sâmbătă, 28 decembrie 2013

HARTA pe care nici un ministru nu o bagă în seamă! Chiar dacă ea arată distrugerea României…

 

Mare zarvă s-a mai iscat în urma publicării studiului efectuat de Greenpeace România cu privire la situaţia defrişărilor din pădurile ţării. Ca şi în cazul altor semnale de alarmă provenite de la diferite organisme care au dat dovadă de implicare în problema comuniunii omului aşa zis modern cu natura, sunt convins că şi acesta va fi doar un foc de paie. Care arde cu flacără mare, frumoasă, dar ţine doar o clipă.

Aceasta a fost soarta tuturor atenţionărilor referitoare la distrugerea fără precedent a pădurilor româneşti, căci preocupare constantă pentru problema gravă de mediu din ţara noastră nu am putut afla decât cel mult la unele grupuri de activism ecologic precum cei de la Greenpeace.


Căci vasta majoritate a mass-mediei e mai preocupată să ne alimenteze constant cu ştiri negative, dar mai cu seamă cu spectaculosul macabru, cu sexul deşănţat, cu teme şi tonalităţi ce stimulează instinctele de bază ale animalului mult mai puţin inteligent – se vede treaba – decât se consideră el însuşi, omul.

Proiectul Greenpeace prezentat zilele trecute este, ce-i drept, la fel de spectaculos, dacă privim puţin hărţile prezentate, care reprezintă deforestările din ultimii unsprezece ani, în perioada 2000-2011 şi unde putem aprecia cu ochiul liber că ele ar putea reprezenta cam o treime din fondul forestier, aşa cumn este el prezentat pe hartă.

Totuşi, să reţinem că acele suprafeţe reprezintă zone din care s-a tăiat şi nu care au fost rase complet. Dar chiar şi aşa, statistica e crâncenă şi într-o ţară normală ar trebui să dea serios de gândit autorităţilor.
Greenpeace arată că dispar nu mai puţin de trei hectare de pădure pe oră, ceea ce este înfricoşător de-a binelea.


Adevăratul impact asupra cerebelelor celor care pot decide în această ţară cum se continuă relaţia cu mediul ar trebui să-l aibă însă un articol din 2010 al distinsului academician octogenar Victor Giurgiu, în care acesta arată că de fapt statisticile luate în considerare la Ministerul Mediului şi Pădurilor, după care s-a ghidat probabil şi Greenpeace, sunt incorecte. Astfel, procentul de împădurire raportat optimist este undeva la 29%, dar în statisticile specialiştilor silvici el se situează la 27%.

Partea cu adevărat gravă o reprezintă faptul că raportările, chiar şi pentru acel 27%, prezintă carenţe în calculare, care “ia în considerare toate terenurile fondului forestier, inclusiv cele despădurite prin tăieri rase legale sau ilegale (cum sunt cele din ultimii 20 de ani), suprafaţa culturilor tinere neajunse la starea de pădure, arboretele brăcuite şi degradate, nefuncţionale sub raport ecologic ş.a.” (Victor Giurgiu, “Consideraţii asupra stării pădurilor României – partea I: declinul suprafeţei pădurilor şi marginalizarea împăduririlor”, Revista Pădurilor, nr. 2/2010).

Aşadar, sub raport ecologic, procentul de împădurire funcţional este de aproximativ 22%, ceea ce reprezintă de fapt jumătate din procentul de împădurire optim calculat pentru ţara noastră, care este de 45.

“S-a ajuns la o gravă destructurare ecologică a ţării”, apreciază reputatul om de ştiinţă. Domnia sa mai explică de ce s-a ajuns la 45% procent optim de împădurire, faţă de 40 cât fusese până în 2004 prin faptul că, în actualele şi viitoarele condiţii, generate şi de modificările climatice globale, această ţintă trebuie ridicată la 45%, nivel luat în considerare şi la elaborarea de către Guvern a “Strategiei Naţionale pentru Dezvoltare Durabilă a României”, în 2008.

Specialistul în silvicultură mai arată că, dacă nu va fi înlăturat cât mai curând, decalajul considerabil între procentul de împădurire optim şi gradul de împădurire adevărat, în condiţiile schimbărilor climatice globale, este în măsură să afecteze calitatea vieţii românilor şi chiar siguranţa naţională a României.

Aş vrea să văd Ministerul Mediului şi întregul Guvern la fel de hotărât să aplice măsuri cu adevărat eficace pentru protejarea efectivă a pădurilor pe cât de îndârjit se arată în preluarea de pe spinarea posesorilor de autovehicule pe bază de combustibili fosili a tot felul de taxe jecmănitoare.

Dar atenţie! Atât prin iniţiative legislative cu adevărat constructive în domeniu, care să limiteze drastic defrişările şi să oblige la plantări pe suprafeţe semnificative, cât şi prin lupta efectivă, cu sprijinul organelor specializate ale legii, împotriva tăierilor ilegale.

Cu înăsprirea fără precedent a pedepselor şi cu aplicarea lor efectivă. Cu sporirea suprafeţelor obligatorii de plantări de puieţi plecând de la raportul tăiat/plantat de 1/10 de exemplu.

Pentru că la situaţii excepţionale vorbim de necesitatea fără drept de apel a aplicării de măsuri excepţionale!

Sursa: http://www.financiarul.ro/2012/05/16/o-harta-pe-care-nimeni-nu-o-baga-in-seama-chiar-daca-ea-arata-distrugerea-romaniei/

11 comentarii:

Anonim spunea...

Bun,deci hai sa ne concentram atentia asupra modalitatilor de stopare a agresiunilor asupra pamintului,indiferent ca asta inseamna bogatii ale solului ori ale subsolului.Lasa subiectul deschis.Poate ecologistii ar trebui sustinuti mai mult?

Anonim spunea...

Pe cei ce ne "conduc" ,ii intereseaza doar distrugerea romaniei si imbogatirea lor.Au nu am asteptari bune de la ei.Doar naivii mai spera cava bun din partea lor.Propun sa-i "impaiem" in locul pomilor.

Spirit Liber spunea...

Caz concret.Persoana care ocupa in acest moment functia de primar al orasului Craiova, a refuzat acum un timp ajutorul sustinut al unui grup de voluntari care isi ofereau efortul fizic pentru plantarea multor copaci pe strazile orasului.Copaceii erau primiti de la o fundatie din Olanda.A refuzat evident pentru ca din asta nu ii ies bani , ei (pt ca este o "ea") si sleahtei in care se afla.Putregaiurile sunt tot ce inseamna conducere politica in tara.Cand clona numita chiorul, clona numita ponta si toti acolitii lor vor zbura din functii abia atunci va incepe ceva ce seamana a aer respirabil.Dar sunt sustinuti puternic de americanii de la Kogalniceanu si de la Devesel care numai ce se zice oficial nu fac ei.
Lucrurile va spun eu cum se pot face, FARA ACORDUL LOR!!!
Cautate modalitatile toate de imbunatatire a orice, fara asteptarea niciunui acord din partea vreunuia aflat in aceste posturi.Acelasi lucru l-au facut si il fac si ei cu noi dntotdeauna, doar ca oamenii pozitivi le vor face pentru Bine, in ADEVAR, cu LUMINA.
In atentia tuturor oamenilor cu atentia treaza si cu judecata limpede:AMERICANII DE LA NOI DIN TARA NU AU CA SCOP DECAT TINEREA NOASTRA IN FRAU, ASTA INSEAMNA HAARPUL DIN DOBROGEA, SI TONELE DE PRAFURI TOXICE PE CARE LE ARUNCA PESTE NOI ZI SI NOAPTE DIN AVIOANELE LOR CARE ZBOARA LA O FOARTE MARE ALTITUDINE SI CU SCOPUL DE A NU SE VEDEA ALE CUI SUNT SI CU SCOPUL DE A NU LI SE AUZI SUNETUL.Evolutie spirituala a fiecarui om in parte inseamna mai multa lumina in structurile sale energetice ceea ce inseamna implicit ca ea, lumina, lucreaza prin ea insasi, prin esenta ei, la indepartarea tuturor acestor mizerii si lucruri abominabile facute impotriva omenirii.

Anonim spunea...

La urmatoarele alegeri sa nu mearga nimeni la urne. Ei au nevoie de alegatori.Prin asta nu le mai facem jocul, le aratam ca nu-i mai vrem!

ile spunea...

niste imbecili lacomi au taiat pomii tarii,unii dintre afaceristi mor suspect (blesteme blesteme sau numai reglari de conturi intre mafioteii romani). Padurile pot creste la loc, numai sa fie lasate in pace,problema ca acest pamint lasat golas va fi dovedit a fi neproductiv vindut pe nimic si apoi,sub mina unui ocupant va deveni rentabil agricol sau industrial. SA VE INTRE BINE IN CAP CA LA NOI IN TARA STRAINII VENITI IN VIZITA SI STABILITI AICI 'DE DRAG' SINT DE FAPT OCUPANTI (inclusiv printul Charles in Transilvania) CARE AU INTERESUL SA-SI FEREEASCA VIETILE SI URMASII DE DISTRUGEREA CARE POATE VENI ORICIND PE PAMINT SI TOTODATA SA SE IMBOGATEASCA SI MAI MULT SI MAI USOR...pentru SPIRIT LIBER daca ai cum lupta tu spiritual alaturi de pamintul romanesc,trezeste fortele cerului si pamintului,altfel nu putem scapa de nimeni si de nimic din ce va urma. EU STIU SI CA RAZBOIUL E UN MOD DE A REASEZA LUCRURILE,E CAM SINGURA DIRECTIE IN CARE POT MEDITA ACUM PENTRU O REZOLVARE CIT MAI RAPIDA A PORCARIILOR FACUTE DE ue fmi masoni,DAR SE VOR PIERDE MULTE SPERANTE SI VIETI. Noi urmasii uriasilor nu reusim sa ne aparam sa nu ne fie luat pamintul, asteptati activari ADN poate degeaba,peste zece si sute de ani dusmanii poporului pot face sa dispara orice cuvint romanesc de fata pamintului.(OOPS-am ajuns la vorba lui CEASCA cu dusmanii poporului-dar e adevarata ...)

Anonim spunea...

Solutii sunt....Trebuie doar sa avem taria de a le pune in practica....
Una din solutii, dar, care nu cred ca este pra viabila(si datorita legaturilor politice stranse intre primari si CJ si Structurile de partid), ar fi boicotarea alegerilor europarlamentare....Asta intr-un caz sa zicem pasnic, insa cu ltia electorala"Baietii" destepti si-au luat masuri de siguranta, incat si 1% prezenta la vot si tot ar fi valid referendum-ul....

Carmen Silva spunea...

Evaluarea corecta arat ca pentru a-si atinge scopurile, dusmanii nostri aveau nevoie cozi de topor. Azi topoarele lor si cozile de topor romanesti au dobirat nu numai codrul dar si pe fratele sau romanul. La urmatorul recensamant trebuie sa apara si o rubrica speciala a cozilor de topor.Peste tot, in preajma padurilor, a tuturor intreprinderilor taiate, topoarele nu si-au putut face treaba decat daca au avut cozi. Tragedia romaneasca este ca sunt chiar mai multe cozi decat topoare!!!

Spirit Liber spunea...

Hai sa va lamuresc odata cum sta treaba si cu voturile astea ca m-am plictisit pana la limita!Totul este o fatsada: listele de alegatori, tiparirea pe hartii, stampilele, etc.Totul este cinstit in primele etape, care sunt urmatoarele: deschiderea urnelor oficial, evenimentul in sine, inchiderea urnelor, numararea voturilor, sigilarea sacilor, asteptatrea reprezentantilor insotiti de cineva de la politie ca sa fie dusi acesti saci undeva unde exista o camera a carei usa se poate sigila.Realizati va rog ca nu eu sau dvs puneti sigiliile si nu eu sau dvs le luati de acolo.Cine are libertatea asta are libertatea de a schimba oricand sacii cu oricate voturi vor masonii si sefii lor.Asta legat de voturi, mai pe direct totul e o facatura.Stiti ca am un stil mai abrupt de exprimare, adica foarte direct si uneori, deranjant.Asadar, uneori nu au nevoie sa schimbe sacii pentru ca majotatea populatiei e destul de scazuta ca nivel de gandire incat voteaza ce vor ei.Asa au ales spre exemplu primarul care este o ea la Craiova, unde prezentarea i-a facut-o mazare pe o scena unde a rotit-o exact ca pe o vita la targ si ea a stat.Si a fost aleasa.Adica au ales-o pentru fund si decolteu.Asta e creierul oamenilor.Celor mai multi.Stiti ce zicea Stefan cel Mare:"Sunt multi dar sunt prosti".Asta e de fapt problema.Ca pe majoritatea oamenilor nu ii conduce luciditatea, realismul, bunul simt ci ii conduc simturile.
Ma adresez acum lui "Ile":
Omul ,oamenii sunt sustinuti de Sus atunci cand se vede ca ei vor sa urce, sa fie mai buni, mai altfel, pentru ca e vorba de respectarea liberului lor arbitru.Dar daca imensa majoritate a populatiei are un nivel de constiinta atat de scazut nu stiu daca ii trezeste nici un OZN care sa le fluture frezele in vant.Putem fiecare in parte sa luptam pentru propria persoana, putem face un numar de lucruri dar am vazut o chestie extrem de dureroasa:NU II POTI FACE PE OAMENI SA VADA IN CE HAL SUNT SI CA E NEVOIE SA SE SCHIMBE PENTRU CA LE PLACE MOCIRLA STARILOR IN CARE SE AFLA.Daca Dumnezeu ar vrea ar trezi El si cerul si pamantul si ne-ar salva din toata porcaria asta dar tot rostul chinului astuia este CONSTIENTIZAREA starii de constiinta si DORIREA PREZENTEI LUI DUMNEZEU TATAL SI A TUTUROR ATRIBUTELOR LUI.
Oamenii nu misca pentru ca le plac starile planului lipsit de lumina.Daca ei ar vrea altceva ar insemna sa isi sacrifice toate placerile, toate idioteniile posibile.
Nu vedeti cata asemanare este intre plagile pe care le trimitea Dumnezeu asupra oamenilor in trecut, invazii de lacuste, inrosirea apelor in asa fel incat nu au mai putut sa bea din ele?!Chemtrails-urile de azi sunt de fapt acelasi lucru, un fel de pedeapsa pentru ca oamenii din cauza placerilor au devenit tampiti.Si pentru faptul ca sunt multi, sufera si cei care vor sa se schimbe.De aia trebuie sa fie multi cei care deja s-au schimbat.In bine.

Spirit Liber spunea...

Supliment:fortele cerului si pamantului sunt trezite deja, si ma refer la toate vortexurile speciale de pe toti muntii si nu numai.Ele trebuie doar dorite in
sensul ca persoanele care vor, merg in acele locuri sa ajunga la rezonanta cu vibratia speciala.Daca Dumnezeu ar fi dat cu parul, pana acum eram morti cu totii.El a creat modalitatile astea tot pentru ca fiecare om prin liber arbitru si nivel de constiinta sa primeasca ceea ce ofera El deosebit.Tara noastra si populatia ei suntem tinuti ca in niste chingi, e ca intr-un fel de inchisoare in care nu te poti misca nici la dreapta nici la stanga si esti obligat sa stai nemiscat si sa suporti si sa iti cada in cap multe.Asta este facuta pentru ca omul sa ajunga la un grad atat de mare al suferintei incat la acel punct sa i se trezeasca spiritul.Evolutia spirituala e posibila doar pe doua cai:de buna voie, prin luciditate si intelepciune sau prin suferinta crunta.
Daca oamenii din prima categorie, lucizi si buni lupta cu toata intensitatea, toti, si reusesc sa ii ajute pe multi din jur sa vada, sa inteleaga si sa vrea sa se schimbe atunci si evenimentele din jur se racordeaza la asta.Vreti binele, atunci faceti-l in toate formele.Toti.Fapte.Nu doar vorbe.

Codrin spunea...

@Spirit liber si @Ile
Veniti in Miscarea Populara. Acolo oamenii gandesc ca voi.

ile spunea...

http://www.abc.net.au/science/articles/2013/12/13/3910897.htm
Deci mai e un ADN, al 2 lea mult mai important si atunci devin adevarate multe lucruri : pacatele nespovedite se inscriu in ADN-cica ar fi zis Arsenie Boca, "Omul devine ceea ce gândeşte." Buddha...Prosti dar multi ar fi zis de fapt LAPUSNEANU.
Sint de acord cu construirea cit mai multor biserici,acolo unde oamenii se roaga pentru binele lor si al semenilor,nu conteaza ca sint indrumati de o hahalera de popa,conteaza intentia si smerenia si ce se mai face pe la biserici de bine. Am mai multa incredere in aceasta categorie socilala decit in altele, indiferent cite uscaturi au in rindurile preotimii. Romanii sint saraciti,nu au ei cum sa-i imbogateasca pe popi au dat totul politicienilor. E bine sa mai fie speranta ,nu numai spitale magazine si banci. Cultura au sugrumat-o mai ramasase credinta sa intoarca lumea impotriva ei.In Belgia bisericile sint transformate in restaurante biblioteci.. bine ca noi romanii mai facem biserici, sint locuri cu energie pozitiva,unii se duc intr0un parc dar un numar din ce in ce mai mare de oameni simt nevoia duhovniceasca. Sa le tihneasca! Raspunsul meu pentru domnul Codrin :mai degraba merg la biserica decit la Miscarea Populara. Cel mai des privesc copacii si animalele, asa ca am suficient sprijin spiritual si libertate fara sa merg in niciunul din locurile mai sus pomenite.