luni, 6 octombrie 2014

Frumuseţea Pământului pe timp de noapte, aşa cum se vede din spaţiu. VIDEO SPECTACULOS


Bogăţia de forme, culori, lumini şi umbre pe care le vedem prin fereastra unui avion este incomparabilă cu spectaculozitatea acestor imagini care au fost înregistrate de o cameră de luat vederi amplasată în exteriorul Staţiei Spaţiale Internaţionale.

Aceste imagini ne oferă o perspectivă asupra a tot ceea ce se află pe suprafaţa Pământului. O perspectivă atât de uimitoare, încât ne lasă fără cuvinte. Spectacolele de lumini ale marilor oraşe, furtunile însoţite de descărcări electrice asemenea unor flashuri şi imensitatea gheţurilor de la poli sunt tot atâtea imagini care nu contenesc să ne farmece privirile prin frumuseţea şi măreţia lor.

Călătoria începe deasupra Oceanului Pacific, continuă mai apoi cu America de Nord, America de Sud, Florida, Jamaica, Insulele Cayman, Mexic, Bahamas, Caraibe, Asia de Sud şi Marea Filipinelor, Franţa, Italia, Grecia, Turcia şi în final ajunge în Antarctica, atunci când Soarele abia aşteaptă să răsară. În videoclip apare şi o linie subţire, galbenă, care nu este nimic altceva decât ionosfera şi în final putem observa Aurora Australă deasupra Oceanului Indian, apoi undeva în Emisfera Sudică.
Coloana sonoră susţine misterul acestei călătorii neobişnuite, care ne duce cu gândul la un voiaj pe care toţi visăm să-l facem cândva.

ISS se află pe orbita terestră la o altitudine de 400 de kilometri şi efectuează la fiecare 90 de minute o rotaţie completă în jurul Terrei.

Click AICI pentru a vedea imagini în timp real de pe Staţia Spaţială Internaţională.


 Sursa:  http://www.livebiz.ro/video/camera-de-pe-statia-spatiala/

6 comentarii:

Anonim spunea...

Multumesc!
Chiar ieri priveam pe livebiz.ro acest video,dar constat ca nu l-am privit cu destula atentie...iar postarea de azi ma face sa cred ca trebuie sa ma bucur mai mult de aceasta priveliste extraordinara,cu castile pe urechi,sonor la maxim si imaginea extinsa pe intreg ecranul...
Sunt destule chestii in viata carora nu le dam atentia cuvenita...dar ce bine ca uneori cineva ne mai da cate un impuls :)

Anonim spunea...

Intr-adevar,asocierea intre sunet si imagine este una de natura sa te sensibilizeze,parca ti se transmite mesajul-Omule,pentru ce ai venit aici,pe Gaia,aceasta Fiinta minunata,parte din Creatia Divina?ridica-ti capul din țarana,priveste la imensitatea Creatiei, traieste cu sentimentul de a fi una cu tot ceea ce este...priveste Cerul si Stelele si gandeste-te ca acolo,undeva,mai sunt si alte fiinte minunate,din alte galaxii...suntem cu totii uniti prin Spiritul Etern,datator de Viata,suntem in acelasi timp aici,pe Gaia,dar si acolo,in spatiul infinit,din multitudinea de lumi existente,parte din Creatie...Spiritul tau e pretutindeni...suntem cu totii Fiii Cerului si ai Pamantului...suntem in adevarata noastra esenta,Lumina si Iubire,iar tu Omule drag,odata ce simti aceasta Iubire in Inima ta,deschide-te si daruieste-o Mamei Pamant si tuturor Fiintelor care locuiesc aici,in aceeasi Casa,alaturi de tine...

Multumesc Mamei Gaia pentru ca ne-a primit aici,pentru ca ne hraneste neincetat,pentru ca sustine Viata...si cer iertare pentru toata suferinta provocata Sufletului ei,din ignoranta ori cu buna stiinta...pentru exploatarea neincetata a resurselor si bogatiilor de la suprafata dar si din adancuri...

Multumesc domnule Roxin pentru ca ati ales sa impartasiti cu noi aceste imagini superbe...

Anonim spunea...

E prima data cand vad aurora boreala de sus. Am salvat si linkul catre satelit, functioneaza. Multumesc.

Anonim spunea...

Am ramas fara cuvinte ce Planeta frumosa avem iar altii vor sa o dustruga. Multumesc Daniel pentru filmulet

un pic anonim spunea...

ca sa vedeti ce inseamna sincronismul. ROxin expune o imagine deosebita a pamantului locuit de oameni, langa comentariile pozitive (pe buna dreptate) si pertinente cu privire la raportul nostru cu Mama noastra si cu universul, pac...apare un anunt umanitar. Cine nu cunoaste manifetsraea sau nu o intuieste o sa zica ca este un calcul, o strategie a domnului cu probleme. Dar nu este asa. Acum trebuie dovedit ca nu doar imaginea de sus este frumoasa ci si restul...omenia/omenirea. Superb.
Pe de alta parte, in zona astrala imaginea nu mai este chiar asa de frumoasa, chiar daca carapacea neagra ce inconjoara planeta s-a fisurat, ba chiar pe alocuri s-a spart de tot. Pe acolo iese si intra LUMINA.

Horoscop spunea...

este impresionant, am vazut acest video pe facebook, de altfel sunt o gramada de genu..