marți, 19 august 2014

Celebrul bucătar britanic Jamie Oliver: „Nu-i lăsaţi pe americani să ne pună hormoni şi pesticide în farfurie”


Jamie Oliver, bucătarul care a devenit cunoscut la nivel mondial datorită stilului de viaţă sănătos pe care îl promovează, vrea să înceapă o campanie pentru împiedica importurile de mâncare care ar urma să vină din SUA. 

Jamie Oliver speră să împiedice semnarea unui acord ce ar prevedea introducerea pe piaţă a celor 28 de ţări membre Uniunii Europene a alimentelor importante din America.

Bucătarul de origine britanică, în vârstă de 39 de ani, este de părere că semnarea unui astfel de acord este de-a dreptul periculos pentru sănătatea cetăţenilor, deoarece astfel ar fi permise pe piaţa din UE a alimentelor ce conţin hormoni şi pesticide care provin din SUA.


În prezent, alimentele care provin din America trebuie să respecte aceleaşi reguli ca şi cele comercializate pe piaţa din Uniunea Europeană. Prin semnarea acestui acord acest lucru s-ar schimba, iar în Europa ar putea fi vândute produse ce nu mai respectă criteriile atât de restrictive în ceea ce priveşte industria alimentară.

„Acest acord va avea un impact negativ asupra sănătăţii publice din Marea Britanie, dar şi asupra companiilor şi fermelor din Regatul Unit. Noi nu avem hormoni în mâncarea noastră. Asta nu este tot. Noi nu folosim sute de otăvuri şi pesticide care au un potenţial cancerigen destul de ridicat. Ei au. Legislaţia lor o permite şi nu este nici pe departe la fel de restrictivă ca noastră”, a declarat Oliver.

Mădălina Chițu

Sursa:  http://www.gandul.info/magazin/jamie-oliver-nu-i-lasati-pe-americani-sa-ne-puna-hormoni-si-pesticide-in-farfurie-13100685

6 comentarii:

Anonim spunea...

E bine ca lumea se implica pentru ca noi toti sa mancam cat mai sanatos, insa bucatarul respectiv e...doar un bucatar ! E de apreciat initiativa chiar si din partea unui "chef" insa ma astept, pe langa oamenii obisnuiti, sa ia initiativa si doctorii, nutritionistii si specialistii ce pot face "lumina" in asemenea cazuri si probleme. Un NU hotarat acestui acord in cazul in care este adevarat ca s-ar renunta la respectarea regulilor UE in privinta mancarii !

P.S. Daniel, mi-ar fi placut sa-mi publici si comentariul raspuns de la articolul cu iliescu pentru cel ce a comentat la mesajul cu numarul 9...e un raspuns decent, fara injurii si...documentat, cu leagea in fata !
Multumesc !

un pic anonim spunea...

Dovada ca timpurile s-au mai schimbat in bine. Daca nu ar fi fost asa, meseriasul ar fi avut o mica/mare problema. Ceva ce sa-l amuteasca, asa cum au amutit aproape toti cei ce s-au opus clicii criminale.

Anonim spunea...

Buna initiativa. Sa speram ca va fi urmat de altii.

Anonim spunea...

Nu o sa scape nimeni fara mancare alterata genetic, cu pesticide sau hormoni! Nu uitati ca si animalele din Europa se hranesc cu soia produsa prin tarile Americii de Sud, ori acea soia are foarte mari sanse sa fie modificata genetic si plina de pesticide! Mergeti prin Germania, Franta si alte tari europene si vedeti ce se gaseste prin supermarketuri: o gramada de mancare procesata, cu chimicale, iar legumele si fructele parca sunt aduse de pe alta planeta. Nu au nici un gust si nici valoare nutritionala. Toate sunt crescute cu ingrasaminte chimice, pe un pamant care a fost tratat si ras-tratat cu chimicale. Deci nu va scapa nimeni de aceasta pacoste introdusa cu buna stiinta de cei care conduc lumea.

Anonim spunea...

Cainii latra, ursul i-si vede de drum

Anonim spunea...

DIN PACATE NU SCAPAM USOR PTR.CA SI SOLUL SI AERUL PE CARE-R RESPIRAM E INFESTAT,ASA AU DECIS ILUMINATII SI NU AVEM SCAPARE EI SPUN CA SANTEM PREA MULTI