duminică, 8 februarie 2015

ROMÂNIA - Genialitatea și antrenarea geniilor


Cu toate că învățământul românesc este în picaj, condus parcă de o mână nevăzută spre o zonă în care să nu mai poată produce decât mediocritate și incompetență, cu toate că grija zilei de mâine ia șansa multor tineri de a se realiza în domeniul în care au vocație, cu toate că multe minți luminate iau calea exilului, pentru a-și împlini visele… CU TOATE ACESTEA, elevii români continuă să câștige olimpiadele internaționale, iar inventatorii români se întorc cu nenumărate premii de la saloanele internaționale de inventică.

Această situație este o demonstrație evidentă a faptului că acest popor are un potențial extraordinar, un potențial care, dacă ar fi susținut și valorificat în mod responsabil de statul român, ar ridica România din genunchi.

Despre genialitate, antrenarea geniilor și potențialul genetic al românilor, vorbim astăzi, împreună cu domnul prof. Florin Colceag, doctor în economie, specialist în modelare matematică şi preşedinte al Institutului Român pentru Studii şi Cercetări Avansate Gifted Education.

Vizionare cu folos!

Daniel Roxin

7 comentarii:

un pic anonim spunea...

asta este explicatia privind atacul asupra neamului romanesc. Una din ele. Alaturi de spiritualitatea inalta a noastra! Bineinteles este unul si acelasi lucru, din spiritualitatea neamului rezultand inteligenta si celalalte calitati. Cine nu crede e liber sa se considere un ratat, hot si mai stiu eu ce imbecilitati se mai spun in toate operatiunile de subminare a tarii si neamului nostru.Este de urmarit emisiunea cu dacul invitat, dl. profesor fiind un fin observator si un adevarat patriot, care si face nu numai zice!
Bravo ROxin!

ciobanul spunea...

Da, intradevar, avem genii si ne mandrim cu ele, insa deseori este disproportionata ponderea de asemenea entitati in randul celor care au reusit sa devina o sursa de inspiratie in randul liderilor nostri. Pacat ca nu putem recurge la asemenea persoane. Banuiesc ca invidia isi are si ea o parte de vina si deseori suntem atrasi de o personalitate cu un aspect atractiv. Ramane de vazut daca aceste genii ai neamului nostru dovedesc si o trasatura particulara care defineste o persoana armonioasa si perfect necesara societatii civile si anume calitati umane, empatice, altruiste, dezinteresate de un cult al egoului supradimensionat si gata sa-si apere neamul si familia sa largita de invadatori veroce ai acestui pamant.
Dealtfel un geniu este o persoana care reuseste sa se concentreze asupra unui subiect cu atata staruinta incat poate sa desluseasca nucleul problemei indiferent de cate variabile se prezinta. In final, claritatea imagini care reusesc sa ne-o expuna dupa ce au reusit sa desluseasca o imagine ce noi nu o putem distinge este intradevar o minte creatoare si desavarsita a carui geniu nu-l putem contesta.

Anonim spunea...

Ar trebui facut un studiu, ca sa vedem cate genii a nascut tara asta din 1990 pana acum, in comparatie cu Franta, Anglia, Germania...Plus inca un studiu separat cu inventii si inventatori...Apoi sa vedem cati dintre toti acestia mai sunt azi,aici,in tara...

Zob spunea...

Mda... De cîteva zeci de ani eu predic realizarea personalității umane dar lumea tot de capitaliști ascultă. Capitaliștii folosesc momeala animalică. Momeala biologică este mult mai puternică decît sfaturile înțelepte. Este mult mai ușor să te cobori decît să te urci. Momeala capitaliștilor este jos scopul meu este sus.

Regenerarea spiritului dacic este tema mea de meditație și treaba merge foarte încet pentru că este lucru greu.

Zis-am eu că ar fi trebuit căutată motivația profundă, ancestrală a neamului dacic și abia pe acest temei să așezăm cele ce trebuie așezate.

Psihologii actuali, pervertiți de ideologii capitaliștilor stimulează numai motivațiile inferioare pentru a reduce omul la subțirimea unui instrument social de slujire a legii fundamentale a capitalismului adică lege sporirii necontenite a profitului capitaliștilor în detrimentul realizării de sine a oamenilor în colectivitate.

Sacina acestor psihologi ar fi să dezgroape motivațiile vechi ale activității spirituale ale dacilor căutându-le în zestrea filogenetică. Ei știu că aceasta este o treabă esențială dar nu se pot sustrage închisorii capitaliste.

În acest cadru atrag atenția că locul și rolul temperamentelor, aptitudinilor și caracterelor descendenților dacilor sunt pur și simplu instrumental în raport cu motivația.

Adică degeaba latura dinamico-energetică aptitudinală și caracterială sunt îngrijite atâta vreme cît motivația ca motor bazal al ființării umane este una josnică, animalică. Numai o motivație superioară organizează temeinic personalitatea unificând-o și dându-i o direcție și un sens.

În concluzie genialitatea despre care vorbesc capitaliștii nu este decât o sculă chiar dacă nu ruginește când urinezi pe ea.

Realizarea personalității trebuie să fie integrală. Abia apoi se poate discuta despre oameni.

Eu voi mai predica cît voi mai predica aceste învățături după care voi pleca iar voi veți suporta consecințele fățărniciei voastre.

Abel Cavași spunea...

Există o singură soluție: limitarea (până la abolire) prin lege a discrepanței dintre bogați și săraci. Această lege (cerută de cât mai multă lume) ar genera rezolvarea pentru celelalte probleme.

Anonim spunea...

mintea si caracterele nu se ascut in conditii de confort maxim, de lene, de ipostazie; insa nici pe fuga, fara sa reflectezi destul. Fiindca pana la urma e vorba de strategii.

un pic anonim spunea...

Nenea...lucrurile sunt mult mai profunde. Si daca plecati...tot la capitalisti mergeti?
Sper sa nu ne mai certe nimeni pe net-ul asta unde toti se cred providentiali.
Hai ca avem treaba!