joi, 5 martie 2015

PROPAGANDĂ EXTREMISTĂ în Transilvania | La chioșcuri se vând tricouri cu Ungaria Mare iar românii sunt tratați ca STRĂINI


Istoricul Ioan Scurtu, preşedintele Secţiei de Ştiinţe Istorice a Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România, a vizitat recent judeţele Harghita şi Covasna. Ceea ce a găsit în cele două judeţe l-a uimit, acesta relatând că românii sunt trataţi în Transilvania ca nişte străini, iar propaganda extremiştilor maghiari se regăseşte în presă.


Ioan Scurtu a relatat că presa din Harghita şi Covasna face propagangă revizionistă ungurească, în timp ce românii care locuiesc aici sunt trataţi ca nişte străini şi sunt presaţi să plece.




“Am fost recent în cele două judeţe şi am avut senzaţia că mă aflu în Ungaria. Presa, televiziunea, radioul, carţile din librării, toate făceau propagangă revizionistă ungurească. Nu numai în magazine, dar şi la chioşcurile de pe trotuar, se vând hărţi, vase, tricouri cu Ungaria Mare, în care Transilvania este parte a acesteia. Românii de aici sunt trataţi ca străini şi presaţi să plece cât mai repede şi cât mai departe. În acest timp, oficialităţile de la Bucureşti dau asigurări românilor că totul este în regulă, să nu se îngrijoreze, deoarece totul nu este decât o propagandă a extremiştilor români”, a povestit istoricul, într-un interviu acordat publicaţiei Cotidianul.


Astfel de gesturi ale extremiştilor maghiari se repetă în Transilvania de foarte mult timp. Anul trecut, extremiştii au venit în vacanţă în România şi au publicat Facebook mai multe fotografii în care aceştia apar vopsind în culorile steagului Ungariei bornele kilometrice.

sursa evz.ro

16 comentarii:

Cainele spunea...

Bun, intrebarea este ce putem face?Eu nu sunt de acolo ,locuiesc in C-lung si nu aud nicaieri la stiri despre asaceva,poate daca nu intram pe acest site tot nu as fi aflat.Singura informatie pe care o detin este ca ei doresc sa faca din Harghita si Covasna un fel de stat in stat dar Constitutia nu le permite acest lucru.De ce se continua aceasta actiune atunci?.In fine,idea e sa se dea un ultimatum.Daca nu se termina aceasta propaganda extremista sa fie toti trimisi la ei in tara.Stiu ca si asta e o solutie extremista si oricum ma indoiesc ca se va aplica.Deci ce ramane de facut?Ar trebui sa ne dam seama rapid sau daca nu, o sa constatam cu stupoare ca sa mutat granita cu Ungaria la est de Transilvania.Rog pe ceilalti care se uita pe acest site sa raspunda cu seriozitate(si fara rautate) si sa facem ceva odata...

Anonim spunea...

Adevarul istoric e scris de marile imperii iar in el este doar ceia ce cnvine lor.O contributie mare a avuto si o are anca serviciile secrete internationale care s-au infiltrat dea lungul anilor in toate punctele cheie a tarii sub diverse nume si organizatii, folosind bani pentru cumpararea politicilor, plata unor jurnalisti,emisiuni televizate de spalare a creerului. An situatia actuala ar fi binene sa punem an aplicatie ultimile doua versuri din, ,Decebal catre popor,,
Nu putem sta cu mainile an san sa asteptam pe cineva sa ne salveze, trebuie sa reaprindem flacara siritului stramosesc si sant constient ca fara cunoastere curaj si nesupunere nu putem birui.

Anonim spunea...

Problema e simpla.Politia sa-si faca treaba LEGAL.

Anonim spunea...

multumim din inima partidului si urmatorilor '' mari oameni de stat''(de stat de-ampixu) din istoria recenta a romaniei:

1#iorga, maniu & co. - ''sa nu devenim din asupritzi asupritori'' - clasei politice din sud care a ocupat ardealu din motive economice si nu din dragoste pt romanii ardeleni - odata veniti, administratia ungureasca fu inlocuita cu cea sudistica de dimbovitza iar romanii ardeleni -blegi, blazatzi si pasivi- dati la o parte. Pe deasupra reprimirea in tzara in 1923 a ungurilor ce o stersesera la 1918 de frica romanilor, deoarece in ungaria mama era o foamete si o saracie lucie.
2#multumim si regelui ferdinand care a lasat la unguri jumate crisana si alte teritorii romanesti din jurul romaniei mari - care vorba ceea putea fi si mai mare.
3#multumim si marelui rege carol2 care impruna cu aceiasi puliticieni de dimbovitza, au avut mare grija sa fure tot din romania, facind ca armata romana si deci romania sa ramina singura, slaba si neinarmata - de unde anexarea ardealului de nv.
4#multumim tatucii stalin si iudeo-kominternistilor + petru groza care au exploatat tensiunile existente creind regiunea autonoma maghiara, dind nas obrazniciei unguresti de pe tot intinsu transilvaniei.
5# PCR care i-a luat in bratze - 80% din cadrele de conducere Securitate+PCR-Ardeal pina in 1989 fiind unguri.
6#Bunicutzei Ilici care se pupa in bot cu Domokos Geza si Laczy Toekes si care a permis aparitia cancerului numit UDMR, desigur finantzat de Soros.
7# pasivitatii prostesti a romanilor obisnuiti, care tolereaza orice obraznicatura de la straini fiindca se simt, nu stiu de ce, inferiori fata de acestia.
8#mediei oficiale pt care Romania=Bucuresti+CLitoralu lu mazare
9#ROMANI, NU MAI TOLERATI NICI UN STRAIN, FITI SI VOI OBRAZNICI SI TUPEISTI CU EI, ZICETI-LE-O IN FATZA IN GURA MARE, CU GLAS TARE, TOTUL DEPINDE DE ATITUDINEA AFISATA FATA DE ACESTI GOLANI FARA DE TZARA =BOZGORI[cuvint 100% unguresc]. Totul incepe de la noi, oamenii de rind, nu de la clasa politica majoritar alogena care ne conduce si astazi.

Anonim spunea...

Daniel,guvernul nostru ce face?Mihai

Unknown spunea...

Nu santem uniti,nu vrem sa stim nimic de istoria adevarata a tarii noastre,ne-am departat de Dumnezeu anfundandu_ne pe zi ce trece cat mai mult an mocirla spirituala, credem an adevarul care costa si nu an cel adevarat care este gratis si la andemana tuturor,iubim tot ce este artificial care dupa putin timp ne face numai rau.
Copii nostri anvata la anumite Universitati,cand termina le dau un titlu si ne batem cu pumnul in piept ca a reusit an viata, dar nu realizam ca scopul lui an viata este doar de a ambogati pe cei care sant deja bogati si a distruge pe cei care sufera de milenii.

Unknown spunea...

Pacat mare dar ne meritam soarta.Santem anvatati sa gandim cu capul altora,sa credem an adevarul care are un pret cat mai mare iar adevarul adevarat care are costul 0 nici macar nu al luam in seama.De peste doua milenii am suferit injuriile si defamarea strainilor si toate astea din cauza ignorantei noastre.

Anonim spunea...

Dragilor, Inainte de '89 minoritatile de parte barbateasca erau si ele inrolate in armata romana, dar la anumite evenimente cum au fost cele din'68 de exemplu, ramaneau in garnizoana - adica nu miscau in front. Acum, adica de prin anii '90 minoritatile s-au transformat in majoritati locale, iar politia la fel, in mai multe politii locale; iar cateva politii locale vor sa se uneasca sa raspunda chemarii vecinilor de la vest... mai departe puteti sa deduceti ce se va intampla; si nici n-am pomenit de posibilii vanduti si vanzatori; fiti atenti la aranjamentele lui Putin, ca sunt mai vizibile decat ale nemtilor; unu ca mine si ca cei care traiesc in Bucuresti sau pe langa nu prea stiu ce se intampla peste munti, dar la o adica nu se stie....

Unknown spunea...

http://infoinsider.ro/2014/06/07/nem-tudok-aveti-bancomat-si-pentru-forinti/

Anonim spunea...

Clasa noastra politica indiferent ca-i de stanga sau de dreapta face in continu aliante cu ei si atunci eu intreb cum naiba sa-i combata cineva?

gabi spunea...

Cui pe cui se scoate: avem de vanzare tricouri cu harta Romaniei Mari!!
http://3.bp.blogspot.com/-jOla6jh8LRs/UFrzZXCb_LI/AAAAAAAACrE/-F_dLchs6co/s1600/Hart%C4%83_Rom%C3%A2nia_interbelic%C4%83.jpg

gabi spunea...

Alta harta si mai buna :D
http://verdenfata.com/wp-content/uploads/2012/07/Harta-Romania-Mare-1919.jpg

gabi spunea...

http://isscout.files.wordpress.com/2011/12/romania-mare1.jpg

Sau asta :-P

Anonim spunea...

ce derbedei oamenii care incearca sa ne destrame, decurg la cele mai josnice mijloace dandu-si sperante false.
Mersi ca ne faceti mai puternici!
...dragi slabiciuni minoritare.

Aveti grija doar, nu cumva sa va dati seama ca nu sunteti nici macar de unde veniti si ca existati mult mai mixati decat cainii vagabonti pe maidan, gasiti in meleagurile Romaniei Mari.

Anonim spunea...

mongolii (maghiarii, bozgorii, hungurii) sa se duca in Asia. trebuie plansi macar ca sunt nationalizati de catre chinezi

Szabó Sándor spunea...

Trebuie sa ţinem agricultura,industria etc buna...cine a fost aicia și cănd,o prostie.
Noi cine trăim acuma aici trebuie sa tragem căruţa același direcţie indiferent ce naţie aveţi sau avem.Eu am vecini și prieteni mulţi,indiferent ca romăn sau maghiari facem grătar,mici jucăm distrăm impreună aproape in fiecare sămbătă sau duminică.
Dumnezeu vă da si ajută...