vineri, 22 august 2014

Proprietarul olandez al Napolact elimină micii producători români din Maramureş: va importa lapte din Ungaria!!!


O decizie a olandezilor de la Friesland Campina, proprietarul mărcii Napolact, riscă să arunce în faliment micii producători de lapte din judeţele Satu Mare, Bihor, Maramureş şi Sălaj, anunţă stiriagricole.ro.

Concernul olandez a hotărât să renunţe la contractele cu micii producători români, urmând să cumpere lapte din Ungaria, mai ieftin cu 10 bani pe litru.

Din iunie, nu mai preia laptele de la noi, ci din Ungaria. Este un dezastru pentru că numai în Maramureș avem peste 60 de centre de colectare, unde se livrau zilnic 100.000 de litri de lapte. Oamenii sunt terminați”, a declarat Claudiu Frânc, preşedintele Federaţiei Crescătorilor de Bovine din România.


Situația în care se află producătorii din Transilvania s-ar putea extinde și în alte zone ale țării, după 1 ianuarie 2015, când vor fi eliminate cotele de lapte la nivel european, astfel că se vor putea face importuri pe bandă rulantă.

Culmea este că sloganul celor de la Napolact este “Lapte din inima Ardealului”.


Nota mea: Iată ce înseamnă să nu existe legi care să protejeze cu adevărat producătorul român și pe români, în general. Ticăloșii și incompetenții care conduc România, în cârdășie cu nemernicii din afara granițelor, lucrează la transformarea țării într-o piață de desfacere, la falimentul total al României. Până când o să le permitem să își bată joc de noi? BOICOTAȚI PRODUSELE NAPOLACT!!!

Dacă condiția necesară rămânerii în Uniunea Europeană este falimentul, atunci ar trebui să facem ceva pe această construcție politico-economică de factură masonică care, sub masca libertății și democrației vrea să ne cucerească fără să tragă un foc!

28 de comentarii:

Anonim spunea...

Foarte bine le fac!Inca putin si praful si pulberea se va alege de toti"micii producatori" de lapte si nu numai de lapte....."Perciunatii" lucreaza,pe dedesupt bineinteles....Veti vedea voi,in curand(cativa ani)cum este sa fi sclav cu-adevarat pe pamantul (fost)tau....Neam de gunoaie....

Anonim spunea...

Da,acest lucru trebuie sa-l stie toti si anume ca:Acest sistem malefic,masonico-politic,trebuie sa nu mai existe,trebuie eradicat,sters de pe fata pamintului,trebuie RESETAT totul.Acest lucru nu-l putem face decit numai ridicindu-ne din genunchi,de la nivelul de turma si sa ne revendicam statutul de fiinte libere de Lumina si Iubire,ce sintem...numai atunci vom putea intra in Noua Lume impreuna,si sa ne reluam locul nostru divin,de...OM.Semneaza un...OM

Unknown spunea...

Atata timp cat ungurii au un Orban iar rumanii un Ponta cred ca nu trebuie zis mai mult.Si cand acesta din urma se mandreste ca mentorul lui a fost Nastase ma apuca o furie ca as matura cu toti ciocoii astia tari in clont(cioc, plisc)(fata de rumani) dar mielusei lingai cand sunt alaturi de altii prin afara. Pai daca tu nu te respecti pe tine insuti cum poti crede ca te va respecta altul din afara.Asteptam sa vina la conducerea tarii un ruman prin felul cum se raporteaza la natia sa, nu doar dupa pasaport.

Anonim spunea...

Salut,

Duminica asta e ministrul agriculturii la Viata Satului pe tvr1; una din problemele aduse in discutie ar putea fi asta; intre timp poate suna cineva sau poate suna chiar in direct....

Anonim spunea...

"Noroc" cu autostrazile care traverseaza Ardealul ca altfel era mai greu de transportat atata lapte de la unguri.....

Anonim spunea...

"Laptele s-a impartit la unul din cele trei sedii din Romania - vezi-le la http://www.frieslandcampina.com/english/about-us/worldwide-locations/europe/romania.aspx;

Producatorilor nu le ramane decat vizita cu vaci si lapte in fata Guvernului.....;Bucurestiul albit de laptele din inima Ardealului; o reclama pentru o capitala care asteapta de prea mult timp sa fie curatata....

Anonim spunea...

Trebuie boicotate cu orice pret aceste produse! De altfel, laptele nu este un aliment sanatos pentru oamenii maturi. Produce foarta multa aciditate in corp, iar beneficiile aduse de calciu sunt anihilate de o cantitate prea mare de proteina animala continuta de lapte si produsele lactate.

Anonim spunea...

Napolact sa plece in Ungaria cu crucea mamii lor cu tot . La ce mai pierd vremea pe aici ? Asta e pretu' - iti convine bine ,nu ??Auguri si Valea .Pana cand ne mai rostogolim ca gandacii dupa cum vor altii? Ce slogan? au drept SA foloseasca numele de ARDEAL ? De ce sunt oamenii disperati? Domnul Franc Claudiu presedintele bla , bla trebuia sa aiba cel putin doi asi in maneca ,imbecilul .Decat sa planga ca ,,pica drobul de sare in capul copilului,, mai bine isi plimba hoitu sa faca alte contracte , stiind ca alea 60 de centre de colectare au ce sa livreze .Mai rau era daca nu aveau nimic !Trebuia sa prevada chestii de astea ,intr-o ,, economie de piata,, ,marele presedinte al crescatorilor de bovine ,el insusi fiind un bou ! Mai rau, stiA ca din iunie aia nu mai preiau laptele de la producatorii romani si a stat ca vitelul la Poarta Noua ! Boul ,numa asa sa depinda de altii? Tot aia sa-i puna conditii in ,,Casa lui,,??? Are asta responsabilitate sa conduca Federatia Crescatorilor de Bovine ? Auzi ,si din Romania !!!

Anonim spunea...

Ptr primul anonim -perciunatii lucreaza pe dedesubt e adevarat .Ar vinde si cacatul de ar putea .Asa ,frumos ambalat - oricum ,nu intru in detalii ca deja stim .Nu tre sa te lupti cu ei ,nu asa distrugi un sistem .Trebuie doar sa le spui NU ,pe fata si direct .Sa le dai bataie de cap Uite asa, sa nu fie ca ei ! Atat ! Ce poate sa se mai intample ? Da ,sa ne imbatam cu lapte ,dar sa nu le facem jocul ! (Si batut si f... si cu banii luati -NU ASA ,NU !!!)

Anonim spunea...

Multumesc Daniel pentru aceasta postare ! Oricum nu luam napolact, odata sau de doua ori daca am luat din curiozitate. Prefer "Prodlacta" un produs facut de brasoveni.

Anonim spunea...

La BOICOT CU NAPOLACT SI BOICOTATI MAGAZINUL CARE VINDE. CUMPARATI DIRECT DE LA PRODUCATOR CUM ERA ODATA. TRANSMITE MAI DE PACE.

ADRIAN MAN spunea...

multumesc daniel de informatie lozinca se schimba NU CUMPARATI LAPTE DE LA NOI- NICI NOI NU CUMPARAM PRODUSE DE LA VOI. IAR CU LAPTELE UNGURESC SA SE SPELE PE CAP mai este o problema cu produsele asa zise ;fabricat in romania oare sint fabricate in romania sau e doar o forma de vinzare a produsului as vrea sa stiu firme si produse evreiesti pentru un alt boicot-PALESTINA

Unknown spunea...

Daniel,in curand nu o sa mai consumam nimic din productia romaneasca pentru ca aceasta nu o sa mai existe datorita politicilor distructive,antiromanesti.In ritmul asta o sa devenim o tara de sclavi,cersetori,hoti,curve si bisnitari.Apreciez comentariul de la sfarsitul articolului cu mentiunea ca suntem sub ocupatie de 70 de ani si o ducem din rau in mai rau.Independenta si integritatea Romaniei este doar o amintire din perioada interbelica.

Anonim spunea...

1. din moment ce este afacerea lui, are tot dreptul sa isi aleaga locul de unde cumpara laptele pentru ca pielea lui este pusa pe bat daca nu isi poate plati impozitele in tara asta.
2. daca isi muta afacerea va ganditi cati oameni raman fara un loc de munca?

Anonim spunea...

Pt anonim, la 12:23. Da, la pct. 1 ai dreptate. Ca patron de fabrica are dreptul sa isi aleaga de unde isi ia marfa. Dar cu punctul 2 ce urmaresti? Sa starnesti mila cititorilor? Dar tu te gandesti cate mii de tarani raman fara bani de paine/mancare pt ca practic din asta traiesc? Din vanzarea laptelui si a catorva legume! Dorin

Anonim spunea...

Mai, carcotasilor... este afacerea lui, banul lui!... Voi carcotasilor aveti vreo afacere? Stiti cum e cu legile pietii, concurenta, impozitele si multe alte riscuri ce pandesc si afecteaza reusita une afaceri? Dupa cum comentati … nu prea cred ca sunteti implicati in vreo afacere personala.
Lasati intreprinzatorul sa-si organizeze asa cum crede el de cuviinta afacerea. El isi asuma toate riscurile, nu voi, asa ca... prin urmare, tot el are dreptul sa fie liber sa faca cum crede el.

Anonim spunea...

nu mai cumparati produse lactate de napolact ! sa si le bage undeva, mancai-ar falimentul !

Daniel Roxin spunea...

Penultimului anonim: nu te supara, dar esti de pe alta planeta? Nu ai sesizat inca politica generala de distrugere a micilor intreprinzatori romani dar si afacerilor romanesti? Chiar nu crezi ca acestia ar trebui sa beneficieze de o protectie? Nu crezi ca ar fi normal ca 80% din produsele alimentare sa fie de productie interna, romaneasca? Doar traim in Romania! Datorita celor ca tine ne merge prost, a oamenilor lipsiti de constiinta nationala, de un minim patriotism. Daca nu ai obsrevat pana acum , dupa 25 de ani de ticalosii, ca Romania este o tara sub ocupatie si ca exista o politica extrem de perversa de spoliere a acestei tari si a locuitorilor ei, esti total rupt de realitate!

Anonim spunea...

Toate statele serioase aplica politici protectioniste atunci cand e vorba de agricultura si productia autohtona (iar coada de topor stie asta, dar face pe prostul), nu mai pune la inima ce spune paduchele de mai sus, fiindca asta e rolul lui: sa enerveze, sa strecoare zazania, sa provoace, sa decredibilizeze posturile cu un numar apreciabil de cititori.

Observi pozitia de "forta" si modul in care se adreseaza unor "ignoranti"

Cel mai bine e sa-i iei cu farasul.

Anonim spunea...

despre paduchi, infractori si slugile lor pe net; despre antiromânism
-------------------------------

si, ca sa lamurim cat mai multa lume ori sa reamintim, de data asta fara legatura cu articolul, exista - pe net - doua categorii de paduchi + tantalaii de serviciu.

1. paduchii-mercenari, de regula selectati dintre cei care se pricep cat de cat sa invarta condeiul;

2. paduchii titulari - care au tot interesul sa bulverseze normalitatea - impreuna cu slugile si progeniturile, rudele care se simt datoare sa-i apere, pe ei si "structurili";

3. asa cum am spus: tantalaii care li se raliaza fara sa gandeasca

Anonim spunea...

auzisem si eu aceasta stire, si imi confirmase cineva ca ar fi doar un zvon raspandit de concurenta. (intrucat producatorul N. preia lapte doar din Romania, iar atunci cand cererea de lapte N. este mare nu importa din alte tari doar ca sa acopere cererea, pur si simplu ofera cat poate).
Mi se pare confuz subiectul, ar fi utila o dezmintire oficiala a celor de la Napolact, intrucat stirea este foarte raspandita (daca ar fi cazul, bineinteles)

Anonim spunea...

Hai sa va dau un pont.
Stiati ca produsele din Cisiordania , adica fabrici de produse de lapte sunt boicotate de uniunea europeana pe motiv ca vin dintr-o zona de ocupatie. Nu mare ar fi de mirare ca asa zisele produse din Ungaria sa fie produse tranzitionate si de provenienta Israelita. Cred ca daca mergem pe fir ca sa vedem ce productie de lapte aveau Ungaria si cum au reusit sa-si dezvolte un excedent asa deodata pentru ca coincid al naibi de bine cu ce va spuneam mai inainte.

Anonim spunea...

Explicatie destul de clara in opinia mea pe pagina de facebook Napolact.

"Pentru toate produsele Napolact folosim, pe toata durata anului, lapte crud colectat exclusiv de la fermieri din Ardeal.

Despre câți litri de lapte vorbim cu adevărat?

Laptele crud colectat de FCR din România vine din DOUĂ SURSE: fermele din Ardeal (aproximativ 85% din cantitate) și centrele de colectare. Un centru de colectare este un tanc în care se adună laptele de la circa 15 vaci aparținând unor persoane fizice dintr-o zonă rurală. Fiecare persoană, din cele 50 de punctele la care am fost nevoiti sa renunțăm, livrează zilnic, în medie, 35 de litri de lapte vara și 20 de litri iarna. Nici nu se poate pune problema de 200.000 de litri de lapte pe zi cum este specificat în declaratia preluată de presă.

De ce am renunțat la 50 de puncte de colectare?

Avem aproximativ 1000 de parteneri, atât ferme cât și centre de colectare, care ne furnizează lapte crud în Ardeal. Din cauza creșterii de anul acesta cu aproximativ 30% a producției am decis în ultimele luni să oprim colaborarea cu 50 de puncte de colectare mici, care furnizau puțin peste 5000 de litri de lapte pe zi, o cantitate foarte mică, raportat la volumul nostru de producție. Din această cantitate de lapte ar rezulta cel mult 500 de kilograme de brânză.

În România, datorită climei și a modului de organizare a fermelor, acestea produc prea mult lapte crud vara și prea puțin iarna, creând un dezechilibru ce trebuie rezolvat de către companie. Noi putem absorbi o parte din cantitatea mai mare ce se furnizează pe perioada verii, ca în fiecare an.

Este laptele din Ardeal?

Da! Pentru toate produsele Napolact, compania folosește, pe toată durata anului, lapte crud colectat exclusiv de la fermieri din Ardeal.

Este adevărat că în lunile de iarnă compania FrieslandCampina trebuie să compenseze deficitul de lapte produs în România cu lapte crud importat din alte țări membre ale Uniunii Europene, dar acestă cantitate reprezintă doar 5-10% din laptele crud folosit pe durata unui an și NU este utilizată NICIODATĂ PENTRU produsele Napolact, care sunt făcute exclusiv cu lapte din Ardeal.

Răspunsul Asociației Patronale Române din Industria Laptelui: www.capital.ro/asociatia-patronala-romana-din-industria-laptelui-vine-in-apararea-friesland-campina-compania-care-detine-napolact.html

Mulțumim mult pentru înțelegere!"

Anonim spunea...

Pe cine sa-l cred ?Pe Claudiu Franc,presedintele Federatiei Crescatorilor de Bovine din RO, pe Daniel Roxin -blogger sau explicatia din pagina FB Napolact ?

un pic anonim spunea...

‘Războiul nu a fost alegerea noastră. El ne-a fost impus din afară’, le-a spus Poroşenko ziariştilor, după întâlnirea pe care a avut-o cu cancelarul german Angela Merkel, aflată în vizită de-o zi la Kiev.Oiioiioi.
Oare se va intelege vreodata de ce avem aceste probleme?
Din Ungaria se aduce lapte praf! Si astia nu ar fi primii care fac acest lucru. Gata cu trombonul!

un pic anonim spunea...

Precis mai doriti:Baroneasa Arielle Malard de Rothschild va fi susţinută de Departametul pentru Energie pentru poziţia de membru independent în viitorul Consiliu de Administraţie al Electrica. Sa incerc sa-mi aduc aminte unde este membru fostul ambasador SUA (cumva Fondul Propietatea) si unde sunt copchii lui Kerry si Biden (cumva Burisma Holdings Limited care se ocupă de exploatarea zăcămintelor de petrol și gaze din Ucraina si care are dreptul să efectueze lucrări de prospectare pentru zăcâmântul de gaze condensate Tatianovsk, de asemenea pentru zăcămintele de petrol și gaze din regiunile Dnipropetrovsk, Donețk și Harkov. Compania a produs în 2012 aproximativ 220 de milioane de metri cubi de gaz, ceea ce înseamnă mai mult cu 10% din producția privată de gaze din Ucraina).
Sa fim pe acelasi coridor?

Ciobanul de la oi spunea...

Mici producatori, explicatie de la Napolact, nu sunt asa de importanti ca sa le cumparam laptele si din cauza unei cresteri la cerere cu 30% avem nevoie de mai mult. Culmea nu sesizez bine. In Romania climatul este nefavorabil pentru a dezvolta o productie stabila pe tot cursul anului. Ehee oameni buni astia nu stiu ce scuza sa mai gaseasca pentru a trage mata de coada. Napolact distribuie numai lapte sau au si branza, derivate, unt, iaurt, etc. In procesul de preparare se utilizeaza lapte praf asa ca peste tot in lumea asta vacile dau acelasi randament. Europa este in aceasi zona climatica. Abureala la greu, de parca Ungaria ar avea o alta clima. Ducetiva voi mai bine si vindeti-va marfa la unguri asa ca sa vedem ce fel de protectionism au ei si daca isi accepta produsele ardelenesti. Boicotatii findca n-au facut temele cum trebuie.

Anonim spunea...

Deasemenea voi eliminina si eu produsele Napolact din lista de cumparaturi .Rusine !! Voi alege concurenta !