joi, 3 aprilie 2014

Un băieţel român din Dover – unul dintre cei mai inteligenţi oameni din Marea Britanie

Cea mai inteligentă persoană din Dover (Marea Britanie) este un băieţel român de 11 ani, relatează publicaţia Dover Express în ediţia sa online.
 
Mihail Iulian Bărăscu, care vorbeşte engleza perfect, se află în topul celor celor mai inteligenţi 1% dintre oamenii din Marea Britanie.

Copilul geniu a solicitat recent să facă parte din comunitatea Mensa şi a obţinut un scor de 162 la testul IQ, mai mult decât Stephen Hawking şi Albert Einstein.


Fire creativă, Iulian este cel mai fericit la calculatorul său şi a început să scrie un roman, declarând: ‘Nu spun că nu îmi place realitatea — dar poate fi plictisitoare câteodată’.

Jurnaliştii de la Dover Express au vizitat familia lui Mihai, stând de vorbă cu părinţii acestuia care au spus că s-au mutat în Marea Britanie în anul 2009.

În mai puţin de două ore cât au stat de vorbă jurnaliştii cu părinţii săi, băiatul le-a explicat jurnaliştilor cum a apărut Universul (contestând teoria lui Stephen Hawking) şi de ce puiul a apărut înaintea oului.

Mama băiatului, Gabriela (40 de ani), medic stomatolog, declară: ‘Are atât de multă imaginaţie. Uneori este prea mult. Noi îi spunem să o lase mai încet’.

Tatăl băiatului spune că deşi mintea copilului îl aduce deseori în discuţii contradictorii cu părinţii săi, ‘în definitiv este un copil foarte bun şi nu vrem să-l forţăm mai mult’.

Surda: http://www.financiarul.ro/2014/04/02/un-baietel-roman-din-dover-unul-dintre-cei-mai-inteligenti-oameni-din-marea-britanie/

8 comentarii:

Anonim spunea...

Si totusi, nu stiu cum se face, de suntem asa o natie de imbecili.Unul dintre cei mai mari romani, I.L.Caragiale, este un super exemplu de roman care s-a autoexilat si nu s-a mai intors in Romania niciodata, si asta s-a intamplat cand si-a dat seama ca romanii sunt o natie de imbecili, asa cum a spus si Petre Tutea, Octavian Paler si multi altii.Cu o floare nu se face primavara, asta-i neamul nostru mioritic, punct.

Unknown spunea...

Iulian,orice s-ar intampla cu tine si cu inteligenta ta sa nu uiti de inima si de cine zace acolo.Sa iubesti si sa fi iubit.

Anonim spunea...

IQ nu reprezinta mai nimic. Atatia copii de chinezi au un IQ foarte mare si nu se vede nici un semn de creativitate deosebita la chinezi. Societatea este reprezentata de un grup de indivizi, iar acesti indivizi pot realiza lucruri deosebite daca indivizii sunt bine motivati, ordonati si bine condusi, chiar daca Iq-ul lor este mai mic. Un individ cu IQ mare nu valoreaza nimic daca este imoral, arogant, nu adopta etica, nu stie sa coopereze cu grupul din care face parte si nu este bine condus. Nivelul IQ-ului este o poveste frumoasa pentru creduli.

Unknown spunea...

Domnii mei anonimi,multumesc ca sunteti optimisti si il incurajati pe baietelul acesta si ne face-ti pe toti imbecili,ne bagati pe toti in aceeasi oala.SUnteti cumva unguri?din cauaza asta s-a ajuns tara asta asa de frumoasa si dezvoltata,din cauaza la niste "inteligenti" asa ca voi.Este un baietel de 11 ani ce Dumnezeu asteptati sa faca el?sa schimbe lumea asta singur de la 11 ani?Nici Isus nu a putut sa o schimbe singur si voi va asteptati de la omuletul asta?incurajatil macar cu o vorba buna pentru ca cu altceva nu putem,dar macar atat.

Anonim spunea...

Un IQ mare? Mmdeh, un alt mare destept care probabil o sa ajunga un angajat servil pe la vreun Pentagon ceva si o sa incerce sa inventeze vreun un nou tip de bomba, de arma laser, de chimicale, de radiatii, de... orice care poate distruge cat mai mult si cat mai... 'ingenios'.

Anonim spunea...

Pentru Xday 00 : nu merita sa comentam pe analiza textului scris de tine ca ar fi penibil 100%.Mai invata putina gramatica, mai citeste cate o carte, mai scrie, mai repeta, mai fa ceva, dar te rog nu mai posta comentarii in halul asta ca te faci de rasul lmumii.De aia suntem un neam de imbecili ca toti astia ca tine isi mai pun si tichie de margaritar!

Anonim spunea...

Lasand la o parte comentariul precedent care nu face decat sa mineze incredea voastra a romanilor de pretutindeni. Cred ca acest copil s-a nascut in sanul acestei familii de romani in Romania dintr-un anumit motiv pentru ca si-a ales aceasta familie si acel loc. Culmea este ca toti cei care au ajuns recunoscuti in Romania si au reusit sa fie recunoscuti si peste hotare , care nu este un lucru usor, dar care au continuat sa traiasca in Romania in pofida lipsurilor si a situatiei politice dificile au inteles ca trebuie sa-si continuie parcursul de romani in viata lor si sa realizeze lucruri deosebite. Copilul acesta se afla in Marea Britanie si parintii lui au hotarat sa se afle acolo , urmarea parcursului acestui geniu de care santem mandrii cu totii cei care ne consideram romani sper sa fie benefica lui si noua in acelasi timp.V.N.

Anonim spunea...

Raman la o ideie destul de clara caci cel care scrie in limba romana nu este neaparat imbecil asa cum Anonim de pe 5 aprilie 2014, 08:37 a facut aluzia. Cred ca imbecilitatea provine din mandriaconde sa personla, din egoul sau nemasurat , din condescendenta si lipsa de compasiune fata de semenii lui si din lipsa de educatie crestineasca ca sa spun asa.N.V.