joi, 30 septembrie 2010

Tainele morţii...


Indiferent de cine suntem sau ce suntem, indiferent de speranţe, de vise şi împliniri, de succese şi înfrângeri, undeva pe drumul sinuos al vieţii ne aşteaptă, implacabilă, moartea... Paşii noştri nu vor putea găsi în praful materialităţii nici măcar o potecă secretă pe care să nu fi umblat şi pe care să nu fie în permanenţă prezentă. Căci marea şi fatala întâlnire cu ea ne-a fost programată încă înaintea primului scâncet cu care ne-am dat bună-dimineţa propriei naşteri.

Undeva în timp, aşadar, pe ultima filă din agenda vieţii noastre, stă scris că nimic nu este aşa cum pare a fi şi că indiferent de câţi bani albi am strâns pentru zilele noastre fără culoare, totul trebuie înapoiat lumii acesteia, până la ultimul cent, pentru a putea să ne întoarcem în ţărână aşa cum am venit: goi şi stingheri...
 
Şi totuşi, această întâlnire să fie pentru desacralizarea viselor noastre? Căci cei care pretind că se trag din maimuţă ne-au încolăcit cu liane speranţele şi ne-au sădit gânduri pline de nesiguranţa junglei din care au venit. Ei i-au făcut statuie atomului primordial, ridicându-l la rang de Alfa şi Omega, şi au râs superior la marginea fiecărui val transcendent pe care emoţia mistică ne-a împins corabia...

De aceea, întreb: această întâlnire să fie pentru desacralizarea viselor noastre?... Şi dacă, în realitate, e o poartă de intrare într-o poveste încă mai mare decât tot ce-am putut să imaginăm?

Undeva, în apropierea unor răscolitoare emoţii, o voce tainică mi-a vorbit, într-un ceas al înseninării, despre drumuri misterioase între vămile Cerului şi zboruri nesfârşite care ne aşteaptă entuziasmul; şi, mai ales, m-a făcut să am încredere...

Aşa că, suflete drag, eu îţi spun: împodobeşte-ţi viaţa cu cele mai extraordinare speranţe! Construieşte-ţi corăbii, învaţă să navighezi pe oceanele spiritului şi, mai ales, crede! Pentru că dacă, într-adevăr, „Nimicul” e cununa acestei existenţe, atunci nu ai pierdut nimic, oricum! Iar dacă nu, ai pierdut totul!...

de Daniel Roxin

Articole similare:
Iubire şi posesivitate
Aspirând la iubirea ideală

Articolul poate fi preluat cu citarea sursei şi link 


15 comentarii:

Anonim spunea...

Nimeni nu a pregatit, in societatea asta moderna, si obsedata sa isi cumpere nemurirea cu orice pret, sufletul omului care e insetat de rapaos si alaturare de Dumnezeul Creator. Cum faceau batranii nostrii ?Impacati cu Divinitatea pana in cea mai profunda celula a fiintei lor ? Isi tineau hainele de inmormantare si cosciugul in podul casei.Nu erau isterizati de fenomenul trecerii "dincolo".Cred ca noi, romanii, trebuie sa ne recuperam intelepciunea ancestrala.Si, astfel, sufletul.Sa nu vrem sa mai fim asa de moderni cu orice pret.

Anonim spunea...

Pentru cei care au avut sansa de a vedea dincolo de cortina.e simplu sa aiba incredere.Desi....este foarte greu de luptat cu egoul. Am simtit ca si tu ai privit dincolo de cortina.Surprinzatoare pentru mine este tineretea ta.Fii binecuvantat.Doamne ajuta!

univers-agape spunea...

Un prieten mi-a spus candva :"pana si regii mor!" Asta nu m-a consolat, dar m-a facut sa inteleg ca "in fata mortii, toti suntem egali". Problema apare atunci cand "totul trebuie inapoiat lumii acesteia, pana la ultimul cent..."
Daca marea trecere e o poarta spre alte lumi, ea poate fi privita cu entuziasm...sau cu teama...si , intr-adevar, pare a fi mai simplu pentru "cei care vad dincolo de cortina... "
O tema mult discutata, pe marginea careia multi isi dau doar cu parerea...un subiect delicat, greu de abordat si de explicat...
Abordarea autorului, are menirea de a "trage perdeaua", de a constientiza, facuta intr-o maniera proprie caracterizata de sensibilitate...si, probabil, experienta personala...
Doamne ajuta sa intelegem si sa acceptam...cu totii!
Simona Gropean

Anonim spunea...

http://www.youtube.com/watch?v=6iqxyO-s8Js

Siberian Raven spunea...

Lasa moartea'n pace ca vine ea si singura. Si cel mai bun mod de a ne pregati pentru ea e... sa traim. Macar asa vom sti ce-i viata si vom putea intampina cu entuziasm si curiozitate moartea. Altfel, cat suntem vii vom vrea sa stim despre moarte iar cand vom fi morti o sa ne fie dor de viata. Ca atunci cand am planificat o vacanta: cat suntem inca acasa ne imaginam cum o sa fie iar cand intr-un final suntem acolo, ni se face dor de casa.

Ana-Maria spunea...

Frumoase cuvinte, Daniel! Dumnezeu sa te binecuvanteze sa-ti calauzeasca pasii si gandurile, si fie ca la finalul acestei calatorii sa fim cu totii lumina, aproape de Lumina Lumii, iar scepticii sa se convinga pana nu e prea tarziu ca acel NiMIC inseamna de fapt TOTUL!

Daniel Roxin spunea...

Asa sa fie! Multumesc! :)

Anonim spunea...

http://www.youtube.com/watch?v=lk8WpblEEBw&feature=related

Anonim spunea...

http://www.youtube.com/watch?v=gzFyU33G1xk&feature=related

Anonim spunea...

http://www.youtube.com/watch?v=YJ3NUPGtEbk&feature=related

Anonim spunea...

De ce eu vad altfel lucrurile ?!
Pentru mine este atat de clar si de limpede !!!
Ce Demonstreaza stiinta este acelas lucru cu ce se scrie in Biblie.Cum putea sa fie atat de perfect si intr-o legatura atat de stransa ? Dumnezeu (fiinta superioara) a facut totul repede si simplu:
Fiintele = Chimie Organica
Pamntul = Chimie
Singurul lucru care la confundat Darwin este ca fiintele nu s-au nascut succesiv una din cealalta ci fiecare individual cu rolul sau pentru a forma un totunitar.
Maimuta este maimuta si omul om !!
ADN-ul este atat de asemanator dar atat de diferit !! Ex ADN-ul omului cu ADN-ul conopidei.
Oamenii de stiinta stiu asta dar precum Toma necredinciosul sunt in negare.

Beatrice O spunea...

da...
am umblat pamantul in lung si lat si mi s-a parut plat...
am intrat in camera goala si mi s-a parut plina de nimic...
am pus mana pe zid si mi s-a parut dens...

...si zic ca cea mai mare dintre toate iluziile este moartea ca sfarsit.

Anonim spunea...

Daca vrei sa traiesti, invata mai intai sa mori.

Anonim spunea...

daca realizam de ce ne este frica de moarte si cat de profunda este manipularea sa nu aflam adevarul atunci a-si da dreptate celui care a zis;daca am sti ce este dincolo ne-am sinucide in masa.



eagleman.Paul spunea...

Si eu as spune ca, trebuie sa traim ca sa putem muri . Secretul mortii il vom descoperii numai dupa ce murim.