joi, 13 august 2015

Directorul Institutului „Elie Wiesel” este fiul odiosului ideolog stalinist Radu Florian



Klaus Iohannis
a promulgat în aceste zile Legea 217/2015, supranumită „Legea antilegionari”, prin care oricine face o apreciere la adresa lui Constantin Noica sau Mircea Vulcănescu riscă 3 ani de închisoare. Iniţiatorii acestei legi sînt Crin Antonescu (!!!), ministrul Andrei Gerea şi George Scutaru, fost consilier al lui Iohannis, actualmente client al DNA. Fie-le numele uitat!

Ce surprinde în mod absolut este că, din toţi cei aproape 600 de parlamentari, nu a existat nici măcar unul care să voteze împotriva acestui act normativ. La fel s-a întîmplat şi la Cotroceni, unde Klaus Iohannis, atît de grijuliu în privinţa Codului fiscal, nu s-a gîndit nici măcar o clipă la consecinţele acestei aberaţii legislative. Parcă toţi vor să se pună bine cu cineva care dă certificate de bună purtare!

„Legea antilegionari” nu conţine nici măcar o dată cuvîntul „comunism”

Primul lucrul care a trezit reacţii împotriva acestei legi a fost faptul că ea nu condamnă comunismul, alături de celelalte doctrine incriminate: fascism şi legionarism. Comunismul a căzut în România în urma unei Revoluţii sîngeroase, şeful statului comunist fiind condamnat la moarte şi executat sub acuzaţie de „genocid”, iar acest fapt nu este menţionat explicit în actuala lege! Să înţelegem din această observaţie că autorii acestei legi consideră legitim comunismul, din moment ce acest cuvînt nu figurează niciodată în Legea 217/2015, iar sentinţele date în timpul comunismului reprezintă baza juridică a sancţiunilor propuse?

Dar, adevăratul motiv pentru care această lege nu conţine cuvîntul comunism este acela că reprezentantul Institutului „Elie Wiesel”, care a contribuit decisiv la redactarea acestei legi, este Alexandru Florian, fiul unuia dintre cei mai odioşi propagandişti ai comunismului, Radu Florian! Şi, ca atîţia alţi fii de nomenclaturişti, ar face orice pentru ca nimeni să nu aducă vorba despre originile educaţiei sale comuniste.

Răutatea cu care acest Alexandru Florian vorbeşte despre Mircea Vulcănescu, Emil Cioran, Mircea Eliade, Constantin Noica sau Petre Ţuţea te face să crezi că dumnealui urăşte din rărunchi cultura românească şi este total complice tăcerea intelectualilor care, cu excepţia lui Andrei Pleşu, acum tac de parcă ar sta cineva cu pistolul la tîmpla lor!

Alexandru Florian vrea execuţia publică a marilor intelectuali, dar îşi apără tatăl stalinist

Cine crede însă că directorul Institutului „Elie Wiesel” Alexandru Florian este exponentul unei moralităţi totale se înşală, căci, în timp ce pune la zid tot grupul de mari intelectuali români din perioada interbelică, atunci cînd vine vorba de tatăl său, stalinistul Radu Florian, îl apără în faţa celor care l-au criticat!

În nr. 226 din iunie 2014 al revistei „Observator cultural”, Alexandru Florian a scris un articol imens, în care, practic, încearcă lamentabil să-l prezinte pe tatăl său, propagandistul stalinist Radu Florian, ca pe un mare disident anticomunist!

Acest intransigent „călău” al lui Mircea Vulcănescu, Emil Cioran, Mircea Eliade, Constantin Noica sau Petre Ţuţea mărturiseşte în articol că aştepta de la opinia publică să-i ia apărarea tatălui său, deşi acum se revoltă cînd cineva ia apărarea marilor intelectuali români din perioada interbelică: „Mărturisesc că, de cîte ori aflam de vreuna dintre manifestările detractorilor săi, speram ca, în numele solidarităţii de breaslă, al sincerităţii sau corectitudinii, se va gasi un fost student sau coleg care să dea o replică normală. Nu a fost să fie”. Deci, cînd e vorba de tatăl lui, criticii sînt detractori şi ar vrea o solidaritate de breaslă cu stalinistul, dar cînd e vorba de cei mai mari intelectuali ai României, aceştia trebuie puşi la zid, iar cei care sînt solidari cu ei trebuie băgaţi la puşcărie!

Legea Antonescu-Iohannis îngrădeşte libertatea exprimării libere a opiniilor

initiatorii.i8v5q9m3zs



Să vedem însă care sînt, pe fond, aberaţiile acestei legi. Două articole duc la îngrădirea libertăţii de expresie, încălcînd unul dintre drepturile fundamentale garantate atît de Constituţia României, cît şi de toate documentele europene ce rezidă din Carta Drepturilor Omului: LIBERTATEA CONŞTIINŢEI. Iată textul art. 29 din Constituţia noastră:


.
Citește articolul integral, aici: http://www.cotidianul.ro/directorul-institutului-elie-wiesel-este-fiul-odiosului-ideolog-stalinist-radu-florian-266320/

10 comentarii:

Anonim spunea...

Asta e fabrica de curatat dosare a formatorilor de opinii promovati de serviciile secrete romanesti la ordinul Mosadului din care acest Alexandru Florian nu e decat un subiect fabricat. Totul a inceput in decembrie 1989 cu echipa lui Militaru si Stanculescu si aprofundata dupa 1996 de CDR-isti.

Anonim spunea...

O lichea internationaliasta si patru lichele / flegme, zis romane! niste netrebnici!

doina grecu spunea...

Cine sint distrugatorii Romanilor e clar. Dar, daca ne uitam la noi, vedem ca existenta acestei legi arata exact masura noastra: sintem dezinformati si apatici. Cronic. Sint atiti de multi oameni care nu stiu ca - la nivel de miscare populara - legionarii erau cea mai curata, cea mai morala generatie de tineri din secole de istorie roameasca. Astfel de oameni nu ar lasa Romania sa devina o colonie.

Anonim spunea...

Cum ar putea legea 217/2015 sa condamne si comunismul, din moment ce aceasta lege se bazeaza pe hotararile date de Tribunalele staliniste pe care le considera valide? Comunismul este condamnabil printre altele, tocmai prin abuzurile savarsite de acele Tribunale populare care prin hotararile date, au avut ca scop anihilarea elitei intelectuale romanesti. Initiatorii legii au avut in vedere acest aspect si de aceea n-au pomenit nimic despre comunism. E logic.

Anonim spunea...

Jidanii,jidanii,.......

Anonim spunea...

Daca e adevarat e grav!
Ma sa fie ce nenorocire si dezamagirev nemtii astia intotdeauna.

D. Pavel spunea...

"Semitul" nostru khazar se agita ca nu cumva sa o luam noi inainte cu un proces al comunismului! Or, daca ar fi asa, atunci ar rezulta clar cine a adus cu forta comunismul in tara si cine au fost majoritari - adicatelea bolsevici - la implementarea acestuia.
Putin a declarat nu chiar de mult ca la infiintarea URSS peste 85% dintre conducatori - si creatori ai URSS-ului - erau "semiti" khazari! Acest procent este foarte apropiat si de procentul celor care au impus comunismul in Romania.

Eu sper sa fie un efect de boomerang si asta ar fi cel putin natural sa se intimple (fara CAUZE din afara); adica, legea anti-legionara sa se transforme in legea desconspirarii comunismului si a crimelor impotriva umanitatii pe care acest system l-a adus in tara in frunte cu rudele de singe ale lui Alexandru Florian (vedeti ce nume de roman si-a tras? oare de ce? ca romanul de rind sa creada ca legea a pornit de le un roman neaos si nu de la un khazar deghizat in evreu semit!)

Zob Gheorghe spunea...

Se poate face un experiment pentru verificarea aplicabilităţii legii la doctrina comunistă. Faceţi apologia comunismului evidenţiind măreţele realizări din socialismul românesc în contrast cu distrugerile capitalismului postpucist.

Este o procedură posibilă şi va revela direcţia politică dorită de legiuitor.

Unknown spunea...

Radu Florian a sustinut cursurile de "Introducere in Filosofie" in 1992 in semestrul II, cand eram student in anul I la facultate (in cadrul Universitatii Bucuresti). A avut un stil aparte: cand vorbea despre Eliade, Vulcanescu si Cioran, initial mentiona cateva elemente pozitive, iar apoi ii critica de nu mai ramanea nimic din opera lor. Pur si simplu ne manipula schimband treptat sirul ideilor astfel incat la final acestea sa fie total opuse celor expuse la inceput. Era pur si simplu un supliciu sa il ascult cum adauga elementele critice (putin cate putin, asa cum torni uleiul cand faci o maioneza) si care in final faceau din opera lor "o maioneza taiata". Nu era deloc o critica echilibrata. Abia acum citind despre legatura de rudenie dintre Radu Florian si Alexandru Florian am inteles de fapt care era substratul real care-l motiva: antiromanismul extrem. Intrebare: de ce se tot propaga ideea ca trebuie condamnat xenofobismul, antisemitismul, etc. dar nimeni dintre formatorii de opinie nu ia atitudine si sa condamne ANTIROMANISMUL ?

Anonim spunea...

Asta e toata biografia a lui Radu Florian??? Sunteti istorici , asta e tot?