duminică, 22 martie 2015

Membru PNL despre Avram Iancu: "Un criminal, descreierat"'. Despre românii care-l apără pe Iancu: "Mari dobitoci". Despre revoluționarii lui Avram Iancu: "Proștii ăia de țărani români"


Un membru al PNL Brașov, Mihai Codruț Nanu, a postat un mesaj pe facebook în care afirmă că Avram Iancu este „un criminal care a ucis civili la Vințu de Sus”. Mesajul său vine ca urmare a reacției virulente a opiniei publice la faptul că președintele Iohannis nu a promulgat legea prin care Avram Iancu era declarat erou național.

Aceștia sunt numiți „dobitoci” de către politicianul PNL. Mai mult, într-un alt comentariu, Mihai Codruț Nanu afirmă că Iancu era „descreieratul ăsta„, iar revoluționarii săi erau „proștii aia de țărani români”, titrează ActiveNews.

Declarațiile lui Mihai Codruț Nanu nu sunt surprinzătoare acesta având la coperta de facebook un steag al „Transilvaniei” independente, în care comentează în termeni negativi unirea de la 1918.
Blogul său este recomandat pe pagina oficială a PNL Brașov la categoria „bloguri liberale”.

mihai-nanu-injura-romanii

Afirmațiile lui Nanu despre Iancu sunt preluate din teoriile istoricului Marius Diaconescu, cel care făcut studii postuniversitare la Universitatea “Eötvös Loránd” din Budapesta, Facultatea de Ştiinţe Umaniste, Şcoala de Doctorat din cadrul Secţiei de Istorie, specializarea în cadrul Catedrei de Istorie Medievală şi Premodernă a Ungariei.

mihai-nanu-recomandat-pnl
mihai-codrut-nanu

Marius Diaconescu, absolvent de UBB şi conferenţiar la Universitatea Bucureşti, a fost contracarat atât de istoricul George Damian, cât și de profesorul Ioan Bolovan. Acesta din urmă îl acuză pe Marius Diaconescu de „grave lacune istorice şi istoriografice”! În general istoricii care au beneficiat de burse Soros au devenit, pe bani mulţi, denigratori ai valorilor şi istoriei naţionale.

Sursa: NapocaNews

24 de comentarii:

chirita lepadatu spunea...

Aceasta este burghezia albastra sau lastunii liberali,ignoranta,rapace,antidemocratica,tradatoare.
acesti imbecili de liberali au predat regimului comunist in 1946-47 cea mai inapoiata tara din Europa,12 milioane de analfabeti,lipsa energiei electrice,un stat al mosierilor cu relatii feudale,au dat o mana de ajutor nenorocitului de rege Carol II sa jefuiasca Romania si sa fuga.
Regret ca au reaparut ca partid politic dupa 1989.

Anonim spunea...

DE CE PRES IOHANNIS NU A PROMULGAT LEGEA PRIN CARE AVRAM IANCU E DECLARAT EROU NATIONAL? CARE ESTE MOTIVATIA FORMALA? AVRAM IANCU ESTE EROU NATIONAL FIE CA VREA , FIE CA NU VREA SOROS ET COMP.

Anonim spunea...

Deci asta e.. un alt tembel bolund, care ne manjeste istoria cu idei preluate din ungaria. Asa se ajunge mai nou in Pnl.. Ar trebui desfiintat acest partid de pe fata pamantului pentru ce indraznesc si pentru cine sustin.

Anonim spunea...

deputat al Romaniei PNL e o rusine nationala.Dna Gorghiu luati masuri

un pic anonim spunea...

L-au ucis incă o dată pe Crăișor! Ăștia nu pot fi români, doar cu numele!!!

Anonim spunea...

Probabil e timpul să fim condusi de... Români responsabili si să ne curatam de lichele si trădători!!!

chirita lepadatu spunea...

PNL in toata istoria lui a " iubit"numai banii nu si natiunea romana.

Anonim spunea...

Acesti tradatori ar trebuii eliminati exact cum au facut eroii nostrii cu tradatorii din acea vreme.Lichele si javre.

simona spunea...

Uita acest Nanu sa zica cum erau tratati acesti prosti de tarani romani in acele vremuri ,cati dintre ei erau iobagi ,ce insemna acest lucru si da Avram Iancu a omorat oameni pai chiar a luptat cu ungurii ,si da imparatul austriac ia dat o bula prin care incheia un tratat cu acesta si -i dadea mana libera (avea mari interese ,ungurasii impilau la adresa imparatului )si chiar a primit ajutor in arme ceva tunuri si flinte .Si acum sincer va rog daca stiti exista in Romania o lege pt tradare si daca stiti daca se aplica?

Anonim spunea...

O fi masa bozgoroaica si tasu l-a parasit.
Rezultatu un dezaxat .

Anonim spunea...

tovarasului penalist-pnl-ist probabil ca i-a servit pe sub masa vreo unguroaica cu inzestrari speciale de convins. Aceasta metoda eficienta de schimbarea opiniilor puliticienilor, e folosita de cind lumea de serviciile maghiare, si nu numai. nimic nou sub soare.

Anonim spunea...

Daca am avea o lege a tradari am fi fara clasa politica si fara conducatori din ultimi 25 ani

Anonim spunea...

E un cretin mihai nanu

Anonim spunea...

L'as dorii dus in Tara Motilor. Sunt curios daca acolo si-ar exprima atat de vehement opiniile. Oricum inca o coada de topor a presedintelui Iohanis. Sunt curios acest neica nimeni la ce functie aspira

mihai spunea...

Dobitoc esti tu cu mata si cu tac-tu

Anonim spunea...

Tradator sa fie dat afara din pnl si sa treaca la udmr.

Anonim spunea...

Tradatori suntem noi care scriem sub anonimat

Anonim spunea...

Pe cine tradam daca ne spunem parerea ca anonimi.Ca nu numele conteaza ci parerea, ideea.
Iar Nanu merita pus la zid si impuscat.

Anonim spunea...

Probabil ca domnul pseudodeputat uita - sau vrea sa uite - sa mentioneze ca abuzurile/crimele savarsite de maghiari asupra romanilor ardeleni in timpul revolutiei de la '48 au fost cu mult mai atroce si ca ele au continuat si in timpul regimului horthyst!

Marcel spunea...

Mai mult ca sigur GUNOIUL asta are aceeasi gandire si despre cei ucisi si cei raniti din Decembrie '89!!!!!

eduard spunea...

un mare ticalos si tradator acest Nanu

Eugen spunea...

Lui mihai codrut nanu si altora ca el ar trebui sa le fie retrasa cetatenia Romana, si sa-i trimitem sa-si gaseasca alta tara.

Unknown spunea...

Eu sint dobitocul si prostul taran care -si apara istoria si neamul iar aroganta voastra a falsificatorilor isoriei noastre si tot ce tine de prosperitatea poporului nostru incepe sa devina din ce in ce mai relevant iar asta automat va duce la inceputul sfirsitului ignorantei noastre.

Anonim spunea...

Un om cu scoala,mai ales din Cluj,n-ar trebui sa ignore cu atata vehementa,eroii Transilvaneni.Pacat ca mai aveti si meseria de cadru universitar .