joi, 26 decembrie 2013

Snowden, în mesajul de Crăciun: Ce a descris Orwell în "1984" e nimic faţă de ce avem azi


Edward Snowden, americanul refugiat în Rusia după ce a dezvăluit detalii din programul de supraveghere electronică al Statelor Unite, a simţit nevoia să transmită un mesaj de Crăciun.

El şi-a început discursul de două minute cu o referire la scriitorul George Orwell, autorul celebrului roman "1984", spunând că tehnologia de supraveghere descrisă în carte "este nimic faţă de ce avem astăzi".

"Un copil care se naşte azi va creşte fără a cunoaşte conceptul de intimitate, (...) ce înseamnă să ai un moment privat, un gând neînregistrat şi neanalizat", a spus Snowden.

"Dezbaterea care are loc în aceste zile va determina nivelul de încredere pe care îl putem avea atât în tehnologia care ne înconjoară cât şi în guvernul care o reglementează. Împreună putem găsi un echilibru, putem pune capăt supravegherii în masă şi reaminti guvernanţilor că dacă vor cu adevărat să afle cum ne simţim, întotdeauna este mai ieftin să întrebe decât să spioneze".

În Marea Britanie, micul discurs al lui Snoweden a fost difuzat de postul Channel 4 ca "mesaj alternativ" la tradiţionalul mesaj de Crăciun al reginei. În trecut, postul de televiziune a mai transmis mesajul preşedintelui Iranului, dar şi al unor personaje fictive, cum ar fi Marge Simpson, din desenul animat The Simpsons.

Recent, Snowden a declarat pentru Washington Post că, "în termeni de satisfacţie personală, misiunea a fost deja îndeplinită. Am câştigat!"

Săptămâna trecută, un judecător federal american a declarat neconstituţională colectarea în masă a datelor prin supravegherea telefoanelor. Judecătorul a spus că există puţine indicii care să arate că vreun plan terorist a fost dejucat prin acest program.

Sursa: http://jurnalul.ro/stiri/externe/mesaj-craciun-snowden-1984-george-orwell-657935.html

4 comentarii:

ile spunea...

http://www.youtube.com/watch?v=VDEOGVUN3mk
http://www.youtube.com/watch?v=2YZ8FNLlx7Q
SI MIE MI SE PARE CA OAMENII ASTIA MAI SUS PREZENTATI,TREBUIE URMARITI DE AMERICA INTREAGA, SA VADA ORICE AMERICAN CE AU AVUT SI CE AU PIERDUT ,EI, AMERICANII- TRADITII SI SIMPLITATE. OMENIREA NU SE MAI SPERIE DE ASTFEL DE INFORMARI SI DEZINFORMARI-Mos Craciun catre lup, in padure:
- De cate ori sa-ti mai spun: NU sunt Scufita Rosie!
ASA-I CU LUPII. SINT CU PATA PUSA PE ORICINE PREOCUPATI SA SE TINA DE LITERA POVESTILOR INVETNATE CHIAR DE EI. VINE VREMEA CE ADUCE CU EA SI GENERATIA PE CARE TOATA APARATURA DIN LUME NU O MAI POATE ZAPACI.

ile spunea...

http://www.youtube.com/watch?v=EXjKxsqwWIw
uite antena lighean linga cort DAR CRED CA TOT NU LE PASA MULTOR OAMENI DACA SINT SPIONATI,cine nu e e liber e vina lui daca nu se simte asa, inseamna ca e prea ancorat de viata si merita sa traiasca sub apasare. De fapt pina acum, numai cerul se poate prabusi pe cei care care se cred buricul pamintului,in rest nimic periculos pentru ceilalti, venim si plecam ca apa si ca vintul.

Anonim spunea...

Cititi in blogul "Secretele lui Lovendal" interviul din ,ATENTIE!!!,1962, al premierului Israelului,Ben Gurion!Se va reconstrui (de catre ONU)al treilea Templu la Ierusalim-Curtea Suprema a Umanitatii,sic!!!- si-apoi mai trebuie sa soseasca Antihristul....

Anonim spunea...

https://www.facebook.com/pages/Manipularea-Matrix-prin-televiziune/543562509057991