joi, 14 august 2014

DESCOPERIRE ARHEOLOGICĂ DE EXCEPȚIE – Ieri, 13 august, a fost descoperit un nou pandantiv din piatră cu o vechime de 20.000 de ani. Comunicatul de presă al specialiștilor:


Comunicatul de presă al specialiștilor:


“Pe data de 13.08.2014, în situl Poiana Cireșului-Piatra Neamț a fost descoperit un nou pandantiv din piatră, în partea superioară a nivelului Gravetian I, datat între circa 19.000 și 20.000 B.P. Pandantivul este realizat dintr-o rocă silicioasă, care din cauza condițiilor din deposit a devenit ușor friabilă. Acest lucru a afectat destul de mult detaliile inițiale ale pandantivului, partea superioară a orificiului de suspendare fiind chiar distrusă. Toate aceste aspecte fac ca acest pandantiv să nu se ridice la valoarea artistică a celui descoperit anul trecut în același nivel al sitului. El este totuși foarte important, pentru că este al patrulea pandantiv din piatră de circa 20.000 de ani vechime descoperit în România.

Cercetările de la Poiana Cireșului se desfășoară sub egida Complexului Național Muzeal Curtea Domnească Târgoviște, prin responsabil de șantier dr. Elena-Cristina Nițu și directorul instituției dr. Ovidiu Cîrstina, cu participarea studenților universității Valahia din Târgoviște sub coordonarea prof. univ. dr. Marin Cârciumaru, a Complexului Județean Muzeal Neamț reprezentat prin dr. Gheorghe Dumitroaia și dr. Constantin Preoteasa, cu sprijinul financiar al Asociației Geto-Dacii, în mod special a Domnului Daniel Roxin, fără de care cercetările din acest an nu s-ar fi putut desfășura.”

Dr. Elena Nițu și Prof.univ. dr. Marin Cârciumaru

PANDANTIV Față
Pandantiv avers 2
PANDANTIV Verso
Pandantiv revers 1

Notă: Sâmbătă, 16 august, sunteți invitați la Ziua Porților Deschise pe șantierul arheologic Poiana Cireșului (județul Neamț) unde veți putea asista la cercetarea arheologică și veți putea vorbi cu specilaliștii. Doritorii vor putea afla mai multe detalii la următoarele date de contact:

POIANA CIREȘULUI, Neamț – sâmbătă, 16 august

contact: Ovidiu Slătineanu
tel. 0736034075
e-mail: ovidiu.slatineanu@gmail.com

Imagine de pe șantier:

DSC_5791

2 comentarii:

un pic anonim spunea...

Incet, incet, cu oameni de isprava ca si echipa din care face parte ROxin, se vor sparge minciunile istoriei oficiale scrisea de animale cu pretentii de intelectuali,sclavi ai intereselor antinationale, agenti ai kominternismului international, ai nazismului global, instrumente constiente sau inconstiente ai matricei mentale impuse de animale ca si ei!
Trebuie sa le dau o veste proasta pentru ei: dacii vor invinge pana la urma.Energia lor, tezaurizata in straturile adanci ale neamului romanesc, erupe ca si gaizerele islandeze prin tinerii neamului!
Rabdare, timpul trece in defavoarea nemernicilor.

Spunsieu spunea...

De fiecare data cand citesti o asemenea stire parca ti se mai ridica moralul un pic!