puteti crede pe cuvant. Cei care trecem pe aici suntem cu mintea intreaga chiar daca avem printre noi cativa entuziasti cu idei mai nastrusnice, posibil nu atat de informati. Insa, stim bine ca nu doar aici bantuie fel si fel de lepre care considera ca deranjam, e lesne de inteles ca se amesteca printre noi cu intentia de a discredita, induce s.a.

Anonim spunea...

afara de Lup si Bour, care sunt, deja, pe steme, ce-ai fi vrut Alexandre, tata, sa puna? Ursul cu o sticla de bere in brate, cerbul, rasul, vaca, curca?!

Anonim spunea...

Domnule Daniel Roxin am vazut primul film despre daci si iti urmaresc activitatea ,ma bucur ca neamul romanesc a nascut un fiu ca dumneata,sunt alaturi de tine ,cred ca noi ,,nu suntem urmasii Romei,,cred asa cum cred in Dumnezeu ca vatra ancestrala a zonei Carpato -Danubiano -Pontica este leaganul civilizatiei europene si nu numai ,cred ca adevarurile sunt ocultate ,dar mai cred ca incepem sa ne trezim si aceasta produce fiori prin marile cancelarii ale lumii.DE ANI DE ZILE DUC O LUPTA SURDA CU CEI APROPIATI PENTRU AI DETERMINA SA INTELEAGA CA ISTORIA NE-A FOST FALSIFICATA SI CA UN POPOR CARE NU-SI CUNOASTE ADEVARATA ISTORIE RISCA SA DISPARA DIN EA.De cand am devenit o fiinta constienta nu am mai inghitit minciunile pe care le-au sustinut toti tradatorii Romaniei,numai sa privim la ultimii 22 de ani si sa ne intrbam cui au folosit sustinerea aberatiilor latinitatii poporului roman.SUNTEM DACI SI IN ZIUA DE AZI,NU AM PIERIT NICIODATA,LIMBA NOASTRA ESTE LIMBA PRIMORDIALA A EUROPEI,FONDUL LINGVISTI ESTE IN PROPORTIE DE 80% DACIC,SI ASA CUM BINE A SPUS D-NUL IOSIF CUESDAN LIMBA NOASTA ESTE PRIMORDIALA NUMAI SI PENTRU CA ESTE CEA MAI BOGATA LIMBA ONOMATOPEICA SI MORFEMELE LIMBII ROMANE SE REGASESC IN TOATE LIMBILE EUROPENE,LIMBI ARTIFICIALE CREATIA CALUGARILOR CATOLICI SI ASFEL SE POATE EXPLICA LEGATURA INTRE LIMBILE BASCA,ETRUSCA,SUMERIANA,SANSCRITA SI LIMBA ROMANA.ISTORIA EUROPEI TREBUIE SA FIE URGENT RESCRISA SI NOI ROMANII SA FIM LASATI SA NE STIM ISTORIA ADEVARATA MULTIMILENARA GLORIOASA SI SA NU MAI FIM CONSIDERATI PARIA EUROPEI.GANDITORUL DE LA HAMANGIA STAND LA SFAT CU MUIEREA LUI AU HOTARAT SA SE TREZEASCA SI SA PUNA MANA PE MATUROI SI SA FACA CURATENIE IN EUROPA.Ai putere de munca ajuta-ne domnule Daniul Roxin sa ne organizam ,unirea face puterea,suntem alaturi de dumneata,sa-ti de bunul Dumnezeu si batranul Zamolxe intelepciune si putere de munca.

Suflet de Dac spunea...

Sunt de acord cu domnul anonim,da asa trebuie Daniel Roxin,sa faci curatenie in tara asta,iar noi,Dacii care ne trezim,te sprijinim si te urmam...stii ce avem nevoie.Pune maturoiul si farașul in funcție si arata-le curcilor blege de la conducere ca au gresit adresa...nu acolo le e locul,ci la puscarie...pentru tot ce au facut de 24 de ani incoace...
Sa se trezesca Spiritul Dacic in cati mai multi dintre noi...bunul Zamolxe ne vegheaza,ne conduce.
Sa-i ne unim in cuget si inima si sa avem grija de acest pamant sfant-DACIA.
Multumim pentru tot!

Victor spunea...

Domnule Roxin

Încep prin a vă spune ca vă admir pentru entuziasmul și munca pe care le puneți în slujba cunoașterii istoriei strămoșilor noștri daci. Vreau însă să vă atrag atenția, cu bunăcredință, că ar trebui să abordați cu multă precauție unele subiecte delicate. Originea poporului nostru este un subiect foarte important pentru noi. A ne debarasa atat de ușor de contribuția Imperiului roman la ceea ce suntem noi azi, nu este chiar ințelept. Ar trebui sa ne întoarcem la marii noștri istorici și lingviști: Vasile Pârvan, Sextil Pușcariu, Ovid Densușianu ... și apoi să judecăm și iarăși să judecăm! Originea noastră și a Limbii noastre române sunt mult mai complexe decât bănuim! Gândiți-vă numai la mileniul dintre 300 si 1300, d.H. despre care se știu foarte puține din istoria strămoșilor noștri. Acolo, în istoria acelui mileniu, avem multe răspunsuri...

Anonim spunea...

Se incearca prin toate metodele furtul identitatii noastre de catre stim ....... Ar fi bine ptr viitor Copii nostri ar avea un trecut istoric f frumos cu legaturi istorice in toata Europa pe care nu le poate contesta nimeni(nu ar mai putea nimeni sa ne conteste s/au sa ne scrie istoria dupa interesele lor)DACIA este numele adevarat al acestor locuri fie ca vor s/au nu vor uniiUrmasii dacilor suntem noi nu altii Sa raminem uniti si sa cerem cu tarie aceasta Unitatea nationala Biserica noastra Ortodoxa si poporul care sa se cheme Poporul dac le/ar mai taia din avint multor tradatori care misuna prin tara cu tot felul de pretentii si chiar cei care au scos tara la mezat Sa nu uitam suntem urmasii dacilor cam toti au sa ne inapoieze cite ceva de aceia ne vor disparuti(si sa nu uitam bogatia acestui pamint)

Anonim spunea...

E sambata,ora 22:47 si nu este in reluare emisiunea ta pe Nasul tv...ce se intampla?

Anonim spunea...

Da,vad ca a inceput la ora 23...oare in viitor,va fi la 24?sper ca nu

Spirit Liber spunea...

Azi am vazut ceva foarte interesant la tv legat de subiectul in discutie.La o emisiune de promovare a talentelor in muzica, cantareata Loredana Groza, glumind, a spus cateva fraze in moldoveneste, foarte legat, cursiv, dar acea moldoveneasca de la tara.I s-a spus ca seamana teribil cu portugheza la care ea a raspuns:"Eu cand am fost in Brazilia am inteles tot ce se vorbea in jurul meu!" Mai putem comenta ceva? Uite, vin confirmari de peste tot ca limba noastra e radacina celorlalte!

Anonim spunea...

domnu' Victor:

"ar trebui sa ne intoarcem la marii nostri istorici (de fapt, la unii, ce mai hotoman!) si lingvisti (la cei Uniti cu roma?)"

adica sa ne intoarcem la turta de pe vatra unde vreti voi! Dar nu ar fi mai bine sa ne rotim noi cat trebuie ca sa ajungem taman la sursele latine care va dau peste nasul lung cat al lui Pinocchio?
Si acum serios, jalnic argument aveti pentru a sustine romanizarea, fiindca ati intervenit voalat. Intrebarea e: a existat vreodata macar un singur argument?

"a ne debarasa atat de usor de contributia imperiului roman la ceea ce suntem noi azi, nu este chiar intelept"

ei, Victoras, aici ai pus punctul pe "I"! Stau si ma gandesc daca ai un nelamurit simt al umorului sau colorez pe frontispiciu GURA PACATOSULUI ADEVAR GRAIESTE!
Ma rog, nici nu vreau sa ma gandesc la cat de bine ne-ar fi DACA ne-am lepada de "contributie"; nu de alta, dar ar fi prea frumos.

"Origine noastra si a limbii noastre romane sunt mult mai complexe decat banuim"

ei, cu asta m-ai dat gata! Apropos, poate renunti la pluralul prin care ne faci partasi la lipsa d-tale de buchie, dat fiind ca esti unde esti!

ps: cu scuzele cuvenite, n-am putut sa ma abtin cand am vazut clipul cu "Ultimul urmas al romei!"

Anonim spunea...

Din mileniul numit 'intunecat' ne-au parvenit destule informatii cu privire la valahi/vlahi, rumuni. Citatele care 'vorbesc' despre ei sunt inscrise pe mai multe bloguri, o parte din acestea sunt cat se poate de serioase.

Anonim spunea...

ar fi bine ca redactorii lui Radu Moraru sa cerceteze atent cand invita diverse persoane in emisiuni ca sa nu va pierdeti telespectatorii. invitatul lui Cartianu de astazi apare pe lista ZiaristiOnline ca facand parte din esalonul trei legaturi stranse cu propaganda de partid si securitatea inainte de 1989.

Anonim spunea...

Trebuie sa castigam cu orice pret batalia impotriva mizeriei care ne-a fost varata cu anasana pe gat. Pacat de Imn, e un cantec bun, te infioara. ...De fapt putem schimba cateva cuvinte, abia crapa inima in lepre.

pana atunci poate facem ceva sa-l ţâţâim pe pornache din fata Muzeului de Istorie şi să-i punem mortâciunea în brate lui chilugea!

alecs spunea...

Nu e greu s-o facem asa cum au procedatSerbia,Macedoniasi chiar Rusia!

Profetul Necunoscut spunea...

Lumea ar fi putut frumoasa si fericita, dar lacomia pentru aur aduce Raul peste tara, peste neam. Si patria pierduta o vezi ca pe o lumina de la distanta. Prin cantec de dor de acasa, ne va aduna si vom fi ca o furtuna,si nu ne oprim pana ce nu ne vom recuceri patria pierduta. Acel cantec ce provine din vremuri de demult si ca o flacara ce arde in intuneric, te cheama sa spui acele cuvinte de dor negraite printre straini; si suna clopotele adunarii , caci unii dintre noi nu am uitat si nu am iertat, si vom lupta atat cat va fi nevoie. Trebuie sa ne trezim si vietile noastre sa le refacem asa cum a fost odinioara. Tot ce a fost furat trebuie recastigat. Trebuie sa plecam la drum in zori, sa revendicam patria pierduta demult. Oamenii ne privesc terifiati cum marsaluim, pana si cei mai temerari dau inapoi si privesc cum prin cantec stravechi si uitat, cei ce au avut odinioara o patrie isi canta dorul, si copacii freamata; vantul suspina in noapte. Focul arde si flacarile se imprastie, si pe culmea muntelui ceata se aduna alaturi de printul uitatului regat, si departe cu privirea sa scruteza catre tara pierduta: trebuie sa plecam la drum in zori, sa recuperam ceea ce am pierdut demult...

Anonim spunea...

Părintele Justin Pârvu a lăsat în Testamentul Iubirii sale un îndemn: ÎMPREUNĂ!

Florian spunea...

Felicitari si multumiri D-le Daniel Roxin ! Munca Dvs, este de prima insemnatate pentru tara, pentru iustoria noastra si pentru dreptul nostru pentru acest pamant mostenit de la daci, care ne este contaestat atat el cat si istoria. Din ceace se petrece, intelegem ca Dvs.sunteti singurul la data actuala care duceti aceasta lupta, fapt de neinteles.De vina nu poata fi decat Ministerul Culturii la care nu se vede activitate in aceasta directie, din contra numai piedici si fapte daunatoare.V-as ruga, si cred ca multi cred ca mine, ca subiectul din seara aceasta sa fie continuat si mai departe si cu alti specialisti, sa duca la o dezbatere de mase si la o situatie normala si la adevar, ca tara noastra sa se numeasca Dacia, iar noi sa ne numim daci, asa cum s-au numit stramosii nostrii. Consider ca furtul istoriei si dreptul legim asupra teritoriului nostru s-a plamadit demult,cu secole in urma acum se duce planul la realizare a lui, iar vinovatii suntem numai noi cei de azi prin lasitatea si nepasarea noastra !

Anonim spunea...

Pt.anonimul din 2 oct de la 5:42 .Te rog sa imi spui mai mult despre afirmatia ta .Este interesant ce spui /stii . Multumesc .

Spirit Liber spunea...

Toti care stiti mult mai multe decat ati inceput sa scrieti pana acum, spuneti MAI MULT!!!Sunt minti si spirite capabile sa inteleaga (si mai mult decat atat)!!!(in toate felurile: normal pentru o minte inteligenta pregatita in mod obisnuit, religios, istoric, esoteric, etc)(Am intalnit o data intr-un compartiment de tren un taran adevarat de vreo 48-50 de ani trait la tara, cu care am discutat "cot la cot"" pe baza unei carti rare si "grele" pe care multi intelectuali nu au "prins-o" deloc.Asa ca, se poate.)

Anonim spunea...

ce poate fi spus s-a spus:

La inceput, candva, "uriesii", Ava (Avva dupa Nasterea Domnului), au ridicat Dava, Cetati ale Luminii.
Apoi au intemeiat "Ordine Vechi".

Urmand Legea Veche sunteti sub protectia Avva.

ZZ

Anonim spunea...

"Aşteptaţi minuni de la ceea ce sunteţi şi-atunci vor fi minuni."

Anonim spunea...

dpmd alegerea Geto-Daci este una fericita fiindca: i) incununeaza atat denumirea data predilect de greci, cat si pe cea data predilect de romani

ii) datorita faptului ca previne acuza mizera cum ca am avea vreo legatura cu cine stie ce teorie antinationala

iii) dar si pentru faptul ca exista surse care spun ca numele "daci" se refera la cei de la munte, iar "geti" la cei de la ses

Nicu Constantin spunea...

Daniel ,eu sint de acord ca numele Romaniei sa fie schimbat in Dacia .Si argumentez de ce . De exemplu...... Ca daci am fi proprietarii de drept ai Rosiei Montane ,conform tuturor cutumelor si agreement-urilor internationale ,ca romani acceptam rolul de colonisti , un fel de sclavi ,platitori de taxe .Ca dacii muntii astia sint muntii nostrii ,campiile astea sint campiile noastre ,ca romani ,nu sunt ale noastre ci ale Romei .( si a celor care controleaza Roma , sionistii )