miercuri, 12 martie 2014

Un tânăr din România este campion european la Go

Alexandru Pitrop a cucerit, la Bognor Regis, în Anglia, titlul continental de juniori la Go.

Sportivul legitimat la CS GO Botoșani, s-a impus la întrecerea dedicată celor sub 16 ani, reușind să depășească 35 de concurenți din Anglia, Rusia, Ucraina, Spania, Germania, Cehia, Franţa, Ungaria, Polonia, Olanda.

Competiția a avut loc în Anglia, iar Pitrop este singurul român care a câștigat titlul european, un alt tânăr, Denis Dobranis din Bistrița, cucerind argintul la categoria sub 12 ani, unde au participat 42 de sportivi.

"Alexandru a reuşit să rămână neînvins toate cele şase runde ale competiţiei deşi ca tărie de joc era cotat sub nivelul câtorva dintre cei mai buni juniori europeni, unii dintre ei foşti campioni europeni", a afirmat Neculai Pitrop, tatăl campionului, pentru ”Monitorul de Botoșani”.

Go este un joc de strategie care a fost inventat de chinezi în urmă cu peste 2.500 de ani. O masă de go este împărțită în 19 linii și 19 coloane identice. Scopul jocului este înconjurarea unei bucăți mai mari din tablă, prin plasarea unor piese adiacente. Pietrele puse pe masă nu pot fi mutate, însă ele sunt înlăturate dacă sunt capturate de adversar, prin încercuire.

În prezent, peste 40 de milioane de oameni practică acest joc, care este foarte popular în Estul Asiei. Federația Internațională de Go are 74 de state membre.

sursa:  http://ro.stiri.yahoo.com/t%C3%A2n%C4%83r-rom%C3%A2n--campion-european-la-go-093648975-spt.html

Un comentariu:

nan spunea...

Rezultatele voastra la concursuri ne face sa simtim ca suntem o natiune importanta:FELICITARI COPII!