miercuri, 19 februarie 2014

Din nou despre gazele de șist: Sătenii s-au răsculat ieri la Rădeni împotriva Prospecțiuni S.A

In dimineata zilei de marti, aproximativ 50 de sateni din Radeni au blocat drumul pricipal al comunei pentru a nu permite reprezentantilor firmei de prospectare sa intre in satul acestora.
 
Satenii cunosc antecedentele firmei si nu doresc sa ii lase pe acestia sa le prospecteze terenurile de frica explorarii si exploatarii prin fracturare hidraulica a gazelor de sist.

Prima incercare a firmei de prospectare de a intra in sat a fost luni, fiind opriti tot de sateni.


(UPDATE 15.00)- Seful de post a legitimat cei 3 calugari prezenti la manifestatia oamenilor, totodata atragandu-le atentia oamenilor ca blocarea unui drum public reprezinta o infractiune. Satenii se afla in continuare pe drumul pricipal, fara a stanjenii traficul rutier sau pietonal. Un moment impresionant a fost atunci cand satenii, vazandu-l pe seful de post din sat, au inceput sa recite cu voce tare rugaciunea “Tatal Nostru”.

(UPDATE 15.06)- Mai multe dube ale jandarmeriei si cateva autospeciale ale firmei Prospectiuni S.A sunt mobilizate la 2 km de Radeni, langa satul Urecheni, judetul Neamt. Din solidaritate, mai multi activisti din toata tara au anuntat ca vor veni la Radeni.

(UPDATE 16.23)- O parte dintre sateni s-au indreptat catre case. Pe drumul principal inca se afla un numar de aproximativ 20 de sateni. De frica firmei de prospectare, o parte din sateni vor ramane si peste noapte.

(UPDATE 16.35)- Primaria din Urecheni, la 2 km de Radeni, i-a izgonit pe angajatii Prospectiuni S.A, fara drept de apel. Situatia din Radeni este una linistita in momentul de fata, dar satenii sunt siguri ca firma de prospectare va reveni, cel mai sigur in cursul diminetii de maine.

Robert Frunzescu

Sursa:  http://www.nasul.tv/2014/02/18/live-text-satenii-s-au-rasculat-la-radeni-impotriva-prospectiuni-s-a/

4 comentarii:

Anonim spunea...

Romanul este mult-rabdator pana odata! Si (le-)a dat deja nenumarate avertismente. Nu cred ca va exista un ultimatum, ci -pur si simplu- actiune! Ar fi bine ca "cine are urechi de auzit..." Doar ca pe unii orice lucru firesc , anuntat, ori foarte binecunoscut (vezi faptul ca iarna , paradoxal, ninge!)ii ia prin surprindere. O fi ghinion? O fi altceva, nu zic ce?! Un dac

ile spunea...

Basescu primeste 3500 de refugiati intr-o prima transa,or fi mujahedinii din Irak.In Kiev sint omoriti oamenii manipulati de UE care demonstreaza fara sa stie ca de fapt ei trebuie sa destabilizeze guvernul tarii lor si dind in Ucraina este lovita indirect si Rusia. Incepe un nou sir de revolte pentru reasezarea ordinii in lume iar cei care nu se supun vor avea parte de razboaie.la noi fortele Nato scutul de la Deveselu sint facute numai pentru a fi folosita tara asta drept cimp de lupta. In acest timp rechinii economici halesc bucati mari din resursele tarii cum pot. Daca militarii in rezerva si patriotii acestei tari nu se vor organiza acum, tara asta e ca si pierduta iar luptele politice nu sint pentru ciolanul alegerilor ,este umbra razboiului ei nu stiu de care parte sa fie,de aceea a venit sivipera Nulland in Romania.Vrind nevrind Romania va fi implicata in conflict. De aceea le trebuie deschise exploatari de resurse local,la botul calului in timpul razboiului,pentru ca gazul rusesc va fi un vis pentru toti locuitorii europeni in acele momente.

D. Pavel spunea...

...in toate satele si in acelasi timp dragi compatrioti!

Nu vor fi suficienti jandarmi daca iesiti cu totii in toata tara!

SI NU UITATI!

De jandarmi e nevoie in primul rind in capitala; sa poata se le apere c....rile marilor infractori nationali!

Anonim spunea...

Respect pentru Ţăranul Român care s-a ridicat să-şi apere dreptul la Viaţă!



POATE CĂ AR TREBUI SĂ LE SPUNE CINEVA ACESTOR BASTARZI - DE AICI SAU DE AIUREA: "BĂGA-ŢI-VĂ UNDEVA "FONDURILE PENTRU FERMIERI" CU CARE VRETI SA NE CUMPARATI, "PROCEDURILE" SI REGLEMENTARILE VOASTRE CARE II INVATA PE AI NOSTRI CUM SE "OMOARA" PORCUL, CE INALTIME TREBUIE SA AIBA GRAJDURILE, CUM SE FACE BRANZA SI MULTE ALTE TAMPENII! AICI ÎNCĂ E PĂMÂNT ROMÂNESC! MAI BINE ATI CREA UN CADRU ONEST PENTRU CA OAMENII SA-SI POATA VANDE PRODUSELE IN ORASELE INVADATE DE MIZERII PLINE CU CHIMICALE, CAM TOATE DIN EXPORT. cU RESPECTAREA CADRULUI IGIENICO-SANITAR, FIRESTE.