marți, 9 decembrie 2014

Regele bugetarilor. Preafericitul "Daniel SRL" câștigă un salariu uriaș.


Preafericitul Daniel, patriarhul Bisericii Ortodoxe din România, câștigă un salariu uriaș de la stat: 22.901 lei NET lunar, potrivit informațiilor publicate de comisarul.ro


Potrivit sursei citate, Înalt Preafericitul Daniel este Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, egal în rang de salarizare cu preşedintele ţării, şi primeşte pentru serviciile aduse statului un salariu lunar de 8.124 de lei. Dar asta nu este tot. ÎPF Daniel este şi arhiepiscop şi mitropolit al Mitropoliei Munteniei şi Dobrogei. Ca mitropolit mai primeşte 7.567 de lei, iar ca arhiepiscop încă 7.120 de lei. În total, veniturile lunare ale Patriarhului se ridică la suma de 22.901 de lei (net), plătiţi integral de către statul român.

Numai personalul din Administraţia Patriarhală ia de la stat salarii în valoare de 557.442 de lei net lunar, cam cât 300 de profesori universitari.

Sursa: http://www.voceatransilvaniei.ro/regele-bugetarilor-preafericitul-daniel-castiga-un-salariu-urias/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=evenimentul-zilei

31 de comentarii:

Anonim spunea...

Ar trebui ca biserica sa numai aiba legaturi 'profesionale' cu statul, sa isi plateasca singuri salariile, jigodii si mafioti.

Anonim spunea...

Inca o dovada ca biserica nu are nimic de-a face cu cele sfinte. Spiritualitatea adevarata nu este legata de biserica.

Anonim spunea...

Merge la fix
https://www.youtube.com/watch?v=jIJWwns9qyU

Spirit Liber spunea...

Rugaminte: personal m-am saturat sa mai aud de Irineu de la patriarhia Oltenia.IN MOD INSISTENT ROG PE CEI CARE SUNT DE MESERIE SA DEA ODATA JOS DIN FUNCTIILE NEMERITATE PE TOTI ACESTI INFILTRATI MASONI SAU CE MAI SUNT EI PENTRU CA AU FACUT NUMAI TAMPENII!
Din momentul in care au facut niste nu-stiu-ce-fel de porcarii, ca numai slujbe de sfintire nu se pot numi, te apuca un rau si o ameteala in asa-zisele cladiri care ar fi trebuit sa fie catedrale incat este imposibil sa nu fie intermediarii altor tipuri de ritualuri suspecte facute atunci cand nu este lume acolo, sau eventual inauntru cu usile inchise.
Rog atentie marita pentru ca sunt deosebit de dubiosi.
La un timp dupa ce au fost dibuiti cu fitilul din lumanari sub forma de tricolor, ca sa "spele " subconstientul colectiv si romanul sa nu reactioneze la arderea drapelului national de catre maghiari, acest Irineu a mai facut si altele.
Scobiti-i pe astia prin toate orificiile pentru ca NE-AM SATURAT!!!
SPALARE DE BANI SCRIE PE EI, iar asta e doar unul din lucrurile mizerabile pe care astia le fac.
Un alt lucru mizerabil, este ca preotii necorupti de infiltratii masoni care sunt printre oamenii biserici este ca preotii rea;i si cu har sunt santajati sau opriti prin diverse metode sa realizeze slujbele puternic purificatore gen "Molitvele Sfantului Vasile" care fiind cu totul pozitive , URATILOR nu le convine sa mai fie facute.
SA-I DAM ODATA PE FATSA PE TOTI CE DEJA NE-AM INGRETOSAT PANA LA REFUZ!!!!!!!
Anul acesta in luna martie au fost activate toate structurile negativilor simultan in toate serviciile.
O mare parte din marsaviile acestui Irineu -cel putin facute de el_ sunt cunoscute de mai multe persoane de mai mult timp dar oamenii care au stiut a stat si au replicat :"Nu vrem sa mai stim ca ne tulbura!"
UIte acum, ca i-a tulburat de tot cu slujbele anti-lumina si cu toate ritualurile facute pe ascuns!
GATA CU DORMITUL, CU LENEA SI CU CONFORTUL CA ASTEA DUC LA GROAPA SIGUR!!!

Anonim spunea...

patriarhia ar trebui sa aibe grija de preotii lor ca unii care au familii de intretinut, si sa se zbata ca salariile lor sa fie platite integral, nu doar 50 sau 60 la suta. Aceasta este problema cu care se confrunta majoritatea preotiilor pentru majoritatea traieste la sate si sunt muritori de foame.Dar pe cine intereseaza? Pe cei care au depus votul saraciei?

Anonim spunea...

Probabil ca asta este motivul "Preafericirii"...

Anonim spunea...

...pai de-asta i se spune preafericit

Anonim spunea...

Asta cu palaria aurie pe cap e ales pe viata, ca papa de la Roma ?
Ar trebui vot ca la presedentie sau parlament...ala e tata hotilor, dar tot omul de rand e de vina ca sustine aceasta institutie de mafioti.

unutanu spunea...

pai cum putem da vina pe stat atata timp cand stam la cozi sa pupam mainile la vulpile astea, sa-i ridicam mai sus decat merita, ca fie vorba inte noi popii astia nu au nici o treaba cu credinta, ei I-ti vand religie si cu cat esti mai prost cu atat mai mult dai mai mult dar cui? lui Dumnezeu? oare chiar are nevoie?atunci????? si sa ma ierte acel 1 din 10000 care chiar este parinte cu har. poate era mai bine zis hiene decat vulpi daca meditam la poza cu preacinstita fata a preafericitului

Anonim spunea...

ehee :) la asa salar as fi si eu Preafericit. Chiar Super Fericit ;)

Anonim spunea...

Atita vreme cit vor exista fraieri de manipulat, va exista si religia, metoda consacrata de control al maselor inculte fara incredere in sine.

Nimeni nu contesta existenta sufletului sau al cimpului morfogenetic, al designului inteligent vizibil in natura sau al reincarnarii- lucruri dovedite. Oamenii tre insa sa realizeze ca exista o deosebire intre acestea si religie, trebuie sa-si da seama ca doar vointa si actiunea proprie le schimba viatza, ca tot raul din lume vine direct sau indirect, pe fatza sau ascuns, de la alti oameni care sint rai,prosti,smekeri,bolnavi mintal, egoisti si hapsini. Tre sa realizeze ca de exemplu orice boala are o explicatie si un tratament, chiar daca nu le cunoastem pe deplin si /sau cauzele/tratamentul sint ocultate, ignorate sau interzise din motive financiare; sau de ex. ca orice situatie economica defavorabila e creata azi exclusiv de o mina de oameni ce trag profit de pe ea - pt toate astea nu avem nevoie de rugaciuni catre cineva care ne ignora cu succes, ci sa trecem la actiune pt rezolvarea problemei aparute.

Din pacate in Romania majoritatea traieste cu o mentalitate de ev mediu timpuriu, mentalitatea unei turme cu conducatori ce profita nerusinat de naivitatea [granitza cu prostia] acestei mase de oi - mioarele domnului - caracterizare binemeritata cinica batjocoritoare la adresa maselor conduse.

Toti se roaga, pupa icoane si hoaste sfinte, se uda cu apa sfintzita ca sa le mearga mai bine,fara sa vada ca an de an le merge tot mai prost si fara sa faca nimic singuri spre a-si indrepta situatia.

Oameni fraieri, o casa nu se ridica cu rugaciuni catre Domnu', ci prin alipirea laolalta a caramizilor ce o compun. Si nu uitati - Dumnezeu iti da, dar nu-ti baga si-n traista!



Iovan Valeriu spunea...

Dar ortodoxismul înseamnă de fapt zamolxianism, dacă îndepărtăm din cult inserțiile greco-iudeești. Isihasmul este continuarea directă a practicii preoților din Dacia: liniștea interioară, ruga zilnică, apropierea de neființă prin fapte eroice (de aceea Decebal nu putea să se sinucidă, el a luptat până când a fost ucis pe la spate...), sobrietatea rostirii, sărăcia călugărului plăcută zeului Moș...
Este trist că azi, chipuri mohorâte, orbite de lăcomie, conduc cea mai mare biserică a creștinătății, a cărei lucrare a durat și va dura cât vor fi oameni în țara Românească.

Anonim spunea...

Pina ce prostimea le pupa mana,fac ce vor muschii lor.

Anonim spunea...

Primesc alerta ca pagina contine un virus..
S-a suparat preafericitul si i-au sarit in aparare trepadusii?!!?

Acum suparati or fi destui pe tine Daniele.. dar tocmai asta arata ca le spui bine ;)

Succes mai departe.

Anonim spunea...

pai are nevoie saracul, are cheltuieli mari, nu fiti rai... nu va mai uitati in curtea vecinului...

Anonim spunea...

fericitul de el!
de calugarite nu-l doare nici in cot stau pe la portile fabricilor si prin centrele oraselor si cersesc bani si el se scalda in ei,iar prostimea se duce la biserica si dau ultimi banuti sperand ca isi castiga locul in rai...
la mine la tara este un ticalos de preot care atunci cand este cu prietenii si vede un batran pe drum zice:,,uite CEC-ul meu neincasat,,.
Pentru ei nu exista evaziune fiscala?la nunti,botez,inmormantare ajungi sa te targuiesti cu ei ca altfel te jumulesc si bineinteles nu-ti dau chitanta...

Anonim spunea...

da da, zic si eu ca Patriarhul asta care are salariul cat al unui muncitor din Germania...il are urias! Ba mai zic ca tre sa se intalneasca cu alti patriarhi si mitropoliti cu obielele gaurite, ca odajdiile de pe el nimic nu costa !
Ce mai Biserica "nenorocita" si ce mai preoti "ticalosi", d-le, niste imbuibati toti, toti! Ba si calugarii si sihastri cat mai baga in ei!! Dar cum "nenorocitii" astia intretin sute de cantine si adaposturi pentru saraci ..io zic ca ar trebui trasi in tzeapa bicisnicii!!!

Ba mai zic ca daca printre oamenii Bisericii sunt cateva zeci sau sute mai fara frica de Dumnezeu... phhhh__la tzeapa cu ei!!! Ca tare s-ar mai bucura Justin Parvu, Arsenie Boca, Anania, Galeriu, Staniloaie si atatia alti neunoscuti ...niste nenorociti!




Pintea spunea...

Ciudat ca cineva,care se declara adept al Dacismului, face jocul celor ce vor daramarea Ortodoxiei.

Anonim spunea...

Draga Roxin , daca tot te ocupi de istorie, pomeneste cum au trecut dacii la ortodoxism si cum manastirile si bisericile se intretineau singure muncind pamantul primit din donatiile facute de romani.
Deasemenea, mai spune si despre secularizarea averilor manastiresti de care Cuza, cu conditia ca statul daca tot a luat posibilitatea de intretinere a monahilor le asigura salariu si contributii la obiectivele biserici.
Poti sa spui ca de aceasta prevedere profita si alte biserici in special in Ardeal unde nu a avut loc secularizarea.
Poti sa spui si despre talibanii catolici austrieci care sub comanda gen Bukov sprijinit de Maria Tereza la 1751 a distrus peste 150 de manastiri in ardeal cu tunul(printre care si manastirea de la Sambata)
Poti sa spui si de ortodocsi din ardeal care sa nu fie persecutati de Vatican s-au facut greco catolici, pe cand romanii ortodocsi c.e nu si-au tradat credinta au fost persecutati( persecutie ce continua si azi in mass media).
Poti sa spui ca toti domnitorii romani erau ortodoxi.
Mihai Viteazul pleca la lupta cu mana dreapta la piept a Sf Nicolae .
Stefan cel mMare si ostenii faceau post negru inainte de a pleca la lupta in frunte cu icoana Sf Gheorghe.
Fi corect Daniel Roxin , ca generatiile urmatoare sa nu te aseze in rand cu membri Scolii Ardelene. Vedem astazi cat rau au facut Romaniei promovand politica catolica a Vaticanului, facandu-i pe daci disparuti..

Daniel Roxin spunea...

Mesaj pentru toti criticii mei: cei care fac o identitate intre Patriarhul Daniel si Crestinism, Biserica Ortodoxa sau un Iustin Parvu ori Arsenie Boca sunt cu TOTUL RUPTI DE REALITATE!!! In fruntea BOR-ului este cineva care, in opinia mea, nu are nicio treaba cu crestinismul sau cu sfinti precum Arsenie Boca. De aici incolo doar bunul simt si inteligenta va mai poate ajuta!!!

din REZISTENTA spunea...

Arsenie Boca si Justin Parvu NU AU ATACAT NICIODATA BISERICA SI NICI PE PATRIARH, desi sunt convins ca nu au fost de acord cu unele lucruri si cunosteau mult mai multe.

In fata inamicului, cei care suntem de aceeasi parte, trebuie sa ne prezentam ca o falanga.



Iar in ceea ce priveste articolul de mai sus: Patriarhul primeste REAL aproximativ 12 800 ron si doneaza in jur de 5 800 ron, asta inseamna ca ramane cu aproximativ 7000 ron. Informati-va cu mai multa acribie si nu va grabiti sa va luati dupa cei care nu ne vor binele. Pentru a nu mai spune ca era elementar sa va intrebati daca Patriarhul s-ar fi expus intr-un asemenea mod, naiv desigur. Opriti-va la cei cativa ierarhi dovediti si atat. Eventual.

Nu atacati Capul Ortodoxiei! Daca va trada Ortodoxia Română, vom afla intai noi, unii-altii mult mai bine informati.

Anonim spunea...

Draga Daniel Roxin, nu te criticam , dar vrem ca tot adevarul sa fie spus, pentru ca trunchiat face chiar rau si loveste in toata biserica ortodoxa si chiar nu merita.
Tot ceea ce faci tu e deosebit si cred ca toti romanii adevarati te iubesc, de aici si pretentiile sunt mari de la tine.

Articolul este legat de salariul Patriarhului si nu de persoana ce primeste salariul pentru a contesta calitatile.

Si iarasi pt adevar daca luam numai cativa profesori universitari, ce nu au raspunderea Patriarhului au salarii astronomice ce nu se gasesc nici in occident.

Din adevarul.ro:
"Universitarii din Cluj, Sibiu, Galaţi, în topul clasamentului

În top se află Matiş Dumitru, decanul Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj. Acesta a încasat 458.905 lei în anul fiscal 2012 (peste 102.985 euro), din activităţi didactice, de cercetare, participare comisii de doctorat, evaluări ARACIS, potrivit declaraţiei sale de avere.

Pe locul doi este Ciortea Gligor, profesor la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, care a încasat 358.386 lei (80.427 de euro) în anul fiscal 2012, din activităţi didactice, administrative şi de cercetare, potrivit declaraţiei de avere.

Pe locul trei se află Bondrea Ioan, rectorul Universităţii Lucian Blaga din Sibiu, care a încasat suma de 349.835 lei (78.508 euro) în anul fiscal 2012, potrivit declaraţiei sale de avere."

Anonim spunea...

Am observat cu cata incrancenare atacati Biserica Ortodoxa si doar Biserica Ortodoxa, de la cler pana la cei de jos. Eu ce sa inteleg despre omul Roxin, iubitor de neam,dar neiubitor de Dumnezeu? Sau poate aveti o alta credinta (si asta ar scuza atitudinea),sau mai grav , pentru spatiul acordat de Nasul TV, va simtiti dator sa loviti in fratii dumneavoastra. Pentru ca nu-i asa suntem urmasii ai dacilor, chiar daca ne numim romani,si daca suntem romani, astazi suntem ortodoxi si ne inchinam Sfitei Treimi si nu lui Zamolxe, ca in vechime. Oricum noi nu ne vom schimba in veac, toate nemurile reusesc sa se adune sa faca ceva pentru tara lor, noi,lovim in ce avem mai scump, si in ceea ce ne-a tinut in viata aproape doua veacuri-credinta cea adevarat in Dumnezeu. M-am intrebat, oare de ce nu putem sa ne rugam pentru conducatorii nostrii, poate ar fi mai buni , poate nu ne-ar mai vinde....

Daniel Roxin spunea...

Ultimului anonim: eu nu atac Biserica Ortodoxa. Ideea este ca oamenii fara doscernamat, precum dv, sunt cei care ii fac cel mai mult rau, pentru ca nu sunteti in stare sa deosebiti graul de neghina. Faptul ca Daniel a ajuns in fruntea bisericii este pentru ca asa a doriit Masoneria - Msoneria aia care este condamnata de Ortodoxie. Dar cum ar putea cineva ca dumneata sa intelega asta? Preotii cu har sunt marginalizati exact de cei precum Daniel. Dar dumneavoastra sunteti orb si surd si nu intelegeti realitatea. Adevaratul pericol la adresa spiritualitatii sunt cei ca dumneata! De ce? Pentru ca sunteti suficient de marginit incat sa puneti semnul egalitatii intre o critica la adresa unui conducator al bisericii si lipsa de credinta in Dumnezeu. Cu cei ca dumneata, Crestinismul ar putea muri in curand!...

sol spunea...

Apreciez mult ce a spus anonim si din Rezistenta.

Anonim spunea...

Daca nu avem informatii din interior, si nu le avem, dincolo de complexitatea unor situatii pe care nu le intelegem, nu e mai bine sa ne vedem noi, d-le Daniel, de acel spatiu in care excelam, fiindca nimeni nu va contesta meritele? Ma intreb si eu.
L-ati vazut pe Patriarh la vreo "sedinta" a masoneriei? Pana acum Patriarhul si-a dat binecuvantarea pentru construirea unor biserici si a renovat destule altele. Spuneti ca a marginalizat duhovnici cu Har, sunteti sigur ca i-a marginalizat si nu a vrut sa-i protejeze? E bine sa va ganditi mai bine la actuala conjunctura a aderarii Romaniei la o Comunitate in mare parte catolica. A facut Patriarhul Daniel pasi in directia egumenismului, fiindca acesta e barometrul?
Biserica si-a manifestat intentia, la cel mai inalt nivel, de a strange legaturile cu miscarea pentru recunoasterea identitatii noastre reale, iar pentru a incununa acest eveniment si-a dat binecuvantarea pentru construirea unei Biserici pe Platoul Babele.

Ma intreb ce faci dumneata acum. Daca intelegi ceva din intelepciune, daca intelegi ceva din strategii, daca intelegi ce inseamna prudenta atunci CAND E CAZUL, fiindca pana acum eram tentat sa cred ca da.

Esti om liber, dar nu uita ca nimeni nu te poate apara de d-ta insuti.

ciobanul spunea...

Daniel Roxin, eu zic ca nu-mi face placere sa ma atac la semeni nostri romani , dar in cazul de fata abuzul trebuie denuntat si nu faci rau deloc. Doresc numai sa-ti spun ca asa cum ai precizat ca BOR este condus de masoni, totusi trebuie sa fim realisti o mare parte din oameni nu realizeaza in ce increngatura se afla institutia bisericeasca. Imi doresc ca oameni sa se roage la Dumnezeu si sa scapam odata de lichelele astea care sau infiltrat chiar in sanul ortodoxismului. Pacat ca ne divizeaza si nu ne uneste atunci cand se denunta un abuz.

Anonim spunea...

Nu este nicio ruptura, in ciuda pripelilor ori a grabei de a anunta schimbarea, poate un entuziasm firesc varstei, fie generozitate, noi mergem mai departe Uniti.



Anonim spunea...

Sa nu uitam, Iisus s-a rugat pentru cei ce ii faceau rau, El stia mai bine ce ii va astepta,ei nu s-au oprit.La acest stagiu, o rugaciune pentru cei ce incearca sa ne starpeasca in mod brutal, nu i-ar opri dar sa nu uitam ca Duhul sfant lucreaza si in cei rai si in cei buni deci, cand va fi sa semneze ceva nu o vor face daca poporul este unit in Slava si nu pe net. Telepatia poate avea multe canale de comunicare dar , unul singur sfant si de necorupt prin rugaciune, la noi in casa feriti de lume.Ce e pe net poate fi descoperit cu usurinta si ne dam planurile pe fata ca o palma la un...Inteleg, comunicarea pe blog nu este o telepatie, dar ne transmitem gandurile in scris fara sa ne vedem vizajele. Inca un lucru, religia este falsa cat timp imbogateste bogati si insaraceste saraci.Asta este indoctrinarea, noi nu suntem obligati sa sustinem financiar pe acei camatari, o face vaticanul oriucm iar ei traiesc printre noi ca maracinile si trebuie suportati prin forta noastra interioara, slabiciunea este atunci cand credem ca nu putem din cauza lor.Din cauza lor bem? din cauza lor ne pierdem timpul pe net? Din cauza lor pierderea noastra? daca ar fi adevarat inseamna ca ei functioneaza spre planul lor, de ce ar fi adevarat asta sa fim noi pierduti sa ne certam unii cu altii de dragu lor?

Spirit Liber spunea...

Haideti sa fim seriosi si lucizi.Ultimii cativa 5-6 "anonimi" care au comentat aici, daca nu sunt dintre masonii care misca sforile printre ei, pe-acolo sa-mi ziceti mie...nu va luati dupa acesti rataciti care "comenteaza" aiurea ca sa-l faca pe omul inteligent sa se indoiasca de realitate.Realitatea este cea de care v-am zis:
-prin intermediul manastirilor se face spalare de bani, cu niste coduri de exprimari anume, pe anumite donatii
-se fac ritualuri masonice cu crucea in jos si cu citirea Bibliei de-a-ndoaselea in interiorul bisericilor si al altor spatii noaptea, cu sile inchise si , bineinteles sa nu se vada de afara
-unii din cei care par preoti, patriarhi si alte asemenea sunt membri ai Msoneriei sau agenti ai diferitelor agentii de securitate infiltrati.
Cine e destept intelege ce scriem noi aici, si, cine nu, zice asa "hai sa ne rugam pt cutare" care acela e mason si care nu se va schimba in bine si astepta pana masonul respectiv il dau jos sau il lucreaza "pe la spate" si il dau jos din parohie pe un eventual preot real si minunat.Cum se zice "cine are urechi de auzit sa auda".

Spirit Liber spunea...

Este ceva de adaugat.Ortodoxie inseamna "dreapta credinta" da?Este drept ca in mijlocul celor drepti sa stea acei strambi care au introdus prin prezenta lor reguli precum interzicerea slujirii slujbelor de Sf, Vasile pe 1 ianuarie?Fiti lucizi, ce zicem noi aici inseamna sa mergem, mergeti la biserica, sa aparam ortodoxia, sa ne rugam , sa fim buni, DAR SA NU FIM PROSTI!!!