joi, 28 noiembrie 2013

Surprize istorice: Istoricul bizantin Laonic Chalcocondil (cca 1423 - cca 1490) ne vorbește despre dacii... din vremea lui




Iată ce scria despre daci, acum 550 de ani, Laonic Chalcocondil, un istoric bizantin contemporan cu Vlad Țepeș și Ștefan cel Mare:

"...Este aceast neam, dacii, viteaz în ale războiului și are o organizare cu legi nu prea bune; locuiește prin sate și e aplecat spre viața mai mult păstorească."

"Țara lor începe din Transilvania, Dacia peonilor, și se întinde până la Marea Neagră."

"Dacii... au însă un grai asemănător cu al italienilor."

"Dacii sunt împărțiți în două domnii, în Bogdania (Moldova) și în țara aceasta de la Istru (Valahia)"

O copie după documentul original va fi adusă în emisiunea "Adevăruri tulburătoare" de vineri, 29 noiembrie, de la ora 22:00, pe Nașul Tv, de către invitatul meu, scriitorul și istoricul Vasile Lupașc.

Rămâneți aproape pentru că va fi o emisiune explozivă unde vor fi prezentate documente și informații care vor da mari dureri de cap celor ce vor să ne îngroape istoria!!!

Daniel Roxin

P.S. Dacă nu ați văzut încă filmul documentar "TRACII, Istorie ascunsă", e vremea să o faceți și să vă invitați și prietenii. Filmul se găsește pe internet și vă poate schimba perspectiva asupra istoriei antice a Europei. Adevărul iese la lumină!



5 comentarii:

Gerula spunea...

Te rog , dupa emisiune , daca poti sa introduci copia dupa document , pe internet . Multumesc si mult succes

Anonim spunea...

http://tiparituriromanesti.wordpress.com/2013/05/15/laonic-chalcocondil-expuneri-istorice-sec-xv/

Anonim spunea...

ei, da, asa se pune problema, cu documente in facsimil - si cat mai multe!

Succes!

Anonim spunea...

Ce facem cu catelusa mumoasa din fata MIR si POPOMOTO-mparat?
Nu de alta, dar ne facem de rusinea pamantului, de cate ori trec pe langa aratare nu-mi vine sa cred ca a fost cu putinta asa ceva!




Viorel - Tulcea spunea...

Buna,Daniel.Imi place mult ceea ce faci,sincere felicitari si la mai multe realizari notabile.Voi fi concis : fa ceva cu tusea ta sau raguseala ta,mereu ai probleme in direct si este neplacut.Apoi,te rog,incearca intr-una din editiile viitoare sa-l inviti pe Vadim Tudor,doar este licentiat in istorie,si ati putea impreuna sa faceti o incursiune fascinanta in trecutul stravechi,vechi,medieval ... .Imi pare un invitat ideal pentru una din emisiunile tale viitoare,intrucat majoritatea celor adusi de tine pan-acum au fost si sant batrani (nu le neg competentele nicicum),cam incoerenti in exprimare,atonici in expresie.Ori Vadim este o prezenta puternica si sclipitoare,in orice caz un patriot cult si puternic in verb.E o idee,Daniel,incearc-o,n-o respinge defel.