vineri, 31 octombrie 2014

În această seară, de la ora 22:00, pe Nașul Tv, în cadrul emisiunii Adevăruri Tulburătoare: Marele Rege Burebista



Știm puține lucruri despre istoria geto-dacilor și nici nu se dorește să aflăm mai multe...

Astăzi când autoritățile culturale locale din Hunedoara, cu avizul Ministerului Culturii, au mână liberă pentru a reconstrui arena destinată luptelor de gladiatori din capitala romană a Daciei, cu 5  milioane de euro (!!!), în timp ce majoritatea cetăților dacice sunt abandonate, într-o stare precară, este cu atât mai necesar să popularizăm istoria adevăraților noștri strămoși, geto-dacii.

În episodul de astăzi, dedicat Marelui Rege Burebista, veți afla lucruri deosebit de interesante despre epoca și personalitate celui care a fost cel mai mare rege Traco-geto-dac. Invitatul acestei seri: prof.dr. Mihai Popescu.

Emisiunea va fi dată în reluare duminică, de la ora 11:00

http://www.nasul.tv/

Daniel Roxin

4 comentarii:

Anonim spunea...

Tocmai numele Bureb- ista arata ca dacii aveau verbul ISTA adica Este.
Verbul este in latina Est dar si germana Ist.

Anonim spunea...

Aseara am inchis televizorul dupa primele 20 de minute, era prea multa amaraciune. Amaraciunea era a mea. Vreau sa ma uit la reluare, dar numai la partea in care vorbeste domnul Popescu.
E doar politica, nu istorie. Imi pare rau ca ati preluat stirea din Libertatea. Acel articol e de studiat ca model de gresita informare a cititorilor, ca sa nu folosesc alt cuvant. Eu nu cred in coincidente, am trecut prin prea multe in viata. Articolul a aparut pe 28, iar pe 30.10, dl Diaconu avea termen la Inalta Curte, un termen hotarator in dosarul pentru conflict de interese. Puteti verifica. Cautand, am gasit ca dl. Diaconu nu a fost destituit in 2012. A trebuit sa renunte, probabil prin demisie, la functie, in urma unei alte hotarari, tot a Inaltei Curti, pentru ca avea prea multe functii si era incompatibil. Ce Sarmizegetusa?
http://www.gandul.info/stiri/mircea-diaconu-nu-mai-poate-fi-ministru-instanta-suprema-l-a-declarat-incompatibil-ponta-domnul-diaconu-va-ceda-functia-9760764?utm_source=Gandul&utm_medium=Click%252BCitesteSi&utm_campaign=CitesteSi%252Bgandul
E fulminant articolul din Libertatea, dar cititi-l cu atentie, sa vedeti cum e scris. Trei sferturi se vorbeste despre dosarul cu bratarile dacice. Ati cautat pe internet macar? O sa gasiti chiar si redarile interceptarilor. Zerkula si ceilalti nu aveau habar de nici un studiu, nu mersesera la nici un pont, iar daca ar fi fost implicate nume mari, nimeni nu ar mai fi avut habar de nicio bratara, probabil ar fi ajuns in seifuri, nu pe piata. Sunt numai presupuneri in articol, cap - coada. Iar la sfarsitul articolului, scris in cerc, se reia numele domnului Diaconu, pentru care Sarmizegetusa a ramas o rana. Cand te doare tipi, spui, iar si iar, sa afle toata lumea. Te folosesti de relatii, daca ti-e frica, dai datele altora, ca sa nu se piarda, sa ajunga cunoscute, atatea articole apar fara autor. Probabil e din cauza varstei, am ajuns sa analizez cu raceala toata informatia, dar eu asa vad lucrurile.

Anonim spunea...

Draga Roxin,
Daca s-ar putea ca reluarea sa fie la alta ora duminica.
Ca urmasi ai dacilor am preluat si credinta lor dupa ce stramosii nostri 1au devenit crestini.

Anonim spunea...

In emisiune ati vorbit despre simbolurile Yin si Yang ce apar pe ceramica de tip Cucuteni. Mai demult, am ajuns pe o pagina wikipedia dedicata celor trei puri sau celor trei profesori intelepti ce alcatuiesc trinitatea in filozofia tao ( http://en.wikipedia.org/wiki/Three_Pure_Ones). Cei trei se numesc: Yuanshi Tianzun – zeul onorat al originii, Lingbao Tianzun, cel ce reprezinta a doua faza a creatiei, in care Yin a fost separat de Yang, si Daode Tianzun, tezaurizatorul spiritului. Mi se pare mie sau Yuanshi suna a Ioan iar Daode parca ar fi Dodea din folclorul nostru?