miercuri, 30 aprilie 2014

Filmul FABULOASA ISTORIE STRĂVECHE DIN CARPAȚI (2014 HD) - Este teritoriul României de astăzi locul de formare al primelor civilizații europene?


Este spațiul României de astăzi Vatra Vechii Europe? Filmul documentar "Fabuloasa istorie străveche din Carpați" răspunde cu probe clare acestei întrebări!

Realizat în colaborare cu un număr mare de specialiști, majoritatea arheologi și istorici, filmul aduce în prim plan descoperiri arheologice extraordinare, unice, care plasează spațiul României de astăzi în topul locurilor cu cel mai mare potențial arheologic din Europa și din lume.

Pornind cu povestea din perioada ultimei glaciațiuni, documentarul prezintă dovezile unei locuiri și continuități umane care depășesc 60.000 de ani...

Scenariu și regie: Daniel Roxin

Grafică și montaj: Gabriel Vasilescu

Imagine: Silviu Crângureanu

Muzică (o parte din coloana sonoră): Daniel Galea

Film realizat cu suportul AD Auto Total și în parteneriat cu Nașul Tv

29 de comentarii:

D. Pavel spunea...

Felicitari Daniel & Co.!

Poate ar fi bine sa-l puneti pe YouTube si in engleza, deoarece documentariul este extraordinary iar dovezile sint irefutabile!

BRAVO VOUA!

PS. "Stapine, stapine, mai ada-ti s-un ciine!"

Camelia Indrecan spunea...

Felicitari tuturor celor care au contribuit la realizarea acestui film documentar exceptional . Personal am sa-l difuzez si prietenilor mei . Daca imi permiteti o mica sugestie : poate reusiti si faceti o subtitrare in engleza /franceza ca sa-l inteleaga si cei din strainatate. Astept cu nerabdare urmatorul film documentar .

un pic anonim spunea...

Exceptional! Se impune continuarea...stiu, trebuie mai mult sprijin. Te rog insista...incet,incet, vor veni si romanii. Sa le dam circumstante atenuante, rar au fost neamuri asa chinuite ca al nostru. Intuneric institutional si atac din toate partile, la toate nivelurile. Vom reusi totusi. Impotriva tuturor greutatilor si cu ajutorul oamenilor providentiali.

un pic anonim spunea...

Ah, sa nu uit. Inca ceva demn de retinut. Papa, sef al iezuitilor, ii sfinteste pe doi din cei anteriori. Sincronicitate: Spriritualitatea reala a stramosilor nostri relevata acum de film, din greu cenzurata de Vatican, contra asa numitilor sfinti catolici, fosti papi ai retelelor de pedofili. Fara nici o legatura cu credinciosii catolici, victime ale aceluiasi sistem.
Despre Bergolio: along with considerable documentation, the Prosecutor introduced notarized affidavit statements from eight eyewitnesses to these crimes, including videotaped interviews with two adolescent women who claim to have been tortured and raped by chief defendant Jorge Bergoglio, alias “Pope Francis”, during the spring of 2009 and 2010, at horrific cult functions connected to the “Ninth Circle” child sacrifice network.
Brrrrrrrr.....

Anonim spunea...

Neaparat subtitrare in engleza. Este pacat sa nu inteleaga si strainii aceste adevaruri cuprinse intr-un mare film realizat de cei mai buni romani in frunte cu Daniel Roxin. Va respect si va admir.

Anonim spunea...

Dumnezeu sa va ajute si sa va dea sanatate ! Poate odata va vor ajuta mai mult si romanii cu stare si dare de mana cand isi vor dea seama de fapta si munca Dvs. in interesul neamului romanesc, pentru a fi cu adevar si realitate cunoscut in lume. Din partea regimului sa nu va asteptati la ajutor. Aflam ca recent initiativa unor academicieni de a se institui Ziua Culturii Romanesti nu a fost aprobat. Au ajuns in fruntea tarii niste venetici care urasc cultura si istoria romaneasca, posibil si tara si poporul roman !

Anonim spunea...

O civilizatie matriarhala cu o continuitate de 2500 de ani, capabila sa investeasca tehologie, timp, resurse, pasiune pentru a produce jucarii ! si care abia spre final incepe sa produca arme, aparand in locul ei o societate patriarhal-razboinica nu poate fi decat aceeasi societate reactionand in fata unei agresiuni externe.
Imperiul Roman - Migratori; Imperiul Austro-Ungar - Imperiul Otoman; SUA/UE - Rusia. Cine-i la mijloc?

,Alexandru

Gerula spunea...

Extraordinara realizare . Felicitari.Am vazut filmul pe NASU TV si am ramas impresionat . Intr-adevar o realizare de exceptie , trebuie introdus si la TVR 1 care se vede in toata tara , obligatoriu .
Felicitari si succes ( nu succesuri) in continuare.

Daniel Roxin spunea...

Multumim tuturor!

Daniel Roxin spunea...

Multumim tuturor!

camelia spunea...

Cred ca stramosii trimit la suprafata vestigii doar doar vom face ceea ce trebuie. Pe pamantul arat strangem bucati de ceramica... Altii ar fi imprejmuit locul , l-ar fi pazit ca pe...istoria lor! Sa va dea Dumnezeu sanatate sa continuati aceste demersuri. Mii de multumiri si tot atatea felicitari!

Anonim spunea...

Felicitari si multumim.

Anonim spunea...

un articol mai vechi, in engleza, despre o expozitie ce a avut loc la New York referitor la vechea civilizatie de aici

http://www.nytimes.com/2009/12/01/science/01arch.html?pagewanted=all&_r=0

Andrei Cezar Parlatescu spunea...

Buna ziua tuturor!
Marile case de productie, ce stau in spatele documentarelor ce se difuzraza la Discovery&Co, sau National Graphic sau Viasat&Co sau History nu au fost interesate de realizarea sau preluarea documentarelor facute de dl Roxin?
Cred ca ar fi cel mai rapid si mai "explosiv" mod de a face cunoscute aceste marturii incontestabile ale leaganului civilizatiei europene...

Anonim spunea...

Vreau sa spun ca intorsatura care s-ar realiza in cazul in care toata lumea ar contientiza ca ne tragem dintr-un popor care a imbratisat crestinismul ca o integrare sau ca o alipire a gandiri lor ancestrale cu ceea ce crestinismul orthodox ne-a adus este oarecumva esenta noastra ca popor. Trebuie sa rascolim trecutul ca sa ne putem scrie prezentul, caci claritatea mintii noastre si a modului de viata al stramosilor nostri care traiau in simbioza cu natura fara a incerca sa o distruga si sa dainuie in vesnicie este un dar de spirit si de suflet inaltator.N.V.

Anonim spunea...

Temelia unei case este fundatia ei , iar temelia acestui popor se afla in spiritul si cultura lui. Iata ca un conducator sau conducatori care nu recunosc importanta ascezei noastre ca o dainuire pe meleagurile acestea superbe ma face sa cred ca nu sunt ceea ce pretind a fi. Adica nu-si asculta inima, ci telefonul care suna de la marile corporatii si se manjesc cu bani care sunt mituiti.N.V.

Anonim spunea...

Domnul Roxin care reusit sa ne dea acest cadou de suflet ii doresc multa sanatate in continuare si o implicati sustinuta in continoare.

Multumesc, am postat imediat pe Facebook linkul si sper ca lumea sa te descopere.
N.V.

ZZ spunea...

Este un film bun, muzica, imagine, felicitari!

Anonim spunea...

Demonstrat genetic. Reprezentanții culturii Cucuteni sunt originari din Munții Carpați și stepa ucraineană

Analizele genetice ale rămășițelor populației ce au creat cultura arheologică Cucuteni-Tripolie din mileniile IV-III î.e.n., au arătat că aceasta a fost formată din fuziunea oamenilor localnici și a populațiilor care au venit de pe peninsula balcanică, scrie cercetătorul rus din SUA, Alexei Nikitin în revista Stratum plus.

Mostrele pentru analizele genetice au fost preluate în anul 2005 în peștera Verteba din Podolie (regiunea Ternopol, Ucraina). În 2010, comunitatea științifică a primit rezultatele preliminare. Ultimii ani, cercetătorii au verificat datele finale analizând conexiunele predecerilor cucutenilor cu regiunile balcanice și central-europene. S-a depistat că reprezentanții culturii Cucuteni, la fel ca și strămoșii din Balcani, aveau legături la nivel genetic cu Asia Mică, de unde a venit în Europa prima populație de agricultori.

În schimb, linia genetică autohtonă a populației din Cucuteni a fost dominantă. Ea a aparținut locuitorilor din Munții Carpați și de pe teritoriile din nordul Mării Negre.

Cultura arheologică Cucuteni-Tripolie este una din cele mai timpurii culturi agrare din Europa de Est. Triburile acestei culturi au locuit pe teritoriul României, Moldovei și Ucrainei (zona de stepă).

Cucutenii au cultivat mai multe soiuri de grâu, orz și mei. Pe lângă asta, creșteau vite, porci, capre și oi. Cunoșteau prelucrarea metalelor (cupru), împletitul și țesutul. Cel mai reprezentativ semn al acesti culturi este însă ceramica zugrăvită în spirală.

Tripolienii au locuit în așezări care pot fi considerate proto-orașe - uneori acestea ocupau o suprafață de 450 de hectare. Casele erau organizate în linii paralele, în grupuri sau cercuri concentrice. Materialul de construcție folosit era argila. Casele puteau să aibă două-trei etaje. Totuși, din cauza faptului că solurile nu erau atât de rodnice (lipseau râurile mari care ar aduce mâlul pe câmpii), tripolienii își schimbau locul de trai odată la 50-70 de ani.

http://www.timpul.md/articol/demonstrat-genetic--reprezentanii-culturii-cucuteni-sunt-originari-din-munii-carpai-i-stepa-ucraineana-58580.html

Farcau Mariana spunea...

Exceptional!Felicitari celor care au contribuit la realizarea filmului.Succes in continuare!

Daniel Roxin spunea...

Multumim!

bogdan spunea...

Excelent documentar! Felicutari!

Anonim spunea...

fabulos film...cred ca avea dreptate petre tutea cind spunea ca suntem buricul pamintului....

Anonim spunea...

Lui Daniel îi datorăm mult. Vom zbura în ţăndări toate barierele şi vom ajunge până unde n-a mai ajuns nimeni.

Anonim spunea...

uimitor , candva am fost printre PRIMII , ACUM se pare ca suntem printre ULTIMII , felicitari realizatorilor documentarului !!!

Anonim spunea...

BRAVO!!! Vreau sa väd mai multe filme!!
Absolut competent! Felicitäri!!!!

Anonim spunea...

Imim pare rau dar filmul nu poate fi vizionat, nici aici si nici altundeva. Ceva, nu functioneaza sau sunt si restrictii?

Daniel Roxin spunea...

Filmul functioneaza. Aveti dv o problema la calculator...

ghiorghe buliga spunea...

mi se face pielea ca de gaina si ma infior cand ma gandesc la yrecutul atat de valoros al neamului romanesc