sâmbătă, 5 iulie 2014

Profesorul Vasile Boroneanţ a plecat la Domnul


In dimineata zilei de joi, 3 iulie 2014, a plecat la Domnul Vasile Boroneant.

Vasile Boroneant: arheolog, doctor in istorie, fost director al Muzeului de Istorie al Bucurestilor si Presedinte al Federatiei Romane a Fostilor Detinuti Politici si Luptatori Anticomunisti, detinut politic timp de 10 ani in temnitele Jilava, Vacaresti, Lugoj, Aiud, Salcia. La 80 de ani, in 2011, Muzeul Judetean Teleorman i-a dedicat o lucrare IN HONOREM. Profesorul Boroneant este cunoscut si pentru descoperirea unor elemente de scriere dacică pe mandibule de cal şi a unor reprezentari de sfinţii din primii ani ai crestinismului, la Chitila, dupa cum transmite Ziarul Lumina.


Născut pe 28 decembrie 1930 la Conop, judeţul Arad si Licenţiat al Facultaţii de Istorie a fost arestat pe 9 iunie 1954 şi condamnat în luna decembrie de Tribunalul Militar Bucureşti la 16 ani de muncă silnică pentru trimiterea unui memoriu în străinătate, în timpul festivalului din 1953 (memoriul fusese înmânat unui francez, care, fiind agent K.G.B., l-a predat Securităţii). A trecut pe la Ministerul de Interne, Uranus, Malmaison, Jilava, Lugoj, Gherla, Aiud (în Zarcă, la fabrică, în celular), Salcia şi Văcăreşti, unde a fost internat în spital în ultima perioadă de detenţie. A fost eliberat pe 19 iunie 1964, pe baza Decretului de graţiere nr. 411, se scrie in Dictionarul detentiei realizat de Cicerone Ioanitoiu si  disponibil la Procesul Comunismului.

Slujba inmormantarii va avea loc sambata 5 iulie, orele 12.30, la Biserica Bazilescu (Bd. Bucurestii Noi 116) iar inmormantarea la Cimitirul Bucurestii Noi (Bd. Laminorului, Nr. 138).
Slujba inmormantarii va avea loc sambata 5 iulie, orele 12.30, la Biserica Bazilescu (Bd. Bucurestii Noi 116) iar inmormantarea la Cimitirul Bucurestii Noi (Bd. Laminorului, Nr. 138). - See more at: http://roncea.ro/#sthash.gxHjWdfY.dpuf

Sursa: http://roncea.ro/2014/07/05/profesorul-vasile-boroneant-a-plecat-la-domnul/

Nota mea: Dumnezeu să-l odihnească! Cu recunoștiință pentru sprijinul pe care marele arheolog mi l-a acordat pentru realizarea filmelor "Tracii - Istorie ascunsă" și "Fabuloasa istorie străveche din Carpați"

7 comentarii:

Rosa spunea...

O candelă aprinsă pentru Profesorul Vasile Boroneanţ ...
Nu l-am cunoscut personal...
Fie-i tarana usoara si amintirea mereu vie in sufletele celor care l-au cunoscut si pretuit.
Dumnezeu sa il ierte si odiheneasca in pace!

un pic anonim spunea...

Ne inclinam. Tatal nostru sa-l odihneasca. Si asa si sus in ceruri se aduna cei care ii iubesc pe daci.De acolo vor veghea.

Ionut spunea...

Dumnezeu sa-l odihneasca in pace. Amin.

Anonim spunea...

Dumnezeu sa-l odihneasca,oameni care au lasat in urma lor ceva.

Anonim spunea...

****


Dumnezeu să-l odihnească!



Chiliarh în REZISTENŢĂ

Anonim spunea...

Dumnezeu sa-l odihneasca !


Chiliarh "Inorogul vlah", REZISTENTA

Anonim spunea...

Dumnezeu sa-l odihneasca!









Chiliarh GA 4 Valahia, REZISTENTA