miercuri, 19 martie 2014

Kelemen Hunor, un terorist cultural antiromân în fruntea ministerului român al culturii. Dovezile...



Georg Lukacs, urmasul unui bancher ungur bogat si agent al Internaţionalei Comuniste, considerat al doilea teoretician marxist de frunte după Marx, teoretiza desfiintarea culturii unui neam ocupat pentru ca o nouă cultură marxistă să ia fiinţă prin distrugerea revoluţionară a societăţii si răsturnarea valorilor sale.

Devenit vicecomisar pentru cultură sub regimul rosu bolşevic al lui Bela Kun, în Ungaria anilor 1919, Lukacs a lansat ceea ce avea să devină cunoscut sub numele de „Terorism cultural”.

La noi, komisarul pentru cultură al guvernării rosii a PSD, este Kelemen Hunor, care poate fi numit exact ca si consângeanul său bolsevic un adevărat terorist cultural, care a actionat direct si nemijlocit pentru anihilarea istoriei românesti si deturnarea banilor românilor în vederea sustinerii “valorilor” propriei minorităti. Este important de precizat că Kelemen Hunor, liderul UDMR, a primit încă o dată pe mână Ministerul Culturii, în urma avizării la limită în comisiile de specialitate cu ajutorul votului a doi membri PDL.  PSD – PDL aceeasi mizerie – cât adevăr în acest slogan de stradă.


Misiunea lui Hunor – pe mai departe, va fi continuarea a ceea ce a făcut în cei doi ani jumătate când a condus Ministerul. Documentele obtinute de Dan Tănasă, un fel de Don Quijote ce luptă de unul singur cu legea în mână pentru respectarea drepturilor românilor din Covasna Harghita, scot la iveală incredibila nesimtire a lui Kelemen Hunor, acest demn urmas al komisarului bolsevic Georg Lukacs.

Toti banii contribuabilului român, aflati pe mâna sa, au fost directionati exclusiv în beneficiul minoritătii maghiare. Spre exemplu pentru monumentele apartinand minoritatii maghiare s-au alocat 7 milioane de lei. Pentru complexul Sarmisegetusa Regia, obiectiv de patrimoniu UNESCO de importantă mondială, au fost alocati 90 000 lei. Adică de vreo 78 de ori mai putin. La audierea sa, pentru avizarea în postul de ministru, Hunor a afirmat cu ipocrizie că abia asteaptă ca un nou Cod al patrimoniului cultural să ajungă pe masa Parlamentului. “Un Cod (…) care va fi un ghid pentru viaţa noastră socială, pentru instituţiile subordonate, pentru fiecare instituţie”, a mai spus acesta. Codul său îl cunoastem deja, reiese clar din documentele pomenite. Spre exemplu, un judet întreg -  Bacăul, a primit doar 100.000 lei pentru protejarea patrimoniului său, în timp ce Castelul Miko (actualmente Muzeul Secuiesc al Ciucului), a primit, via Hunor, peste 3.000.000 leim iar fostul Sediu al asa ziselor Scaune secuiesti, azi Biblioteca Judeteană Covasna, municipiul Sfântul Gheorghe, a primit 1.015.000 lei.

În Sălaj toată suma de 1.660.075,78 lei a fost alocată pentru doar trei obiective, arespectiv trei biserici reformate. Judetul Harghita  a primit din bugetul Culturii 5.649.668,00 lei, si Covasna 5.521.644,69 lei adică însumat mai mult decât sume media alocată unui număr de 10 judete ale României. Evident banii s-au îndreptat către „obiective” maghiare din cele două judete unde (încă) mai trăiesc si români, supusi de peste două decenii unei presiuni constante si continue de deznationalizare. Kelemen Hunor este un campion al deznationalizării românilor, ca principiu. În august 2009, Kelemen Hunor declara ritos că statul român nu are un caracter national, desi Hunor este la bază veterinar nu istoric nici vreun expert în orice domeniu ar avea de-a face cu ideaa, cartea, cultura. De la mosirea si fătarea scroafelor Hunor a ajuns expert (si) în politologie, sociologie, antroplogie si alte stiinte conexe.

Jos cu statul national – singura temă a lui Hunor


El a glăsuit astfel: “Noi de fiecare dată am spus că avem o singură problemă cu articolul 1 din Constituţie: sintagma de ‘stat national’. Noi spunem: Într-o tară unde cam 10% din populaţie este de altă etnie decât cea românească nu poţi să spui că e un stat naţional. Poţi spune că statul e multietnic, şi atunci nu mai e naţional. În acest moment statul naţional e doar pe hârtie şi în gândirea câtorva politicieni sau strategi.”…”Noi”? cine sunt “Ei”?.

Simplu de aflat, din faptele lor, sunt komisari si promotori ai terorismului cultural în spiritul lui Lukacs si lui Antonio Gramsci, alt agent comunist, care propovăduia ocuparea culturii pentru a fi cîstigată “hegemonia culturală” în societatea ce trebuie minată si distrusă din interior. Lenin teoretiza cucerirea societătii prin cucerirea violentă a statului, Gramsci a propus, în completare procedura cuceririi statului prin ocuparea culturală a societătii. Prin desfiintarea reperelor identitare si distrugerea memoriei sale. Monumentele de patrimoniu neglijate complet sub Hunor fac parte din memoria identitară românească.

Ca un adevărat komisar si terorist ce este el, Hunor a tăiat orice fel de fonduri pentru reabilitarea sau restaurarea monumentelor de importanţă maximă dintre care: Ansamblul Curţii Domneşti cu Biserica Domnească, Sf. Nicolae, sec. XIV – XVI Curtea de Argeş; Conac Rosetti Balş, sec XVII, Pribeşti; cetăţile antice Halmyris, Argamum, Dinogeţia;  Cetăţile Dacice din Munţii Orăştiei: Sarmizegetusa Regia, sec I a.Chr-sec II p.Chr, obiectiv special UNESCO;  Forum Sarmizegetusa Ulpia Traiana, sec II,; Biserica AMD şi Sf. Gheorghe a fostei Mânăstiri Humor, obiectiv special  UNESCO; Curţile Domneşti, sec. XIV – XVI, Suceava.

În schimb desi a ignorat total Curtile domnesti Hunor a avut o pasiune specială pentru dezgroparea rămăsitelor domnitorii români ca să-i verifice la ADN, pentru a se proba ne-românitatea lor. Premisă lansată din start fără nicio bază istorică, o adevărată dementă, deoarece ca să verifici filonul ADN trebuie un referential, o probă martor de plecare. Ori de exemplu, pentru a compara mostrele prelevate până acum, asumate aprioric deja a apartine unor asa zisi cumani, teorie complet nestiintifică si lipsită de orice suport, ar trebui să ai probe de la o populaţie denumită de istoricii contemporani ca fiind “cumană” ce provenea dintr-un miliard de triburi asiatice, turcice, care, la rândul lor, s-au incrucisat de-a lungul secolelor (până să ajungă pe plaiurile mioritice) cu o mie de alte populaţii din zonă.

Tema principală a lui Hunor nu era însă una stiintifică ci propagandistică, în spiritul komisarilor bolsevici, ce tinteau anihilarea reperelor istorice si identitare. Acest tip de actiune reprezintă provocare serioasă pentru structurile statului român, minate de un continuu război axiologic. Studiul „Ubicuitatea războiului axiologic”, publicat în volumul Starea societăţii româneşti după 10 ani de tranziţie, editat în urma Congresului Naţional de Sociologie, din 14-16 decembrie 2000, volum coordonat de Elena Zamfir, Ilie Bădescu şi Cătălin Zamfir. se referă pe larg la tema războiului axiologic şi mai toate anticipările enunţate atunci s-au adeverit.

Elocvente, în acest sens, sunt temele dezvoltate în materialele privind denigrarea României prin făcătura „rom”, privind distrugerea ţării prin politica de dezindustrializare, prin distrugerea deliberată a agriculturii, prin înstrăinarea Patrimoniul Naţional cu ajutorul aplicării politicii vindicative restituţio în integrum, clamata, iniţial, de ex-greco-catolici şi preluată îndeosebi de minorităţile etnice – care a generat atât fenomenul numit „rechinii imobiliari”, cât şi pe cel al pretenţiilor restitutioniste formulate neîntemeiat de minoritarii maghiari, evrei, ţigani s.a.

Războiul liderilor UDMR cu natiunea română, cu românii care le plătesc salariul
Iar în aceste zile, odată cu manifestrările violente de la Târgu Mures, se reliefează, o dată mai mult, atentatul la suveranitatea României comis, prin politica „paşilor mărunţi”, de către U.D.M.R., prin care militează la secesiunea teritorială şi, implicit, la destrămarea ţării     Războiul axiologic reprezintă totalitatea formelor de luptă atipică întreprinse pentru distrugerea valorilor economice, politice, morale, religioase, culturale şi sociale ale unei naţiuni prin devalorizarea lor – prin bagatelizare, ridiculizare, denigrare, satanizare – şi înlocuirea lor cu altele – cu non-valori –, impuse de anumite centre de putere străine.

În ultimii ani, la acest tip de războiul atipic s-au referit în clar generalii Lucian Culda, Decebal llina, Ion Oros şi alţii. „Conform teoriei războiului «de tip special», acesta debutează sub umbrelă păcii şi exploatează vulnerabilitatea statului. Potrivit opiniei generalului Oros, România se afla în pragul unui astfel de război. Practic, nu se urmăreşte ocuparea teritoriului, ci înlăturarea conducerii. Inamicul este necunoscut. (…) Practic, sunt folosite mijloace nemilitare şi neconvenţionale. Imaginea aparenta este aceea a unei adunări de evenimente haotice, declanşată în medii diferite, care face că România să pară neguvernabila.

România este victima unui complex şi permanent război axiologic – subsumat celui informaţional ce impune o încercare de dislocare a coordonatelor (vectorilor) prin care se defineşte sisteml clasic de valori patriotice şi naţionale, respectiv de înlocuire a lui/a lor printr-o axiologie străină în totalitate de istoria (şi de fiinţă) neamului românesc. Seamănă ce se întâmplă României foarte mult cu vestitul concept de război psihopolitic, lansat şi teoretizat de Beria.

Fragmente din prelegerea ţinută la inaugurarea cursului de psihopolitică de la Moscova în 1936, în cadrul Universitătii Lenin, de către Beria: “Psihopolitică este o parte importantă, deşi mai puţin cunoscută, a geopoliticii. Obiectivele noastre principale sunt promovate în mod eficient prin psihopolitică. Primul nostru demers, şi cel mai important, este să producem maximum de haos în cultura duşmanului. Fructele noastre se dezvoltă în haos, neîncredere, depresiune economică şi nesiguranţa ştiinţifică.

Asemeni omului “individual”, statul este o colecţie de conglomerate. Când entităţile politice din cadrul Statului nu mai colaboreaze spre binele Statului,  statul însuşi se prăbuşeşte şi moare, căci, odată cu manifestarea chiar şi a unei singure neîncrederi, descoperim un exemplu dat altor zone şi în final asistăm la distrugerea întregului stat.”

Comentariile sunt de prisos. Beria a avut studenti buni de la Budapesta. Ei sunt acum ministrii României ce aplică principiile terorismului bolsevic asupra românilor. Chestiune parafată si sustinută la comun atât de PSD cât si de PDL, după cum se probează plenar în cazul special al teroristului cultural Kelemen Hunor. Si se mai merită încă o precizare: actiunea de distrugere a patrimoniului românesc a debutat prin Andrei Plesu, cel căruia i se datorează suspendarea legii patrimoniului si absenta  – pe mai bine de un deceniu – a unei alte legi de protectie a patrimoniului cultural, interval în care s-a jefuit în draci. Si aceasta nu este decât una singură dintre multe alte măsuri în spiritul lui Beria, initiate si sustinute de colegul lui Iliescu de complot moscovit, încă de pe vremea când era găzduit la palatul de la Tescani, ghiftuit din rezervele speciale ale Partidului.

George Roncea

Sursa: curentul.ro

6 comentarii:

Anonim spunea...

Pai si atunci ce mai asteptati?hai sa-i tragem in teapa cum era obiceiul pe la noi mai demult cu tradatorii si hotii.Mie nu mi-ar fi mila deloc.Numa ganditiva ce frumos suna"tot guvernul tras in teapa in fata casei poporului".Si sa vezi ce exemplu am da si pentru alte tari care sufera de aceasi boala.Toti pentru unu si unu pentru toti .Nu-i asa?

Anonim spunea...

este vina guvernantilor ca le permit ungurilor sa aiba functii de conducere ,functii pe care le folosesc in defavoarea poporului român. Trebuie sa li se interzica fara drept de apel orice manifestare cu caracter sovinist.Eu traiesc in Ardeal si nu sint de acord cu autoritatile ca a doua limba oficiala sa fie maghiara(Jud Mures,Covasna si Harghita.Am lucrat in Ungaria si cind vroiam sa vorbesc in româneste cu colegii din România imi atrageau atentia aici sintem in Ungaria se vorbeste ungureste

Anonim spunea...

"Aproape 4.000 de cărţi de patrimoniu nu au putut fi identificate la Biblioteca Pedagogică, 189 dintre acestea datând din perioada 1642-1850, a declarat miercuri ministrul Educaţiei, Remus Pricopie."

http://www.mediafax.ro/social/pricopie-aproape-4-000-de-carti-de-patrimoniu-nu-au-putut-fi-identificate-la-biblioteca-pedagogica-ponta-trimite-corpul-de-control-12292391

Anonim spunea...

Sa ii ia dracu inainte de a face ceva!!!!!!!!

Anonim spunea...

Un lucru e tare curios: toata lumea ii ponegreste pe bozgori, dar i-am primit cu urale la guvernare! Se prea poate ca lingaii nostrii politrucieni sa-i fi lins intr-atat de-au intrat ca unsi in noua demnitate...

Anonim spunea...

nu stiu daca suntem EXTREM de toleranti sau EXTREM DE PROSTI