vineri, 28 februarie 2014

Trădare naţională la nivel înalt. Comisia pentru revizuirea Constituţiei bătuse palma cu UDMR pentru a le ceda o parte din teritoriul şi autoritatea publică a Statului Român

Curtea Constituţională a României a constatat, în şedinţa din 16 februarie a.c., faptul că nu mai puţin de 26 de articole şi alineate din proiectul de revizuire a Constituţiei sunt neconstituţionale. 

Proiectul de revizuire a Constituţiei a fost înaintat Curţii Constituţionale de către Comisia comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru elaborarea propunerii legislative de revizuire a Constituţiei României, condusă de preşedintele Senatului, Crin Antonescu.


Forma propusă de către comisia condusă de preşedintele PNL, Crin Antonescu, conţinea câteva articole care au fost introduse în proiect la dorinţa UDMR. Printre articolele declarate neconstituţionale se numără şi câteva articole care ar fi constituit cadrul legal pentru realizarea autonomiei teritoriale pe citerii etnice, mult visată de extremiştii din UDMR, PCM şi PPMT.

Comisia condusă de Crin Antonescu şi-a dat acordul asupra unor articole, pe care Curtea Constituţională le-a declarat neconstituţionale sau a propus Parlamentului eliminarea lor, ceea ce constituie dovada unei adevărate trădări naţionale la nivel înalt a intereselor de stat ale României. În loc să fie rodul unei dezbateri naţionale, revizuirea propusă de comisia condusă de Antonescu a fost rodul unei negocieri politice de conjunctură şi al unei trădări naţionale.

Pentru a avea o imagine foarte clară a acestor articole, propun o scurtă analiză a formulării Comisiei de revizuire, precum şi decizia Curţii Constituţionale pentru fiecare articol în parte:
Propunerea Comisiei de revizuire:

La articolul 1, după alineatul (1), se introduce un alineat nou, alin.(11), cu următorul cuprins: (11)România recunoaşte rolul istoric în constituirea şi modernizarea statului roman al Bisericii Ortodoxe şi al celorlalte culte religioase recunoscute de lege, al Casei Regale şi al minorităţilor naţionale.

Decizia Curţii Constituţionale:
Cu majoritate de voturi, supune atenţiei Parlamentului observaţiile privind eliminarea alin.(11) propus a fi introdus la art.1.

Propunerea Comisiei de revizuire:
După alineatul (3), se introduce un alineat nou, alin. (31), cu următorul cuprins: (31)Prin lege organică se pot recunoaşte zone tradiţionale ca subdiviziuni administrative ale regiunilor.

Decizia Curţii Constituţionale:
cu majoritate de voturi, constată neconstituţionalitatea completării art.3 din Constituţie cu un nou alineat, alin.(31), referitor la posibilitatea recunoaşterii de zone tradiţionale ca subdiviziuni administrative ale regiunilor;

Propunerea Comisiei de revizuire:
La articolul 6, după alineatul (1), se introduce un alineat nou, alin.(11), cu următorul cuprins: (11) Reprezentanţii legali ai minorităţilor naţionale pot înfiinţa, potrivit statutului minorităţilor naţionale adoptat prin lege, organe proprii de decizie şi executive, cu competenţe privind dreptul la păstrarea, dezvoltarea şi exprimarea identităţii lor.

Decizia Curţii Constituţionale:
cu majoritate de voturi, constată neconstituţionalitatea completării art.6 din Constituţie cu un nou alineat, alin.(11), privitor la instituirea posibilităţii reprezentanţilor legali ai minorităţilor naţionale de a înfiinţa, potrivit statutului minorităţilor naţionale adoptat prin lege, organe proprii de decizie şi executive;

Propunerea Comisiei de revizuire:
La articolul 6, după alineatul (2), se introduce un alineat nou, alin.(21), cu următorul cuprins: (21) Deciziile autorităţilor publice centrale şi locale cu privire la păstrarea, dezvoltarea şi exprimarea identităţii lor etnice, culturale, lingvistice şi religioase se iau după consultarea organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale.

Decizia Curţii Constituţionale:
Cu majoritate de voturi, supune atenţiei Parlamentului observaţiile privind eliminarea alin.(21) propus a fi introdus la art.6

Propunerea Comisiei de revizuire:
La articolul 12, după alineatul (4), se introduce un alineat nou, alin.(41), cu următorul cuprins: (41) Minorităţile naţionale pot folosi în mod liber, în spaţiu public şi privat, propriile simboluri care reprezintă identitatea lor etnică, culturală, lingvistică şi religioasă.

Decizia Curţii Constituţionale:
cu majoritate de voturi, constată neconstituţionalitatea completării art.12 din Constituţie cu un nou alineat, alin.(41), referitor la utilizarea simbolurilor proprii ale minorităţilor naţionale.


Aşadar, Comisia de revizuire a Constituţiei României trasase cadrul legal al autonomiei teritoriale pe criterii etnice a maghiarilor chiar în textul Constituţiei României.

În viziunea comisiei Antonescu, maghiarii din România ar fi putut arbora steagul secuiesc pe clădirile publice ale statului român, s-ar fi putut constitui în unităţi administrativ teritoriale, constituite pe criterii etnice (aşa-zisa ”zonă tradiţională” din propunerea Comisiei) recunoscute de către statul român şi şi-ar fi putut înfiinţa organe proprii de decizie, structuri paralele cu cele ale statului român, prin care ar fi putut eluda controlul administrativ şi juridic al statului român.

Mai mult, Comisia Antonescu propune o falsificare grosolană a istoriei potrivit căreia maghiarii au contribuit la formarea a doua state în Europa: Ungaria şi România.

De altfel, într-o declaraţie publică din data de 12 februarie a.c., vicepreşedintele UDMR Borbely Laszlo, se arăta încântat de propunerile Comisiei de revizuire:

„Sunt patru articole (…) foarte importante pentru noi şi apreciem că majoritatea, care poate decide şi fără noi, a acceptat propunerile noastre. Este vorba despre statutul de factor constitutiv al statului, unde minorităţile naţionale sunt într-o companie foarte onorabilă alături de culte şi Casa Regală, e vorba de a utiliza simbolurile naţionale (…), mai este prevederea cu statutul de autonomie culturală care ţine de identitate şi care este de asemenea foarte importantă şi, în sfârşit, dar nu la urmă, prevederea referitoare la acele subdiviziuni care se pot forma în interiorul regiunilor pe baza unor identităţi sau alte criterii (…) Sunt paşi importanţi în ceea ce priveşte identitatea naţională”, a declarat Borbely Laszlo.

Chiar dacă pericolul imediat a trecut, Curtea Constituţională desfiinţând articolele care ar fi pus bazele segregării teritoriale şi instituţionale a Romaniei pe criterii entice, fapta comisiei condusă de Crin Antonescu rămâne, ceea ce ne îndeamnă la reflecţie şi la luarea unei atitudini.

USL, sprijinită de PP-DD şi minorităţile naţionale, a comis cu bună ştiinţă o adevărată trădare naţională în speranţa unui pact politic cu UDMR.

Opinia publică din România trebuie să ştie că între extremiştii din UDMR care militează pentru segregarea pe criterii etnice şi federalizarea României pe traiectul ”drepturi pentru minorităţi – drepturi pentru minorităţi peste normele europene – autonomie culturală – autonomie teritorială – federalizare – independenţă” şi politicienii români a existat şi există o înţelegere politică prin care primii să-şi relizeze o mică Ungarie în inima României, iar ceilalţi să-şi poată continua liniştiţi prădarea resurselor României.

Decizia Curţii Constituţionale
Forma propusă de Comisia de Revizuire
Componenţa Comisiei de revizuire

Dan Tănasă

23 de comentarii:

Anonim spunea...

Multumim de postare. saminta de trezire. Dar-ar domnul sa de inmulteasca saminta asta in zeci de mii.

Anonim spunea...

Da, dar poate că.. Antonescu să-şi spele păcatul cu ieşirea de la guvernare şi lăsarea Puterii fără majoritate în Parlament, pentru a trece legea criminală.

Vezina spunea...

Mi se pare o mizerie cooptarea unei factiuni politice extremiste la guvernare, oricat de bine s-ar camufla aceasta. Pare mai degraba o razbunare bolnava a unora care nu au inteles si nici nu vor sa inteleaga ce poporul din care pretind ca se trag.

Anonim spunea...

nu e decat masura decrepitudinii politrucilor de azi, NEDEMNI

Anonim spunea...

Zeci de generaţii şi-au închinat viaţa unor idealuri. Şi toate victoriile noastre s-au obţinut cumplit de greu. Alţii, mulţi, şi-au vărsat sângele ca să apere acest pământ. Şi toate astea pentru ce?

MERGEŢI LA METEREZE, CHIAR DACĂ VIRTUALE, AICI ŞI ORIUNDE SE LUPTĂ, ŞI APĂRAŢI-VĂ ŢARA!

Unknown spunea...

Asa cum spuneam si in alt comentariu pe o tema asemanatoare, nu mai tratati politicienii ca si cand ar face parte din nu stiu ce chestii diferite, cum ar fi de exemplu diferite partide. Sunt o gasca transpartinica de mardeiasi care n-au alt Dumnezeu dacat banul si sunt in stare s-o vanda si pe ma-sa si pe tac-su pentru ceva maruntis. Daniele si voi oameni buni care sunteti mai tineri, creati doamne iarta-ma o platforma prin care sa-i eliminam definitiv din scena pe mafiotii astia.

Anonim spunea...

ESTE DE NEINTELES CA INCA (!!) nefiind la guvernare (ca totdeauna pana acum!) au reusit sa-si impuna comisiei punctele lor de vedere !vorbesc despre UDMR ,fireste !

Anonim spunea...

Este groaznic ce se intimpla sub ochii nostri,pacat ca nu exista nici un partid care sa reprezinte tara si pe noi!!TREBUIE TOTI DECAZUTI DIN DREPTURI!!

Anonim spunea...

din cite imi amintesc Antonescu a fost prof.de istorie inainte de a intra in politica!rusine pt toata clasa politica,plina de corupti,analfabeti si hoti!

Anonim spunea...

Sustineti Miscarea Legionara singura care mai poate salva Romania si Neamul Romanesc de la distrugere,umilinte,mizerie,saracie,boala.

Unknown spunea...

Salutare si noroc la toti. Maine ma ocup pe YouTube si facebook de problema. Eu atunci ma urc pe metereze. Azi mi-am inchinat ziua femeii si frumosului feminin intr-un video pe YouTube (maine il pun)"Representation of women and his art on the Carpatho-Balkan-Danubian-Pontic area
(O dedicaţie de mărţişor. Mărţişor doamnelor!)".
In nici un caz nu accept ca USD, PNL si mai ales UDMR sau PDL sa mai conduca tara aceasta frumoasa. Destul inseamna a lua atitudine. Auzi tu ce tupeu au: prefecti in Mures, Covasna si Harghita si sa nu mai fie judecati porcii care au inaltat carpe in locul steagului romanesc pe primariile lor...PANA AICI!

avram iancu spunea...

Romani, Trezitzi-va si actzionatzi Nu lasatzi aceasta banda de tradatori sa va vinda tara si poporul.

nan spunea...

Meritocratia are si constitutie ,trebuie sustinuta de cat mai multi si cat mai repede.

Shaba spunea...

Nu stiu despre ce scriu ceilalti dar din perspectiva mea problema cu politicienii romani este tocmai ca sunt perfect reprezentativi pentru poporul nostru. Din pacate ei sunt ce poate produce Romania in materie de politica. Stam mai bine in alte domenii? Poate cineva sa dea un exemplu de domeniu in care stam semnificativ mai bine? Sa fim realisti, schimbarea nu trebuie facuta intre politicieni. Ii putem roti la nesfarsit asa cum am facut-o. Pe unii i-am impuscat, pe altii i-am bagat in puscarii. Si? Au venit altii asemenea lor la putere pentru ca cei ce ii voteaza, adica noi, au ramas neschimbati. Ceea ce ma face sa cred ca adevarata schimbare aici trebuie facuta.
Adevarul este ca suntem un popor imatur politic si calitatea politicienilor este o simpla consecinta a acestei situatii.

Anonim spunea...

Sincer, m-am saturat de tot ce se petrece in RO.Petre Tutea a spun intr-un ultim interviu ca a facut 13 ani de puscarie pentru un popor de idioti, si chiar este adevarat.

Anonim spunea...

Oamenii au momentele lor de mahnire adanca si mai cad in pacatul generalizarii, cine e fara de pacat? A trecut prin asemenea momente chiar si Maresalul.
Asta nu inseamna ca-i iubim mai putin pe Eroi. Acela in pieptul caruia mai bate o inima e un Soldat al Rezistentei. Eroii se nasc din credinta lor si din speranta dumneavoastra ca poate fi altfel. Asa cum e drept sa fie.

Unknown spunea...

Acum ma pun sa dau şfară-n ţară. Am terminat cadoul meu pentru româncele noastre(să le ţie Al Luminat!). Se numeşte "Representation of woman and his art over time on the CBDP area".
Acum incep sa iau atitudine impotriva celor ce se intampla in tara noastra sfanta. Gata cu liftele, eu înalţ balaurul acum!

Tudor Vecerzan spunea...

Nu stiu de ce comentez si eu. Nu ma urc pe un varf de munte MORAL si arunc cu laturi in capul celorlalti crezand ca sunt mai inteligent, mai frumos sau mai DAC. Eu personal am venit pe pamant ca sa experimentez viata in solitudine si pana acum am reusit perfect sa nu gasesc pe nimeni nici macar unpic apropiat de gandirea mea (cei ce seamana se aduna). Inclusiv familia din care fac parte este mai tot timpul defazata fata de morala, pricipiile mele si dorintele mele. Poate gandesc eu altfel dar pana acum am observat niste chiestii pe care va rog sa mi le confirmati:
1. Ce diferenta este intre sistemul sclavagist din epoca romana si democratia americana?
2. De cand lumea a imbratisat sistemul "democratic" este tot mai rau( daca inainte democratia era la doar 150m dpdv al arcului cu sageti azi de cand avem gloante si bani, poti fi sclavul bine-mersi al cuiva de peste ocean fara sa-l poti atinge cu "democratia" ).
3. Limbajul pe aceasta planeta a devenit inutil din cauza polisemiei( ministerul apararii din SUA se apara prin 188 de baze militare in 133 de tari straine pe tot globul sau ministerul economiei, justitiei... va-ti prins voi).
4. Politicienii reprezinta populatia analfabeta care nu este in stare sa se reprezinte singura cand vine vorba de decizi cruciale pentru viata lor proprie si au nevoie de straini ca sa decida pentru ei cand sa manance si sa se cace.
5. "Casa regala"- ce au in plus anatomic si psihologic oamenii din casele regale de pe planeta cand vine vorba de "dreptul lor divin de a conduce masele"? (la fel cu exemplul de mai sus... )
6. Din studiile mele aprofundate reiese ca sistemul in care traim azi pe planeta este unul subversiv si ordonator numit COLECTIVISM. Din el deriva: socialismul si democratia care par a fi deosebite ideologic dar la o analiza atenta sunt identice (vezi tarile nordice ce sunt si "socialiste si democratice" zic ele dar tot din colectivism se trag ca ordonare sociala).
7. Acest sistem social nu sa schimbat in realitate de cateva mii de ani el sa modificat usor dar in esenta este acelasi( oare ai suficienta putere de calcul sa intelegi unde bat?)
8. Oare tu cel care citesti chiestia asta nu ai nici o vina? Nu esti educat ? (azi toata lumea stie sa scrie si sa citeasca dar cand vine vorba de INTELEGEREA CONTEXTULUI SI A SUBTEXTULUI oamenii "educati" de azi se aseamana izbitor cu analfabetii evului mediu timpuriu cand erau folositi ca masa de manevra de vreun tiran "iluminat".
9. Daca cumva crezi ca tara asta este condusa de Basescu si Poanta inseamna ca esti exact punctul 8 fara sa realizezi ca baietii astia umili si docili doar joaca un rol decizile fiind mult mai departe de ei cam in acelasi fel cum este libertatea fata de tine...
10. Oare aceste puncte forte expuse mai sus te vor convinge sa cauti raspunsuri la intrebari simple pe care le ai cu privire la realitatea ce iti este prezentata la televizor? Si care cand te duci la spital sau la ghiseu sau la magazin sau la stomatolog (lucrez in domeniu si fara dar si poate 85 % sunt victime NU PACIENTI)observi cumva cu stupoare ca viata nu e ca la tembelizor si niciodata socoteala deacasa nu se potriveste cu cea din targ. Chiar nu ai timp deloc sa stai sa te gandesti la chiesti deastea?

Recomandarea mea personala este sa ramaneti cum sunteti acum nu scarmanati rahatul ca o sa sfarsiti ca mine mult prea inteligent pentru cei din jur, lipsa totala de toleranta la cretinismul inconjurator, un simt al sinceritatii de nepacalit atat cu mine insumi cat si cu cei din jur (logic de ce nu doresc sa ma integrez intr-o societate profund gresita). Ve-ti fi foarte plictisiti si sctiriti, nervosi si dornici de singuratate. Cam asta este pretul cunosterii sunteti dispusi sa "MUSCATI DIN MARUL PROVERBIAL"?

Anonim spunea...

Salutare !!!
Cati dintre cei care au postat aici sunt din zona supusa discutiei(Harghita, Covasna, Mures, Cluj)...Eu sunt de acolo...stiu ce inseamna sa vrei sa iti angajezi sotia si sa nu poti din motive etnico-lingvistice...stiu ce inseamna sa vezi ca toate simbolurile Romaniei sunt ascunse cat se poate...in timp ce simbolurile lor stau afisate pe cele mai importante cladiri ale administratiei publice si nu numai... si sunt satul de politicienii care au venit, au vazut, au plecat...si de schimbat nu s-a schimbat nimic...iar acum cand vor sa schimbe ceva vor sa o faca tot in beneficiul etnicilor maghiari...cred ca saracii Domnitori din vechime care au luptat pana la sange pt tara asta si chiar si mult blamatul dictator ceausescu...se intorc toti in mormant cand vad ce se intampla...iar noi, ca natie, suntem praf...ne uitam in fiecare seara la bianca dragusanu si la escapadele ei precum si la alte multe tampenii de genul asta...cred ca ne meritam soarta...ne fac astia (politicienii si massmedia)sa dansam cum vor ei...sper ca ne vom trezi candva dar sa dea Bunul Dumnezeu sa nu fie prea tarziu...ca vor veni vremurile si unele sunt deja aici, cand vor veni europenii si arabii si ne vor alunga de pe pamanturile noastre...ca...deh...le-au cumparat...Doamne, aduti aminte de tara si poporul nostru si nu ne lasa la mana vrasmasului...

Anonim spunea...

Anonimului de la 08:44
Eu nu stiu ca Petre Tutea sa fi afirmat asa ceva in vreun interviu, dar daca totusi a facut-o atunci sigur se referea la tine si la cei care, ca si tine, s-au saturat dar cam atat ! si niciodata nu au facut nimic ca sa indrepte lucrurile. Sunt romani care desi nu au abandonat vreodata lupta nu se simt osteniti, nici descurajati, si sunt idioti care privesc de pe margine si se satura, deci Tutea avea dreptate !

Anonim spunea...

Pentru Tudor Vecerzan,1 martie,18:58
EXCEPTIONAL de ADEVARAT!!! EXCEPTIONAL!!! FELICITARI.

Sefora spunea...

Buna ziua.
Domnule Tudor Vecerzan,nu esti singurul care gandesti si vezi lumea dupa cum ai scris.Sa stii ca de multe ori ma trezesc si eu complet singura cand spun cuiva ce gandesc si vad si ,mai cu seama,inteleg pentru ca am invatat sa fac conexiunile necesare intre evenimente care par a fi neconectate.Cand mai descopar pe cineva care vede realitatea asa cum este si nu cum vor altii s-o vedem,ma bucur.Inseamna ca oamenii se mai trezesc.
Sa ai zle bune .

Anonim spunea...

Catre dl. Vecerzan: cu tot respectul pentru Dvs care luati atitudine - de altfel justificata - impotriva analfabetismului, cred ca mai aveti unele lipsuri la ortografia limbii romane: nu se scrie:"va-ti prins voi"ci "v-ati prins voi" si nu "ve-ti fi foarte plictisiti" ci "veti fi foarte plictisiti". Asta ca sa nu mai enumeram si greselile de punctuatie.