luni, 6 octombrie 2014

VIDEO INCREDIBIL - Preot celebru în România, confruntat cu victima pe care a turnat-o la Securitate: "Du-te-n mă-ta!". Crucea a folosit-o pe post de bâtă


Preotul paroh al bisericii din localitatea suceveană Liteni, Ionel Vrajitoru, cunoscut în toată ţara pentru practicarea bibliomanţiei, considerată ocultă de către Biserica Ortodoxă Română, a avut o confruntare cu un bărbat pe care l-a turnat la Securitate în perioada în care a dat note informative, scrie Monitorul se Suceava.


În 1980, Vrăjitoru a semnat numeroase note informative despre Mihai Stăuceanu, un bărbat de 57 de ani din Liteni. Preotul l-a turnat în legătură cu tentativele de a fugi în străinătate. Stăuceanu a fost prins de Miliţie la vârsta de 18 ani şi a fost închis un an la închisoarea din Gherla. A reuşit să fugă în 1980 şi s-a stabilit în Canada.

„Oficial, în dosarul meu, sunt şase note semnate de Ionel Vrăjitoru, sub numele de cod «Frunză Ion», însă probabil că mai sunt şi altele care nu au fost încă deconspirate, în dosarul tatălui şi mamei mele. Nu pot să spun că a scris informaţii deosebite despre mine, care să-mi facă rău în mod direct, însă nici nu avea ce scrie mai mult decât că am plecat, sunt mulţumit de viaţa din Canada şi că sunt un om liber. Până la urmă ce am făcut? Am plecat din ţară şi apoi am venit în vizită la părinţi”, a spus Mihai Stăuceanu, pentru Monitorul de Suceava.

Preotul Ionel Vrăjitoru a scos afară cu ameninţări echipa de ziarişti locali care l-a însoţit pe Stăuceanu în curtea bisericii şi şi-a înjurat victima cu expresia "Du-te-n mă-ta!".

Ulterior, echipa de filmare şi Mihai Stăuceanu au fost întâmpinaţi de un grup de localnici în faţa bisericii, printre care se afla şi fiul lui Ionel Vrăjitoru, la rândul lui preot. Aceştia au devenit ostili cu echipa de jurnalişti şi victima preotului Ionel Vrăjitoru.

Din curtea bisericii a ieşit în grabă şi preotul Vrăjitorul, care i-a spus cameramanului „Vrei să-ţi dau una acuma?” , apoi l-a lovit cu o cruce de lemn.

Reacţia Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor: 

Sperăm ca pe viitor să nu mai avem astfel de situaţii Preotul Vasile Baltag, consilier administrativ al Arhiepiscopiei, a precizat că în urma vizionării imaginilor de la faţa locului se va face o analiză conform regulamentelor interne.

Cei doi preoţi, tată şi fiu, urmează să fie chemaţi la Arhiepiscopie, pentru a explica de ce s-a ajuns la o astfel de situaţie. „Ca oameni ai Bisericii, regretăm astfel de incidente, care nu creează o imagine bună a Bisericii. Sperăm ca pe viitor să nu mai avem astfel de situaţii”, a declarat preotul Vasile Baltag.

Sursa: http://www.gandul.info/stiri/video-preot-celebru-in-romania-confruntat-cu-victima-pe-care-a-turnat-o-la-securitate-du-te-n-ma-ta-crucea-a-folosit-o-pe-post-de-bata-13365125

VIDEO

14 comentarii:

Monahul spunea...

Justin Pirvu, reprezinta pentru crestini adevaratul duhovnic si de el sa luam aminte. Preotul e om si poate cadea prada ispitelor de tot felul. Dogma ortodoxa este pentru toti cei ce cauta mantuirea. Nu toti preotii se mantuiesc. Imaginea Bisericii Ortodoxe e icoana poporului roman in intregime.
In tot aerul romanesc se respira crestin-ortodoxia, pana si cei atei se gandesc la ea si se intreaba.
Ava, ava, Justin Pirvu, roaga-te si pentru noi pacatosii. Pe noi cui ne-ai lasat? Roaga-te cu sfintele tale rugaciuni Maicii Domnului , cea care e nadejdea celor fara de nadejde...

Anonim spunea...

Legat de faptele comise de preot. Cred ca trebuia evident sa-si mentina calmul fiindca reprezinta iinstitutia biserici. Poate ca scotand dosarul preotului ar fi putut gasi si alte delatari, ceea ce face din el un paria in comuna aia. Sa-si dea cu injuraturi si amenintari merita un sut in cur din partea biserici. Oameni din astia nu reprezinta pe domnul Dumnezeu.

Anonim spunea...

Sincer nu cred ca are rost sa postezi asa stiri pe blog... Si asa biserica ortodoxa este destul de arata cu degetul deja... Ce sa intelg de aici ca si u ai ceva cu biserica ortodoxa ?

Gerula spunea...

Din pacate tot mai multi slujitori ai bisericii sunt de fapt slujitori ai lui Satana . Isi cunosc interesul , isi fac biserici pe banii nostrii si pe urma se poarta ca si cum ar fi casa lui de drept si tu ai voie in biserica numai daca iti da voie el, slujitorul Satanei.

Daniel Roxin spunea...

Pentru penultimul anonim: Nu crezi ca nenorocitii din sanul bisericii ar trebui expusi pentru a fi eliminati?!? Cum ar putea fi acest articol un atac la biserica? In biserica nu trebuie sa fie astfel de indivizi!

Sihas spunea...

Nu am intentia sa defaimez ceva, dar inca 90% din populatia planetei inca traieste in evul mediu. Tot pentru cei care se cred cei mai strong religiosi va intreb ceva:
La varsta de 2 - 3 luni cand v-au bagat in ligheanul cu apa, ati ales voi atunci religia respectiva ?
Ce stiti despre celelelte religii ?...va raspund tot eu, a mea e cea salvatoare, ceilalti sunt gata sa arda in iad....nu-i asa ?
Adevarat fiecare religie isi indobitoceste slugile prin amenintari ascunse, ca sa aiba de unde mulge, ca nu cumva sa piarda vreun donator/enorias.
raman la parerea mea, cea mai adevarata religie este cea proprie, ceeea ce simte fiecare cu adevarat in suflet.

Monahul spunea...

Caderea unui preot nu-i scuzabila, dar se poate intampla oricui, daca alege viata materiala si nu pe cea duhovniceasca.
Pe siturile tip ortodox nu a aparut aceasta informatie; atentie de unde luam informatia. Biserica ortodoxa si crestinii stiu aceste vremuri tulburi si incercarile ce vor urma, prea inselatoare.
Bigfoot, un subiect care pentru unii a devenit un studiu interesant. Desigur ca, nu sugestionez moderatorului astfel de subiecte, dar ar fi o tema importanta.
Comentariile nu reflecta cu adevarat omul, fiecare are ceva al lui. Lupta de idei o duc cei invatati, in tot de dezbateri cu public sau in interiorul unei comunicari academice. Sirul de comunicari despre daci pare ca a ajuns la un stadiu atat de "avansat" incat revenim la romanizarea initiala. Fara cap si coada informatiile, ci totul de-a valma. Nu mai stii unde-i realitate si plasmuire. Istoria antica ramane in mare parte o enigma, iar dacii nu fac exceptie. Cercetatorii implicati exagereaza in priviinta importantei lor in civilizatia antica. Ce e bun e doar crestinismul daco-romanesc. Mai departe aproape ca se adopta de catre cei care studiaza acest fenomen religia pagana zamolxiana, si alte blasfemii la care nici nu e bine sa le aflii.
Cercetati cu mult bun simt istoria si nu reinventati roata deja inventata. Textele antice sau descoperirile intamplatoare nu fac din Dacia spatiu primordial, caci asa cum spunea Mircea Dogaru, in Irak daca dai cu piciorul in pamant ies tablite cu scrieri antice. N. kramer poate cel mai important sumerolog scrie despre istoria care incepe la Sumer, si tind sa-i dau dreptate....
Nu vreau sa mi se raspunda in vreun fel, e doar opinia mea personala, si cu inima deschisa am venit la dacologia, pana ce am observat ca promoveaza paganismul si blasfemii la adresa Mantuitorului, de catre unii, poate nu toti...

Monahul spunea...

Raspuns pentru cel ce pune credinta personala fata de Biserica:
Dragstea dezvaluie Adevarul, revelat de Dumnezeu celui cu inima curata . Mintea care se indoaie nu poate accede la adevar, si nu poate sa emita idei adevarate, deci devin false si inselatoare. Dar cand vor afla adevarul va fi prea tarziu pentru ei, caci vor auzi cumplita Judecata" Luati-l si aruncati-l in Gheena" .Sa ne fereasca Dumnezeu de asemenea sentinta.
Dar raspunsurile date crestinilor , de felul asta , sunt rele, caci fara rugaciune si semnul crucii, oamenii sunt condusi de diavol.

ciobanul spunea...

Lui Dan Benjamin, du-te mai nene si mulge oile in alte parti fiindca aici discutam de purificarea ortodoxiei din sanul ei si prin asta se intelege eliminarea uscaturilor care aduc prejudiciu religiei noastre comune. Intelegem , recunoastem neavenitii, iar daca ai venit cu idei de genul ilumineaza-te dupa propriul tau fagas si uita religia stramosilor tai esti un mare narod. Iubesc religia stramosilor mei si nu fiindca nu doresc sa inteleg ceva din bla bla bla ul tau o sa te si ascult. Du-te la pascut oi prin America fiindca stilul tine si ati prostit destul pe acolo si daca nu merge incearca in desert fiindca am inteles ca exista potential bun si poate vei gasi si niscai titei asa ca tineti discursul tau cu religiile din evul mediu la Mecca sau Ierusalim. Sunt sigur ca o sa te intelegi cu astia din Evul mediu de care vorbeai.

Anonim spunea...

Benjamine, Benjamine, la tine sminteala e mare. Ai fost bagat in caldare ca fiu al parintilor tai, ei te-au dus la biserica. Nimeni nu ti-a interzis sa parasesti ortodoxia. Caci nimeni nu te obliga sa ramai, in Neam, cu de-a sila. Iar daca simti altfel, te du!


ZZ spunea...

Daniel, nu cred că ar trebui să ne coborâm la lucrurile imunde; pădure fără uscături nu există.
Noi ne raportăm la Părinţi ca Arsenie Boca, Justin Pârvu, Galeriu, Stăniloaie, Anania şi cei ca ei.

Şi nici nu luăm în seamă abulici săraci cu duhul şi "monahi" care habar n-au despre ce vorbesc, purtători de dumnezei după chipul şi asemănarea lor.

Unknown spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
ile spunea...

multi parinti ortodocsi sfinti au fost legionari ...ei, asta a fost turnator la SECU, greselile tineretii..popilor. Cica 2 calugari budisti au violat o femeie (aceeasi)care ulterior s-a si sinucis...calugarii au suferit muult si ajungind in fata lui Budha,nu a creatorului lor,au cerut sa fie pedepsiti,voiau sa moara.. etc etc...Budha i-a iertat, e un fel a spune, a balmajit ceva despre incercarile prin care unii oameni trec si astfel, mai abitir, dupa ce se caiesc pot vedea lumina, calea..bla bla...Deranjant in videoclip si in atitudinea popii este ca LUI NU-I PARE RAU PENTRU CEEA CE A FACUT,ADICA RAU UNUI OM...CHIAR DACA O FI FACUT-O CA SA-I FIE LUI MAI BINE SAU PUR SI SIMPLU DE BOU CE A FOST SI INCA ESTE,SI NU DIN CONVINGERE.
(banc hazliu: un barbat era in plina strada in fundul gol si trece o baba prin fata lui si baba zice:Vai tinere ce grosolanie!.Da,zice tinarul mindru de el,dar de lungime ce zici?)
Mintea aluia din Canada si mintea popii totuna...pentru spectacol in fata presei.Nu prea a intors si celalat obraz crestinul nostru ortodox,a cautat razbunarea - a gasit..o lae.Da popii o bataie de obraz si se racorea sau practica miscarea:ASA FRINGE POPA COLACII PE ULITA SATULUI. Sint lucruri mult mai serioase in aceste vremuri.Beserica beserica si ai sai stilpi...credinta si omenia se gasesc rar si nu totdeauna in acelasi loc.

ile spunea...

aia despre religia stramosilor daco-romani e sigur ca a ajuns sa fie ortodoxa,dar daca tu consideri ca esti fiu al lui Decebal poti sa-ti aduci aminte si de Zamolxe si atunci lasi mai moale inversunarea cu stramosii ortodocsi. E buna si biserica ortodoxa mixata cu credinte stravechi,credinte si obiceiuri in stalele romanesti..si cu acelea trebuie sa ne aducem aminte de bunici strabunici.