duminică, 31 august 2014

Primii oameni modificaţi genetic. Experţii americani monitorizează în secret 17 copii concepuţi în eprubetă


Nota mea: iresponsabilitatea unor geneticieni și a unor factori de decizie politică poate să ne conducă, în curând, către o situație foarte periculosasă. Dacă ceea ce se prezintă în acest articol este adevărat, atunci lucrurile sunt foarte grave. Nemernicii fără conștiință care își permit să se joace de-a Dumnezeii ar trebui să ajungă în închisoare, pe viață!

Sursa articolului:

Medical Daily via Descopera.ro

În anul 2001, autorităţile din Statele Unite au interzis folosirea unei tehnici noi de fertilizare in vitro, numită transfer citoplasmatic. Exista riscul unor efecte grave în urma conceperii unor copii modificaţi genetic, dar deja 30 de micuţi din întreaga lume s-au născut prin această controversată metodă.

Acum, o clinică de fertilitate din New Jersey monitorizează în secret 17 dintre aceşti copii, care au venit pe lume înainte de interzicerea procedurii. Experţii speră să afle cât mai multe informaţii despre efectele pe termen lung ale procedurii.

Transferul citoplasmatic presupune transferarea unei părţi din ovulul unei femei în ovulul altei femei. Partea sănătoasă din ovulul femeii donator este folosită pentru a suplini partea nefuncţională din ovului mamei. Practic, din două ovule se formează unul singur, iar copiul va avea două mame şi un tată.

După ce ovulul va fi fecundat, embrionul va conţine 99% din ADN-ul părinţilor biologici, dar şi ADN mitocondrial din ovului femeii donator.

Problema este că un copil născut astfel are mai mult ADN mitocrondrial decât este natural, acesta venind de la ambele femei.

Genele care sunt în plus vor fi asimilate în genomul copilului şi apoi transmise mai departe urmaşilor săi.

Deci, se poate spune că savanţii au modificat genomul uman prin această metodă, alterând practic structura speciei noastre.

Primul copil care a fost conceput prin transfer citoplasmatic s-a născut în 1997, în urma unui experiment realizat de clinica Saint Barnabas din New Jersey.

Copiii născuţi astfel nu au fost monitorizaţi până acum, dar unul din ei a fost diagnosticat în 2002 cu o tulburare de comportament similară autismului.

De la începutul acestui an, clinica din New Jersey, sub coordonarea medicului Serena Chen, a început să urmărească starea copiilor comcepuţi aici.

Transferul citoplasmatic este similar unei proceduri moderne, dezbătută spre aprobare de Parlamentul din Marea Britanie. Tehnica aceasta se numeşte donare mitocondrială şi dacă va fi aprobată va duce la naşterea copiilor care vor avea, din punct de vedere biologic, trei părinţi.

8 comentarii:

Anonim spunea...

Evident ca nu pot duce la ceva bun astfel de experimente genetice,ei asta doresc intr-adevar,alterarea speciei umane...pentru ca,in ignoranta lor,nu doresc o lume mai frumoasa,mai armonioasa...ei cred ca au luat in stapanire intreaga planeta si pot controla totul...cunosc anumite chestii,cum ar fi informatia ancestrala care se afla in ADN,pe care o poate accesa omul,atunci cand ajunge sa iubeasca neconditionat tot ceea ce este,aceasta putere a iubirii,oferind posibilitatea de a deveni fiinta multidimensionala,un adevarat cetatean galactic,care vine in contact cu Familia de Suflete de care apartine...
Dar sa fim optimisti,acum nu mai pot face ceea ce au in plan...
Deci,dragilor...eliberarea din frecventa fricii e solutia...Iubirea din Sufletele noastre este cheia de a crea o lume in armonie...si de a crea copii frumosi si sanatosi,care sa duca mai departe specia numita Noul Om,acel Om care este in acord cu Legile Divine,care cunoaste pe Dumnezeu atat in Sufletul sau,precum si in ceilalti...
Traiti clipele Vietii voastre in bucurie,in armonie,in recunostinta fata de Divinitatea din voi!

un pic anonim spunea...

Asta este dovada la ce se intampla la suprafata planetei. Ce a fost pe dedesubt nu mai stie nimeni.

Anonim spunea...

http://burebista2012.blogspot.ro/2014/08/un-proces-de-mii-de-miliarde-de-dolari.html

Anonim spunea...

http://ascensiuneaspiritului.blogspot.ro/2014/08/cobra-interviu-de-robert-potter-7-aug_30.html

eco_biju spunea...

la inchisoare ? acolo li se pun la dispozitie laboratoare f bine dotate si nu mai are nimeni acces la ce se experimenteaza. cine comanda si cine face modificari genetice la plante, animale, oameni ar trb executati ca si cei care produc virusi letali in laboratoare si ....... arme etc etc
cine sa faca asta ?

Anonim spunea...

Sa fiti voi sanatosi caci de mult,mult timp "Ei" au divizii intregi de soldati super-instruiti si super-dotati, nu modificati genetic, ci mai rau,creati in laboratoare !!!! Si asta cu mult inainte de 1997...Va veni vremea sa-i vedeti foarte curand-cateva decenii, poate mai putin-dar mai ales sa le simtiti pe pielea voastra puterea si capacitatile uluitoare...Va fi de-a dreptul infiorator,va asigur,si veti blestema ziua in care v-ati nascut....

un pic anonim spunea...

No, no...sa nu deliram!Capacitatea lui peste prajit.

ciobanul de la oi spunea...

Toate aceste eforturi de a avea copi cu ori si ce pret aducand pentru uni fericirea. Nu stiu daca este de condamnat de a lasa ceva din gena ta pe pamant. Nu este cazul meu, imi este greu sa-i judec, insa Dumnezeu poate.