luni, 11 august 2014

Cum arăţi pe dinăuntru? Iată ce filmează o cameră video pe care o înghiţi ca pe o pilulă (VIDEO)


„Pillcam” este un ingenios dispozitiv alcătuit dintr-o cameră video miniaturală şi un sistem de iluminat cu LED; este înghiţit la fel ca o pastilă şi, trecând prin tractul digestiv, dezvăluie eventuala existenţă a unor anormalităţi la acest nivel.

Cu ajutorul acestui dispozitiv, care captează 18 imagini pe secundă, medicii pot identifica probleme pe care alte metode de investigaţie nu le pot dezvălui, nici măcar endoscopiile. Endoscopul - un tub flexibil subţire, cu o cameră video în vârf – „vede” interiorul esofagului, al stomacului şi al intestinului gros, dar intestinul subţire rămâne inaccesibil acestui tip de investigaţie.

În schimb, dispozitivul Pillcam poate filma interiorul intestinului subţire pe toată lungimea acestuia (2-8 metri).

Pillcam este un dispozitiv de unică folosinţă şi, odată înghiţit, urmează acelaşi drum ca şi hrana şi parcurge întreg tractul digestiv în câteva ore.

Investigaţia este costisitoare, dar, cu ajutorul ei, pot fi identificate afecţiuni severe şi adesea dificil de diagnosticat, precum boala celiacă şi maladia Crohn.
Sursa: http://www.descopera.ro/dnews/13057952-cum-arati-pe-dinauntru-iata-ce-filmeaza-o-camera-video-pe-care-o-inghiti-ca-pe-o-pilula-video

2 comentarii:

Anonim spunea...

Daniel scuzama ca nu vorbesc despre subiect dar am citit in Ziarul Libertatea ca neobrazata gasca de minoritari unguri din Romania au cerut din nou AUTONOMIE , gluma se ingrosa,frattilor daca nu santem uniti si sa fim atenti o sa se destrame Tara noastra pe care o avem mostenire de la bunul si grandiosul nostru Dumnezeu care a lasato cu un scop celor din neamul Tracilor. Fratiolor va rog mai trimiteti si voi mesaje sa nu-l lasam pe Daniel singur in lupta cu oamenii lui barbarul Attila.

un pic anonim spunea...

Brrrr!
No, poate medicii astia nu o mai dau in bara cu asemenea posibilitati de diagnostic.