vineri, 7 martie 2014

Ardelenii reaționează dur la adresa TRĂDĂRII INTERESELOR NAȚIONALE operată de PONTA și gașca sa politică


Mai multe organizații civice protestează față de cooptarea UDMR la guvernare. Victor Ponta este acuzat că "s-a lăsat şantajat de o formaţiune etnicǎ situatǎ, de-a lungul a peste două decenii, pe o poziţie deschis duşmǎnoasǎ faţă de ideea de stat naţional, independent şi indivizibil şi care propagǎ purificarea etnicǎ de români în localitǎţi din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş".
Vă prezentăm integral scrisoarea de protest a acestora:

"Protest adresat Guvernului, Parlamentului şi Preşedinţiei României
Chemare adresată românilor



Organizaţiile civice, culturale şi patriotice mai jos subscrise, membrii şi simpatizanţii acestora, protesteazǎ cu fermitate împotriva acceptării la guvernare a UDMR, împotriva trǎdǎrii intereselor naţionale şi lezǎrii demnitǎţii româneşti prin acceptarea tuturor condiţiilor impuse de UDMR cu o sfidare nemaintâlnitǎ la adresa naţiunii române, condiţii de neacceptat pentru orice stat care se respectă.

Protestul nostru se adreseazǎ, în special, premierului Victor Ponta, care s-a lăsat şantajat de o formaţiune etnicǎ situatǎ, de-a lungul a peste două decenii, pe o poziţie deschis duşmǎnoasǎ faţă de ideea de stat naţional, independent şi indivizibil şi care propagǎ purificarea etnicǎ de români în localitǎţi din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş.

În cei 24 de ani de când există în spaţiul public românesc, UDMR nu a făcut altceva decât ca, prin separarea pe criterii etnice a unităţilor de învăţământ, să promoveze antiromânismul, ura faţă de români, faţă de statul român şi însemnele sale, faţă de limba română, faţă de valorile culturale româneşti, astfel încât tinerii de etnie maghiarǎ să nu aibă nicio deschidere spre apropierea de români şi românitate.

Protestǎm împotriva faptului cǎ s-a acceptat în mod ruşinos reabonarea lui Kelemen Hunor la funcţia de ministru al Culturii române, pentru cǎ astfel se reia politica unei culturi pe bazǎ de resentiment împotriva românilor, devreme ce noul titular se pronunţǎ deschis împotriva statului naţional român. Kelemen Hunor se poate numi ministrul "culturii antinaționale" şi nu ministrul culturii române.

Considerǎm că noua formulǎ guvernamentală a lui Victor Ponta este un atac la stabilitatea politicǎ româneascǎ prin condiţiile ruşinoase pe care le-a acceptat din partea UDMR şi de aici înainte aceastǎ manevrǎ politicǎ se va numi stabilitatea în funcţie a lui Ponta şi USD şi nu stabilitatea politicǎ a României. De fapt, acest act ruşinos de trǎdare nu este decât o continuare a confruntǎrii orgoliilor dintre Ponta şi Antonescu, peste interesul naţional.

Trebuie sǎ se ştie cǎ noi nu suntem impotriva accederii în funcţii guvernamentale a cetǎţenilor de altǎ etnie: maghiari, germani, romi, armeni, evrei, ucraineni etc şî salutǎm cu acest prilej numirea Doamnei Gabriela Szabo în funcţia de ministru al Tineterului şî Sportului. Suntem, însǎ, împotriva accederii în funcţii de stat a celor care nu sunt loiali, cu fidelitate, ţǎrii noastre, România.

Prin aceastǎ acceptare a condiţiilor propuse de UDMR se creezǎ premisele pentru realizarea proiectelor separatiste şi a celor care urmăresc federalizarea României, deci o instabilitate pe termen lung a vieţii naţionale româneşti, încǎ o şansǎ pierdutǎ de stabilizare a unei vieţi normale, în temeiul acceptat de întreaga Europǎ, cel al prieteniei şi armoniei interetnice, mai ales în unele zone din Transilvania (în special în judeţele Covasna, Harghita şi Mureş), peste dorinţele extremiştilor maghiari.

Menţionăm că şi de această dată comunitatea românească din cele trei judeţe a fost total ignorată, folosită ca monedă de schimb electoral, pusă în faţa unui fapt împlinit, ceea ce este de natură să afecteze grav dăinuirea noastră pe aceste meleaguri strămoşeşti din inima României.

Chemǎm pe toţi cetǎţenii sǎ nu mai voteze pe reprezentanţii unor partide politice care au ca priorităţi orgolii, ambiţii şi interese personale şi nu interesul naţional al României şi al românilor.

Solicităm şi pe această cale, ca la orice dezbateri şi propuneri de proiecte legislative, sau acte normative privind regionalizarea, modificarea Constituţiei, minorităţile naţionale, însemnele regionale etc, mai ales cele privind Transilvania, Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş, să fie consultat pentru a exprima punctul de vedere al celor 400 000 de români din judeţele menţionate".

Sf. Gheorghe, 4 martie 2014

Semnatari:

- Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş, Preşedinte Prof. Ilie Şandru, Dr. Ioan Lăcătuşu, membru în Comitetul Director al FCRCHM
- Societatea Cultural Patriotică "Avram Iancu" din România, Preşedinte Prof. Victor Bercea
- Federaţia Naţională a Românilor Persecutaţi Etnic "Pro Memoria 1940-1945", Preşedinte Prof. univ. dr. ing. Barbu I. Bălan
- Despărţământul Cluj al ASTREI, Preşedinte Prof. univ. dr Mircea Popa, secretar Vasile Lechinţan
- Societatea Culturală PRO MARAMUREŞ „Dragoş Vodă" Cluj – Napoca, Preşedinte Vasile Iuga
- Societatea Culturală Virtus Romana Rediviva, Preşedunte Valeri Toderici
- Asociaţia Culturală "Musica Divina", Deva, jud. Hunedoara, Preşedinte Prof. Mariana Ontanu-Craciun
- Asociaţia Romano –Catolicilor din Moldova "Dumitru Mărtinaş" Bacău, Preşedinte ing. Gheorghe Bejan
- Asociaţia Civic Media preşedinte Victor Roncea
- Asociaţia „Ţara Ianncului – Iubirea mea", Deva, preşedinte fondator Mărginean Ioan Paul
- Fundaţia Culturală „Carpatica", Cluj-Napoca, Preşedinte Arh. Ionel Vitoc
- Uniunea Cultural –Patriotică „Vatra Românească", Cluj-Napoca, Preşedinte ing. Ioan Traian Balotă
- Asociaţia Cadrelor Militare în Rezervă şi Retagere din Ministerul Apărării Naţionale, Filiala Covasna, Preşedinte col (r), Ioachim Grigorescu

Sursa:  http://www.cotidianul.ro/protest-extrem-de-dur-al-ardelenilor-fata-de-tradarea-intereselor-nationale-de-catre-victor-ponta-233418/

12 comentarii:

Rafael spunea...

- 1-
Odata la facultate intrebam decanul despre politicieni si ne-a raspuns cu dezgust ca nu merita sa mai vorbim despre ei...

Oamenii simpli nu exista pentru interesele lor politicianiste. Politica grupului e importanta si nu politica natiunii romane-care nici acest termen nu se mai foloseste, doar termeni europeni intr-o limba pasareaesca si neologisme in exces, plictisand pe oricine asculta; unde-i limba lui Eminescu si Sadoveanu? Acea limba ca un fagure de miere...Nu mai exista solutii lumesti la problemele grave cu care ne confruntam azi. Singurul lucru care-i mai sperie pe politicieni este rugaciunea si Sfanta Liturghie, caci le slabesc puterea lor, care vine de la tatal minciunii. Ei ne urasc, noi iubim pe Domnul, si Domnul ne iubeste pe noi, iar noi sa nu uram pe El, care ne iubeste si sa iubim diavolul, care ne uraste.
Sfintii Parinti doar cand auzeau numele lui Hristos si al lui Dumnezeu plangeau, atat iubeau Trinitatea Sfanta. Ce pacat ca omul a incetat sa-L iubeasca azi si de aceea e slab si fara minte, dar cand il va intalni la sfarsitul vietii si ii va vedea slava Lui si nimic nu va putea sa spuna in apararea lui, caci Cartea Vietii va fi deschisa de Hristos si-i va arata toate cate a facut in viata sa pe pamant si bune si rele...
Asadar nadejdea romanilor este Dumnezeu , ca nu ne va lasa la greu , caci El este iubire si mila, si de aceea ne iarta , indatorati suntem fata de El, noi putini credinciosi . Daca omul face un pas catre El, Dumnezeu face o suta, chiar si orice intentie de a ne apropia de El,Dumnezeu ne incurajeaza , atat de mult ne iubeste.
Ochii mei sunt pururea spre Domnul, ca El va scoate din lat picioarele mele . Cauta spre mine si ma milueste, ca parasit si sarac sunt eu.Necazurile inimii mele s-au inmultit; din nevoile mele scoate-ma.Pazeste sufletul meu si ma izbaveste; indrepteaza -ma spre adevarul Tau si ma invata, ca Tu esti Dumnezeu, Mantuitorul meu, si pe Tine Te-am asteptat toata ziua.-David-

Rafael spunea...

-2-
Infatisand regelui din Brobdingnag, cu lauda, el, in lucururi frumoase alcatui descrierea societati engleze; regele ii raspunse,Micul meu prieten, ai rostit o minunata cuvantare de lauda la adresa patriei tale ; ai aratat in chipul cel mai limpede ca nestiinta, trandavia si viciul pot fi insusirile cele mai potrivite ale unui legiuitor. Deslusesc la voi urmele unei institutii care, la originea ei, poate sa fi fost buna , dar urmele acesteia sunt pe jumatate sterse, iar restul e acoperit de murdarie si ros de putreziciune . Din toate cate le-ai spus, nu reiese deloc ca ar fi nevoie de vreo virtute pentru a obtine un post de seama la voi,si inca si mai putini ca oamenii ar fi inaltati in rang datorita virtutilor lor, preotii pentru cucernicia sau invatatura lor, soldatii pentru purtarea sau vitejia lor, judecatorii pentru integritate, senatorii pentru dragostea de tara , sfetnicii pentru intelepciune . Cat despre tine care ti-ai petrecut cea mai mare parte a vietii in calatorii, ai scapat de multe vicii ale compatriotilor tai. Trag concluzia ca cei mai multi dintre semenii tai sunt cel mai primejdios soi de mici paraziti scarbosi, carora natura le-a ingaduit vreodata sa se tarasca pe fata pamantului. (J.Swift)

Ii multumesc domnului Daniel Roxin pentru intelegere si fie ca Domnul sa-L ajute ca si pana acum in indeplinirea tuturor proiectelor de interes vital pentru natiunea romana: aflarea adevarului despre strabunii neamului nostru , lasati deoparte de o societate mult prea prinsa in vicii si rautate si lucrand impotriva adevarului. Caci mult folos aduci tu, Daniel, romanilor, poate ca nici tu nu realizezi asta, caci adevarul va triumfa in final…

Anonim spunea...

Jihad romanesc

Anonim spunea...

http://www.youtube.com/watch?v=2GMrZt83Am0#t=444

Rafael spunea...

Lovit si uitat de toti , si fara putere stau inaintea Ta , Doamne, Al Mantuirii mele, Tu cel ce m-ai scos din atatea pericole inca din copilarie si pana azi. Oamenii m-au ocarat , iar Tu m-ai mangaiat. Cand am cazut Tu, m-ai ridicat, cand mi-au luat painea de la gura , Tu, ai fost in nevoie cu mine, caci nedreptatea Tu nu gasit intru mine, Doamne Te- am asteptat toata ziua si noaptea din pat m-am sculat si speriat ca Tu nu esti, m-am rugat si cu rugaciunea am adormit din nou. Doamne omul se poate umple de dor de Tine , dar prin cate nevointe va trce pana ca in final sa se aprinda de iubire de Tine, si de nimic sa nu mai aiba nevoie: urat si ocarat devine el pentru frati si neamuri si oameni, caci tace si nimic nu mai spune, se caieste si plange ca un copil, cand Tatal nu-I acasa . Doamne, oare ma voi achita de datoria mare fata de Tine, dar stim ca tu nu regreti darul dat omului, caci e din iubire. Ti-as canta Doamne Psalmi asa cum David facea, lauda Tie Doamne, caci Tu esti mangaierea mea . In lacrimi si cainta stau in fata Ta, Judecator drept, si iubitor de oameni, si cel mai pacatos sunt eu de pe pamant , mai rau ca animalele, mi-am trait viata mea pana acuma. Oamenii nu te cunosc si de aceea iti i-au in desert Numele Tau Preasfant, Doamne iarta-I ca nu stiu ce fac, caci ei nu stiu ce-I dor de Parinte si Tu, Facactorul cerului si pamantului esti totul pentru omul sarman , saracul Tu nu-l dispretuiesti si nici orfanul nu-l alungi, Caci Tu privesti spre pamant si vezi si pe cel rau si pe cel bun si nimic nu-Ti poate fi ascuns; caci in multe primejdii stau si cel rau sa nu se intareasaca asupra mea .
Am calatorit in lume pentru a cauta intelepciunea, dar Tu esti preaintelept Doamne, am cautat frumusetea, dar Tu Doamne nespus de frumos Esti si luminezi mai ceva ca soarele, am cautat viata vesnica in filosofie, dar numai Tu Doamne poti darui viata vesnica crestinului, imbracandu-l cu haina noua a sfinteniei; Iata cate lucruri am gasit eu la Tine Doamne, pastratorul bunatatilor….

Unknown spunea...

Niciodata violenta nu va fi o solutie, ea naste tot violenta, ea nu zideste. Solutia va veni de la sine si ne-o vor oferi tot ei pe tava. Ce-avem noi cu maghiarii? Ei nu sunt gasca ce-i paraziteaza, ei sunt saracii la fel ca noi de oropsiti, nu-i confundati cu gusatii astia de pe la televizor. Tineti mine ca situatia nu va ramane asa, vom vedea in viitorul imediat niste schimbari de o sa va stea mintea-n loc.

Unknown spunea...

Eu cred că ar trebui să ne arătăm poziţia printr—o petiţie semnată de mai mulți.

Unknown spunea...

Articolul 1din Constitutia Romaniei spune asa:ROMANIA este UN STAT UNITAR SI INDIVIZIBIL !!!!!LIMBA OFICIALA e LIMBA ROMANA!!!!!!eu nu sint rasista dar am trait mai toata viata mea alaturi de maghiari .nu sint oameni rai dar daca traiesti in ROMANIA te numesti ROMAN ,daca traiesti in Anglia te numesti ENGLEZ,,,,,,etc,etc,etc.UNGURI din ARDEAL de ce nu se pot numi ROMANI?????UNDE e DEMNITATEA NOASTRA de NEAM??????

Anonim spunea...

Ponta este un hot mason la fel ca si ceilalti. Este un tradator si un lingau care face orice pentru bunastarea personala. Si-ar vinde si mama pentru ciolan.

ZZ spunea...

E rândul dumneavoastră!

Unknown spunea...

Pâna când acest popor nu va gandii logic si drept vom avea intotdeauna astfel de nulitati politice care sa îsi bata joc de noi si de aceasta tara!Tara a fost divizata pe culori politice fiecare partid arucandu-si culoarea peste harta Romaniei odata cu mizeria morala şi antinaţionala care dospeşte in fiecare partid care au aparut dupa 1989 ca ciupercile otravite acordand putere si protectie impotriva legilor fostilor membri de partid si securistilor! Astia conduc tara si observati ca atunci cand se incearca trecerea unei legi care sa ii avantajeze toti parlamentarii fac front comun si isi ating scopul!Iar Ponta si guvernele lui tip caricatura de 2 ani nu face decat sa impuna noi taxe si impozite,sa incerce sa isi scoata penalii din puscarii si sa acumuleze averi uriase pentru ei!Dar aceasta situatie nu este decat rezultatul votului marii majoritati!Iar cum spune o vorba Fiecare popor isi merita conducatorii!Intr-o tara in care marea majoritate ar fi verticala nu ar fi posibil sa avem astfel de coducatori!

Iordache Florin spunea...

Suntem datori inaintasilor nostri, care au varsat singe si au murit pentru adevarul istoric.Rog pe toti cei care traiesc in ROMANIA ,vorbesc si gindesc romaneste sa fie uniti si sa iubeasca adevarul.VA MULTUMESC