marți, 5 martie 2013

Bijuterii din aur şi pietre preţioase făcute... de insecte!!! (video)

Larvele de trichoptere îşi construiesc propriile case din materialele pe care le găsesc prin jurul lor. De parcă nu ar fi fost de ajuns că aceste mici creaturi realizează o muncă de arhitecţi, un artist francez a decis să le transforme în adevăraţi bijutieri.


Larvele de trichoptere, care trăiesc în mediul acvatic, îşi construiesc singure un fel de „sarcofage” din nisip, scoici şi pietricele din albiile râurilor. Operele lor de artă sunt construite din aceste materiale din cauză că animalele trăiesc în apropierea iazurilor, căci altfel, micile creaturi se adaptează utilizând aproape orice fel de material pentru casele lor.

Profitând de această ocazie, artistul francez Hubert Duprat i-a transformat pe carabeţi (căci aşa se numesc larvele de trichoptere) în adevăraţi aritecţi-bijutieri moderni. Mai exact, el le-a pus la dispoziţie, în loc de nisip şi scoici, aur, perle şi pietre preţioase, permiţându-le să îşi creeze case-bijuterii.

Mai jos puteţi vedea mai multe despre colaborarea dintre Duprat şi carabeţi şi despre operele de artă create de ei...

 
Sursa: aflatot.ro

Asculta Radio Vocea Sufletului! Muzica si emisiuni pentru sufletul tau.
http://radiovoceasufletului.ro

Un comentariu:

cristi spunea...

Ateii sa priveasca bine.Asta este o lume creata nu nascuta din intamplare!
Cand vezi cum le merg piciorusele la gandaceii astia iti vine sa te duci prin ministere si institutii de stat si sa.i iei la suturi pe lenesii de acolo.