luni, 17 februarie 2014

Vom lansa în curând varianta în limba engleză a siteului www.romania-redescoperita.ro, o "poartă de intrare în România" pentru străini. Vrei să colaborezi la acest proiect?

Intrare în Cheile Tasnei. Foto Viorica Drăgan
Joi seara, 13 februarie, am lansat siteul www.romania-redescoperita.ro, un proiect care a adunat în trei zile și jumătate peste 40.000 de vizitatori (fără să plătim publicitate), un lucru extraordinar pentru un site abia născut. 

La sugestia câtorva prieteni de pe online, am decis să lansăm până la mijlocul lunii martie 2014 și un proiect în limba engleză, cu aceleași obiective - descoperirea frumuseților României, a tradițiilor și istoriei noastre, a oamenilor speciali care trăiesc în această țară. 

La fel ca și proiectul în limba română, dorim ca noul site (al cărui nume în engleză o să-l anunțăm în curând) să fie și o poartă de intrare în România pentru pe străini, care să îi ajute să ne cunoască așa cum suntem și nu cum sunt intoxicați de propria lor presă.

Am primit nenumărate semnale de la românii din afara țării care căutau argumente capabile să-i convingă pe colegii și prietenii lor din țările de reședință că România nu este țara țiganilor, că nu suntem un popor de mâna a doua. 

Cred că acest proiect poate să ajute foarte mult la transformarea percepției celor din afară despre noi și țara noastră. Realizând un astfel de site în limba engleză în care să fie prezentate frumusețile acestei țări, geniile românești care au influențat lumea la nivel global, tradițiile extraordinare și istoria adevărată a acestui popor, le vom oferi românilor din afara țării un suport eficient, cu argumente solide și probe clare, care va putea fi folosit de ei pentru a tranforma în bine imaginea pe care străinii o au despre România.

Ca un astfel de proiect să funcționeze avem nevoie de sprijinul celor care pot face traduceri foarte bune din limba română în limba engleză. Așadar, dacă cunoști foarte bine atât limba română, cât și limba engleză și ești dispus să participi voluntar la această acțiune, trimite un mesaj la adresa comenzi.danielroxin@yahoo.com sau pe pagina mea de facebook: https://www.facebook.com/daniel.roxin.

Conceptul va fi același ca la siteul http://romania-redescoperita.ro/ , pe care îți recomandăm să îl vizitezi.

Mulțumim!

Daniel Roxin

6 comentarii:

Anonim spunea...

Felicitari pentru aceasta realizare frumoasa,domnule Roxin!
Este deja un succes,multi sunt bucurosi si entuziasmati dupa ce au vazut acest site...e nevoie de promovare in lba engleza,deoarece reclama negativa avem din plin peste hotare,ori ceea ce este aici,este Romania pozitiva,cea de ieri,de azi si de maine.Sufletul dacilor liberi se contureaza in acest spatiu...
Sa fie cati mai multi cei care se vor alatura d-voastra,in acest nou proiect minunat!

Unknown spunea...

Mama mia, buna idee, asta la prima mana, n-am acum timp sa stau prea mult dar am o idee pe care vreau sa ti-o impartasesc si tie si cititorilor tai(am intrat pe site) si anume:Crearea unei categorii de genul-Locuri pline de biodiversitate si in care se mai gasesc seminte vechi taranesti. Aici Ecoruralisul si eu personal te ajutam cu locuri , poze, locuri de popas si locuri de degustare legume vechi romanesti din fermele noastre ale celor ce pastram semintele vechi traditionale si in buna traditie a ospitalitatii romanesti degustarile si vizitele in ferme traditionale vor fi gratuite cel putin la mine dar stiu ca si ceilalti prieteni ai mei au o multime de vizite si nu percep un sfant. Revin ca n-am terminat, apropo fiind un pescat inrait, asta pana am devenit vegetarian, am o multime de poze din delta din locuri de unde n-a auzit nici mutu.

Daniel Roxin spunea...

Multumim! Nicolae Lalu, este o ideee foarte buna. Si eu ma gandeam la asa ceva... Astept propuneri...

Anonim spunea...

Nu cred ca trebuie dat "din casa" chiar tot. Avem prea multe frumuseti si taine, pastrate cu pretul sangelui de milenii, si sunt mult prea multi care ni le râvnesc. Trebuie sa existe o anumita retinere, o limita, o masura in toate.

Anonim spunea...

Excelenta idee.
Aceasta initiativa trebuia sa plece de sus (guvern, ministere etc), dar stim cu totii povestea frunzei de milioane care nu face doi bani.
Asa ca daca vrem o schimbare in tara asta - mana la treaba sau biciul pe politicieni. Pentru a doua varianta trebuie cateva mii de oameni treji, uniti si determinati.
Eu stiu engleza la nivel avansat, am lucrat ca translator chiar daca nu am studii superioare in domeniu, si vreau sa particip la acest proiect

Daniel Roxin spunea...

Multumim! Da-mi cateva date de contact...