duminică, 28 septembrie 2014

Ce poţi face cu 10 drone şi multă imaginaţie? Atunci când te cheamă Cirque du Soleil, ceva spectaculos... VIDEO


Cirque du Soleil, împreună cu ETH Zürich şi Verity Studios, dau dronelor o utilizare „artistică”: într-un video intitulat „Sparked ”, ei imaginează un halucinant „dans” aerian al unor abajururi colorate, fiecare pus în mişcare de câte un quadcopter – o mică dronă cu 4 elice.

Cum pot fi folosite în artă tehnologiile emergente? Aceasta este problema pe care şi-a propus să o exploreze Cirque du Soleil, binecunoscuta companie de artişti, celebră pentru spectacolele sale pline de fantezie şi originalitate.

Una dintre aceste foarte promiţătoare tehnologii noi este cea a UAV-urilor (unmanned aerial vehicles – vehicule aeriene  fără pilot), numite în limbajul familiar drone.

Rezultatul acestei explorări artistice a unei tehnologii moderne este clipul video filmat la Flying Machine Arena, din cadrul ETH Zürich.

Clipul pune în scenă un electrician care, lucrând în atelierul său, vede deodată cum, în urma unei creşteri bruşte de tensiune, lămpile din atelier se însufleţesc, se ridică în aer şi încep un dans avântat în jurul lui.

Deşi pare că omul dirijează dansul, în realitate dronele execută mişcări pre-programate, chiar dacă, datorită unei coregrafii inspirate, întregul dans dă impresia unei interacţiuni între om şi lămpile zburătoare.

Sursa: http://www.descopera.ro/dnews/13351616-ce-poti-face-cu-10-drone-si-multa-imaginatie-video-spectaculos

10 comentarii:

Anonim spunea...

Ce frumos, e ca intr-un vis. Multumesc pentru alegere!

Anonim spunea...

Da, frumos; dar din ce carti groase citea!

Anonim spunea...

Lampa cu petrol de unde a mai scos-o? Nu prea se vedea inainte; oricum, ochelarii sunt faini....

Anonim spunea...

..si rasul de copil e de la minutul 3 si 12 e fantastic...muzica buna si dansul intrerupte de un ciocanit... si cand te gandesti ca totul a pornit de la un scurtcircuit....

Anonim spunea...

si dorinta asta primordiala de inaltare a zmeului transformata in inaltarea dronelor.... pe unde muzicale... putin din evolutia omului in canteva minute.... frumos... de la reflectarea uneia din primele inventii - roata pana la privirea prin ochelari a dronelor... intr-un dans aparent controlat...

Anonim spunea...

Decolarea si aterizarea aceleiasi drone.... partea adoua se fimeaza din drona, dar nu stiu cand va fi....

Anonim spunea...

si privita ca o trimitere la urmatoarea inventie: becul zburator fara baterie... avand drept sursa aerul de o anumita calitate...

Anonim spunea...

si liderul e de culoare verde, decoleaza primul si aterizeaza ultimul.....

Anonim spunea...

.. ati prins mesajul? ...sunteti pe-aproape...

Anonim spunea...

Baiatu' nu s-a dus repede la tablou sa revina in mediul dinainte; a ingaduit misterului sa-si faca aparitia intarziind putin deschiderea acelei usi catre normalitate....