sâmbătă, 18 aprilie 2015

Crede în tine și vei putea face lucruri extraordinare! Iată câteva exemple pentru motivarea ta:


Van Gogh a vândut un singur tablou pe perioada vieţii lui. Şi acesta surorii lui, pe un preţ infim. Asta nu l-a oprit, însă, să picteze peste 800 de tablouri.


În 1954, Jimmy Denny, managerul lui Grand Ole Opry, l-a concediat pe Elvis Presley după un singur concert. I-a spus : “Nu vei ajunge nicăieri, fiule. Mai bine te-ai întoarce la condus camioane”.

Beethoven a fost considerat de către profesorii săi “fără nicio şansă ca şi compozitor”. Nu i-a ascultat însă, şi a compus 5 dintre cele mai bune simfonii ale sale fiind complet surd.


Albert Einstein nu a vorbit până la 4 ani şi nu a citit până la 7. Una din profesoare l-a descris ca fiind “încet la minte, nesociabil şi pierdut pentru totdeauna în vise prosteşti”. A fost exmatriculat de la şcoală şi a pierdut admiterea la Politehnica de la Zurich. Totuşi, a învăţat să vorbească, să citească şi chiar să facă puţină mate și fizică – nu?


Michael Jordan a fost dat afară din echipa de baschet a liceului. Jordan spunea: “Am eşuat de nenumărate ori în viaţă. De aceea am reuşit.”


Sigmund Freud a fost huiduit pe scenă când şi-a prezentat pentru prima oară ideile comunităţii ştiinţifice din Europa. S-a întors la biroul lui şi a continuat să scrie.


Profesorii lui Thomas Edison spuneau despre el că “e prea prost ca să înveţe ceva”. A fost concediat de la primele două joburi ale sale, fiind considerat neproductiv. Ca inventator, a făcut 1000 de invenţii lipsite de succes, înainte de a reuşi să inventeze becul. Întrebat de un reporter cum s-a simţit să eşueze de 1000 de ori, Edison a spus: ” Nu am eşuat de 1000 de ori. Becul a fost o invenţie cu 1000 de paşi.”


La 21 de ani, actriţei franceze Jeanne Moureau i s-a spus de către un director de casting că are capul prea curbat, că nu e destul de frumoasă şi că nu e îndeajuns de fotogenică pentru a face un film. A respirat adânc şi şi-a zis “În regulă. Atunci cred că trebuie să fac totul în felul meu”. După ce a făcut 100 de filme, în 1997 a primit premiul Academiei Europene de Film pentru Realizările de-a lungul activităţii.


Charlie Chaplin a fost iniţial refuzat de către studiourile din Hollywood, pantomima sa fiind considerată un nonsens.


Profesoara lui Enrico Caruso i-a spus acestuia că n-are voce şi că nu poate să cânte deloc. Părinţii vroiau ca el să devină un inginer.


Când Pablo Casals a împlinit 95 de ani, un reporter l-a întrebat “Domnule Casals, aveţi 95 de ani şi sunteţi unul dintre cei mai mari violoncelişti din toate timpurile. De ce încă mai exersaţi 6 ore pe zi? ” Domnul Casals i-a răspuns: ” Pentru că încă cred că fac progrese.”


Aşadar, nu te da niciodată bătut! Nu lăsa ceea ce azi te limitează să îţi dicteze viitorul. Îndrăzneşte!


Sursa: Ozibună.ro

4 comentarii:

Unknown spunea...

Fiecare esec din viata reprezinta un fel de cheie a succesului si cred cu tarie ca Stan patitul stie mai multe decit o droaie de carturari (bine inteles in anumite situatii)
Sa aveti o zi buna,

Anonim spunea...

Stiu site-ul "O zi buna" de multi ani si conteaza foarte mult in viata tuturor ceea ce contine el. Multumesc

Anonim spunea...

Am obosit sa tot incerc si cred ca o sa mor somer.

Zob Gheorghe spunea...

DomnulRoxin,din păcatecojavăsupuneunui tir de batjocuri ca pe ceilalţi adepţi ai autenticităţii noastre dacice.

Nu vă descurajaţi.Un aliat al nostru este şi domnul sociolog Zărnescu.

Coja mi-a interzis sămai comentez pe blogullui romanist din cauză că ampromovat unele articole ale acestui blog precumşi ideile autenticităţii dacice.

Eu însumi trebuie săîmi radicalizez atitudinea deoareceam fostprea tolerant cu alogenii.