sâmbătă, 18 aprilie 2015

Crede în tine și vei putea face lucruri extraordinare! Iată câteva exemple pentru motivarea ta:


Van Gogh a vândut un singur tablou pe perioada vieţii lui. Şi acesta surorii lui, pe un preţ infim. Asta nu l-a oprit, însă, să picteze peste 800 de tablouri.


În 1954, Jimmy Denny, managerul lui Grand Ole Opry, l-a concediat pe Elvis Presley după un singur concert. I-a spus : “Nu vei ajunge nicăieri, fiule. Mai bine te-ai întoarce la condus camioane”.

Beethoven a fost considerat de către profesorii săi “fără nicio şansă ca şi compozitor”. Nu i-a ascultat însă, şi a compus 5 dintre cele mai bune simfonii ale sale fiind complet surd.


Albert Einstein nu a vorbit până la 4 ani şi nu a citit până la 7. Una din profesoare l-a descris ca fiind “încet la minte, nesociabil şi pierdut pentru totdeauna în vise prosteşti”. A fost exmatriculat de la şcoală şi a pierdut admiterea la Politehnica de la Zurich. Totuşi, a învăţat să vorbească, să citească şi chiar să facă puţină mate și fizică – nu?


Michael Jordan a fost dat afară din echipa de baschet a liceului. Jordan spunea: “Am eşuat de nenumărate ori în viaţă. De aceea am reuşit.”


Sigmund Freud a fost huiduit pe scenă când şi-a prezentat pentru prima oară ideile comunităţii ştiinţifice din Europa. S-a întors la biroul lui şi a continuat să scrie.


Profesorii lui Thomas Edison spuneau despre el că “e prea prost ca să înveţe ceva”. A fost concediat de la primele două joburi ale sale, fiind considerat neproductiv. Ca inventator, a făcut 1000 de invenţii lipsite de succes, înainte de a reuşi să inventeze becul. Întrebat de un reporter cum s-a simţit să eşueze de 1000 de ori, Edison a spus: ” Nu am eşuat de 1000 de ori. Becul a fost o invenţie cu 1000 de paşi.”


La 21 de ani, actriţei franceze Jeanne Moureau i s-a spus de către un director de casting că are capul prea curbat, că nu e destul de frumoasă şi că nu e îndeajuns de fotogenică pentru a face un film. A respirat adânc şi şi-a zis “În regulă. Atunci cred că trebuie să fac totul în felul meu”. După ce a făcut 100 de filme, în 1997 a primit premiul Academiei Europene de Film pentru Realizările de-a lungul activităţii.


Charlie Chaplin a fost iniţial refuzat de către studiourile din Hollywood, pantomima sa fiind considerată un nonsens.


Profesoara lui Enrico Caruso i-a spus acestuia că n-are voce şi că nu poate să cânte deloc. Părinţii vroiau ca el să devină un inginer.


Când Pablo Casals a împlinit 95 de ani, un reporter l-a întrebat “Domnule Casals, aveţi 95 de ani şi sunteţi unul dintre cei mai mari violoncelişti din toate timpurile. De ce încă mai exersaţi 6 ore pe zi? ” Domnul Casals i-a răspuns: ” Pentru că încă cred că fac progrese.”


Aşadar, nu te da niciodată bătut! Nu lăsa ceea ce azi te limitează să îţi dicteze viitorul. Îndrăzneşte!


Sursa: Ozibună.ro

4 comentarii:

daniel danaila spunea...

Fiecare esec din viata reprezinta un fel de cheie a succesului si cred cu tarie ca Stan patitul stie mai multe decit o droaie de carturari (bine inteles in anumite situatii)
Sa aveti o zi buna,

Anonim spunea...

Stiu site-ul "O zi buna" de multi ani si conteaza foarte mult in viata tuturor ceea ce contine el. Multumesc

Anonim spunea...

Am obosit sa tot incerc si cred ca o sa mor somer.

Zob spunea...

DomnulRoxin,din păcatecojavăsupuneunui tir de batjocuri ca pe ceilalţi adepţi ai autenticităţii noastre dacice.

Nu vă descurajaţi.Un aliat al nostru este şi domnul sociolog Zărnescu.

Coja mi-a interzis sămai comentez pe blogullui romanist din cauză că ampromovat unele articole ale acestui blog precumşi ideile autenticităţii dacice.

Eu însumi trebuie săîmi radicalizez atitudinea deoareceam fostprea tolerant cu alogenii.