miercuri, 12 noiembrie 2014

Ministrul Finanţelor, Ioana Petrescu, vrea să impoziteze prostituţia: „Orice ban în plus la buget contează”. Cum comentați?


Ministrul Finanţelor, Ioana Petrescu, a spus sâmbătă că, prin legalizarea prosituţiei s-ar putea aduce mai mulţi bani la bugetul României. Pe de altă parte, în viziunea sa, Biserica nu ar trebui impozitată, deoarece este o „organizaţie non-profit”. 

„Deocamdată, prostituţia este ilegală. Dacă prostituţia devine legală, atunci va deveni o activitate economică legală generatoare de profit”, a declarat Ioana Petrescu. Ministrul Finanţelor a precizat că banii aduşi de această categorie de activitate ar conta, căci „orice ban în plus la buget contează”.

Pe de altă parte, ministrul nu este de acord cu impozitarea Bisericii, pentru că aceasta reprezintă „o organizaţie non-profit”. Eurostat a cerut statelor europene să includă în statisticile naţionale şi activităţile ilegale ce generează venituri, considerând că este vorba despre tranzacţii comerciale consimţite în mod liber de participanţi.

Veniturile din prostituţie vor ridica PIB-ul României cu 180 milioane lei (0,03%), conform unor calcule realizate de Institutul Naţional de Statistică. Franţa şi Suedia au refuzat să „contabilizeze” prostituţia, în timp ce Spania şi România au acceptat noua metodă de calcul. La nivelul României, pe regiuni, cel mai bine se câştigă din prostituţie în Capitală, unde preţurile au ajuns şi la o sută de euro pentru un client, în timp ce situaţia din sud-vest este cea mai precară.   

Sursa: http://www.gandul.info/financiar/ministrul-finantelor-ioana-petrescu-vrea-sa-impoziteze-prostitutia-orice-ban-in-plus-la-buget-conteaza-13516341

5 comentarii:

Iulian spunea...

Daca se refera la prostitutia de orice fel, inclusiv cea politica, sunt perfect de acord!

Anonim spunea...

daca luam in considerare carui zeu i se inchina dna ministru este de la sine inteles....ce va face ,iar biserica este o banca afiliata guvernamenta.asadar sa citam din Divina comedie: lasati orice speranta ,voi ce intrati aici !

Anonim spunea...

Biserica-"organizatie non-profit",se insala amarnic doamna ministru,cred ca bisericile au parte de mai multa bogatie dacat ar merita.

Anonim spunea...

Buna ziua,

daca biserica este non-profit cum este posibil ca unele biserici dau bani cu imprumut la enoriasi,cum este posibil ca, sefii bisericii si multi pe langa ei au masini de lux ,cum este posibil sa detina atata pamant si proprietati,nici la astea nu plateste impozit?Biserica in opinia mea ar trebui sa fie exemplul simplitatii ,nu al opulentei din pacate biserica nu mai este ce era sau ar trebui sa fie,biserica este un instrument de manipulare al oamenilor in mainile politicii din pacate...

gabi spunea...

Observ ca nimeni nu comenteaza la obiect. Las' sa fie legalizata si impozitata, dar va garantez ca la cati mari mahari sunt implicati in afacerea asta, greu vor legaliza prostitutia! Adica sa-si piarda dumnealor sursele discrete de banuti buni si distractie? Nu stii ce ceri, doamna ministru, zau ca nu te mai vad in viitorul guvern, oricare ar fi el!