marți, 11 martie 2014

Laszlo Tokes si Csaba Sogor cer in Parlamentul European sustinere pentru obtinerea autonomiei Tinutului Secuiesc

Introducerea mea: În două luni le pregătim o surpriză de proporții celor de teapa lui Laslo Tokes, care o să le strice jucăria. E o promisiune pe care o să ne-o ținem! Vremea mistificării istoriei Transilvaniei, cu complicitatea ticăloasă a unor români trădători, s-a apropiat de sfârșit!

Daniel Roxin
 
"Eurodeputatii romani de etnie maghiara Laszlo Tokes si Csaba Sogor au cerut, luni, in plenul Parlamentului European de la Strasbourg sustinerea institutiilor europene pentru obtinerea autonomiei Tinutului Secuiesc, in urma evenimentelor de la Targu-Mures, unde mii de persoane au manifestat pentru acest obiectiv, informeaza Agerpres.
 
In cadrul unei interventii in Parlamentul European (PE), eurodeputatul Laszlo Tokes a vorbit despre
manifestarea secuilor de la Targu Mures, afirmand ca aceasta populatie a devenit in prezent minoritara pe ,,propriul teritoriu".
 
,,Astazi (luni - n.r.) a avut loc o demonstratie impotriva politicii de asimilare duse de guvernul din Romania. Aceasta populatie, secuii din Romania, incepe sa devina o minoritate pe propriul teritoriu, ca si cei care traiesc in Crimeea", a declarat Laszlo Tokes in Parlamentul European. 
 
Totodata, europarlamentarul roman de origine maghiara a facut apel la PE, precum si la celelalte institutii europene, pentru a sprijini minoritatea secuiasca in vederea obtinerii autonomiei.
 
De asemenea, si eurodeputatul Csaba Sogor a vorbit in plenul european despre marsul secuilor din Targu Mures, mentionand ca participantii au cerut un statut de regiune autonoma speciala pentru Tinutul Secuiesc, cu respectarea integritatii teritoriale a Romaniei.

,,Practica internationala arata ca exista diferite tipuri de autonomie care pot promova o coabitare pasnica intre diferitele grupuri etnice. Mesajul cheie al demonstratiei de azi este ca exista in continuare conflicte nerezolvate, iar comunitatea maghiara isi exprima nemultumirea si solicita guvernului roman sa inceapa un dialog. Sper ca acest lucru va fi sustinut de comunitatea internationala", a declarat eurodeputatul roman de origine maghiara, Csaba Sogor.
 
Luni, circa 4.000 de persoane au participat la o manifestatie in Targu Mures privind comemorarea secuilor ucisi in 1854, solicitand totodata autonomia Tinutului Secuiesc. Organizatorul acestei manifestari si liderul Consiliului National Secuiesc (CNC), Izsak Balazs, a cerut ulterior participantilor la comemorare sa se indrepte catre Prefectura pentru a depune o petitie, actiune care nu avea autorizatie din partea autoritatilor din Mures.
Pe drum au fost inregistrate cateva incidente dupa ce manifestantii au inceput sa arunce cu petarde catre fortele de ordine si sa se imbranceasca. Jandarmii au reusit sa calmeze spiritele si sa ii repuna pe participanti pe trotuare. Marsul s-a terminat dupa aproximativ doua ore, fara incidente majore.

In cadrul petitiei pe care participantii au depus-o la Prefectura se mentioneaza ca acestia solicita autonomie teritoriala pentru Tinutul Secuiesc, subliniind totodata ca Romania nu isi respecta angajamentele din Conventia-Cadru Pentru Protectia Minoritatilor Nationale."
 

38 de comentarii:

Anonim spunea...

Sunt ca şobolanii aia care vin mereu şi mereu la hambar. Rezolvarea nu sunt pisicile ci nişte terieri aprigi ;)

Anonim spunea...

laszlo Nebunul trage cu tunul...

Rafael spunea...

Ungurii nu ar avea nici o putere sa faca ceva, doar daca sunt sprijiniti de alti stapani puternici. Ungaria aliata cu Rusia. Profetia Sfantului Arsenie Boca, refertioare la ocuparea Romaniei de catre aceste state. Fara ajutor din afara , jocul lor ar fi unul ca de copii.
Se vorbeste numai de razboi, si nu pace, revolte peste tot, cine ar fi crezut de Ucraina? Atata instabilitate si nesiguranta servita oamenilor, frica si nimic pozitiv. Unde sunt planurile pentru vile, masina scumpa, calatorii? Acum poate vor intelege si cei multi in ce eopca ne aflam. 2012, a fost sfarsitul nu al lumii fizic, ci sfarsitul unei lumi, asa cum o stiam noi toti, acum orice rau e posibil si fenomen straniu, care va uimi pana si pe cei practici si realisti, atunci cand il vor vedea, dar atunci cand le spuneai nu credeau. Doaamne ajuta si sa nu traim inca vremea cand un Inger spune:" Vai de cei de pe pamant!"

Unknown spunea...

Sa nu facem niciodata greseala sa confundam pe maghiarul de rand, care nu-i nici mai bun nici mai rau ca noi toti, cu bezmeticii de'i conduc si care practic ii tin intr-un santaj perpetuu. Singurii care beneficiaza de pe urma aiurelii asteia nu-s decat politicienii lor si ai nostri. Am asa o convingere ferma ca=s mana in mana.

Anonim spunea...

Ar trebui stopate odata si pentru totdeauna manifestarile astea anti-romanesti care, culmea, au loc chiar in Romania. Chiar oricine poate zice orice in tara asta si toata lumea se uita cum abereaza???

Unknown spunea...

Sa va manace canc*rul si buboaiele de boz*gori retardati.Voi ati venit in Europa cu vreo 500 de ani mai devreme decat tziganii tot in caruta,moment in care exista deja statul roman si se vb limba romana.In 40 hortistii au omorat tarani romani in Ardeal in 90 b*zgorii au incercat la fel...pana cand ii mai suportam?trebuie sa le aplicam o corectie cand fac astfel de manifestari...

Anonim spunea...

Ar trebui considerati PERSONA NON GRATA si acuzati de TRADARE. Ca parlamentar al ROMANIEI(si nu al UNGARIEI) nu poti sa lupti pentru a distruge Romania. Daca esti parlamentar in alta tara da, dar nu "Musca mana celui ce-ti da sa mananci!" Te platim din banii nostri nu din ai UNGARIEI! Vad ca nimeni din clasa politica care sunt romani, nu ia atitudine.

gabi spunea...

Oricare ar fi surpriza, trebuie sa fie in limbi de circulatie internationala si promovata la ore de varf in locuri de maxima audienta, altfel va ramane un strigat in pustiu, la fel ca atatea altele - din pacate. Succes!

Rafael spunea...

Am sa scriu probabil un ultim comentariu...

Ati observat ca simt crestin-ortodoxia, mama neamului romanesc(M. Eminescu) ,caci astfel omul devine desavarsit, supus Domnului; indrepteaza cale catre El, crestinule, umple de iubire inima ta rece; iesi inaintea Domnului, caci in Ierusalim intra si multime de oameni i-au iesit inaintea Lui si strigau:" Osana Fiul lui David; binecuvantat este Cel ce vine intru numele Domnului". Traiti credinta adevarata in El, Cel S-a jertfit pentru ale noastre pacate, si de El sa nu ne rusinam. Au oare nu ati inteles ca numai El este Adevarul, caci totul e inselatorie si spoiala, menite sa va intoarca de adevarata cale duhovniceasca. Parintele Amfilohie Branza, graia crestinilor despre iubirea pentru Hristos, cu cata iubire facea asta. Sufletul tot se cutremura in fata Lui, caci rugaciunea o spui si El e acolo si o asculta tie, omului neluat in seama de nimeni, sarman, dar iata ca Imparatul , Judecatorul Drept, iti asculta rugaciunea, iar asta e un lucru mare. Cati aici nu te-au ponegrit si alungat? Caci Dumnezeu Mult-Milostiv si iubitor de oameni este, si priveste catre tine, pentru ca te iubeste si nu vrea sa cazi intru moarte, caci pentru El, Domnul, suferinta e pacatosul neintors, si asa cum omul pierde pe cineva drag si sufera, asa e si Domnul cand din neasultare omul il ignora. Caci Domnul iubeste mai mult pe pacatos, decat sfantul pe Dumnezeu. Au dar voi nu stiti pe apostolul Pavel, care a fost luat pana la al 3-lea cer, si cel mai pacatos se simtea el intre oameni...
Nimeni, nu o sa va indrume catre Mantuire, ci doar catre zazanie, numai asa veti fi slabi si nu intariti intru Hristos. Hristos le spune apostolilor sa se iubeasca intre ei, caci numai asa lumea va stii ca ei sunt adevarat discipolii Lui.
Adevarul il veti gasi prin credinta, marturisire, si linistea la fel, si oricati dusmani ai avea, sa rabzi in tacere...
Tara va renaste tot prin marturisire a romanilor, desi slabiti azi, Dumnezeu va intari poporul iubitor de El, si Tara, neamul romanesc va trai in veci, chiar daca azi cei ce se bucura pentru caderea ei, vor vedea mania Domnului , caci Domnul sta impotriva celor nedrepti.
Voi sa aveti rabdare si credinta, caci Domnul nu va parasi Romania. Aici, in Romania a mai ramas credinta adevarata in crestin-ortodoxie, Duhul Sfant aici lucreaza.
Fie ca acestea sa fie de folos sufletului celui ce cauta pe Domnul, caci iata, in jur numai ura si venin...

Doamne milueste...

Anonim spunea...

Nu sunt sobolani ci o forma rara si foarte periculoasa de cancer, care daca nu este extirpat de la radacina nu va trece nici o data. Aceasta maladie are nevoie neaparat si imediat de medicamentul ROMANIA ! Romani deschideti ochii larg si priviti inainte ! Nu mergeti pe premiza "Capul plecat sabia nu-l taie" asta a fost scornita sa tina populatia ingenunchiata !

Unknown spunea...

Eu sunt curios cum de au venit pregătiți la manifestație de comemorare cu petarde și alte unelte , fiindcă în asemenea cazuri nu te duci cu ciomagu la tine să comemorezi un eveniment .
Nu am nimic cu Ungurii dar cea ce fac unii e deplasat iar statul ar trebui să ia atitudine .
Cât despre popa , ar trebui considerat trădător fiindcă el acolo reprezintă ROMÂNIA .

Anonim spunea...

astia sint tradatori sa mearga de unde au emigrat stramosii lor

Anonim spunea...

Tokes nu ar trebui sa fie eurodeputat. Nu are ce cauta acolo un popa fara studiile necesare. Trebuie instituita meritrocatia. Au ajuns tot felul de neispraviti sa conduca si sa faca politica. Tokes ar trebui sa se ocupe de cele spirituale si bisericesti si sa lase pe altii mai avizati sa se ocupe de cele materiale. Dar la fel ca multi altii, este preocupat doar de cele lumesti.

Anonim spunea...

In cazul acesta romanii trebuie si ei sa iasa in strada cu milioanele sa ceara sa i se respecte Romaniei suveranitatea,integritatea teritoriala,iar daca nu vom pune mana pe arme si vom transa problema prin declansarea unui razboi cu ungurii,poate vor sa le punem din nou opincile pe parlament,am cam ajuns la capatul rabdarii cu acesti nenorociti de bozgori(oricum in spatele agitatiei lor stau rusii,khazarii,sionistii,vaticanul si cu nedisimulata intelegere toata clica politica romaneasca din parlament si din guvern).La extremismul unguresc vom raspunde cu renasterea Miscarii Legionare si cu detasamente formate din Sumanele Negre.Cine seamana vant va culege furtuna.Vom da foc Europei.

Anonim spunea...

Nu-i subestimati! Sunt spijiniti puternic financiar,politic,mass-media.Nu va amagiti ca vestul(UE)va face dreptate sau va respecta adevarul istoric...N-a facut-o niciodata, de ce s-o faca acum?

Anonim spunea...

ASA SA FIE,DOMNULE DANIEL ROXIN,CUM SPUNETI D-VOASTRA!!!

Anonim spunea...

Marele Dragon Alb Dacic se trezeste,iar Neamul Daciei Mari renaste...
Toata munca ta,Daniel Roxin,este incununata cu reusita,spre binele tuturor...suntem alaturi de tine!

Gerula spunea...

Eu cred ca mai bine cu otrava , iar in felul acesta nu mai trebuie sa hranesti si terierii

Anonim spunea...

Autonomie pentru o minoritate care a disparut demult, un "popor" migrator türcic infranti si "aruncati" inapoi de Carol cel mare ei in timp "amestecandu-se" cu bastinasii.
Acesti domni de origine maghiara(lolz) Laszlo Tokes si Csaba Sogor care se erijeaza in aparatorii secuilor(diparuti de mult cum ziceam) stiu oare ca ei sunt unguri adica romani si slavi in mare parte iar ca secuii n-au facut parte din ETNOGENEZA viitorului popor ungar ?
Da... cea mai tare faza a fost : "Aceasta populatie, secuii din Romania, incepe sa devina o minoritate pe propriul teritoriu, ca si cei care traiesc in Crimeea", a declarat Laszlo Tokes in Parlamentul European."
Deci... teritoriul lor nu !? Vezi cum in fapt ei(erijatii) nu vor autonomie !
Draga domnilor unguri, subliniez, Laszlo Tokes si Csaba Sogor, daca nici aluzia la Crimeea nu sensibilizeaza parlamentul european, inseamna ca trebuie sa invatati adevarata istorie, comparand-o cu cea care v-a bagat-o biserica catolica cu picamarul in cap.

Amalia NEMET (in urma maghiarizarii fortate) spunea...

Citesc vrute si nevrute, vazute si nemaivazute despre Transilvania asta toata plansa si necajita! Desi atee, rostesc intr-un glas cu Veta Biris cea mai fierbinte rugaminte pe care as cere-o Divinitatii, daca aceasta ar exista: "Doamne, da-i tarie, unei maini sa scrie, Biblia latinului Ardeal"!
Daniel, azi e 11 martie, mi-am lipit deja pe inima AMR-ul pana-n 11 mai!
Cu orice noutate ai veni, esti bine venit! Iti tin pumnii si trimit toate gandurile mele de bine.
Cu toata forta, inapoi, in timp, mars!

ile spunea...

fortele NATO sint in Romania si in Polonia pentru sustinerea drepturilor minoritatilor sau pentru a nu fi ele incalcate blabla...Asa cum au manevrat subversiv sau dracu stie cum) in Ucraina la Kiev tocmai pentru a farimita tara( motivind posibil si material extremistii presupusi patrioti si niste naivi intelectuali dornici de eliberare de sub incalecarea ruseasca) asa isi baga coada si in Romania probabil si in Polonia va fi...Si tot ei vin sa restabilesaca linistea dupa ce au manipulat niste grupuri 'inflamabile', in sensul de a le crea .Comunitatea Europeana aservita intereselor FMI are tot interesul sa agite spiritele in Ucraina Romania si Polonia. Pe ungurii din Ungaria nu-i pot fraieri dar pot sa le atraga atentia asupra zbaterilor din Romania. Si totul este ca o piesa prost regizata in care ceea ce se intimpla in fundal e mai important decit actorii principali de sub nasul nostru. De aceea interesul acaparatorilor este sase infinga la hotarele cu marele dusman rusesc dupa ce acesta a fost provocat. Din nou se poarta victimizarea,saracii ucranieni oprimati de vecinii rusi,saracii secui nedreptatiti de romani,Crimeea trebuie sa ramina la Ucraina sa intre cu totul in UE si apoi o vor farimita,la Romania care este deja in UE trebuie facut tinut secuiesc despartit de restul tarii ca oricum nu mai conteaza ce vor imparti toate tarile dupa ce vor incaleca toate tarile aflate la indemina.De aceea asteptindu-ma la raspunsul cel mai probabil in urmatoarele zile,draga prietene eu te sfatuiesc sa pleci din Bucuresti luna aceasta ,pentru a supravietui si a putea sa ajuti tara asta sau ce o sa mai ramina din ea...Este o rugaminte de fapt. Mie nu-mi pasa daca mor primavara asta.

ile spunea...

http://lupuldacicblog.wordpress.com/2014/03/09/putin-catre-merkel-si-cameron-autoritatile-din-crimeea-actioneaza-in-mod-legal/#comments
Putin nu va ceda in fata nimanui Crimeea si in general considera ca a venit vremea sa se opuna expansiunii UE indiferent ce vrea aceasta si stapinul ei FMI.

Anonim spunea...

Domnilor deputati si parlamentari si ce mai sunteti,secuii au fost in crimeea si in romania O MINORITATE,si asa si trebuie sa ramina .faptul ca ii acceptam si ii lasam sa aiba anumte drepturi ar trebui sa il considere un gest de bunavointa din partea noastra a romanilor a celor care avem un stramos dac,a celor care avem opinci strabune si vechi de mii de ani in picioare,opinci cu care am lucrat ,am luptat,ne-am nascut si vom muri pentru pamintul nostru,opinci cu care vom fi ingropati in pamintul nostru stramosec.ar trebui ca toti secuii si toate celelalte minoritati sa cada in genunchi si sa sarute opinca dacica,care nu i-a subjugat ci dinpotriva i-a lasat sa traiasca liberi pe pamintul dacic sfint.TRAIASCA ROMANIA MARE.TRAIASCA DECEBAL SI DACII LIBERI.

ile spunea...

uitasem sa spun ceva despre gindirea olteneasca ca o paralela intre mentalitatea de tip mioritic si gindirea olteneasca. Daca baciul vrincean si cu cel ungurean s-ar fi vorbit sa-l omoare pe cel oltean ar fi iesit tambalau mare,pentru ca dupa discutia cu mioara credincioasa sau cu berbecele ..olteanul ar fi zis cam asa: mor cu ei de git, murim toti, daca vin peste mine sa vedem care pe care si dau si foc la stina sa se sature... apoi injuraturi fara sens pentru profanii neolteni.. cu mumele,gitul,apa, cristelnita si tirla cu oi cu tot...Si cam asa se va intimpla si cu autonomia asta ,va veni tavalugul razboiului peste noi toti ,incit etnicii maghiari nu-si vor mai aduce aminte cum nici cum ii cheama daramite de autonomie

D. Pavel spunea...

...parca i-a apucat nebunia!

La ultimul recensamint - in toata Romania - s-au declarant 534 de cetateni romani ca fiin secui! NU MAGHIARI! CI SECUI!

Atunci ce treaba au avut cei 3000 de demonstranti de la Tirgu Mures cu autonomia secuilor daca ei SECUII sint numai 534 oficial declarati!

As vrea cineva sa ma destepte:

A cerut macar un singur secui (din cei 534) ajutor / sprijin de la comunitatea maghiara pentru a fi sustinuti in dobindirea autonomiei tinutului secuiesc?

Daca NU! Atunci ce treaba au maghiarii cu secuii?

Anonim spunea...

Uitati-va si voi la omu asta...ce trasaturi alese i se citesc pe fata...trasaturi des intalnite la hunguri...
Neam de salbatici,orium inlauntru' lor a ramas aceiasi fire de hoti si de jnapani.

De unde sunt eu,sunt cateva localitati in care au fost colonizati unguri la sfarsitul lui 1800',inceputu lu 1900',oameni mai urati si mai prosti ca astia nici daca te chinui nu ai sa afli.Unde mai pui ca-i mai chinuie si lenea putin...chestia cu autonomia e doar o latura a firii intoarse ce o au in iei pentru ca nu au nici un drept moral sau istoric sa ceara autonomie pe un teritoriu golit de romani prin ucideri in masa si asimilare fortata dusa de o suta si ceva de ani.

Haini oameni,haini,sovini si spurcati

Anonim spunea...

La cata manipulare este pe intreg pamantul numai trebuie sa ne miram .Baietii si-au terminat ,momentan ,treaba in Ucraina si s-au mutat la noi .Cei care fac chestile astea sunt de doua categori:prima,cei manipulatii si a doua cei vanduti.Ca in toate tarile unde au interese vor destabilizare .De vinduti si parveniti e plina lumea .Asa ca mana de lucru este destula pentru Nababi. Cat despre SURPRIZA nu pot decat sa va doresc succes ! PS.Urmatoarea zona in care vor sa declare un nou tinut ... al lor va fi undeva prin TIBET.un DAC

bogdan spunea...

Ăştia v-au furat nu numai Istoria, ci şi proverbele. Forma intreagă, născută în Macedonia printre aromâni, este: CAPUL PLECAT SABIA NU-L TAIE, DAR NICI SOARELE NU-L VEDE.

Anonim spunea...

Cu oaspetii te porti civilizat.Daca vezi ca-ti strica rinduiala si vor sa fie ei gazde in casa ta,le areti usa ....Pusta e aproape si nu au mult de mers.

Anonim spunea...

De ce vor tinutul secuiesc, probabil vor sa repete ce sa intimplat in ani 40,noi romini nu-i putem judeca dar traim cu speranta ca DUMNEZEU va avea grija de asta, asa sa ne ajute dumnezeu.

Unknown spunea...

Mama mia, voi vedeti cata emotie negativa, ura, frustrare, incrancenare etc... Asta doresc si cei ce arunca petardele astea mediatice si aici vorbesc inclusiv de organizarea acestui miting. Ia sa vedeti ca dupa ce intra UDMR-ul la guvernare si primeste osciorul ce l-a vrut muschii lui, toate se vor potoli si se va asterne linistea, bineinteles pana la un nou santaj. Nu merita nici macar umbra unei suparari chestiile astea, cand va fi si va fi atunci vom actiona, da' sa stai si sa toci ingrijorare la caini si sa-ti creasca tensiunea aiurea, voi nu vedeti ca-s mana in mana. Castiga doar ei, adica mai precis politicienii, care sunt corupti pana in maduva oaselor si n-au alt Dumnezeu decat banul. Calm, lasati-i in plata lor, cred ca intr-o zi va trebui sa interzicem meseria asta de politician, nu credeti? Locurile in care nu si-a bagat dracul coada, adica niscai politruci si care sunt constituite din cate etnii vreti voi, nu au si nu vor avea nici un bai. In concluzie, inchideti televizoarele, aruncati-le pe ferestre si cand vor vedea din rating-uri ca nu se mai uita nici drak la ei atunci sa vedeti.

Anonim spunea...

Sint minoritari in tinutul secuiesc, pt ce-l vor, ca sa repete atocitatile din 40, firea noastra este iertatoare, dar sper ca dumnezeu ii va pedepsi pt cea ce au facut in ani 40, asa sa ne ajute DUMNEZEU.

Marius spunea...

Nu exista in Romania nici un partid care sa apere drepturile romanilor , nu mai exista politicieni ce apara interesele tari nu interesele personale , ce cauta dusmani tari si ai neamului la conducerea lui , nu scapam niciodata de tradatori , plaga hortistilor trebuie distrusa , altfel nu ne lasa sa traim

Anonim spunea...

lotzi pista e si curvar si poponar, apoi mananca kitiket, nu va enervati ca nu aveti pentru cine, sa fiti iubiti !

Anonim spunea...

Eu ti-am mai spus cum e bine sa-i potolim pe nenorociti: vorbim si le intentam 40 - 50 de procese pana ajung sa-si blesteme si zilele si muma care i-a facut!

E simplu.

doina veronica spunea...

Raspuns lui Rafel 11 martie 13:35

Mare dreptate ai. Puterea Romanilor sta in aceasta Forta geto- dacica ortodoxa. Acum e prilej mare de sfintire si unire a Romanilor. Ne gluma, nu e joaca. Daniel Roxin este un Ferment benefic in a aprinde in noi aceste scintei de trezire crestina - in sensul ca asta este filonul nostru ancestral. Cum spune Dl. Roxin, constiinta Romanilor se trezeste. Sa ne punem Forta noastra in snopul urias de legatura cu Dumnezeu - si atunci - toate ne vor fi adaugate. Vom avea spor la treaba sa gasim solutia cum sa stam uniti ca Neam, sa formam un partid pentru Romani si sa gasim solutia politica de a nu ne pierde intre cele doua Puteri. Ocazia e clara, poate Sansa e unica. Cei ma batrini cu credinta si ajuorul, cei mai Tineri cu credita,istetimea si curajul.

un pic anonim spunea...

Voi credeti ca Tokes este de vina? Tot nestiutori ati ramas? O biata trompeta in mana unor manipulatori perfect constienti ca declanseaza reactii viscerale si de vibratie joasa. Alegeti.va cu cap conducatorii si acesti tuberculi vor disparea singuri. Si nu numai acestia! Roxin va face ceva ce merita luat in seama! Anticipez: argumente istorice bazate și pe descoperiri arheologice vor zdruncina teoriile roesleriene....transilvanismul...si alte belele de acest fel.

Anonim spunea...

no, szervus Dani bacsi...trecut doua luni si ruman nu facut nimica....numa gura e la el....de un pom legat o vache, care manca si se cache