luni, 11 august 2014

ZIUA PORȚILOR DESCHISE pe șantierele arheologice de la Poiana Cireșului (Neamț) și Buridava (Vâlcea). Vino și tu!

Poiana Cireșului

Cele două șantiere arheologice pe care Asociația Geto Dacii le susține în această vară - Poiana Cireșului, din județul Neamț (în parteneriat cu Complexul Național Muzeal "Valahia" din Târgoviște), și Buridava, județul Vâlcea (în parteneriat cu Universitatea din Pitești) - își deschid ușile pentru pasionații de istorie.

Buridava

Astfel, la propunerea noastră, în această vară sunteți invitații arheologilor pe aceste șantiere în ceea ce am numi Ziua Porților Deschise. Cu această ocazie veți putea vizita șantierele arheologice și veți putea sta de vorbă cu arhologii.

La Poiana Cireșului veți fi așteptați de Prof. Univ. Dr. Marin Cârciumaru și Dr. cercetător Elena Nițu, iar la Buridava de Lect. Univ. Dr. Constantin Bărbulescu.

Pentru a putea veni la aceste evenimente, luați legătura cu organizatorii, la următoarele adrese:

POIANA CIREȘULUI, Neamț - sâmbătă, 16 august
contact: Ovidiu Slătineanu
tel. 0736034075
e-mail: ovidiu.slatineanu@gmail.com

BURIDAVA, Vâlcea - sâmbătă, 23 august
contact: Ovidiu Udrescu
e-mail: dacicus_ovidiu@yahoo.com

Cu această ocazie, mulțumim încă o dată tuturor celor care au susținut financiar sau în alte moduri aceste șantiere arheologice în care Asociația Geto Dacii este partener, în special firmei Dental Profile 2000 SRL  - sponsorul principal al șantierului de la Poiana Cireșului și domnului Ovidiu Udrescu, președintele Fundației Județeane pentru Tineret Vâlcea, principalul nostru susținător pentru șantierul de la Buridava.

Daniel Roxin

https://www.facebook.com/DentalProfile/infoUn comentariu:

Anonim spunea...

Cetate geto-dacică de refugiu descoperită la Stoina

http://adevarul.ro/locale/targu-jiu/foto-cetate-geto-dacica-refugiu-descoperita-stoina-1_53e9b04b0d133766a836c39b/index.html